Πελοπόννησος vs Κρήτη

Πελοπόννησος vs Κρήτη


  • Total voters
    138

paefstra

Member
Μηνύματα
13.022
Likes
41.000
Τις μπαλοθιές και την οικογένεια του γρουσούζη, ποιος τόπος έχει αφήσει τέτοια κληρονομιά?
Ο πατερ-γρουσουζης αγαπουσε πολυ τα αρχαια, φυλουσε αρκετα παρανομως στο σπιτι του, αν θυμαμαι καλα. Εψαξε κανεις αν ηταν μινωικα η ηταν κανενας προδοτης που μαζευε τον ανθο της υπολοιπης Ελλαδας στην προσωπικη του συλλογη?
EDIT, λατρεια για την Κρητη ειχανε, τα βρηκα. "Η συλλογή περιλαμβάνει 1.062 αρχαία αντικείμενα, τα οποία χρονολογούνται από το τέλος της 4ης χιλιετίας π.Χ. μέχρι τον 3ο αιώνα μ.Χ. Το μεγαλύτερο μέρος της προέρχεται από την Κρήτη και έχει εξακριβωθεί ότι πολλά από τα αντικείμενα προέρχονται από λαθρανασκαφές του 1979 - 1980 στην περιοχή της Μονής Οδηγήτριας"
 

Leftris B

Member
Μηνύματα
1.783
Likes
1.110
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
με μοναδικό κριτήριο το να ξαναγίνει ισοπαλία και να συνεχίσετε να τσακώνεστε ψηφίζω Πελοπόννησο η οποία όπως λέει και από το όνομα είναι νησί!!!! τα κορυφαία που διάβασα μέχρι τώρα είναι για τις μπανάνες, τα ζαχαροκάλαμα και τις φοιτητικές εστίες που κάνουν κάθε βδομάδα κρητική βραδιά , το οποίο σχόλιο δεν θεωρώ ρατσιστικό είναι ένα ποστ που περιέχει αλήθειες, οι κρητικοι θέλουν και ετσι τους αρέσει και κάνουν, επίσης θέλω να πω ότι εσείς που παντού βρίσκετε ανάποδους και ξινούς ανθρώπους ότι παντού υπάρχουν με κάποιες μικρές ποσοτικές διακυμάνσεις, επίσης να ξέρετε ότι όσο ποιο παραξενος/περίεργος/ανάποδος/βλαμμένος είναι κάποιος τόσο ποιο πολλούς ομοίους του θα συναντήσει όπου κι αν πάει.....
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.374
Likes
14.280
Ωραία ισοπαλία πάλι...Δέχομαι προσφορές για να αλλάξω ψήφο..Όχι αστείες τύπου μπανάνες Κρήτης...Σοβαρά πράγματα τύπου οικόπεδο με θέα σε δύο θάλασσες κτλ :)
 

Leftris B

Member
Μηνύματα
1.783
Likes
1.110
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
εκατομμύρια τουρίστες παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα την εξέλιξη της ψηφοφορίας μιας και απο αυτή θα κριθεί που θα πάνε το καλοκαίρι, η τιμή της μπανάνας κρήτης ανεβοκατεβαίνει εδω και ένα μήνα ανάλογα με τα σχόλια που γίνονται, εντύπωση προκαλεί η πτώση της τιμής της όταν συγκρίθηκε με τις πανάκριβες μπάμιες.... παιδία το μέγεθος δεν μετράει να ξέρετε, επίσης θέλω να ρωτήσω τον κ Γιώργο αν έβαζες άλλη μια κατηγορία συγκρισης πχ πόση παιδεία υπαρχει στον αθλητισμό και η Πελοπόννησος επαιρνε διπλή βαθμολογία λόγω αρχαιας ολυμπίας και προμηθέα μετα στη σουμα θα ψηφιζες αντι για Κρητη Πελοπόνησσο? Για να σε δω τώρα.... σε στριμωξα
 

ludovica

Member
Μηνύματα
216
Likes
1.746
Τις μπαλοθιές και την οικογένεια του γρουσούζη, ποιος τόπος έχει αφήσει τέτοια κληρονομιά?
Θα διακινδυνεύσω να διατυπώσω μια θεωρία που ίσως θεωρηθεί ακραία. Οι Κρητικοί έχουμε ωραία αμυγδαλωτά ματάκια:

Νίκος Παπαδάκης.


Βίκυ Καγιά.


Κωστής Σαββιδάκης.


Ο κοκκινομάλλης Ηλίας Μαμαλάκης.


Τώρα συγκρίνεται αυτά τα βλέμματα με του Κούλη που παραπέμπει περισσότερο σε...


Όχι ότι θέλω να σας πείσω ότι υπάρχουν ερπετοειδή και ζουν ανάμεσα μας, ότι το 2% του πληθυσμού δεν έχει ανθρώπινο και συνεπώς κρητικό dna, αλλά καλό είναι να είμαστε ανοιχτοί γιατί ποτέ δεν ξέρεις.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.783
Likes
18.174
Ελάχιστες πόλεις της Ελλάδας είναι αξιόλογες αλλά η Πάτρα είναι πολύ καλύτερη από το Ηράκλειο, ναι. Όπως λέει και ένας φίλος το Ηράκλειο είναι από τις χειρότερες αφρικανικές πόλεις.
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.606
Likes
9.861
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Ελάχιστες πόλεις της Ελλάδας είναι αξιόλογες αλλά η Πάτρα είναι πολύ καλύτερη από το Ηράκλειο, ναι. Όπως λέει και ένας φίλος το Ηράκλειο είναι από τις χειρότερες αφρικανικές πόλεις.
Όπως είπαν και Ευρωπαίοι AEGGEιτες όταν έγινε η AGORA της AEGEE το 2014 στη Πάτρα "από όλες της πόλεις της Ελλάδας, εδώ μας φέρανε;; "
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Οποιος θελει να δει τι ειναι η ελλαδα παει πελοποννησο
Επειδη το γραφεις και το ξαναγραφεις, δε μπορω να μην το σχολιασω. Τι εννοεις με αυτη τη φραση; Οτι τα τοπια, οι ανθρωποι, τα φαγητα και κυριως η κουλτουρα των πελοποννησιων ειναι ενδεικτικη της υπολοιπης Ελλαδας; Τοσο ομογενη λαο θεωρεις του ελληνες; Εχει ας πουμε και Πομακοχωρια στο Μορια; Οτι η Πελοποννησος ειναι το στολιδι της Ελλαδος και αν ειναι να δεις ενα μερος της, ειθε να ειναι αυτη; Οτι αρχαιος πολιτισμος υπαρχει μονο στην Πελοποννησο και πουθενα αλλου; Κατι αλλο που μου διαφευγει;

Δε διαφωνω η Πελοποννησος μπορει να ειναι και μαλλον ειναι φανταστικη, ομως ειναι κριμα να λες οτι ολη η Ελλαδα συμπυκνωνεται απο την Κορινθο μεχρι το Γυθειο, ειναι πολλα παραπανω, πώς να το κανουμε. Επισης αυτο ειναι τερμα υποκειμενικο. Για μενα που ειμαι απο Τρικαλα κι εχω περισσοτερα παρε-δωσε με βορά, θεωρω οτι η Θεσσαλονικη ως βαλκανικη πολη ειναι αχαστη για καποιον που παει Ελλαδα, αλλα αν με ρωτησει καποιος που να παει για να δει την Ελλαδα, δε θα του πω "πηγαινε Θεσσαλονικη και καθαρισες,". Καλως ή κακως και οι ντροπες του Εβρου και της Λεσβου ειναι το ιδιο "Ελλαδα" με το Πηλιο, την Ιθακη, την Πατρα και το Ηρακλειο, για οσους αισθανονται ελληνες φυσικα, ειναι ομως εκτος θεματος.
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.606
Likes
9.861
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Το Ηράκλειο είναι κακοστημένο και κακοδομημένο, το κέντρο του για να παρκάρεις σιχτιρίζεις, αλλά δεν υπάρχει σύγκριση με την μιναρούπολη.. Εκτός από το κάστρο και το ωδείο, η Πάτρα περιπατητικά/τουριστικά δεν έχει να επιδείξει τίποτα. Εκτός εάν θεωρούμε σαν αξιόλογο αξιοθέατο της Πάτρας τη γέφυρα του Ρίο και το πατρινό καρναβάλι.

Στο Ηράκλειο τα Ενετικά τείχη είναι σε όλα τους τα σημεία προσβάσιμα, με συνολικό μήκος 7χλμ με πάρκα και κηποθέατρα ανάμεσα. Η Κρήνη Μοροζίνι (τα γνωστά λιοντάρια), η 25ης Αυγούστου από τα λιοντάρια μέχρι τη παραλία με θέα το Κούλε, η Λότζια, τα Ενετικά Νεώρια.. Και φυσικά ο Κούλες. Έκαναν το έγκλημα και γκρέμισαν το μικρό Κούλε πριν 80 χρόνια, αλλά και αυτός από μόνος του είναι μοναδικός. Είναι δύσκολο να ονομάζεται μια πόλη η πιο άσχημη πόλη της χώρας με φρούριο στη θάλασσα και καλοδιατηρημένα τείχη.

Τουριστικά, η επίσκεψη στο Ηράκλειο δε πρέπει να υπερβαίνει την μισή μέρα και αυτό λόγω αεροπορικής ή εκ θαλάσσεως σύνδεση. Αλλά εάν το Ηράκλειο είναι για μισή μέρα, η Πάτρα είναι για "βγήκαμε από το καράβι και μπαίνουμε κατευθείαν Εθνική οδό"


IMG_2148.JPG
EFFECTS.jpg
IMG_8595.JPG

IMG_0937.jpg
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.377
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom