Alex Loco
Member
- Επόμενο Ταξίδι
-
- Ταξίδι-Όνειρο
- Pamir highway
Περιεχόμενα
Έτσι λοιπόν φτάνοντας στο Βερολίνο η πτήση μας αντικρίσαμε ένα μουντό καιρό , γκρίζο ουρανό και φυσικά κρύο . Θέλαμε να βρούμε τρόπο να πάμε στη πόλη και ψάχναμε το airport express . Αντιληφθήκαμε ότι είναι τρένο κάτι που δεν γνωρίζαμε κόψαμε το πρώτο μας εισιτήριο (ένα από τα εκατοντάδες που κόψαμε στη Γερμανία) και ξεκίνησε τη πορεία του ακριβώς στην ώρα που έλεγε!! Φτάσαμε ακριβώς σε 24 λεπτά όπως επίσης έλεγε -.- και βρεθήκαμε σε μια κεντρικότατη πλατεία την Alexanderplatz . Είχε παντού κόσμο και καταστήματα. Σαν πρώτη όψη ναι άξιε η επιλογή του Βερολίνου. Θέλαμε όπωσδήποτε να φάμε . Έτσι τους έπεισα σχεδόν όλους να φάμε ένα ντονέρ που τα τιμάω πάντα στο εξωτερικό (ανοίξτε κάποιος ένα στη Θεσσαλονίκη ρε παιδιά) . Ήταν απολαυστικό όπως πάντα . Κάναμε μια βόλτα μικρή να δούμε λίγο τι παίζει. Πήραμε ένα donuts και ψάχναμε το τεράστιο πύργο της τηλεόρασης πράγμα αστείο καθώς φαινόταν από παντού και ήταν πάνω μας κάτι που κατάλαβα όταν αποφάσισα να κοιτάξω τα σύννεφα xD
( το έχω ξανά πάθει στη Βουδαπέστη με το μύλο του λούνα παρκ που φαινόταν από παντού και ο κολλητός μου τον έψαχνε
) . Είχα μια λίστα με πράγματα που θα πηγαίναμε κάποια υποχρεωτικά άλλα προαιρετικά . Πύλη του Βραδεμβούργου , Reichstag , τοίχος του Βερολίνου , το άγαλμα της Νίκης το γήπεδο φυσικά της Χέρτα Βερολίνου , ζωολογικό κήπο , το πύργο της τηλεόρασης και άλλα. Μετά τη βόλτα έπρεπε να πάμε στο ξενοδοχείο να βρούμε και τα υπόλοιπα παιδιά να αφήσουμε και τα πράγματα. Έτσι πήραμε το μετρό και κατεβήκαμε στη στάση Heine-Heinrich Strasse . Ψαχτήκαμε λίγο αλλά το βρήκαμε. Ήταν πάνω στην οδό Kopenicke Strasse αρκετά μεγάλο hostel για τα δεδομένα των επιλογών που κάνω συνήθως και πολύ φτηνό για Γερμανία. Πληρώσαμε και αφήσαμε τα πράγματα. Οι άλλοι είχαν ήδη πάει βόλτα γιαυτό και εμείς κατεβήκαμε στη χριστουγεννιάτικη αγορά που έσφυζε από ζωή με ντόπιους και τουρίστες. Πάγκοι μικροπωλητών με κάθε λογής πράγματα σε πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Άρχισα ήδη να ψάχνω πράγματα για τη Δώρα μου. Είμαστε ακόμα μαζί. Μάλλον θα τη παντρευτώ γιατί είναι το τρίτο μου ταξίδι συνεχόμενο και είμαι ακόμα μαζί της xD
!! Ευτυχώς είπαμε να βρεθούμε και με τους άλλους για να πάμε σε μια Irish pub την οποία δεν βρήκαμε ποτέ γιατί ο χάρτης μας οδήγησε σε μια παρακμή pub και δεν ήθελε κανείς να μπούμε. Γιατί λέω ευτυχώς?Όταν πηγαίναμε εκεί είδε κάποιος στο ίντερνετ ότι χτυπήθηκε το Βερολίνο από τρομοκρατικό χτύπημα !!!!! Το μεγαλύτερο σοκ ?? Στη χριστουγεννιάτικη αγορά Πακιστανός (Αρχικά) παρέσυρε με νταλίκα κόσμο νεκροί και τραυματίες !!! Έχουμε μείνει όλοι σκαλωμένοι 20 άτομα πάνω από ένα κινητό . Ήταν πραγματικά απίστευτο. Εγώ απλά έκανα εικόνα τη μάνα μου να λέει : φτάνει βρε αγόρι μου με τα ταξίδια και άκου εκεί Βερολίνο αφού είναι στόχος τζιχαντιστών . Και της λέω. - Ναι θα γίνει χτύπημα τη μέρα που θα πάω στη Χώρα που θα πάω , στη πόλη που θα πάω και στο σημείο που θα είμαι , άσε μας ρε μάνα !!!
Ε λοιπόν έχω φοβερό ζάρι ... άντε να τη πεις μετά κάτι. Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά (εγώ κάτι κάνω λάθος πάντα και δεν μπορεί κανείς να με καλέσει) με τους παίχτες μου να καθησυχάζουν του δικούς τους που είχαν τρελαθεί. Δε ξέραμε μέσα στο χαμό αν έπρεπε να πάρουμε το μετρό για να γυρίσουμε . Επίσης είχαμε χάσει τον αρχηγό από την αγορά ακόμα καθώς κάπου ξεχάστηκε σε κάποιο εμπορικό και δεν απαντούσε κιόλας στα τηλέφωνα. Είχαμε το άγχος του μήπως ξέμεινε εκεί που έγινε η επίθεση μέχρι που μας πήραν τηλέφωνο οι άλλοι από το ξενοδοχείο και μας είπαν ότι έχει κατασκηνώσει στη τουαλέτα xD
Το πλάνο λοιπόν μετά τη λάθος καθοδήγηση μου ήταν να πάρουμε μπύρες αφού είχε πάνφθηνες και να αράξουμε στο ξενοδοχείο όπως και έγινε. Χαβαλεδιάσαμε και με δύο χοντρούλες που μένανε απέναντι μας και χτυπούσαν τη πόρτα. Είναι αλλιώς να λες βλακείες στα ελληνικά σε Γερμανίδες !! Ακολούθησε μια τρελή νύχτα με κεφάλι πόκερ και καφρίλες καθώς ενημερωθήκαμε από την ομάδα των Γερμανών ότι θα το ακυρώσουμε λόγο της επίθεσης κάτι που σήμαινε ότι μπορούσαμε να ξεχάσουμε τα προσχήματα και να το γυρίσουμε σε εφταήμερη λυκείου!!
Ε λοιπόν έχω φοβερό ζάρι ... άντε να τη πεις μετά κάτι. Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά (εγώ κάτι κάνω λάθος πάντα και δεν μπορεί κανείς να με καλέσει) με τους παίχτες μου να καθησυχάζουν του δικούς τους που είχαν τρελαθεί. Δε ξέραμε μέσα στο χαμό αν έπρεπε να πάρουμε το μετρό για να γυρίσουμε . Επίσης είχαμε χάσει τον αρχηγό από την αγορά ακόμα καθώς κάπου ξεχάστηκε σε κάποιο εμπορικό και δεν απαντούσε κιόλας στα τηλέφωνα. Είχαμε το άγχος του μήπως ξέμεινε εκεί που έγινε η επίθεση μέχρι που μας πήραν τηλέφωνο οι άλλοι από το ξενοδοχείο και μας είπαν ότι έχει κατασκηνώσει στη τουαλέτα xD