Άγιος Δομήνικος Παμε Αγιο Δομηνικο?

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.383
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Την επομενη μερα , το ονειρο του Mr. γινεται πραγματικοτητα για μια ακομη φορα καθως πανω στην παραλια εχει στηθει ξανα το γνωστο τσουκαλι και η μανταμ μας ρωταει αν θελουμε να μας μαγειρεψει. Φυσικα και θελουμε! Αυτη η πλευρα της Ρινκον ειναι ακομα πιο ομορφη , μονο που τη μοιραζομαστε με πιο πολυ κοσμο. Ειναι Κυριακη και οι ντοπιοι , κυριως γυναικοπαιδα απο τα γυρω χωρια εχουν κατεβει για μπανιο.Το περιεργο ειναι οτι προτιμουν το ποταμι που κατεβαινει απο την πυκνη βλαστηση και λιγο πριν ενωθει με τη θαλασσα δημιουργει μια μινι λιμνουλα. Το θεωρω περιεργο γιατι μολις βουτηξα παραλιγο να παθω συγκοπη απο το παγωμενο νερο. Ανεβηκα στο ξυλινο γεφυρακι και παρακολουθουσα τα πιτσιρικια να κανουν διαγωνισμο βουτιας απο τα γυρω δεντρα με τα γελια , τις φωνες και τα πειραγματα να κανουν την ατμοσφαιρα χαρουμενη.

Τρια γαιδουρακια σταματουν για να πιουν λιγο νερο στο ποταμι και συνεχιζουν το δρομο για το χωριο φορτωμενα με καρυδες και μπανανες.Δυο ακομα παρεες τουριστων εχουν φτασει εδω με γουρουνες νοικιασμενες απο το Λας Γκαλερας. Ο δρομος ηταν ασφαλτος μεχρι το πρωτο χωριο και απο κει και περα εξαιρετικα δυσκολος χωματοδρομος που περνουσε διπλα απο ξυλινα σπιτακια κρυμενα αναμεσα σε πυκνες μπανανοφυτειες και τροπικη βλαστηση. Γελαδια , γουρουνια , γαλοπουλες και οτι αλλο σκεφτειτε εκανε βολτα στο δρομο κανοντας βαριεστημενα στην ακρη για να περασουμε. Οταν φιαχτει κι αυτος ο δρομος – μπορει να εχει φιαχτει ηδη τωρα που γραφω – φανταζομαι θα γινεται πανικος αφου η παραλια ειναι ονειρικη!

Ισως η ξυλινες προχειρες ταβλες που φαγαμε ολοι μαζι ντοπιοι και ξενοι να αντικατασταθουν με τραπεζια καποιου εστιατοριου οπου ο καθενας θα τρωει μονος με την παρεα του και να λειπουν οι πολλες συζυτησεις και γνωριμιες..Ο γαλαζιος μουσαμας που ισορροπουσε προχειρα πανω σε ξυλα και μας κρατουσε σκια θα αντικατασταθει απο κατι πιο σικ και η μανταμ δε θα μαγειρευει πανω στην αμμο τηγανιτες μπανανες και καρυδοψωμα , αλλα σε κουζινα με ολα τα κομφορ...τι κριμα!

Με δυο αναψυκτικα στο χερι απομακρυνθηκαμε λιγο απο το πληθος και προσπαθησα να αποτυπωσω το πανεμορφο τοπιο της δικης μου παραλιας μεχρι το ηλιοβασιλεμα. Ενα υπεροχο μωβ ηλιοβασιλεμα πανω απ’τη Ρινκον..Εγραψα το ονομα μου στην αμμο και το ονομα της Ρινκον στην καρδια μου. Η διαφορα ειναι οτι το δικο μου θα εχει σβηστει σιγουρα απο καποιο κυμα.
Ειναι οπως το ειχε πει ο Ron ‘You may leave Rincon , but Rincon never leaves you’.


Η θεα της Σαμανα απο τα νησακια της απεναντι ειναι ομορφη. Η πετρινη γεφυρα αιωρειται πανω απο τα ηρεμα νερα του κολπου και σε οδηγει απο νησι σε νησι , ενω εξτρα σκαλακια οδηγουν σε μινι παραλιακια γυρω απο τα νησακια.
Το βραδυ αρχισε να πεφτει και ειδα τη Σαμανα απεναντι που αναψε τα φωτα της , φορεσε τα καλα της και βγηκε βολτα στην παραλιακη. Φυγαμε απο τα νησακια και βολταραμε μαζι με ολους κι εμεις.Διαλεξαμε μια πιτσαρια πανω στο δρομο με τις 4 λωριδες που ομως ειχε ελαχιστη κινηση απο οχηματα αλλα και απο κοσμο.
Οι παντες ειχαν μαζευτει στα μαγαζια αφου η τηλεοραση εδειχνε καποιο φεστιβαλ με μεγαλα ονοματα της Λατιν μουσικης.
Το παρακολουθησαμε κι εμεις μαζι τους , μαλλον πιο πολυ παρακολουθουσαμε τους ντοπιους που ειχαν ευθυμησει απιστευτα , τραγουδουσαν δυνατα , κερνουσαν μπυρες και χορευαν αναμεσα στα τραπεζια.


Μετα απο ενα απολαυστικο πρωινο στην ταρατσα του ξενοδοχειου και τους αποχαιρετισμους με τη Σαμανα και τα νησακια της ηταν ωρα να φυγουμε και απο εδω.
Πηραμε μαζι στο αυτοκινητο εναν απελπισμενο τουριστα που εμενε στο ιδιο ξενοδοχειο και το ταξι του δεν ηρθε για να τον παει στο σταθμο λεωφορειων με αποτελεσμα να κινδυνευει να χασει το λεωφορειο για Πουερτο Πλατα.
Ηταν Γερμανος και μου εξηγησε οτι εμεις που ειχαμε νοικιασει αυτοκινητο δεν ξερουμε τι οδυσσεια ειναι να κανονιζεις κατι για συγκεκριμενη ωρα με τους Δομηνικανους. Το ‘soon’ σημαινει σε κανενα διωρο – τοσο περιμενε για το ταξι που ειχε κανονισει απο χθες βραδυ και με το μεγαλο σακιδιο που κουβαλουσε δεν το ρισκαρε να ανεβει σε motoconcho.
Μετα απο ολιγολεπτη κουβεντουλα που καναμε για την Κερκυρα που ειχε επισκεφτει παλιοτερα , το γυρισαμε σε ανταλλαγη τιπς για το μερος που πηγαινε ο καθενας μας.. Του προτεινα αντι για Πουερτο Πλατα να κατεβει στη Σοσουα και μου ειπε στο Λας Τερρενας να μην χασω τους καταρραχτες Ελ Λιμον.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.383
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ειναι το πιο ομορφο μερος απο οσα εχω δει. Οταν ετοιμαζομουνα για το επομενο (απο τον Δομηνικο) ταξιδι , ρωτουσα αν καποιος ειχα παει στην περιοχη της Σαμανα και ηξερε καποιο αλλο μερος σαν αυτο. Για τοσο πολυ μιλαμε :). Πραγματι η Τουλουμ στο Μεξικο (που μου προτεινε ο Ron και παλι ) ηταν πολυ κοντα στα τοπια της Σαμανα.

Υ.Γ.Προλαβαινεις να αλλαξεις εισιτηρια;)
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.383
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Salto de Limon: Ενα απο τα μειονεκτηματα του να ταξιδευεις στο τελος της εποχης των βροχων , ειναι οτι μπορει οι βροχες να ειναι στο τελος τους , αλλα παντα μπορει να ριξει μια μπορα , ειδικα τα βραδια. Αρχικα μπορει να μη φαινεται να υπαρχει προβλημα αφου τη μερα ειναι και παλι χαρα θεου , αλλα οταν μιλαμε για τα στενα και γλιστερα μονοπατια προς τους καταρραχτες Ελ Λιμον , τοτε το προβλημα ειναι μεγαλο. Το προγραμμα λοιπον αλλαξε και δε θα εφτανα ποτε στους καταρραχτες , αλλα θελω να τους αναφερω εδω για τους επομενους ταξιδιωτες της περιοχης.

Το μικρο χωριο Ελ Λιμον τοτε που εφτασα εγω , εχει μολις αρχισει να γινεται γνωστο στους ελαχιστους τουριστες που εφταναν στη Σαμανα και πηγαιναν τη 40 λεπτη διαδρομη στους καταρραχτες με γαιδουρακια. Αυτος ειναι και ο λογος που δεν πηγα εγω..το μονοπατι ειχε καταστραφει απο τη νεροποντη της νυχτας , τα γαιδουρακια γλιστραγαν κανοντας επικινδυνη τη διαδρομη και απο ενα σημειο και μετα πηγαινες μονο με τα ποδια και με οδηγο.

Σημερα υπαρχει μεγαλυτερη οργανωση με 4 σημεια προσβασης στους καταρραχτες , με γαιδουρακι , αλογο ή με τα ποδια. Αν καποιος παει με οργανωμενο γκρουπ , συνηθως συμπεριλαμβανεται και το γευμα του στην τιμη. Πανω στις κεντρικες οδους ομως υπαρχουν οδηγοι που σου κλεινουν επι τοπου την εκδρομη αν θελεις και ψωνιζεις παραδοσικακα φαγητα , φρουτα και αναψυκτικα απο τις paradas στο δρομο για να κανεις πικνικ στους καταρραχτες. Οπωσδηποτε θα προτιμουσα να κανονισω με οδηγο απο καποια απο τις paradas πανω στο δρομο για prive ξεναγηση και περισσοτερη ησυχια. Ενα ακομα συν ειναι και οι τιμες οι οποιες ειναι εξαιρετικα ανεβασμενες στα γκρουπ και στα ξενοδοχεια.
 

Attachments

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.383
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Το ιδιο εντυπωσιακο με τους καταρραχτες που πεφτουν απο 40 μετρα υψος , ειναι το ολο σκηνικο καθ’οδον. Το μονοπατι περναει αναμεσα απο υπεροχα τροπικα φυτα και δεντρα , φυτειες καφε , κακαο και αναναδων , πολυχρωμα παστελ ξυλινα σπιτακια με ψαθινες οροφες και πουλια και ζωακια που ζουν μονο εδω. Μπορειτε επισης να κανονισετε να φατε στην επιστροφη κατω απο καμια palapa φαγητο σπιτικο και πεντανοστιμο. Το καλο με τον Αγιο Δομηνικο ειναι οτι τα κανονιζεις ολα οπως θελεις , οποτε θελεις χωρις να αγχωθεις για τιποτα. Εξερευνησα μεχρι ενα σημειο με τα ποδια αλλα δε γινοταν να φτασω στους καταρραχτες.

Στη βαση του καταρραχτη υπαρχει μια κρυσταλλινη φυσικη πισινα με πεντακαθαρα νερα ιδιαιτερα προκλητικη για κολυμπι ή και για βουτιες απο τα γυρω βραχια μαζι με τα πιτσιρικια του χωριου.
Τα παντα γυρω ειναι καταπρασινα , ακομα και οι κατακορυφοι βραχοι ειναι σκεπασμενοι με βρυα και πρασιναδα.
Ειναι μια εκδρομη που πρεπει καθενας να κανει αν βρεθει στην περιοχη , μακαρι να ειχα καταφερει να φτασω , αν και αισθανομαι τυχερη που ειδα εστω και τη μιση διαδρομη , κυριως αφου την ειδα οπως ηταν τοτε. Αν και απ’οτι μου λενε δεν εχει αλλαξει και πολυ , οι κατοικοι εχουν καταλαβει οτι αυτο που πουλαει ειναι η ανεγγιχτη φυση τους και εχουν μετατρεψει το μικρο χωριο τους σε κεντρο οικοτουρισμου της περιοχης δημιουργωντας αρκετα μονοπατια που οδηγουν σε σπηλαια της γυρω περιοχης , ενω τοτε που πηγα εγω δεν υπηρχε τιποτα απο αυτα.

Στη συνημμενη φωτο ειναι η αρχη της διαδρομης , οπως τη θυμαμαι κι εγω..σε καποιο σημειο αφηνεις το γαιδουρακι και συνεχιζεις με τα ποδια – ελπιζω ακομα και σημερα να ειναι ετσι!
 

Attachments

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.383
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Διασχισαμε προς βορρα τη χερσονησο Σαμανα , καταφυτη απο φοινικες και κατω απο τις σκιες τους ενα καταπρασινο χαλι διασπαρτο λουλουδια , εντυναν τους λοφους που κυλουσαν κυματιστα μεχρι το πανεμορφο Las Terrenas.
Στην εισοδο της πολης μας υποδεχτηκε ο μικρος αεροδιαδρομος που εξυπηρετει μονο μικρα αεροπλανα σε πτησεις εσωτερικου απο την πρωτευουσα ,το El Portillo.Στην πραγματικοτητα ειναι ενας χωματοδρομος αναμεσα σε ψηλους φοινικες με σκορπια πολυχρωμα αεροπλανακια σαν παιδικα παιχνιδια.
Ακολουθωντας τον παραλιακο δρομο Calle Principal χαζευαμε στα αριστερα τα μικρα μαγαζακια σουβενιρ , τα καφε , τα μπαρακια , ενω στα δεξια μας μια πανεμορφη θαλασσα με λευκη αμμο , φοινικοδεντρα και ελαχιστα παγκακια με παλαπες για φαγητο και ποτο – ολα βγαλμενα θαρρεις απο καρτ ποσταλ!

Τα πρωτα σπιτια και μαγαζια χτιστηκαν εδω μολις στα τελη του 1980 και απο τοτε μικρες επιχειρησεις και ξενοδοχεια αρχισαν να φυτρωνουν σαν μανιταρια.Οταν πηγαμε εμεις τελος του 2003 , οτι ειχε ανοιξει το El paseo de la Costanera , ενα shopping complex με μαγαζια ρουχων , κομμωτηριο , φαρμακειο , ιατρειο και σαλονι περιποιησης και ομορφιας.
Εδω ο δρομος με στροφη 90 μοιρων εμπαινε ξανα προς την ενδοχωρα ενω παραλιακα συνεχιζε ενας στενος χωματοδρομος , τον οποιο φυσικα ακολουθησαμε σαν υπνωτισμενοι απο την ομορφια της περιοχης.
Καποια motoconchos μας προσπερνουσαν με φόρα μπροστα απο μικρα ξενοδοχεια το πολυ διωροφα και παντα πιο χαμηλα απο τους φοινικες , χαμενα μεσα σε τροπικους κηπους.
Ειδα τις δυο χρωματιστες σανιδες του σερφ φυτεμενες ορθιες μπροστα στην εισοδο του hotel Dinny και κατεβηκα για δωματιο αφου μου το ειχε συστησει ο Ron ως το καλυτερο και οικονομικοτερο πανω στην παραλια.
asdomingo.synrg.nl_gallery_week3_lasterrenas_lasterrenas_08.jpg
Επειδη ομως το Las Τerrenas ηταν ιδιαιτερα δημοφιλης προορισμος για τους backpackers το ξενοδοχειο ηταν γεματο , οπως και ολα τα πιο φθηνα εν αντιθεσει με τα πιο ακριβα που ειχαν αρκετα δωματια αλλα κυμαινονταν στα 40-50 $.

Συνεχισαμε λοιπον μεχρι το τελος του χωματοδρομου και πανω στη στροφη συναντηθηκαμε με ενα ποταμακι που το περνουσες πανω απο μια ξυλινη γεφυρα φιαγμενη απο 8 προχειροδεμενους κορμους που φαινοταν ετοιμορροποι. Ο Mr. επεμενε να περασει ενω ο δρομος φαινοταν να μην πηγαινει πουθενα παρα προς τη ζουγκλα...τι θα υπηρχε εκει? Δε γυρναμε να βρουμε δωματιο? Προτεινα..
Αφου επεμενε , με το προσχημα οτι θα τον τραβηξω με την καμερα στο επικινδυνο εγχειρημα του , κατεβηκα φοβουμενη μηπως βρεθω στο ποταμι με το αυτοκινητο και τους κορμους που κουνιοντουσαν απειλητικα κατω απο το βαρος του οχηματος.

Ο δρομος ακολουθουσε παραλληλα το ποταμι που εμπαινε σε μια πυκνη ζουγκλα με τεραστιες ριζες δεντρων να υψωνονται σαν τεραστια χερια μεσα απο το νερο και τελος σταματουσε μπροστα απο το πιο ομορφο μικρο ξενοδοχειο που εμεινα στο νησι..Loma Cercada!
 

Attachments

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.383
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Το ξενοδοχειο δε λειτουργουσε ακομα...ολοκληρο , το λομπι τωρα φιαχνοταν , αλλα αν θελαμε μπορουσαμε να μεινουμε μας ειπε ο χαμογελαστος Δομηνικανος σε καποιο απο τα δωματια που ηταν ετοιμα. Η τιμη ηταν 19 $ για το δικλινο δωματιο που ηταν ομορφο , καθαρο , και χαμενο στη ζουγκλα. Air condition δεν ειχε , γιατι δε χρειαζοταν. Τις ηλιολουστες μερες ο ηλιος καταφερνε με το ζορι να διαπερασει τα πυκνα φυλλωματα και τις νυχτες δεν εβλεπες τιποτα...
Αν θελετε να φατε το βραδυ στο εστιατοριο που ειναι ακομα πιο μεσα στη ζουγκλα , μας ειπε ο Δομηνικανος ιδιοκτητης , απλα ακολουθηστε στο μονοπατι τους πυρσους ή τη μουσικη που παιζει οπωσδηποτε καθε νυχτα!

Ακολουθησαμε λοιπον τη μουσικη το πρωτο κιολας βραδυ και φτασαμε στο εστιατοριο με τις πολυχρωμες παστελ καρεκλες , την ομορφη μουσικη που εσπαγε την ησυχια της ζουγκλας και απολαυσαμε εξαιρετικο φαγητο!
Στο ξενοδοχειο ημασταν οι μονοι ενοικοι και ο ιδιοκτητης με τη γυναικα του και τα παιδια τους φιλοξενουσαν ενα φιλικο ζευγαρι με τα παιδια τους επισης απο το Σαντιαγο (του Δομηνικου).
Τα πιτσιρικια επαιζαν μονοπολη και οι μεγαλοι ετρωγαν και συζητουσαν με τον ιδιοκτητη να ερχεται καθε τοσο στο τραπεζι να μας ρωταει αν θελουμε τιποτα αλλο.

Ρωτησα πως θα βρω τον κολπο που βγηκε ο Κολομβος στον Αγιο δομηνικο στο δευτερο ταξιδι του προς το Νεο Κοσμο και αναψαν τα αιματα! Ο μαγειρας περηφανος που μιλουσε λιγα αγγλικα μου εδινε οδηγιες για τον κολπο που ειχε βγει ο Κολομβος και ηταν αρκετα κοντα οπως ισχυριζοταν...ο ιδιοκτητης μου μετεφραζε οτι του ελεγε ο τυπος απο το Σαντιαγο , οτι ο κολπος ειναι μακρια προς την πολη La Isabella , ενω ο ιδιοκτητης εδειχνε να συμφωνει με το μαγειρα ως προς την τοποθεσια. Στο δευτερο ταξιδι ειχε βγει εδω στη χερσονησο Σαμανα τους ελεγα και οι μισοι συμφωνουσαν..
Με τα πολλα η κουβεντα γυρισε στα μαρτυρια που τραβηξαν οι ιθαγενεις απο τους Ισπανους και τις τιμωριες με την πιο απλη το κοψιμο χεριου οταν δεν παρεδιδαν αρκετη ποσοτητα χρυσαφιου στους κονκισταδορες..Εξηγησα οτι εμεις οι Ελληνες ειχαμε το δικο μας πονο την ιδια εποχη που η υπολοιπη Ευρωπη αποκτουσε αποικιες..
Η νυχτα εκλεισε με μαθηματα χορου μερενγκε απο τα πιτσιρικια που επεμεναν να μου δειξουν τα βηματα.

Την επομενη μερα ακολουθησα τη διαδρομη που μου υπεδειξε ο μαγειρας και εφτασα (νομιζω) στον φημισμενο Golfo de los flechas (κολπος με τα βελη) αφου οταν εφτασε εδω ο Κολομβος με το στολο του , τον υποδεχτηκαν οι ιθαγενεις με καταιγισμο απο βελη.
Παρολη την δυσαρεστη υποδοχη , εγραψε στο ημερολογιο του: «Γη ευφορη σε υπερβολικο βαθμο..γεματη δεντρα χιλιαδων ειδων και τοσο ψηλα που μοιαζει να αγγιζουν τον ουρανο...Αυτη ειναι η πιο ωραια γη που εχουν δει ποτε τα ματια μου!»

Και τα δικα μου Κολομβε...και τα δικα μου!
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.234
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Κι'εγώ νόμιζα ότι είχε τελειώσει ο Δομήνικος. :)

Όμορφα πράγματα :clap:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.383
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Πρεπει να τελειωσει συντομα γιατι κοντευει να γινει 'ατιθασα νιατα' :D η ιστορια..αν και εχω πολλα ακομα να γραψω :roll:.
Περιμενω να μιλησουν και οι αρτι αφιχθεισες απο Δομηνικο:)
 

domenica

Member
Μηνύματα
63
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
??????
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ
To πιασα το υποννοουμενο αλλα ελπιζω να με συγχωρεσετε μου κατσανε κατι ξαφνικα ρεπο και θα παω μια βδομαδουλα στα ενδοτερα-αγιο νικολαο λακωνιας για οσους γνωριζουν-χαιρομαι γιατι πανω που ντρεπομουν να ζητησω παραταση χρονου βλεπω τη ζωη να γραφει ακομα οποτε by the time i will back θα κανουμε αλλαγη σκυταλης!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.207
Μηνύματα
883.788
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom