Αίγυπτος Πληροφορίες - Ερωτήσεις για Αίγυπτο

Καλησπέρα!!!
Εχει καποιος νοικιάσει αυτοκίνητο στην Αίγυπτο να μας πει την εμπειρία του?
μονο τρελος θα επαιρνε το ρισκο αμα δεις πως οδηγανε στην αιγυπτο, τα μικροτρακαρισματα ειναι στανταρ και στην πιο απλη μετακινηση

Καλησπέρα όμορφη ομάδα. Πρόκειται να ταξιδέψουμε 2 άτομα Φεβρουαρίου 2026 για 15 μέρες στην Αίγυπτο. Τα μέρη που θα θέλαμε να πάμε ειναι ΚΑΙΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΛΟΥΞΟΡ, ΑΣΟΥΑΝ, ( όχι με κρουαζιέρα γιατί βγαίνει ακριβά, λέμε να πάμε με αυτοκίνητο από Ασουάν στο Λούξορ) ΝΟΥΒΙΚΟ ΧΩΡΙΟ, ΧΟΥΡΓΚΑΝΤΑ, ΟΑΣΗ ΣΙΒΑ. Κάποια βοήθεια/ tips για διαμονή, ξεναγούς, καθώς και τρόπους μετακίνησης. ....Να πω την αλήθεια θα ήθελα και βοήθεια στη σειρά που θα είναι καλύτερα για να πάμε χωρίς να χάνουμε χρόνο....ξέρω κάποιοι θ λέτε που πας βρε Καραμητροοοοο....τι να φτάσουν οι 2 εβδομάδες....για να δούμε λοιπόν.
Ευχαριστώ πολύ παιδια
μετακινηση στο καιρο uber με μετρητα και για μετακινησεις εντος αιγυπτου βγαινει σε πολυ καλες τιμες να κλεισεις αμαξι με οδηγο, μπορεις ευκολα να τους κανονισεις μεσω των ξενοδοχειων. Αλεξανδρεια θεωρω οτι αρκει να αφιερωσεις 1 μερα

CBF600S

Member
μετακινηση στο καιρο uber με μετρητα και για μετακινησεις εντος αιγυπτου βγαινει σε πολυ καλες τιμες να κλεισεις αμαξι με οδηγο, μπορεις ευκολα να τους κανονισεις μεσω των ξενοδοχειων. Αλεξανδρεια θεωρω οτι αρκει να αφιερωσεις 1 μερα
Ευχαριστώ πολυ

CBF600S

Member
Η Σιβα είναι 6 ώρες με το λεωφορείο μετά την Αλεξάνδρεια και νομίζω αφού θα πάτε για πρώτη φορά δεν θα την έβαζα στο πρόγραμμα. Εάν υπήρχε κάτι μετά την Σιβα θα ήταν διαφορετικά. Να πας θέλεις 6 ώρες και επιστροφή πιο πολλές γιατί λογικά θα πάτε Κάιρο δεν αξίζει(και η εταιρεία λεωφορείων που έχει το δρομολόγιο Αλεξάνδρεια - Όαση Σιβα δεν είναι καλή) .
Ευχαριστώ για τις πληροφοριες

georgi d

Member
Ευχαριστώ για τις πληροφοριες
https://www.maps-of-the-world.org/maps/africa/egypt/large-travel-map-of-egypt.jpg εδώ έχει ένα καλό χάρτη της Αιγύπτου. Το σαιτ είναι ρωσικό όμως δεν είναι από φόρουμ για αυτό δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Έχει και άλλους χάρτες της Αιγύπτου.
Εκτός από την Αίγυπτο υπάρχουν και από άλλα κράτη. Στο διαδίκτυο δεν είναι δύσκολο να τα βρεις.
Καλό θα ήταν να είχες αγοράσει ένα ταξιδιωτικό οδηγό. Υπάρχουν στα βιβλιοπωλεία καλά γύρω στα 15 ευρώ.
Μετά γράψε εδώ το πρόγραμμα σου ή σε πια ξενοδοχεία θα ήθελες να μείνεις και τα παιδιά του φόρουμ θα σε βοηθήσουν.
Να ρωτάς γιατί έτσι πάντα κάνω εγώ.
Το φόρουμ για αυτό το έχουμε.
Εδώ στην Χουργκάντα μπορεί να μην χρειαστείς να πας γιατί από ότι γνωρίζω εκεί θα πάει κάποιος που θέλει την θάλασσα. Εμείς από την Ελλάδα δεν την χρειαζόμαστε. Εάν έχει κάτι δίπλα θα μας το πούνε, θα κοιτάξω και εγώ. Διάβασε τις τουριστικές ιστορίες που έχουμε εδώ στο φόρουμ, κάποιες από αυτές είναι πολύ καλές.
Ταξιδιωτικές Ιστορίες - Αφρική

Τα χωριά της Νουβίας στο Ασουάν βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού. Αποτελούν ένα πολύχρωμο θέαμα, με σπίτια βαμμένα σε έντονα χρώματα, όπου κυριαρχούν το μπλε και το πορτοκαλί. Τα χωριά είναι καταπράσινα, με φοίνικες να φυτρώνουν παντού. Οι ντόπιοι είναι πολύ φιλικοί και φιλόξενοι. Καλλιεργούν κήπους και εκτρέφουν κατσίκες και κότες. Εκτός από τη γεωργία, οι χωρικοί πωλούν χειροτεχνήματα και οι γυναίκες δημιουργούν σχέδια με χέννα για τους πολλούς τουρίστες που έρχονται στο Ασουάν.

Το πιο δημοφιλές χωριό μεταξύ των ταξιδιωτών είναι το Gharb Sehil. Πολλοί ντόπιοι έχουν μετατρέψει τα σπίτια τους σε ξενώνες. Αυτό δίνει στους τουρίστες την ευκαιρία να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα και να παρατηρήσουν από πρώτο χέρι τον τρόπο ζωής των Νουβίων. large-travel-map-of-egypt.jpg

Παγκόσμιοι Χάρτες (World Maps). Λεπτομερείς πολιτικοί, γεωγραφικοί, φυσικοί, υψομετρικοί, ανάγλυφοι, τουριστικοί, οδικοί και άλλοι χάρτες του κόσμου. Χάρτες όλων των περιοχών, χωρών και εδαφών του κόσμου.
Χάρτες εδώ το ίδιο σαιτ . Θα το κοιτάξω και εγώ αργότερα.

Last edited:
Καλησπερα
Εχει χρησιμοποιήσει κάποιος λεωφορείο της blue bus από Καιρο για Λούξορ να περιγράψει εντυπώσεις;

CBF600S

Member
https://www.maps-of-the-world.org/maps/africa/egypt/large-travel-map-of-egypt.jpg εδώ έχει ένα καλό χάρτη της Αιγύπτου. Το σαιτ είναι ρωσικό όμως δεν είναι από φόρουμ για αυτό δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Έχει και άλλους χάρτες της Αιγύπτου.
Εκτός από την Αίγυπτο υπάρχουν και από άλλα κράτη. Στο διαδίκτυο δεν είναι δύσκολο να τα βρεις.
Καλό θα ήταν να είχες αγοράσει ένα ταξιδιωτικό οδηγό. Υπάρχουν στα βιβλιοπωλεία καλά γύρω στα 15 ευρώ.
Μετά γράψε εδώ το πρόγραμμα σου ή σε πια ξενοδοχεία θα ήθελες να μείνεις και τα παιδιά του φόρουμ θα σε βοηθήσουν.
Να ρωτάς γιατί έτσι πάντα κάνω εγώ.
Το φόρουμ για αυτό το έχουμε.
Εδώ στην Χουργκάντα μπορεί να μην χρειαστείς να πας γιατί από ότι γνωρίζω εκεί θα πάει κάποιος που θέλει την θάλασσα. Εμείς από την Ελλάδα δεν την χρειαζόμαστε. Εάν έχει κάτι δίπλα θα μας το πούνε, θα κοιτάξω και εγώ. Διάβασε τις τουριστικές ιστορίες που έχουμε εδώ στο φόρουμ, κάποιες από αυτές είναι πολύ καλές.
Ταξιδιωτικές Ιστορίες - Αφρική

Τα χωριά της Νουβίας στο Ασουάν βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού. Αποτελούν ένα πολύχρωμο θέαμα, με σπίτια βαμμένα σε έντονα χρώματα, όπου κυριαρχούν το μπλε και το πορτοκαλί. Τα χωριά είναι καταπράσινα, με φοίνικες να φυτρώνουν παντού. Οι ντόπιοι είναι πολύ φιλικοί και φιλόξενοι. Καλλιεργούν κήπους και εκτρέφουν κατσίκες και κότες. Εκτός από τη γεωργία, οι χωρικοί πωλούν χειροτεχνήματα και οι γυναίκες δημιουργούν σχέδια με χέννα για τους πολλούς τουρίστες που έρχονται στο Ασουάν.

Το πιο δημοφιλές χωριό μεταξύ των ταξιδιωτών είναι το Gharb Sehil. Πολλοί ντόπιοι έχουν μετατρέψει τα σπίτια τους σε ξενώνες. Αυτό δίνει στους τουρίστες την ευκαιρία να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα και να παρατηρήσουν από πρώτο χέρι τον τρόπο ζωής των Νουβίων. View attachment 517488

Παγκόσμιοι Χάρτες (World Maps). Λεπτομερείς πολιτικοί, γεωγραφικοί, φυσικοί, υψομετρικοί, ανάγλυφοι, τουριστικοί, οδικοί και άλλοι χάρτες του κόσμου. Χάρτες όλων των περιοχών, χωρών και εδαφών του κόσμου.
Χάρτες εδώ το ίδιο σαιτ . Θα το κοιτάξω και εγώ αργότερα.
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου . Θα μείνουμε 10-13/2/26 Γκίζα μετά στις 13/2/26 θα θέλαμε να πάμε Λούξορ Ασουάν αλλά οι κρουαζιέρες είναι αρκετά ακριβές. Μήπως θ συνέφερε να μείνουμε Ασουάν 5-6 μέρες και να έχουμε οδηγό/ξεναγό?? Μετά επιστροφή στην Αλεξάνδρεια για 2 μερες. Επίσης να ρωτήσω αν υπάρχει πλατφόρμα με οδηγούς ξεναγούς, φαράγγια

CBF600S

Member
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου . Θα μείνουμε 10-13/2/26 Γκίζα μετά στις 13/2/26 θα θέλαμε να πάμε Λούξορ Ασουάν αλλά οι κρουαζιέρες είναι αρκετά ακριβές. Μήπως θ συνέφερε να πάμε Λούξορ αεροπορικός κ να μείνουμε Ασουάν 5-6 μέρες εκει να έχουμε οδηγό/ξεναγό?? Μετά επιστροφή στην Αλεξάνδρεια για 2 μερες, μετά πάμε προς όαση Σιβα Επίσης να ρωτήσω αν υπάρχει πλατφόρμα με οδηγούς ξεναγούς, φερεγγους

Last edited:

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Καλησπέρα!!!
Εχει καποιος νοικιάσει αυτοκίνητο στην Αίγυπτο να μας πει την εμπειρία του?
Δεν είναι και πολύ καλή ιδέα η ενοικίαση αυτοκινήτου στην Αίγυπτο. Τρακάρουν για ψύλλου πηδημα....
μετά στις 13/2/26 θα θέλαμε να πάμε Λούξορ Ασουάν αλλά οι κρουαζιέρες είναι αρκετά ακριβές. Μήπως θ συνέφερε να μείνουμε Ασουάν 5-6 μέρες και να έχουμε οδηγό/ξεναγό??
Το να έχεις οδηγό-ξεναγό για 5-6 μέρες δεν είναι πιο φθηνό απο τη κρουαζιερα. Θα υπολογίσεις διανυκτερεύσεις στο Ασουάν και το Λούξορ ανάλογα με τα ενδιαφέροντα σας. Ειδικά στο Λούξορ εξαρτάται πόσα θέλεις να δεις. Απο 2 μέρες το λιγότερο μέχρι 5 το μέγιστο χωρίς να συμπεριληφθεί 2ημερη επίσκεψη σε Αβυδο και Δενδερα. Αυτά είναι εξτραδακια

Με 15 μέρες στην Αίγυπτο και να πας σε όλα αυτά που γράφεις, θα είναι πολύ κουραστικό ταξίδι... Κάνει ζέστη και η ζέστη κουράζει! Και οι Αιγύπτιοι κουράζουν επίσης...

CBF600S

Member
Δεν είναι και πολύ καλή ιδέα η ενοικίαση αυτοκινήτου στην Αίγυπτο. Τρακάρουν για ψύλλου πηδημα....

Το να έχεις οδηγό-ξεναγό για 5-6 μέρες δεν είναι πιο φθηνό απο τη κρουαζιερα. Θα υπολογίσεις διανυκτερεύσεις στο Ασουάν και το Λούξορ ανάλογα με τα ενδιαφέροντα σας. Ειδικά στο Λούξορ εξαρτάται πόσα θέλεις να δεις. Απο 2 μέρες το λιγότερο μέχρι 5 το μέγιστο χωρίς να συμπεριληφθεί 2ημερη επίσκεψη σε Αβυδο και Δενδερα. Αυτά είναι εξτραδακια

Με 15 μέρες στην Αίγυπτο και να πας σε όλα αυτά που γράφεις, θα είναι πολύ κουραστικό ταξίδι... Κάνει ζέστη και η ζέστη κουράζει! Και οι Αιγύπτιοι κουράζουν επίσης...
Οκ πολύ βοηθητικό φίλε μου ευχαριστώ όσο για το Άβυδο κ το Δενδερα δεν τα ήξερα μπαίνω να δω......είναι τόσο μεγάλη η λαχτάρα μου για αυτό το ταξίδι που θέλω να δω όσο γίνετε περισσότερα αλλά έχεις δίκιο πρέπει να μαζευτω!!! Έχετε να μου συστήσετε κάποιο πρακτορείο για την κρουαζιέρα???

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.290
Μέλη
39.966
Νεότερο μέλος
Νομός Δράμας - Χ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom