Αίγυπτος Πληροφορίες - Ερωτήσεις για Αίγυπτο

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Είναι μέσα στο χώρο!

Θα χρειαστεί το φαγητό. Εμας μας πήρε όλη μέρα να το δούμε
Πολύ χρήσιμο αυτό! Ευχαριστώ

Και εμείς θα χρειαστούμε μία μέρα μόνο για το μουσείο σίγουρα. Δεν ξέρω αν θα χρειαστούμε και περισσότερο... Αυτό το μουσείο είναι το δεύτερο που με προβληματίζει απο άποψη χρόνου μετά το Λούβρο.

taniakar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Vienna, Bratislava!
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου

Και εμείς θα χρειαστούμε μία μέρα μόνο για το μουσείο σίγουρα. Δεν ξέρω αν θα χρειαστούμε και περισσότερο... Αυτό το μουσείο είναι το δεύτερο που με προβληματίζει απο άποψη χρόνου μετά το Λούβρο.
Έχει και καφέ, έχει και αυτό το εστιατόριο. Στον κάτω όροφο όλα αυτά. Οπότε τρως πίνεις συνεχίζεις. Πήγαινε στο άνοιγμα και μείνε μέχρι το κλείσιμο. Θα καλυφθείς σίγουρα!

IrisAthens

Member

Διάλεξε μία από τις μέρες που μένει ανοιχτό ως τις 9 και νομίζω τα προλαβαίνεις όλα!

traveler30

Member
Hello!
Αρχες Απριλη θα πάμε οικογενειακώς Κάιρο (εγώ, η γυναίκα μου και τα δύο μας παιδιά). Εχουμε κλείσει 7 βράδια Κάιρο στο ζαμαλεκ.

- Είναι πολλές οι μέρες για Κάιρο? Λογικά 1-2 θα είναι για Γκίζα Πυραμίδες και μουσείο, μία για Χριστιανικό και Ισλαμικό Κάιρο, μία για Αλεξάνδρεια μονοήμερη οδικώς. Μετά εκδρομή οδικώς εκτός κάπου αλλου ?
- Κοίταξα για Λουξορ αλλα τα αεροπορικα με τις εσωτερικες πτησεις είναι πιο ακριβά και απο τις πτήσεις μας απο Ελλάδα, δεν συμφέρει.

Απο Ξεναγό έχετε προτάσεις? εχω κάνει μία-δύο επαφές και περιμένω να μου δώσουν τιμές. Προτεινετε μου όμως και εσείς εάν έχετε εμπειρία με κάποιον και μείνατε ευχαριστημένοι

Ευχαριστώ !
ελάτε καλοί μου ταξιδιώτες .. δώστε λίγο τα φώτα σας

taniakar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Vienna, Bratislava!
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
ελάτε καλοί μου ταξιδιώτες .. δώστε λίγο τα φώτα σας
Χρειάζεσαι 1 μέρα για Πυραμίδες και GEM, 1μερα για μουσουλμανικο και χριστιανικό Κάιρο, 1 μερα εκδρομή Αλεξανδρεια. Εφόσον έχετε 7 μέρες είναι κρίμα να μην πάτε Luxor. Είδατε πτήσεις με Air Cairo και Egypt air? Εγώ αυτές χρησιμοποίησα και ήταν νορμάλ οι τιμές. Δε θα καθόμουν 7 μέρες Κάϊρο και δε θα έχανα το Λούξορ που έχει τόσα να δεις!

IrisAthens

Member
Εμείς χρειαστήκαμε: 1 μέρα πυραμίδες Giza, 1 μέρα στις πιο έξω πυραμίδες (Step, red etc) που πήραμε οδηγό από get your guide χωρίς ξενάγηση, 1 μέρα GEM, 1 μέρα μουσουλμανικό Κάιρο και παζάρι, Μονοήμερη Αλεξάνδρεια, Χριστιανικό Κάιρο το κάναμε πριν την πτήση για Αθήνα, ήθελε κάνα δίωρο.

Πραγματικά δεν ξέρω πως γίνεται να τα κάνεις μαζί. Πχ Gem και πυραμίδες.
Γενικά διαθέσαμε 18 μέρες για Κάιρο, Λούξορ, Ασουάν, διήμερο στην έρημο, κρουαζιέρα στο Νείλο και δεν κάτσαμε στιγμή!

Θα πρότεινα να κάνατε το διήμερο στην λευκή έρημο (white dessert)

traveler30

Member
Χρειάζεσαι 1 μέρα για Πυραμίδες και GEM, 1μερα για μουσουλμανικο και χριστιανικό Κάιρο, 1 μερα εκδρομή Αλεξανδρεια. Εφόσον έχετε 7 μέρες είναι κρίμα να μην πάτε Luxor. Είδατε πτήσεις με Air Cairo και Egypt air? Εγώ αυτές χρησιμοποίησα και ήταν νορμάλ οι τιμές. Δε θα καθόμουν 7 μέρες Κάϊρο και δε θα έχανα το Λούξορ που έχει τόσα να δεις!
Ναι .. για 4 άτομα οι εσωτερικές πτήσεις είναι απο 830 και πάνω. Και σκέψου πτησεις πηγαινε ελα απο Ελλάδα είναι στα 620 με θέσεις (απο black friday ωστόσο).

Εμείς χρειαστήκαμε: 1 μέρα πυραμίδες Giza, 1 μέρα στις πιο έξω πυραμίδες (Step, red etc) που πήραμε οδηγό από get your guide χωρίς ξενάγηση, 1 μέρα GEM, 1 μέρα μουσουλμανικό Κάιρο και παζάρι, Μονοήμερη Αλεξάνδρεια, Χριστιανικό Κάιρο το κάναμε πριν την πτήση για Αθήνα, ήθελε κάνα δίωρο.

Γενικά διαθέσαμε 18 μέρες για Κάιρο, Λούξορ, Ασουάν, διήμερο στην έρημο, κρουαζιέρα στο Νείλο και δεν κάτσαμε στιγμή!

Και απο ξεναγούς ποιους είχατε ? κάποιους που αναφέρουν στα social φαίνεται όχι έχουν γίνει τόσο viral που δεν απαντάνε καν .. και είναι ιδιώτες ούτε καν σε γραφείο. .

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία

Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τόσο χρόνο, ούτε ταξιδεύουν με τον ίδιο ρυθμό. 'Αλλος θέλει μισή ώρα να χαζεύει το κάθε έκθεμα στα μουσεία και άλλος αρκείται απλά να κοιτάζει όπως περιφέρεται.

IrisAthens

Member
Ναι .. για 4 άτομα οι εσωτερικές πτήσεις είναι απο 830 και πάνω. Και σκέψου πτησεις πηγαινε ελα απο Ελλάδα είναι στα 620 με θέσεις (απο black friday ωστόσο).

Και απο ξεναγούς ποιους είχατε ? κάποιους που αναφέρουν στα social φαίνεται όχι έχουν γίνει τόσο viral που δεν απαντάνε καν .. και είναι ιδιώτες ούτε καν σε γραφείο. .
Τώρα το ξέρω ότι θα φάω ίσως κράξιμο...
Αλλά διαβάζαμε το προηγούμενο βράδυ κάποιες βασικές πληροφορίες και μετά βάζαμε το chatGPT! Η αλήθεια είναι ότι τα έλεγε αρκετά καλά. Ίσως βοήθησε ότι είχε προηγηθεί και κάποια ξενάγηση σε Λούξορ και Ασουάν. Στην έρημο πήγαμε με γραφείο.
Είχαμε κάποιες εμπειρίες με ξεναγούς που βιαζόντουσαν και όντως θέλαμε τον χρόνο μας. Ετσι, αποφασίσαμε να πάμε solo!
Α! Στο μουσείο audio guide

exploring

Member
Υπάρχει και αυτή η λύση.
Περιλαμβάνει εσωτερικές πτήσεις διαμονή κρουαζιέρα διατροφή.
Cairo and Nile Cruise Tours - GEM and Return Flight Included by Nourbelle Tours with 60 Tour Reviews (Code: CANNLCRZ) - TourRadar

traveler30

Member
Υπάρχει και αυτή η λύση.
Περιλαμβάνει εσωτερικές πτήσεις διαμονή κρουαζιέρα διατροφή.
Cairo and Nile Cruise Tours - GEM and Return Flight Included by Nourbelle Tours with 60 Tour Reviews (Code: CANNLCRZ) - TourRadar
δεν μου φαινεται καν λύση να σου πω την αλήθεια .. πρώτα απόλα δεν ειναι πιο οικονομικό διότι είμαστε 4 άτομα που σημαινει οτι βγαίνει 2000 plus .. δεύτερον με μικρά παιδιά φαίνεται λίγο risky ασε που λεει και 15+ .. οπότε απορρίπτεται
ευχαριστώ παντως για την πρόταση !

traveler30

Member
Τώρα το ξέρω ότι θα φάω ίσως κράξιμο...
Αλλά διαβάζαμε το προηγούμενο βράδυ κάποιες βασικές πληροφορίες και μετά βάζαμε το chatGPT! Η αλήθεια είναι ότι τα έλεγε αρκετά καλά. Ίσως βοήθησε ότι είχε προηγηθεί και κάποια ξενάγηση σε Λούξορ και Ασουάν. Στην έρημο πήγαμε με γραφείο.
Είχαμε κάποιες εμπειρίες με ξεναγούς που βιαζόντουσαν και όντως θέλαμε τον χρόνο μας. Ετσι, αποφασίσαμε να πάμε solo!
Α! Στο μουσείο audio guide
Κανένα κράξιμο! Γενικά και εγώ χωρίς ξεναγούς είμαι Ευρώπη σίγουρα.. Αλλα τώρα επειδή εδώ παίζει πολύ υλικό και έχει πολλά πραγματα να μάθεις για τον Αιγυπτιακό πολιτισμό, και ξέρεις ότι υπάρχει και η δυνατότητα ελληνα ξεναγού .. λες ε γιατι να μην εχουμε ένα ξεναγο που είναι και η δουλειά του να μας τα εξηγήσει καλύτερα.. πέρα του ότι θα αποφύγουμε ότι scam και πρήξιμο φανταζομαι υπάρχει εκεί στις πυραμίδες .. ή τουλάχιστον σε σχεση με το εάν πάμε εντελώς solo

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.378
Μέλη
40.018
Νεότερο μέλος
Άννα 2026

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom