Κεφαλονιά Πληροφορίες για Κεφαλλονιά

Samion

Member
Μηνύματα
10.367
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1. ο δρόμος από τη Σάμη είναι πιο κουραστικός για τις διαδρομές βόρεια,δυτικά
2.και νότια του νησιού.
3. καλύτερα να επιλέξω Αργοστόλι ως λιμάνι άφιξης,
4.η Κυλλήνη δεν ήταν πολύ μακριά προσπερνώντας την Πάτρα,μπορεί να θυμάμαι και λάθος.
1. λάθος.
2. σωστό
3. Σάμη εννοείς.
4. εχει δρομο, επικίνδυνο, γεμάτο ραντάρ..πηγαίνετε Πάτρα, τελευταία συμβουλή.:D
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.367
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
προσωπικα δεν μ αρεσε .
τωρα το θετεις σωστά. σε αρκετους αρεσει αντιθετα γιατι τα νερά είναι πάντα ζεστα, ηρεμα και με ωραια θεα. ιδιως σε οικογενειες με παιδια..
δεν ειναι η καλυτερη του νησιου αλλα αν βρεθεις εκει μια βουτια..
 

vickytorino

Member
Μηνύματα
33
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
ΜΗΛΟΣ-ΚΙΜΩΛΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
προτιμησε κυλληνη-πορος οχι πατρα αργοστολι η σαμη.εμεις πηγαμε απο κυλληνη και δεν κουραστηκαμε καθολου.

μαλλον τη μπερδεψαμε τη κοπελα!!!!!!χεχε για μενα η καλυτερη παραλια του νησιου ειναι η αντισαμος και μ αρεσαν πολυ οι αλατιες.εκει που σπαστηκα ηταν στον αι χελη,αν θυμαμαι καλα οτι λεγεται ετσι,γιατι πρωτον ειχε μονο ξαπλωστρες και ομπρελες και σε χρεωνε χωρις ομως να υπαρχει καποια καντινα κατι να παρεις ενα νερο.αυτο που ηταν πιο σπαστικο ειναι οτι εχει εξω ολο αμμο που καει τσουρουφλαει ακομα και με τις σαγιοναρες να εισαι!!!!πραγματικα δεν παλευοταν.οποτε αν πας εκει εφοδιασου με ψυγειακι με νερο και κατι φαγωσιμο
 

strada

Member
Μηνύματα
10
Likes
1
Εντάξει,ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια,θα κλείσω Σάμη όπως το είχα αποφασίσει από την αρχή (ελπίζω μόνο να μην εντυπωσιαστώ περισσότερο από τις παραλίες νότια του νησιού αν και πάντα προτιμούσα τα βοτσαλάκια από την άμμο απλά μου αρέσει που νότια είναι πιο απλωμένες)και θα φύγουμε από Πάτρα.
 

strada

Member
Μηνύματα
10
Likes
1
προτιμησε κυλληνη-πορος οχι πατρα αργοστολι η σαμη.εμεις πηγαμε απο κυλληνη και δεν κουραστηκαμε καθολου.
ωχ,πάντα διίστανται οι απόψεις.Δεν πολυσυμπαθείς την Πάτρα,ε;ούτε εγώ και θυμάμαι ότι στην Κυλλήνη ήταν ήρεμο πολύ το λιμανάκι,χωρίς αυτό το άγχος που κυριαρχεί στα λιμάνια τον Αυγουστο.Θα το συζητήσω ξανά με το σύντροφο,εκείνος θα οδηγεί έτσι κι αλλιώς
 
Μηνύματα
626
Likes
144
Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη & Ισλανδία!!!
εμείς πάμε την προσεχή Πέμπτη, και μόλις τώρα έκλεισα από Κυλλήνη για Πόρο και πίσω. Μας πέφτει λίγο μακριά γιατί ξεκινάμε από... Θεσσαλονίκη (μέσω Βόλου), αλλά από ό,τι έψαξα είνια η διαδρομή που μας σύμφερε πιο πολύ από όλες τις άλλες (θα μείνουμε κάπου στη νότια μεριά του νησιού, καμιά 10 χλμ από Αργοστόλι). +ότι το καράβι από εκεί κάνει λιγότερη ώρα από ό,τι από Πάτρα.

Περισσότερα θα σας πω σε λίγα 24ωρα που θα πραγματοποιήσω τη διαδρομή αυτή :)
 
Μηνύματα
33
Likes
14
Εντάξει,ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια,θα κλείσω Σάμη όπως το είχα αποφασίσει από την αρχή (ελπίζω μόνο να μην εντυπωσιαστώ περισσότερο από τις παραλίες νότια του νησιού αν και πάντα προτιμούσα τα βοτσαλάκια από την άμμο απλά μου αρέσει που νότια είναι πιο απλωμένες)και θα φύγουμε από Πάτρα.
Η Σαμη είναι καλή επιλογή διαμονής γιατί είναι κόμβος,,
βρίσκεις οτιδήποτε χρειαστείς για ψώνια ,
έχει το ferry για ιθάκη σε περίπτωση που θέλεις να κανεις μονοήμερη
και μια από τις καλύτερες παραλιες του νησιού σε κοντινή απόσταση,
την παραλια αντίσαμος.
τώρα για μένα οι καλύτερες παραλιες στο νησί είναι,

1.πλατεια αμμος κηπουρια
2. παραλια αντίσαμος
3.μύρτος
4.πετανοι
και κάποιες άλλες μικρότερες που δεν τις μαρτυράμε,,:haha: :haha: :clap:
 

vierinia

Member
Μηνύματα
27
Likes
17
Να πω και εγώ την εμπειρία μου απο τη Κεφαλονιά για να βοηθήσω πιθανούς επισκέπτες μιας και πριν απο λίγες ημέρες γυρίσαμε απο τις διακοπές μας:

Για διαμονή θεωρώ ότι το καλύτερο σημείο είναι η Αγ. Ευφημία. Συμπαθητικό παραλιακό χωριουδάκι, ήσυχο αλλά όχι νέκρα, κοντά σε βασικά σημεία του νησιού (Μύρτος, Άσος, Φισκάρδο, Αντίσαμος, λιμάνι, Μελισσάνη). Η Σάμη δεν μου άρεσε καθόλου παρότι και αυτή σε κομβικό σημείο. Άν θέλει κάποιος να βγαίνει τα βράδια καλύτερα να μείνει Αργοστόλι ή να σπάσει τη διαμονή του σε Αγ.Ευφημία- Αργοστόλι. Η Σκάλα πολύ τουριστική και μακριά απο όλα, καλύτερα να την αποφύγετε.

Παραλίες:
Πετανοί: κατά την προσωπική μου άποψη, η καλύτερη παραλία του νησιού. Πανέμορφα νερά. Βότσαλο, οργανωμένη με beach bar. 4 ευρώ για ξαπλώστρες αν κάτσετε εκεί που είναι το μπαράκι. Για φαγητό στην Ερασμία μετά το μπάνιο.

Μύρτος: Εντυπωσιακός αλλά και άγριος. Δύσκολα το βρίσκεις ήρεμο, πρέπει να κοιτάξετε τους ανέμους γιατί άμα έχει κύμα δεν μπαίνεις. Βότσαλο και λίγη άμμο, οργανωμένος, 7 ευρώ το σετ.

Αντίσαμος: Η τρίτη καλύτερη παραλία, με γαλαζοπράσινα νερά. Μου φάνηκε πιο όμορφη απο κοντά σε σχέση με τις φωτό που είχα δει. Βότσαλο, οργανωμένη με beach bar. Δωρεάν οι ξαπλώστρες άμα κάτσετε εκεί που είναι το μπαράκι (Mojito). Γενικά μαζεύει πάρα πολύ κόσμο, μαλλόν καλύτερα να έχετε δική σας ομπρέλα μαζί σας.

Μακρύς Γυαλός: Αμμώδης, σχετικά ρηχή, οργανωμένη με beach bar. Μαζεύει πολύ νεαρόκοσμο. Όμορφα χρώματα. Πολύ κοντά στο Αργοστόλι.

Σκάλα: Τεράστια παραλία, καθαρά νερά, ψιλό βότσαλο και άμμο σε κάποια σημεία, οργανωμένη. Δεν μας ενθουσιασε. 5 ευρώ το σετ.

Άσσος: Αδιάφορη παραλία μέσα στο χωριό. Αμμουδιά και σχετικά ρηχή. 7 ευρώ το σετ.

Φώκι: Κολπάκι κοντά στο Φισκάρδο με μαγευτικά χρώματα. Ωραίο τοπίο με δέντρα γύρω γύρω. Μη οργανωμένη, έχει μια καντίνα απο πάνω.

Δαφνούδι: Μικρός κόλπος κοντά στο Φισκάρδο. Γαλαζοπράσινα υπέροχα νερά. Πρέπει να περπατήσετε ένα μονοπάτι 600μ μέσα στο δάσος για να φτάσετε. Δεν είναι τραγικά κουραστικό. Χοντρό βότσαλο που σε δυσκολεύει πολύ. Μη οργανωμένη.

Για φαγητό:
Ερασμία στους Πετανούς, Αμπελάκι και Captains table στο Αργοστόλι, Elli στο Φισκάρδο, Πλάτανος στο Άσσος, Πέρασμα στην Αγ.Ευφημία.

Γλυκά και παγωτά: Premier και Στάθης (νομίζω) Αργοστόλι, Μελίνα στο Φισκάρδο

Ποτά: κυρίως Αργοστόλι είχε νυχτερινή ζωή και περατζάδα, έχει δύο κλαμπάκια (Καταβώθρες club και bass club, το πρώτο ήταν εντυπωσιακό) και αρκετά μπαρ-καφε που δεν μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση. Και στο Φισκάρδο είχε κάποια ωραία καφε-μπαρ. Το Άσσος ήταν απελπιστικά μικρό και καθόλου γραφικό, το Φισκάρδο ήταν όμορφο και γραφικό αλλά μικρό και υπερβολικά φορτωμένο με ταβέρνες. Η Αγ. Ευφημία είναι ωραίο λιμανάκι για βραδινή βόλτα αλλά δεν έχει νυχτερινή ζωή, μόνο αμέτρητες ταβέρνες:D.
 

minimini

Member
Μηνύματα
19
Likes
1
Καλήμερα σε όλους,

Χρειάζομαι την βοήθεια σας. Ταξιδεύουμε απο Κύπρο προς Αεροδρόμιο Πάτρας και μετά προς τελικό προορισμό την Κεφαλονιά(με πλοιάριο), αυτοκίνητο δεν θα χρησιμοποιήσουμε.
Θα ήθελα όποιος γνωρίζει να μου εξήγησει πως θα πάω προς την Κεφαλονιά.
Ευχαριστώ πολύ
Καλό Υπόλοιπο να έχετε.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.448
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom