Παλαιστίνη Παλαιστίνη, εκεί που οι θεοί στρέφουν αλλού το βλέμμα…

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
Καλά τους είχα εγώ τους ενδοιασμούς μου, κάποια μέλη που με παρότρυναν θα τα πάρω στο κυνήγι...:D
Εμενα πολυ ωραια μου φαινεται και η ιστορια φυσικα και τα οσα λεγονται! :kiss:
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
H ιστορία σου είναι πολύ καλή, συνέχισε. Οι φωτογραφίες μόνο αν γίνεται να ανοίγουν σε υψηλή ανάλυση.
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
H ιστορία σου είναι πολύ καλή, συνέχισε. Οι φωτογραφίες μόνο αν γίνεται να ανοίγουν σε υψηλή ανάλυση.
τις φώτο τις έβαλα από το flickr ελπίζω κάποιος να μου δώσει τα φώτα του να τις βάλω διαφορετικά...:)
 

alma

Member
Μηνύματα
3.729
Likes
15.110
Αν η κατάσταση είναι όπως την περιγράφει η Nedelja,δηλαδή παρά τα προβλήματα τους δε ζητούν ελεημοσύνη,διασκεδάζουν,οργανώνουν συναυλίες,αντιστέκονται...τότε το Ισραήλ για μένα δεν έχει πετύχει να τους γονατίσει όσο θα ήθελε.Αυτή είναι η γνώμη μου.Αυτό δεν αναιρεί τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και φυσικά ούτε το αν η ηγεσία τους έχει κάνει λάθη.Οπότε σε γενικές γραμμές δεν έχουμε και καμιά μεγάλη διαφωνία.

Αυτά από μένα.Μου αρέσει πολύ η περιγραφή της Nedelja και περιμένω τη συνέχεια.
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.880
Likes
14.433
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Και η εισαγωγή πολύ ενδιαφέρουσα. Σε διαβάζουμε όλοι.
Ελπίζω να κάνεις γρήγορα, με ενδιαφέρει πολύ ο προορισμός :) :)
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Ωραία ιστορία και σε ενδιαφέροντα μέρη.
Μια παρατήρηση μόνο: Για να καταλάβει κάποιος τι παίζει εκεί, πρέπει να πάει πολλές φορές* και να έρθει σε επαφή με πολλούς ανθρώπους.
Για παράδειγμα, ενώ όλοι λένε ότι ο λαός πεινάει και το Ισραήλ κάνει ότι θέλει, πουθενά δεν θα ακουστεί για τα δισεκατομμύρια δολλάρια που στέλνει η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και το Κουβέιτ.

*Έχω πάει 13 φορές.
 

Krazykat

Member
Μηνύματα
268
Likes
543
Καλά τους είχα εγώ τους ενδοιασμούς μου, κάποια μέλη που με παρότρυναν θα τα πάρω στο κυνήγι...:D
Εγώ, πάλι, λέω να τους στήσω αδριάντα... :bleh:

Μπράβο και πάλι μπράβο, έμπαινε, πολύ ωραία η ιστορία (και πού είμαστε ακόμη) και καλή δύναμη στην περαιτέρω συγγραφή, γιατί είναι πολύ δύσκολο να μπορεί να μιλάει κανείς για τέτοιους τόπους ουδέτερα...
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.031
Likes
12.142
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Eίχα την εντύπωση ότι σύμφωνα με το Κοράνι ο Μωάμεθ δεν επισκέφτηκε ποτέ στη ζωή του την περιοχή της Παλαιστίνης και την Ιερουσαλήμ ως φυσική παρουσία, ίσως μόνο σαν ψυχική παρουσία μέσω ενός ονείρου.
Μπραβο North που ξερεις απ' εξω το Κορανι...

Υ.Γ. Μια απορία... μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί δεν ανοίγουν τα σύνορα της Παλαιστίνης με την Αίγυπτο?
Εχω την εντυπωση πως τα συνορα εχουν ανοιξει (με πολλους περιορισμους και ταλαιπωρια βεβαια για οποιον θελησει να τα περασει).
Ο Μουμπαρακ ειναι γνωστο πως τα ειχε κλειστα επειδη αποσκοπουσε στην εξοντωση της Χαμας.

Ωραια ιστορια-θεμα!
 

thessaris

Member
Μηνύματα
599
Likes
871
Πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορία και υπέροχη η περιγραφή και οι φωτογραφίες. Δεν έχω πάει ποτέ στο Ισραήλ, ούτε στα κατεχόμενα, αλλά έχω μια άποψη διαμορφωμένη με βάση τις γνώσεις μου, μπορεί να να είναι σωστή, μπορεί λαθεμένη. Το σίγουρο είναι ότι η περιγραφή σου, όσο ωραία και να είναι έχει έντονο στοιχείο υποκειμενικότητας και σαφή μεροληψία υπέρ της παλαιστινιακής πλευράς (η οποία ουσιαστικά είναι... πολλές πλευρές) Η πολιτική του Ισραήλ είναι σκληρή, είναι άδικη στη βάση της, όχι όμως στο βαθμό που περιγράφεται από την εγχώρια και διεθνή κριτική που του γίνεται, ειδικά από διάφορους "φιλοεπαναστατικούς" φορείς. Θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη πάντα και την ψυχολογία της άλλης πλευράς, την τρομοκρατία που έχει υποστεί και αυτή, τις ευθείες απειλές ενός ολόκληρου κόσμου (του αραβικού) για "αφανισμό" του Ισραήλ, τη διεστραμμένη τρομοκρατική ηγεσία της Χαμάς που ανοιχτά υποσκάπτει οποιαδήποτε ειρηνευτική διαδικασία και ένα σωρό άλλες παραμέτρους που συνιστούν αυτό που λέμε μεσανατολικό πρόβλημα. Περιμένω με αγωνία τη συνέχεια, όσο και αν διαφωνώ με τη μεροληψία σου, η ιστορία σου είναι πολύ ενδιαφέρουσα!
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.031
Likes
12.142
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Η πολιτική του Ισραήλ είναι σκληρή, είναι άδικη στη βάση της, όχι όμως στο βαθμό που περιγράφεται από την εγχώρια και διεθνή κριτική που του γίνεται, ειδικά από διάφορους "φιλοεπαναστατικούς" φορείς.
Δεν υπαρχει αδικη με ελαφρυντικα πολιτικη. Δικαιωμα σου να πιστευεις ο,τι θες αλλα αν βρισκεις την διεθνη κατακραυγη υπερμετρη τοτε βρισκεις και την πολιτικη δικαιη στη βαση της. Το Ισραηλ καταπατα βασικα ανθρωπινα δικαιωματα και επιτιθεται σε αμαχους με την πρωτη ευκαιρια.
 

Krazykat

Member
Μηνύματα
268
Likes
543
Με όλη την καλή διάθεση: Η μεροληψία, κατά τη γνώμη μου, ούτε καταδικαστέα ούτε αποφευκτέα είναι. Όλοι έχουμε τις απόψεις μας, και εφόσον ούτε δημοσιογράφοι ούτε δικαστές - αλλά απλοί ταξιδιώτες - είμαστε, πρέπει να έχουμε την ανοχή των συμφορουμιτών αν αυτές γίνονται διακριτές στα γραφόμενά μας. Εγώ πάντως, από τη συγγράφουσα καμία τάση μεροληψίας δε διέκρινα (πέρα από το προφανές της επίσκεψής της στη στη Ραμάλα, που σίγουρα δεν είναι και ο Νο 1. τουριστικός προορισμός και μάλλον γίνεται για άλλους λόγους, όπως που εκθέτει στην αρχή της ιστορίας της). Εξέφρασε με ήπιο τρόπο τον προβληματισμό της για την ισραηλινή πολιτική και έχει αποφύγει να απαντήσει σε σχόλια που σηκώνουν πολιτική συζήτηση. Αντίθετα, εκφράσεις όπως "διεστραμμένοι" ή "τρομοκράτες" (άσχετα με το αν συμφωνώ ή διαφωνώ με αυτές), είναι αρκετά έντονα χρωματισμένες κατά τη γνώμη μου. Ο κάθε ταξιδιώτης, στο κάτω-κάτω, δεν οφείλει να είναι "αντικειμενικός" απέναντι σε όσα βλέπει. Οφείλει απλά να είναι αληθινός σε όσα περιγράφει.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.864
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom