Παιδια και πολυωρα αεροπορικα ταξιδια.

paefstra

Member
Μηνύματα
13.030
Likes
41.019
Εμείς ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί πρέπει να παρκάρουμε τα παιδιά για να πάμε κάπου. Αν και New York δεν έχουμε πάει ποτέ τον μεγάλο λόγο κρύου (πάμε πάντα Ιανουάριο), την επόμενη φορά θα έρθει μαζί μας. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο
Για ένα βρέφος 3 μηνών είναι πρωταρχικό να έχει κάνει κάποια βασικά εμβόλια και να έχει τελειώσει η αποστείρωση στη διατροφή του πριν κάνει τόσο μεγάλα ταξίδια. Το ταξίδι με νεογέννητο το θεωρώ μάλλον κόπο και επίσης δεν μπορώ να φανταστώ τον τρόπο :roll:
 

michalism1

Member
Μηνύματα
80
Likes
18
Επόμενο Ταξίδι
Dubai & Abu Dhabi
Ταξίδι-Όνειρο
Σύδνευ
Θα μας την πουν μάλλον εάν ανοίξουμε αυτό το θέμα εδώ. Τα παιδιά αντιλαμβάνονται τα πράγματα διαφορετικά από ότι εμείς και σίγουρα το απολαμβάνουν. Μοιράζονται μαζί μας εμπειρίες και καταστάσεις και η φαντασία τους οργιάζει. Καλά δεν μιλάω για το βρέφος αλλά από 4 ετών και πάνω είναι μια χαρά.
Επίσης δεν έκανα παιδιά για να τα "παρκάρω" και να πηγαίνω μόνος μου διακοπές!!!!
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Α! Κι αν έχετε νεογέννητο μέλος, η πτήση είναι λίγο κουραστική.
Κουραστική για το μωρό, για τους γονείς ή για τους υπόλοιπους επιβάτες? Εγώ τους τελευταίους λυπάμαι που θα καταλάβουν ότι έσκασαν ένα μάτσο χρήματα για να ακούν τα δικαιολογημένα κλάμματα ενός βρέφους που αντί να ξεκουράζεται στην κούνια του υποβάλλεται στη διαδικασία μιας πτήσης.

γιατι ξοδεβεις ενα σωρο λεφτα παραπανω, τη στιγμη που το παιδι δεν προκειτε να καταλαβει και πολλα πραγματα.
Βασικά δεν πρόκειται να καταλάβει τίποτα, γιατί όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες δε θυμομάστε τίποτα πριν την ηλικία των 2-4 χρόνων.
 

michalism1

Member
Μηνύματα
80
Likes
18
Επόμενο Ταξίδι
Dubai & Abu Dhabi
Ταξίδι-Όνειρο
Σύδνευ
Λες, ε? Οπότε καλό θα είναι να απαγορεύουν τα βρέφη στα αεροπλάνα (κυρίως για λόγους αναψυχής) και με δημόσιο μαστίγωμα τους γονείς που τόλμησαν να πάρουν το μωρό μαζί τους για διακοπές (ντροπή μας) χα χα
Με το ίδιο σκεπτικό δεν θα έπρεπε να παίρνουμε το μωρό σε εστιατόρια (τι μου φταίνε οι διπλανοί) και γενικά σε δημόσιους χώρους. Θα μπορούσαμε να το έχουμε μόνιμα στην κούνια του έως τα 4!!!!!
Τώρα χωρίς πλάκα (γιατί έκανα χιούμορ πριν) σίγουρα δεν μας αρέσει όταν ενοχλεί τους υπόλοιπους επιβάτες ή άλλο κόσμο. όμως έτσι είναι με ένα μωρό. Απλά λόγο εμπειρίας έχεις μαζί σου πράγματα που θα το κρατάνε ήρεμο. Σίγουρα δεν ταλαιπωρείτε γιατί απλά είναι πάντα ξαπλωμένο ή στην αγκαλιά μας
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.367
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Εμείς ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί πρέπει να παρκάρουμε τα παιδιά για να πάμε κάπου.
γιατι ξοδεβεις ενα σωρο λεφτα παραπανω, .
Συμφωνώ!!και θα ταλαιπωρηθούν οσο νά'ναι και δεν θα θυμούνται τίποτα! Και έξοδα !!!
Το ταξίδι με νεογέννητο το θεωρώ μάλλον κόπο και επίσης δεν μπορώ να φανταστώ τον τρόπο
Θα μας την πουν μάλλον εάν ανοίξουμε αυτό το θέμα εδώ. Επίσης δεν έκανα παιδιά για να τα "παρκάρω" και να πηγαίνω μόνος μου διακοπές!!!!
Λες, ε? Οπότε καλό θα είναι να απαγορεύουν τα βρέφη στα αεροπλάνα Σίγουρα δεν ταλαιπωρείτε γιατί απλά είναι πάντα ξαπλωμένο ή στην αγκαλιά μας
έχασα κανενα επεισόδιο? ρώτησε ο michalism1 τη γνώμη κανενός αν θα πάρει τα παιδιά του ή όχι? και αρχίσανε οι ειδικοί να λενε τη γνωμη τους..
φυσικά και να τα πάρει. το κόστος για <2 ετών είναι πολύ μικρό, δεν πληρώνει κανονικό εισητήριο. αυτό ελειπε να παρκαρουμε τα παιδιά σπίτι και να μας ορίζουν οϊ "ειδικοί" κ μη με ποια μέλη θα ταξιδεύει η οικογένειά μας! θα τα παίρνουμε και τα 2 κ τα 3 νεογέννητα, κι όποιος έχει πρόβλημα στην αεροπορική του.
εξαίρετη ιδέα michalism1 και θυμήσου πολλές φορές 3 μηνών είναι πολύ πιο ευκολο το ταξίδι από 3 ετών. και πολλές αεροπορικές σου δίνουν τη θέση μπροστά και με κούνια δωρεάν.
 

michalism1

Member
Μηνύματα
80
Likes
18
Επόμενο Ταξίδι
Dubai &amp; Abu Dhabi
Ταξίδι-Όνειρο
Σύδνευ
Ουφ και ένα μήνυμα συμπαράστασης γιατί άρχισα να σκέπτομαι μήπως είμαι λάθος!! χα χα

Το ξέρω για την κούνια, το έχουμε δει και βολεύει πάρα πολύ μια και θα μπορούμε να χαλαρώσουμε ποιο εύκολα (και όμως δεν είμαστε οι μόνοι που το κάνουμε)

Πάντως ο γιος μου μας έχει δηλώσει ότι πρέπει να επαναλάβουμε τα ίδια ταξίδια που κάναμε μαζί του, γιατί δεν είναι δίκαιο για την αδελφή του να μην πάει στα ίδια μέρη

Οπότε όσοι θέλετε να σας ενημερώνω ποια πτήση και προορισμό ώστε να μας αποφεύγετε

χα χα χα χα
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Όταν σε ένα δημόσιο φόρουμ κάποιος γράφει ένα ποστ που ξεκινά με τη φράση ''Εμείς ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί...'', τότε θα υπάρξουν άτομα που θα εξηγήσουν την παραπάνω απορία στο μέλος που έθεσε τον προβληματισμό βασισμένοι στην εμπειρία τους ή στις γνώσεις τους.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.367
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
michalism1 said:
Ουφ και ένα μήνυμα συμπαράστασης γιατί άρχισα να σκέπτομαι μήπως είμαι λάθος!! χα χα
Το ξέρω για την κούνια, το έχουμε δει και βολεύει πάρα πολύ μια και θα μπορούμε να χαλαρώσουμε ποιο εύκολα (και όμως δεν είμαστε οι μόνοι που το κάνουμε)
λαθος? αστεια πραγματα.
Εχω τυχει σε πτηση Alitalia να κανει τη μπειμπι σιτερ η υπευθυνη πληρωματος καμπινας γιατι παραπονουνταν εντονοτατα καποια "ζωα" που δεν μπορουσαν να κοιμηθουν στη 1,5 ωρη μεσημεριανη πτηση απο Ρωμη λογω κλαματος μωρου. Ελεος.
Στα υποψη οι σοβαρες εταιρειες εχουν παιχνιδια κλπ να απασχολουνται τα παιδια, μη διστασεις να απευθυνθεις στο πληρωμα καμπινας. Και για τη θεση+ κουνια να ενημερωσεις τις κρατησεις πριν την πτηση.
 

michalism1

Member
Μηνύματα
80
Likes
18
Επόμενο Ταξίδι
Dubai &amp; Abu Dhabi
Ταξίδι-Όνειρο
Σύδνευ
Μα γι αυτό σας λέω ότι θα σας ενημερώσω για να μην είμαστε στην ίδια πτήση
Επίσης είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι στην πρώτη θέση (όχι στην Bussines) τα μωρά δεν επιτρέπονται.
Σε εσάς που θα έχετε την ατυχία να πετάτε μαζί μας για Μαυρίκιο (να μην είμαστε τόσο εκτός θέματος) να σας ενημερώσω ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να απασχολείς ένα μωρό/ παιδί ώστε να μην ενοχλεί. Δεν έδωσα το πρώτο ποτέ στη αεροσυνοδό μια και εμείς πιστεύουμε ότι τα καταφέρνουμε καλύτερα. Και τώρα που έχουμε και εμπειρία, σας υποσχόμαστε ένα άνετο και ευχάριστο ταξίδι
 

Krazykat

Member
Μηνύματα
268
Likes
543
Είμαι κι εγώ φίλη του ταξιδιού με παιδιά, αν και στη πράξη θα έχω την ευκαιρία να το δοκιμάσω σε λίγους μήνες.

Σίγουρα δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο ν' ακούς ένα μωρό να κλαίει γοερά, ούτε στο αεροπλάνο, ούτε στην ταβέρνα ούτε στο δρόμο ούτε πουθενά. Όμως τα μωρά έτσι εκφράζουν τα συναισθήματά τους - κλαίνε. Και περισσότερη κατανόηση έχω γι' αυτά και τους γονείς τους στο ταξίδι, παρά για ένα ζευγάρι π.χ. που θα τύχει να πλακώνεται και να ξεκατινιάζεται στα μπροστινά καθίσματα ή για ένα συνεπιβάτη που πέρδεται ασύστολα - και στην τελική θα με χαλάσει περισσότερο.

Τώρα ένας άλλος λόγος, σημαντικότατος και προφανής για μένα, για να πάρει κανείς μαζί του το παιδί σε μικρή ηλικία (όταν θεωρητικά δεν καταγράφει ακόμη παραστάσεις) είναι το μοναδικό δώρο της καλής διάθεσης των γονέων και της θετικής τους ενέργειας. Όσοι από εμάς σε κάθε ταξίδι ανακαλύπτουμε έναν καλύτερο εαυτό μας, που πιο πολύ τον εκτιμούμε από τον αγχωμένο σκλάβο της δουλειάς και της καθημερινότητας, που στο κάτω-κάτω πιο πολύ τον αναγνωρίζουμε ως αυθεντικό και ελπίζουμε να τον διατηρήσουμε - αν όχι μέχρι το επόμενο ταξίδι - έστω για λίγο καιρό μετά την επιστροφή, νομίζω θα συμφωνήσουμε. Και η τρομερή αυτή θετική ενέργεια είναι κάτι που το μωρό σίγουρα το εισπράττει στο ακέραιο. Και μόνο γι' αυτό, από εμένα συγχαρητήρια σε όλους τους γονείς που παίρνουν μαζί τα μωρά τους (γιατί ξέρω ότι και για τους ίδιους ενίοτε είναι ζόρι). Μπορεί τα παιδιά σας να μη σας ευχαριστήσουν ποτε που τα πήγατε στον Πύργο του Άιφελ 18 μηνών - γιατί δε θα το θυμούνται, αλλά νομίζω θα σας ανταποδώσουν κάπου, κάπως, τη ζεστασιά και το χαμόγελο.
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Όμως τα μωρά έτσι εκφράζουν τα συναισθήματά τους - κλαίνε. Και περισσότερη κατανόηση έχω γι' αυτά και τους γονείς τους στο ταξίδι, παρά για ένα ζευγάρι π.χ. που θα τύχει να πλακώνεται και να ξεκατινιάζεται στα μπροστινά καθίσματα ή για ένα συνεπιβάτη που πέρδεται ασύστολα - και στην τελική θα με χαλάσει περισσότερο.
Για τους γονείς που υποβάλλουν βρέφη στο μαρτύριο της συμπίεσης/αποσυμπίεσης του εσωτερικού του αεροσκάφους έχεις να πεις κάτι ή σε πειράζουν μόνο οι ανθρώπινοι φυσικοί ήχοι; Κοίτα και το παρακάτω για να κατάλαβεις ότι το πρόβλημα δεν το έχουμε εμείς οι υπόλοιποι επιβάτες αλλά οι γονείς που είτε δε λαμβάνουν υπόψη το παιδί τους και την κούραση που θα νιώσει σε μια πτήση είτε δεν μπορούν να το διαπαιδαγωγήσουν σωστά.

3-Year-Old Kicked Off Airplane for Crying | NewsFeed | TIME.com


Τώρα ένας άλλος λόγος, σημαντικότατος και προφανής για μένα, για να πάρει κανείς μαζί του το παιδί σε μικρή ηλικία (όταν θεωρητικά δεν καταγράφει ακόμη παραστάσεις) είναι το μοναδικό δώρο της καλής διάθεσης των γονέων και της θετικής τους ενέργειας. Όσοι από εμάς σε κάθε ταξίδι ανακαλύπτουμε έναν καλύτερο εαυτό μας, που πιο πολύ τον εκτιμούμε από τον αγχωμένο σκλάβο της δουλειάς και της καθημερινότητας, που στο κάτω-κάτω πιο πολύ τον αναγνωρίζουμε ως αυθεντικό και ελπίζουμε να τον διατηρήσουμε - αν όχι μέχρι το επόμενο ταξίδι - έστω για λίγο καιρό μετά την επιστροφή, νομίζω θα συμφωνήσουμε...
...Μπορεί τα παιδιά σας να μη σας ευχαριστήσουν ποτε που τα πήγατε στον Πύργο του Άιφελ 18 μηνών - γιατί δε θα το θυμούνται, αλλά νομίζω θα σας ανταποδώσουν κάπου, κάπως, τη ζεστασιά και το χαμόγελο.
Με λίγα λόγια δικαιολογείς τους γονείς που παίρνουν μαζί τους σε κουραστικά ταξίδια βρέφη-νήπια με το σκεπτικό ότι έτσι οι ίδιοι νιώθουν καλύτερα. Η αποθέωση της εγωπάθειας σε όλο της το μεγαλείο!!

To βρέφος το ρωτήσατε αν θέλει να ζήσει αυτή την εμπειρία; Δε διερωτηθήκατε ποτέ μήπως αυτός είναι ο λόγος που κλαίει στο αεροπλάνο; Το θεωρείς φυσικό να σέρνει κάποιος ένα παιδί μερικών μηνών σε ταξίδια ανά τον κόσμο για να εξυπηρετήσει τη δική του ταξιδιωτική μούρλια;
 

Krazykat

Member
Μηνύματα
268
Likes
543
Μάλλον δεν έγινα σαφής. Πουθενά δεν ισχυρίζομαι - ούτε νομίζω ότι ισχυρίζεται κανείς στο thread - ότι παίρνουμε τα παιδιά στα ταξίδια για να το διασκεδάσουμε, γιατί χωρίς αυτά θα βαριόμασταν. Προφανώς ένα ταξίδι που ονειρευόμαστε θα το ευχαριστηθούμε πάνω-κάτω το ίδιο, με ή χωρίς τα μωρά. Αυτό που θα στερήσουμε στο μωρό όμως, θα είναι η εμπειρία του να ζήσει τους γονείς του διαφορετικά. Άλλωστε, προφανώς και δεν κλαίνε όλα τα μωρά στο αεροπλάνο, ούτε η κούραση μιας πτήσης εξουδετερώνει αυτόματα τα όποια θετικά συναισθήματα και το διαφορετικό δέσιμο της οικογένειας που θα αναπτυχθεί στο ταξίδι.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.192
Μηνύματα
883.475
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom