Γαλλία Παρισι Χριστουγεννα

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
2 φορες εχω κανει χριστουγεννα στο παρισι εκανε πολυ κρυο..και στη eurodisney πιο πολυ.Το μετρο παντως σε παει σχεδον παντου και στη disney πας με το τρενο μια χαρα,ακομα και με παιδια.Αλλα μετα απο μια μερα στο παρκο θα στε πτωματα,αρα καλυτερα να πατε με αυτοκινητο στο παρκο,αλλα νωρις,για να βαλετε το αυτοκινητο οσο πιο κοντα στην εισοδο.
 

Zeta

Member
Μηνύματα
470
Likes
121
Συμφωνώ ότι το μετρό του Παρισιού είναι από τα καλύτερα. Έχει πολύ πυκνό δίκτυο και δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Όσο για το φαγητό, δεν έχω δει κανέναν με μπαγκέτα.......
Αντιθέτως έχει πολύ ωραία μπιστρό, όπου μπορείς να φάς αν δεν πεινας πολύ αλλά και πάρα πολλά εστιατόρια. Είναι μία πόλη που θα λατρέψεις, όπως πολλοί από αυτό το forum!!!!
Τώρα, για τον καιρό, νομίζω ότι είναι θέμα τύχης. Εμένα μου έχει τύχει να πάω και να έχει -9 οC και να είναι όλα παγωμένα, όπως επίσης μου έχει τύχει να πάω και να έχει σχεδόν την ιδια θερμοκρασία με την Ελλάδα.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.490
Likes
29.000
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Όχι απλώς δεν είναι κανείς με μπαγκέτα, τους προσβάλεις και μόνο με την ιδέα. Γενικώς είναι πολύ - πάρα πολύ - εκλεπτυσμένοι με το φαγητό τους. Δεν τρώνε ότι κι ότι. Ακόμα και σε σπίτι, είναι αδιανόητο να σου σερβίρουν φαγητό που θα έχει και το παραμικρό ψεγάδι.
Στα σουπερμάρκετ, ακόμα και τα πιο φτηνιάρικα υλικά τους (τυριά, κρέατα, κλπ) είναι καλύτερα ή έστω εξίσου καλά με τα καλύτερα που βρίσκεις στην Ελλάδα.

Απορώ μάλλιστα πως είναι όλοι τόσο λεπτοί μετά από τόσο γκουρμέ φαί....

Για το Μετρό, με 14 γραμμές, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις συνδυασμό 2 σταθμών που να χρειάζεται να αλλάξεις τρένο πάνω από μια φορά. Επίσης, tip, πάρε μαζί σου 2 αυτόματες φωτογραφίες για να βγάλεις κάρτα απεριορίστων (carte orange).
 

Zeta

Member
Μηνύματα
470
Likes
121
Και μάλιστα βράδυ!!!!
Taver, τελικά αυτή την απορία δεν την είχα μόνο εγώ!!!
Ξεκινάνε με πρώτο, κυρίως, επιδόρπιο και καφέ!!!!!!!!!
 

Vaya

Member
Μηνύματα
44
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Στην Disneyland Χριστούγεννα έχει τρελές ουρές... η πρώτη φορά που είχα πάει ήταν με γκρουπ μέσα στις γιορτές και για το κάθε τραινάκι είχε ουρά αναμονής από 30 έως 45 λεπτά. Στην συνέχεια πήγα άλλες 3 φορές σε διάφορες εποχές του χρόνου και ήταν τέλεια... η καλύτερη εποχή που είχα πάει ήταν αρχές Γενάρη (μετά τις γιορτές). Ηταν ακόμα στολισμένα και ένιωθες το γιορτινό της πνεύμα χωρίς όμως να έχει τον κόσμο που έχει στην διάρκεια των εορτών.
Το κρύο στο Παρίσι δεν είναι ποτέ τόσο τσουχτερό όσο στην Ελλάδα... αν χρησιμοποιείς μετρό καλό είναι να φοράς 1 νορμάλ μπλουζάκι με χοντρό μπουφάν ώστε μέσα στους κλειστούς χώρους (μαγαζιά - συγκοινωνίες κλπ) που έχει ζέστη να μπορείς να βγάζεις το μπουφάν και είσαι οκ. Στην Ελλάδα με μηδενικές θερμοκρασίες νιώθεις ότι το κρύο μπαίνει παντού... στην Γαλλία έχει πολύ υγρασία με αποτέλεσμα να κάνει το κρύο πιο "γλυκό".
Οσο για το μετρό μπορείς να βγάλεις ημερήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών, ή εβδομαδιαία (Carte orange-όπου θα χρειαστείς και φωτό), αλλά υπάρχει μία για 1-5 μέρες (Paris visite την λένε), η οποία δεν θέλει φωτό και σε καλύπτει για όλες τις συγκοινωνίες (και λεωφορεία) και αν πάρεις για 1-6 ζώνες σε καλύπτει για Disneyland και για πήγαινε-έλα στο αεροδρόμιο...και έχεις και κάποιες εκπτώσεις σε τουριστικά αξιοθέατα! Αν σε ενδιαφέρει για περισσότερες πληροφορίες τσέκαρε το RATP Transports en

Στη διάθεσή σου
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
φίλη μου πήγε τα χριστούγεννα περασμένου έτους και δεν βγήκε κάν απο το ξενοδοχείο λόγω του ψύχους ..υπερβολική? ίσως ..το κλίμα έχει αλλάξει βέβαια λίγο ..τσέκαρέ το καλά ,γιατί και με παιδιά αν δεν βγείτε να είσαστε χαλαροί στους δρόμους και τα αξιοθέατα δεν λέει!!!
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.234
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ρε συ ρενάτα τι υπερβολές είναι αυτές που λες. Αν πάει κάποιος στο παρίσι και δε ... βγει από το ξενοδοχείο επειδή κάνει... κρύο, μιλάμε για μεγάλη ανωμαλία, αν είναι δυνατόν δηλαδή.

Έχει γίνει ελαφρώς ανέκδοτο το θέμα Ευρώπη και κλίμα στα τελευταία θέματα, λες και Παρίσι-Πράγα βρίσκονται στον αρκτικό κύκλο κάνετε, έλεος ρε παιδιά...
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Ρε συ ρενάτα τι υπερβολές είναι αυτές που λες. Αν πάει κάποιος στο ..
Ηταν σε γαμήλιο ταξίδι...ξέχασα να το γράψω αυτό !!! και γιατί δηλαδή σου φαίνεται παράξενο...άμα εισαι κρυουλιάρης ....:rolleyes:
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Παιδιά ηρεμία. Ήμουνα περσι Πρωτοχρονιά στο Παρίσι και ο καιρός ήταν μια χαρά. Λίγο περισσότερο κρύο το βράδι και φυσικά στη Disneyland. Aλλά νορμάλ πράγματα, ούτε ισοθερμικά, και φυσικά την ημέρα ιδίως κυκλοφορούσαμε άνετα. Έμεινα Disneyland 2-4 Iανουαρίου και οι ουρές ήταν επίσης νορμαλ. Άλλωστε για τα δημοφιλή παιχνίδια υπάρχει και το fast pass, μην το ξεχνάμε. Φυσικά πρέπει να αποφύγετε τα Σαββατοκύριακα. Αν αντέχετε τις έντονες συγκινήσεις το space mountain είναι εμπειρία ζωής. Και φυσικά δεν πρέπει να χάσετε το show των κασκαντέρ. Να περάσετε καλά όσοι βρεθείτε τις γιορτές στην πανέμορφη πόλη του φωτός.
 

Markos

Member
Μηνύματα
132
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Ταϊλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Τανζανία - Ζανζιβάρη
Η αλήθεια έιναι ότι έχει αρκετό κρύο πάντως... αλλά όχι σε σημείο να μην βγεις από το ξενοδοχείο ... (τρομερή υπερβολή)

Τώρα όσον αφορά χριστούγεννα και με παιδιά στην Disneyland, ίσως να είναι και λίγο ταλαιπορία ...

Εκτός εάν μένεις σε ξενοδοχείο μέσα στην Disneyland (έστω και για 2 νύχτες), όπου ναι μεν θα το πληρώσεις χρυσό, αλλά θα έχεις την επιλογή όταν θα κουραστούν τα παιδιά να είσαι πολύ κοντά για ξεκούραση και για να μην ανγχώνεσαι να τα δεις όλα σε μία μέρα...
 

mitsos15

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Παιδια θέλω να παω στο Παρίσι τα Χριστούγεννα όμως υπάρχει ενα τόοοοοοοσο δα προβληματάκι.:roll: Είμαι 15 χρονών, μπορώ να ταξιδέψω μόνος μου με αεροπλάνο; Εχω ακούσει απο φίλους και γνωστούς μου οτι χρειάζεται υπογραφή και των δυο γονέων ισχίει; Σας παρακαλώ ας απαντήσει κάποιος θέλω πολύ να παω!!!!
 

σαιτας

Member
Μηνύματα
696
Likes
372
Παιδια θέλω να παω στο Παρίσι τα Χριστούγεννα όμως υπάρχει ενα τόοοοοοοσο δα προβληματάκι.:roll: Είμαι 15 χρονών, μπορώ να ταξιδέψω μόνος μου με αεροπλάνο; Εχω ακούσει απο φίλους και γνωστούς μου οτι χρειάζεται υπογραφή και των δυο γονέων ισχίει; Σας παρακαλώ ας απαντήσει κάποιος θέλω πολύ να παω!!!!
Εισαι ανηλικος, θελεις υπογραφη γονεων για διαβατηριο. αν εχεις διαβατηριο πας. αλλα βρε μητσακο μηπως πρεπει να εχεις και παρεα για να ευχαριστηθεις το παρισι ? εγω οσο κι αν μου αρεσει να ταξιδευω, δεν παω χωρις παρεα. με ποιον θα σχολιασεις ολα αυτα που βλεπεις ?
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.207
Μηνύματα
883.785
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom