Ζάμπια Ζιμπάμπουε Μποτσουάνα Πληροφορίες για Ζιμπάμπουε, Ζάμπια, Μποτσουάνα

alma

Member
Στη Ζιμπάμπουε μας ζητήσανε το βιβλιάριο εμβολιασμού για τον κίτρινο πυρετό κατά την είσοδο μας στη χώρα. Δε ξέρω αν παίζει ρόλο πως η πτήση ήταν από Αιθιοπία, όμως το θεωρούσαν απαραίτητο.
Κάπου είχα διαβάσει πως αν πας σε κάποια χώρα ερχόμενος από Αιθιοπία, τότε το ζητάνε...αλλά πάει καιρός που το διάβασα....

delmem39718

Banned
Έχεις γράψει κάπου για Αλάσκα , Wyoming και Ζάμπια-Ζιμπαμπουε-Μποτσουάνα στο φόρουμ και δεν τα έχω δει;Με ενδιαφέρει αν τα έχεις...

Για Ζάμπια-Ζιμπαμπουε-Μποτσουάνα έκανες κανένα εμβόλιο ή δεν χρειάστηκε;
Εδώ σχετικά πρόσφατες πληροφορείς εισόδου στη Ζιμπάμπουε και κατ επέκταση στις άλλες δυο που γειτνιάζουν.
Ζάμπια - Ζιμπάμπουε - Μποτσουάνα - Eίσοδος στη Ζιμπάμπουε από το αεροδρόμιο (VFA) Victoria Falls, γενικές πληροφορίες.

Και εδώ μονοήμερη στο πάρκο τσομπε από Ζιμπάμπουε και οι διαδικασίες εισόδου στη Μποτσουάνα..
Ζιμπάμπουε - Μποτσουάνα - Μονοήμερη στο εθνικό πάρκο Τσόμπε από την πόλη Victoria Falls

Εμβόλιο κίτρινου πυρετού δεν μας ζητήθηκε κατά την είσοδο αν κι προερχόμασταν από την Αιθιοπία. Καλό είναι όμως να το κάνεις, είναι ισόβιο κοστίζει 50 εύρω και ξεμπερδεύεις.
Στη Ζάμπια από Ζιμπάμπουε, καταρράχτες Βικτωρία περνάς από μια γέφυρα που υπάρχει και χωρίζει ουσιαστικά τις δυο χώρες.

Last edited:

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Κάπου είχα διαβάσει πως αν πας σε κάποια χώρα ερχόμενος από Αιθιοπία, τότε το ζητάνε...αλλά πάει καιρός που το διάβασα....
Γι αυτό και το ανέφερα. Δε ξέρω αν έχει σχέση, ήταν όμως το πρώτο που μας ζητήθηκε, πριν καν τον έλεγχο διαβατηρίων και τη βιζα.

delmem39718

Banned
Γι αυτό και το ανέφερα. Δε ξέρω αν έχει σχέση, ήταν όμως το πρώτο που μας ζητήθηκε, πριν καν τον έλεγχο διαβατηρίων και τη βιζα.
Που σας ζητήθηκε ακριβώς; κατά την άφιξη στη Ζιμπάμπουε από το αεροπλάνο στον έλεγχο καθώς περιμένατε στην ουρά; Στην αντίς κατά το τσεκ ιν λόγω παραμονής στην πόλη;

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Που σας ζητήθηκε ακριβώς; κατά την άφιξη στη Ζιμπάμπουε από το αεροπλάνο στον έλεγχο καθώς περιμένατε στην ουρά; Στην αντίς κατά το τσεκ ιν λόγω παραμονής στην πόλη;
Κατά την άφιξη στη Ζιμπάμπουε, μόλις κατεβήκαμε από το αεροπλάνο έπρεπε να περάσεις από ένα γραφείο τύπου που σου έλεγχαν το βιβλιάριο εμβολιασμού για τον κίτρινο πυρετό, πριν φτάσεις στο σημείο για να πάρεις βίζα.
Στο αεροδρόμιο VFA, μόλις δύο εβδομάδες πριν.

delmem39718

Banned
Κατά την άφιξη στη Ζιμπάμπουε, μόλις κατεβήκαμε από το αεροπλάνο έπρεπε να περάσεις από ένα γραφείο τύπου που σου έλεγχαν το βιβλιάριο εμβολιασμού για τον κίτρινο πυρετό, πριν φτάσεις στο σημείο για να πάρεις βίζα.
Στο αεροδρόμιο VFA, μόλις δύο εβδομάδες πριν.
Ίσως κάτι να άλλαξε, Εμείς κατεβήκαμε πρώτοι από το αεροπλάνο και μας συνόδευε ένας νεαρός. Του είπα με αυστηρό τόνο ότι θέλω καζαουνιβιζα αποκλειστικά και αφού κατεβήκαμε κάτι σκάλες μετά τη φυσούνα μπροστά μας ήταν ο έλεγχος οπού δουλεύαν δυο δυο. Μας έστειλε σε ένα γκισέ. Σην δική μας περίπτωση ήταν μια κύρια και ένας κύριος, οπού η κύρια έγραφε και περνούσε μετά το διαβατήριο δίπλα και ο κύριος κολλούσε το αυτοκόλλητο και σφράγιζε. Μιλάμε για πολύ δουλειά.
Η κύρια δεν είχε στυλό (πες το σύμπτωση) άλλα ούτε κι εγώ. Η ουρά πίσω τεράστια άλλα δεν αφήνανε κανέναν να κατεβεί από τις σκάλες. Μετά θυμήθηκα ότι μας είχαν δώσει το κιτ στο αεροπλάνο που έχει μέσα στυλό και της το έδωσα όλο. Μόνο τεμενάδες δεν μας έκανε. Σε δυο λεπτά ξεμπερδέψαμε. Η ουρά πίσω παρέμενε τεράστια και η αδιαφορία των υπάλληλων επίσης.
Βιβλιάριο κίτρινου πυρετού δεν μας ζητήσανε και ήταν το μοναδικό αεροσκάφος των Αιθιόπων εκείνη την ώρα. Είχαμε βέβαια βιβλιάριο.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Βιβλιάριο κίτρινου πυρετού δεν μας ζητήσανε και ήταν το μοναδικό αεροσκάφος των Αιθιόπων εκείνη την ώρα.
Κι εμείς ήμασταν η μοναδική πτήση εκείνη την ώρα από Αιθιοπία αλλά και γενικότερα, δε μπορώ να πω πως άργησε η έκδοση της Βίζας το αντίθετο, είχαμε συμπληρώσει και το απαραίτητο έγγραφο ήδη στο αεροπλάνο.
Όμως ο υγειονομικός έλεγχος προηγήθηκε της έκδοσης βίζας και του ελέγχου του διαβατηρίου, ίσως κάτι να άλλαξε τελευταία δε ξέρω.

chaly50evi

Member
Ίσως κάτι να άλλαξε, Εμείς κατεβήκαμε πρώτοι από το αεροπλάνο και μας συνόδευε ένας νεαρός. Του είπα με αυστηρό τόνο ότι θέλω καζαουνιβιζα αποκλειστικά και αφού κατεβήκαμε κάτι σκάλες μετά τη φυσούνα μπροστά μας ήταν ο έλεγχος οπού δουλεύαν δυο δυο. Μας έστειλε σε ένα γκισέ. Σην δική μας περίπτωση ήταν μια κύρια και ένας κύριος, οπού η κύρια έγραφε και περνούσε μετά το διαβατήριο δίπλα και ο κύριος κολλούσε το αυτοκόλλητο και σφράγιζε. Μιλάμε για πολύ δουλειά.
Η κύρια δεν είχε στυλό (πες το σύμπτωση) άλλα ούτε κι εγώ. Η ουρά πίσω τεράστια άλλα δεν αφήνανε κανέναν να κατεβεί από τις σκάλες. Μετά θυμήθηκα ότι μας είχαν δώσει το κιτ στο αεροπλάνο που έχει μέσα στυλό και της το έδωσα όλο. Μόνο τεμενάδες δεν μας έκανε. Σε δυο λεπτά ξεμπερδέψαμε. Η ουρά πίσω παρέμενε τεράστια και η αδιαφορία των υπάλληλων επίσης.
Βιβλιάριο κίτρινου πυρετού δεν μας ζητήσανε και ήταν το μοναδικό αεροσκάφος των Αιθιόπων εκείνη την ώρα. Είχαμε βέβαια βιβλιάριο.
Καλημέρα σε όλους. Όταν φτάσαμε στους Καταρράκτες της Βικτώριας πριν τρεις μέρες, έλεγξαν μόνο ένα μέρος των επιβατών. Κι εγώ είχα το βιβλιάριο για τον κίτρινο πυρετό, αλλά δεν μου το ζήτησαν ποτέ. Η ουρά είχε πάνω από μία ώρα και πολλοί ήταν νευρικοί.

alma

Member
Όσοι πήγατε με οργανωμένο από Ελλάδα,υποθέτω θα σας είπε το γραφείο αν είναι απαραίτητο το εμβόλιο.Δεν νομίζω να ρίσκαρε να μείνουν οι πελάτες του εκτός χώρας...

Σε κάποια οργανωμένα γράφουν και στο ίντερνετ τα γραφεία αν θέλει εμβόλιο κάθε χώρα και αν είναι υποχρεωτικό. Για παράδειγμα στη Ναμίμπια βλέπω το αναφέρει ως προαιρετικό το Cosmorama....

Ναμίμπια, Χωριά των Χίμπα, Κρουαζιέρα στο Βάλβις Μπέι, Έρημος Καλαχάρι

depy!!!

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεξικό-Δυτική ακτή ΗΠΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Καλημέρα σε όλους. Όταν φτάσαμε στους Καταρράκτες της Βικτώριας πριν τρεις μέρες, έλεγξαν μόνο ένα μέρος των επιβατών. Κι εγώ είχα το βιβλιάριο για τον κίτρινο πυρετό, αλλά δεν μου το ζήτησαν ποτέ. Η ουρά είχε πάνω από μία ώρα και πολλοί ήταν νευρικοί.
Ερώτηση: Το βιβλιάριο μου για τον κίτρινο πυρετό αναφέρει ημερομηνία λήξης τα 5 χρόνια μετά που το έκανα. Τώρα είναι εφ όρου ζωής. Πρέπει να πάω το βιβλιάριο κάπου να μου αλλάξουν την ημερομηνία - τώρα φαίνεται ληγμενο- ή ξέρουν σε όλες τις χορες ότι το κάνεις εφ άπαξ και δεν θα υπάρχει πρόβλημα;

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
είναι ισόβιο κοστίζει 50 εύρω και ξεμπερδεύεις.
δεν ειναι ισοβιο...
Το εμβόλιο χορηγείται σε μία δόση των 0,5 ml. Προστατευτικά αντισώματα αναπτύσσονται μετά από 10 ημέρες. Σύμφωνα με τον Διεθνή Υγειονομικό Κανονισμό (IHR) απαιτείται η χορήγηση μιας αναμνηστικής δόσης κάθε 10 έτη. Το εμβόλιο φυλάσσεται στους 0 οC με +5οC. Δεν πρέπει να καταψύχεται. Κυκλοφορεί με τη μορφή σκόνης για ανασύσταση μετά την ανάμειξη με τον διαλύτη, και πρέπει να χρησιμοποιείται το αργότερο σε μία ώρα μετά την ανασύστασή του.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.281
Μέλη
39.962
Νεότερο μέλος
petrosPaz10

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom