Βενεζουέλα Πληροφορίες για Βενεζουέλα

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101
Cathy-ki
Καλωσόρισες.... Θα περιμένω με αγωνία την ιστορία σου για τη Βενεζουέλα!!!! Αντε αντε τώρα που τα έχεις "φρέσκα"! Μην αργείς.. χα χα!
 

giwrgos

Member
Μηνύματα
270
Likes
508
Επόμενο Ταξίδι
Περου,Περου,Περου,Περου..
Με 2 λέξεις τέλεια, απίστευτα!!:clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap: Με πολλές λέξεις από που να αρχίσω και που να τελειώσω??!!!:rolleyes::rolleyes: Μάλλον πρέπει να τα γράψω αναλυτικά σε μια ιστορία!! Πάντως ένα θέλω να πω και να επισημάνω... Στο ταξίδι μας.. εγκληματικότητα μηδέν και αίσθημα φόβου κανένα.. Αν δεν πας στο Καράκας (ίσως και στη Μαργαρίτα..) δεν έχεις να φοβάσαι τπτ, οι άνθρωποι στην εξοχή είναι φιλόξενοι και ήρεμοι.. Άσε που δεν υπάρχει λόγος να πας σε κάποιο από αυτά τα 2 μέρη.. είναι τόσα τα μέρη που έχει η Βενεζούελα μακράν καλύτερα και μαγευτικά..

Υ.Γ. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές περί κρύου στα λεωφορεία.. Ευτυχώς πήραμε μαζί μας sleeping bags τα οποία μας έσωσαν και στο λεωφορείο και στις αιώρες στα Angel Falls!!!:D
καθυυυυυ..:D για πες..για πες..:clap::clap:τι σουπερ που τα περασατε γαματααααα..:clap::clap:..αντε παρε κανα δυο ανασες και γραψε μας νεοτερα για εκει,να ερθει η ιστορια σου,οπως ηρθε και η ανοιξη,να μας ξεσηκωσει κι αυτη να ξαναπαμε το καλοκαιρι..:D:D:D..καλωςηρθατε:D
 

taxideftis

Member
Μηνύματα
16
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
πού θα μας πάει η βάρκα..
Ταξίδι-Όνειρο
όλη την αφρική
φευγω σε 2 μέρες για βενεζουέλα...

παιδιά είμαι όπως πάντα της τελευταίας στιγμής ... άσε που δεν έχω internet εδω και πάρα πολύ καιρό!!!!
στις 26/03 δηλαδή μεθαύριο φεύγω για βενεζουέλα, πήρα όλες τις πολύτιμες πληροφορίες σας και θα τις μελετήσω καθοδόν.. όπως ξέρετε είναι μακρύ το ταξίδι.
ήξερα ότι είναι επικίνδυνα, διάβασα σχόλια, φοβήθηκα λίγο αλλά ήρθε η cathy-κι και λίγο χαλάρωσα..
τί να πω; ελπίζω σε 2 βδομάδες με πολλές εικόνες και κάποιες στιγμές χαλάρωσης!!
δεν ξέρω αν έχει να προσθέσει κάτι κάποιος ώς ένα τελευταίο tip
 

cathy-κι

Member
Μηνύματα
156
Likes
163
Επόμενο Ταξίδι
Τανζανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ξέμεινα από όνειρο??
αγαπητέ ταξιδευτή........

πραγματικά σε ζηλεύω... μιας και ακόμη δεν μπορώ να προσαρμοστώ στην ελληνική πραγματικότητα!!
μη φοβάσαι καθόλου αν τουλάχιστον δε μείνεις στο Καράκας.. Αλήθεια τι σκοπεύεις να κάνεις? Που θα πας??
Πάρε σίγουρα μεγάλο αντηλιακό και ένα αντικουνουπικό.. αδιάβροχη τσάντα (ή τουλάχιστον πλαστικές σακούλες) για τη φωτογραφική μηχανή σου.. σαγιονάρες αλλά και αθλητικά παπούτσια.. κανα χοντρό ρούχο για τα λεωφορεία (οι καλύτερες εταιρίες είναι Los Llanos και Merida Express) αλλά και όλα τα υπόλοιπα καλά είναι σε γενικές γραμμές (την Παρασκευή έχει πολύ κίνηση και αν χρειαστεί να ταξιδέψεις δε βρίσκεις εύκολα εισιτήρια.. σου μιλάω εκ πείρας.. η τελευταία λύση είναι η Guyiana Express).
Τέλος, κράτα μερικά λεφτά τοπικά ή άλλαξε με το που φτάσεις στο αεροδρόμιο για την επιστροφή μιας και χρειάζεται να πληρώσεις γύρω στα 200 BSF το άτομο (φόρους αεροδρομίου extra)..
Δυστυχώς δεν κατάφερα να τελειώσω και να δημοσιεύσω την ιστορία μου πριν φύγεις..
Να περάσεις τέλεια και να κάνεις πολλά μπάνια (παντού.. λίμνες, ποτάμια, θάλασσα)!!
 

taxideftis

Member
Μηνύματα
16
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
πού θα μας πάει η βάρκα..
Ταξίδι-Όνειρο
όλη την αφρική
έλα ξανά πίσω μαζί μας!
να σου πω την αλήθεια δεν έχουμε κλείσει τίποτα πέρα τα αεροπορικά.
λέμε να κινηθούμε προς μεριντα και σε κάποια νησιά.
είναι καλύτερα να έχω μαζί μου δολάρια ή ευρώ μαζί μου για συνάλλαγμα?
εσύ πήγες νότια?
 

giwrgos

Member
Μηνύματα
270
Likes
508
Επόμενο Ταξίδι
Περου,Περου,Περου,Περου..
αδερφε αν μπορεις,που θα μπορεις δηλαδη,αλλαξε λεφτα στη μαυρη αγορα..:Dμε το που φτασεις στο αεροδρομιο,θα στη ''πεσουν'' αρκετοι τυποι και θα σου ζητανε να αλλαξεις χρηματα σε αυτους..!!εμεις ''διαλεξαμε'' αυτον με τη λιγοτερο επικινδυνη φατσα και μας αλλαξε το ευρω 1 προς 10 και το δολλαριο 1 προς 8..!!επειδη θα γλυκαθεις με τη μαυρη αγορα,μιας και η αναλογια στη τραπεζα,τουλαχιστον ετσι ισχυε τον αυγουστο,ηταν 1 προς 5,5 ευρω,να ξερεις οτι τραβωντας λεφτα απο ΑΤΜ η αν σε στειλουν με π.χ.western union,θα τα εισπραξεις ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ σε Bolivares και ετσι θα τα παρεις σε μιση τιμη,στι τιμη δηλαδη της τραπεζας..:roll:απο την αλλη βεβαια,ειναι ρισκαδορικο να κουβαλας πολλααα λεφτα επανω σου,αλλα ξερεις οτι αυτα θα τα αλλαξεις σε σιγουρα καλυτερες τιμες στη μαυρη απ οτι σε τραπεζα..:Dδιαλεγεις και παιρνεις..:lol:..με καθε επιφυλαξε βεβαια,μιας και σου ξαναλεω οτι ειμασταν πριν 7 μηνες εκει,και ,αν και δε νομιζω,ισως εχει αλλαξει κατι στο στατους εκει..;)
οσο για τη μεριδα,ειναι μαγικη-γραφικη και με πολλες ημερισιες δραστηριοτητες τριγυρω..:)οσο για πιο νοτια,αν γουσταρεις και ψηθεις να δεις καμια ματσαρα πανε στο σαν κριστομπαλ,στα συνορα με κολομβια,και δες ενα παιχνιδι της τοπικης ομαδας,της ντεπορτιβο τατσιρα..:clap::clap:..δωσε και πολλα χαιρετισματα στα αλανια ολα εκει,και οτι χρειαστεις ξαναμιλαμε..:D
καλα να περασεις αδερφε και προσεχτικα..:cool:
 

giwrgos

Member
Μηνύματα
270
Likes
508
Επόμενο Ταξίδι
Περου,Περου,Περου,Περου..
ωωχχ..τι βλακας ειμαι..:D:Dσορρυ για το ''αδερφε'',δεν συνηθιζω να μιλαω ετσι σε γυναικες..:haha::haha::haha:..αλλα δεν προσεξα το φυλο σου,και επηρεαστηκα απο το ''ταξιδευτης''..:D:Dοποτε,ψιλοακυρο και αυτο που εγραψα για το γηπεδο..:lol:..οποτε κρατα μονο αυτο για την ισοτιμια,και...τις ευχες για ενα πολυ ομορφο ταξιδι..:D
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.513
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Για να μην σας πιάνουν Κώτσο στην "παράλληλη" αγορά συναλλάγματος, καλό είναι να ενημερώνεστε για το daily rate που "πιάνει" το ευρώ και το δολάριο. Δυο αξιόπιστα σάιτ με online ενημέρωση για τα fluctuations είναι τα εξής:
Calculadora de divisas basada en el dσlar paralelo o permuta. Venezuela FX - El Liberal Venezolano
..:::LechugaVerde.com - precio diario de la lechuga verde, no somos dolar paralelo:::..

Χοντρικά δηλαδή σήμερα, το ευρώ παίζει κάπου ανάμεσα στο 12.16 και το 12.19 και το δολάριο στο 8.26 . Να ξέρεις πως στη Βενεζουέλα είναι παράνομο για τις εφημερίδες κια τα μέσα (ακόμη και τα σάιτ) να αναγράφουν τις τιμές του "παράλληλου" δολαρίου, οπότε μην στηρίζεσαι στους ανταλλαγείς με τη μία, διότι σου λένε ό,τι θέλει ο καθένας, ρίχνε μια ματιά στα συγκεκριμένα σάιτ πρώτα. Εννοείται ανταλλαγή πάντα σε δημόσιο μέρος (π.χ τραπέζι καφετέριας) κι όχι σε στενάκια, με σκοτάδια και βιασύνες, να τα μετράτε όλα και να τα διπλοικοιτάτε.
 

taxideftis

Member
Μηνύματα
16
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
πού θα μας πάει η βάρκα..
Ταξίδι-Όνειρο
όλη την αφρική
ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και μην ανησυχείς άλλωστε αδέρφια είμαστε.. αν πας Ζανζιβάρη θα δεις πολλούς να φοράνε καπέλα του Άρη!!!
 

giwrgos

Member
Μηνύματα
270
Likes
508
Επόμενο Ταξίδι
Περου,Περου,Περου,Περου..
ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και μην ανησυχείς άλλωστε αδέρφια είμαστε.. αν πας Ζανζιβάρη θα δεις πολλούς να φοράνε καπέλα του Άρη!!!
:haha::haha:..σοβαρα???σουπεεεερρρ..:clap::clap:..απιστευτο!!τελικα ειμαστε παντου..:D:Dαντε,να σαι καλα και συ και να γουσταρετε,που θα γουσταρετε δηλαδη τη χωρα με τα χιλια..:D:D:D
 

taxideftis

Member
Μηνύματα
16
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
πού θα μας πάει η βάρκα..
Ταξίδι-Όνειρο
όλη την αφρική
δηλαδή Yorgos στην Βενεζουέλα πρέπει να έχεις συνέχεια τον νου σου!!
υπάρχει κάποιο μέρος εκεί που μπορείς να χαλαρώσεις?
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.513
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ναι μωρέ και παραλίες έχει και πολύ ωραία άτομα και πραγματικά καλούς ανθρώπους και φανταστικούς ραντσέρηδες. Εγώ ας πούμε στα Λος Λιάνος την καταβρήκα με ιππασία κάθε μέρα, πηγαίναμε να πιάσουμε γιγαντιαίους σκατζόχοιρους, βγάζαμε ανακόντα με τα χέρια μας από τις λίμνες και το βράδυ με μια μπυρίτσα βλέπαμε τα αστέρια (μέχρι να αρχίσουν να πλακώνονται για τον Τσάβες οι βενεζολάνοι), κι όλα αυτά πάμφθηνα. Οι ζούγκλες χαλαρές, τα τεπούι ομοίως, μεγάλο κομμάτι των Άνδεων το ίδιο, έχει και ήσυχα μέρη.

Αλλά η χώρα θέλει ΠΟΛΛΗ προσοχή και όχι μόνο στα αστικά κέντρα. Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να σας πιάσει και υστερία, αλλά μην πάτε και χάπατοι. Είναι μια δύσκολη λατινοαμερικάνικη χώρα, όπως ήταν η Κολομβία πριν από μερικά χρόνια, ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο. Δεν πάτε στη Σομαλία, αλλά ούτε και στην Κούβα.

Ρωτάτε τους ντόπιους, ξέρουν να σας πουν τι να αποφεύγετε, μην κάνετε τους μάγκες (ειδικά αν δε μιλάτε τη γλώσσα)και το πιθανότερο είναι να σας πάνε όλα καλά. Επιφυλακή ναι, υστερία όχι. Η τοπική φιλοξενία είναι κατά τόπους εξαιρετική και σε κάποιο βαθμό απαλύνει την αδυναμία να κυκλοφορήσεις βράδυ σε αρκετές πόλεις. Π.χ στο Σαν Κριστόμπαλ έξω πέφτανε πυροβολισμοί καθημερινώς και μένα οι οικοδεσπότες μου μέσα κάνανε πάρτι με τους καλεσμένους τους, τα πέρασα πολύ καλύτερα σε τέτοια... hapennings, απ' ό,τι ίσως σε κάποιο μπαρ.

Άιντε καλά να περάσετε και να βγάλετε πολλές φωτό. Και μετά να μας γράψετε πώς τα περάσατε. Προσοχή, τα ανακόντα δεν δαγκώνουν μόνο, κατουράνε κιόλας... (μιλάει η εμπειρία...)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.422
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom