Βουλγαρία Πληροφορίες για Σόφια, Βουλγαρία

Lara Croft!

Member
Μηνύματα
32
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
ΜΟΣΧΑ Ιουλιος 2013
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική & ΗΠΑ
Το καλοκαίρι 13-18 Ιουνίου θα επισκεφτώ 1η φορά τη Σόφια με αφορμή τη συναυλία των Iron Maiden εκεί. Εχω κάποιες απορίες για όσους έχουν πάει και ξέρουν:

1) Το επίσημο νόμισμα είναι λέβα, αλλα δέχονται και ευρώ?
2) Να αλλάξω χρήματα στο αεροδρόμιο ή εκεί?
3) Ισχύει αυτό που λένε για φθηνά ψώνια? Αν ναι, σε ποια μέρη να πάω.
4) Ακουσα για φθηνά προιόντα απο άγριο τριαντάφυλλο, τα βρισκω σε μεγάλα καταστήματα ή λαικές?
5) Εστιατόρια που προτείνετε?
6) Θα εχουμε 5 μερες στη διάθεσή μας, εκτός απο Σόφια που αξίζει να πάμε?
7) Πολλοί λένε οτι τα ταξί εκεί είναι πάμφθηνα και οτι αξίζουν σαν κύριο μέσο μετακίνησης.

Τέλος αν έχετε οποιαδήποτε συμβουλή για μέρος, ασφάλεια, φαγητό, διασκέδαση κτλ θα σας ήμουν ευγνωμων.
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
-Το νόμισμα είναι λέβα και σε ορισμένες περιπτώσεις δέχονται και τα ευρώ στα ξενοδοχεία ας πούμε αλλά καλό είναι να συναλλάσεσαι με το τοπικό νόμισμα.Ανάληψη από ΑΤΜ ο κλασικός και καλύτερος τρόπος.
-Ναι έχει πολύ φθηνές αγορές στους εμπορικούς δρόμους κυρίως (Vitosha και γύρω) αλλά και στα εμπορικά κέντρα που σαφώς εκεί δεν είναι τό ίδιο φθηνά.Τα προιόντα που λες απο άγριο τριαντάφυλλο θα τα συναντάς παντού κυρίως σε λαικές αλλά μου φάνηκαν υπερβολικά έντονα τα αρώματα και δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα.
-Τα ταξί όντως είναι πολύ οικονομικά (αρκεί να μη σας πλησιάσουν σε σταθμούς λεωφορείων,αεροδρόμιο κτλ γιατί αυξάνουν εις διπλούν την ταρίφα.Αν το καλέσετε ή το πάρετε απο τον δρόμο πράγματι συμφέρει και είναι αξιόπιστα.Εμείς ταξί χρησιμοποιήσαμε πολύ στο Plovdiv και μόνο μια φορά στην Σόφια όπου το καλέσαμε.Ενδεικτικά απο τον σταθμό λεωφορείων μέχρι κέντρο κοστίζει περίπου 4 λέβα.Ταξιτζής μας πλησίασε και μας είπε πως θα μας πάει κέντρο με 10 λέβα.
-Οπωσδήποτε αφιερώστε τουλάχιστον ημερίσια στην Φιλιππούπολη (Plovdiv).Η παλιά πόλη είναι μια κούκλα.
-Προτάσεις για φαγητό στην Σοφια:
-Pri Yafata, bul. KnyazAleksandar,29 DondukovKorsakovBlvdκοντά στην όπερα.
-Divaka, ulitsa "6-ti septemvri" 41 κοντά στην εκκλησία Sveti Sedmochislenitsi.
-Manastinska Magernitza, 67 Hans Aspire Ulitsa κοντά στην εκκλησία Sveti Sedmochislenitsi.
-Pod Lipite, ul. ElinPelin 1 στάση μετρό Стадион „Васил Левски“ Μ1
-Edno Vreme, BorissobaGradina | Lake Ariana κοντά στο εθνικό στάδιο Vasil Levski
-К.Е.В.А., ул."Г.С.Раковски" 114 εστιατορίο/ καφέ στον κήπο της Σχολής για την Performing Arts κοντά στην εκκλησία Sveti Sedmochislenitsi.
-SkaraBar 1, Dimitar Grekov 2 στοπάρκο Zaimov
-Skara Bar 2, ulitsa G. Benkovski 12 κοντά στηνόπερα
-Tavite, ulitsa "William Gladstone" 58 κοντά στην πλατεία Ploshtad Slaveykov.
-ALEGRE - ресторантзапътешественици, ulitsa "Hristo Belchev" 29. κοντά στην πλατεία Ploshtad Slaveykov.
-Olive's, 12 Graf Ignatiev κοντά στο Ivan Vazov National Theatre.Αμερικάνικο στυλ φαγητό.
-Background, Bul Vitosha 14

Fast food
-Boom! Burgers, ul.Karnigradska 15 κοντά στα δικαστήρια
-Wok to Walk, bul. Vitosha 8.Ασιατικό
-Happy Bar And Grill, 4, Sveta Nedelia. Aμερικάνικο.

Από όλα αυτά που είναι προτάσεις που βρήκα στο ιντερνετ έφαγα στο Skara Bar 2 το οποίο μου άρεσε πάρα πολύ και σαν χώρος που είναι πολύ μοντέρνος και νεανικός και σαν εξυπηρέτηση.Και τα φαγητά νοστιμότατα.Και στο Divaka που θεωρείται από τα καλύτερα εστιατόρια Βουλγαρικής κουζίνας.Μου άρεσε πολύ και σαν χώρος απλά λίγο το προσωπικό ήταν αργό.Τιμές το άτομο 10 με 12 ευρώ.

Αυτά:D
 

Metska

Member
Μηνύματα
8
Likes
38
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ισλανδια.
Καλησπερα μενω μονιμα στην Σοφια.
Για συναλλαγμα οι περισσοτερες τραπεζες ειναι Ελληνικες και μπορεις μεσω ATM και maestro να παρεις χρηματα (λεβα) απ ευθειας απ τον λογαριασμο σου και με ασφαλλεια. Υπαρχουν πολλοι τροποι να ερθεις, με αεροπλανο ειναι περιπου 45 λεπτα απο Αθηνα με Bulgaria air και Aegean καθως και με πουλμαν απο Πλατεια Καραισκακη δυο φορες την ημερα (πρωινο και βραδυνο) και ειναι περιπου 11 ωρες, (περιπου 100 ευρω με επιστροφη).

Η Σοφια ειναι ασφαλης πολη στο κεντρο και δεν εχεις να φοβασαι τιποτα αφου υπαρχει αστυνομια και οι προφυλαξεις που θα παρεις ειναι αυτες που θα επαιρνες σε οποιαδηποτε αλλη πολη στην Ευρωπη, εγω οσα χρονια ειμαι εδω δεν ειχα κανενα προβλημα. Η Σοφια ειναι μια μικρη αλλα πολυ ομορφη πολη και πιστευω 3 η 4 μερες ειναι καλα για τουρισμο, να εχεις υποψη σου οτι κανει πολυ κρυο το χειμωνα και συνηθως τα χριστουγεννα μιας και ειναι ορεινη πρωτευουσα εχει χιονι. Δεν εχει εντονη νυχτερινη ζωη αν και τα τελευταια χρονια εχει φιαχτει αρκετα το κεντρο και εχει πολλα ξενοδοχεια μπαρ και εστιατορια για ολα τα γουστα και τα βαλαντια.
Οτι αλλο χρειαστεις, στη διαθεση σου. :)
 
Last edited by a moderator:

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.542
Likes
8.031
Καλησπερα μενω μονιμα στην Σοφια,
Καλως ηρθες Metska,στην παρεα μας :)
Οτι αλλες πληροφοριες εχεις γενικα για τη ζωη,ποιες περιοχες ειναι καλες για διαμονη,εστιατορια,αξιοθεατα...θα ηταν ευπροσδεκτα.Μπορεις να ανοιξεις και νεο θεμα...
 

Metska

Member
Μηνύματα
8
Likes
38
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ισλανδια.
Καλησπερα, ευχαριστω...:)
Η Σοφια ειναι οικονομικη πολη για εμας τους Ελληνες και για να ζησεις και για να την επισκεφτεις σαν τουριστας, η ζωη ειναι απλη, η πολη καταπρασινη με τεραστια παρκα μεσα στο κεντρο, και οι ανθρωποι ηρεμοι, φιλοξενοι και φιλικοι.

Η Σοφια εχει δυο νεες γραμμες μετρο που καλυπτουν σχεδον ολη την πολη με το κεντρο (Serdica station) καθως και τον σταθμο υπεραστικων λεωφορειων και στον σιδηροδρομικο σταθμο οχι ομως απο και προς το αεροδρομιο, που η μεταφορα προς το παρον γινεται με λεωφορεια και ταξι, η αποσταση ειναι μικρη περιπου 15 λεπτα. H Σοφια εχει επισης μεγαλο δικτυο τραμ και αστικων λεωφορειων. Μεγαλη προσοχη χρειαζεται στα ταξι απο και προς αεροδρομιο αλλα και στην πολη η πιθανοτητα να σας χρεωσουν διπλη ταριφα η να σας κανουν βολτες ειναι μεγαλη αν καταλαβουν οτι ειστε τουριστες, οι πιο αξιοπιστες εταιρειες ταξι ειναι η ΟΚ και η GREEN.

Για ψωνια η Σοφια εχει πολλες επιλογες ο εμπορικος και πολυ ωραιος πεζοδροδρομος Vitosa στο κεντρο εχει αρκετα επωνυμα εμπορικα μαγαζια καθως και πολλα εστιατορια και καφε. Υπαρχουν γυρω στα 5 με 6 μεγαλα εμπορικα κεντρα τα (SERDICA MALL, BULGARIA MALL, SOFIA MALL) το καλυτερο για μενα ειναι το PARADISE MALL στο Lozenets, (εχει σταση μετρο κοντα) επισης πολυ καλες και οικονομικες αγορες εχει στους δρομους Graf Ignatiev (ρουχα, παπουτσια) και Pirostska (δερματινα) στο κεντρο. Ριξτε μια ματια στην κλειστη αγορα (HALI) κοντα στο τζαμι για σουβενιρ και σαν αξιοθεατο καθως και στα αραβικα μαγαζια (με μπαχαρικα) προς τα κατω.

Η Σοφια οπως ειπα ειναι ασφαλης πολη για μενα μερα νυχτα αλλα να αποφυγεται καλυτερα σαν τουριστες την περιοχη απ το τζαμι και κατω αργα την νυχτα. Απο αξιοθεατα δεν εχει πολλα, αν ειστε θρησκοι θα την λατρεψετε αφου εχει παρα πολλες εκκλησιες με την μεγαλυτερη τον καθεδρικο ναο Αλεξαντερ Νεφσκι, την Ρωσικη εκκλησια με τον χρυσο τρουλο, ενα τζαμι και μια συναγωγη και γενικα εκκλησιες απ ολα τα δογματα μαζι. Αλλα αξιοθεατα ειναι το κοινοβουλιο, το Μεγαρο πολιτισμου, το προεδρικο μεγαρο, το Εθνικο θεατρο που ειναι κοσμημα αρχιτεκτονικης και καποια μουσεια (Εθνικο, αρχαιολογικο) πινακοθηκες, καθως και το πανεπιστημιο της Σοφιας. Επισκεφθειτε την μποεμ συνοικια Oboriste πισω απ την Εθνικη βιβλιοθηκη για καφε η βολτα, ανεβειται στο βουνο Βιτοσα με το τελεφερικ για σκι τον χειμωνα, καντε μια βολτα στα μεγαλα παρκα (Μπορισοβα Γραντινα και Γιουζεν Παρκ).

Αν εχετε χρονο και οχημα πηγαινετε για κολυμπι στο Παντσαρεβο λιγο εξω απο Σοφια που λειτουργει εξωτερικη πισινα με ζεστο ιαματικο νερο και σαουνα ολο τον χρονο διπλα στην λιμνη, η επισκεφθειτε το χιονοδρομικο κεντρο Μποροβετς. Στο επομενο θα σας γραψω τα μερη για καλο φαγητο καφε κλπ στη Σοφια.

Ευχαριστω...:)
 
Last edited by a moderator:

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.542
Likes
8.031
Εμεις σε ευχαριστουμε Metska :)...περιμενουμε τις προτασεις σου και για τα υπολοιπα.
 

Metska

Member
Μηνύματα
8
Likes
38
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ισλανδια.
Καλησπερα σας :)

Bασικα δεν ξερω αν γραφω σωστα εδω γιατι ειμαι καινουργιος και δεν εχω καταφερει ακομα να ψαξω το forum....αλλα συνεχιζω ακαθεκτος.

Η Βουλγαρια λοιπον ειναι μελος της Ε.Ε εδω και 5 χρονια (αλλα οχι στη ζωνη Schengen) οποτε η εισοδος για εμας τους Ελληνες ειναι με την επιδειξη της αστυνομικης ταυτοτητας νεου τυπου. Θελω να σας πω οτι πρεπει να εχετε παντα μαζι σας την ταυτοτητα η το διαβατηριο σας στην Βουλγαρια γιατι σε περιπτωση αστυνομικου ελεγχου θα πληρωσετε προστιμο η θα καταληξετε στο αστυνομικο τμημα. Επισης χρειαζεται μεγαλη προσοχη στους δρομους και στα ορια ταχυτητας γιατι οι δρομοι ειναι μικροι και υπαρχουν αρκετα αστυνομικα μπλοκα, και καλυτερα να μην μπλεξετε.

Συνεχιζοντας θελω να σας πω για την Βουλγαρικη κουζινα η οποια εχει επιρροες απ την Ελληνικη την Τουρκικη και την Βαλκανικη με βαση το κρεας, τα οσπρια και λαχανικα. Παραδοσιακα πιατα ειναι το κεμπαπ, η πεστροφα, η σοπτσκα σαλατα (τυπου χωριατικη με τριμμενο λευκο τυρι) πιπεργιες γεμιστες με ρυζι, κοτσι χοιρινο μαγειρεμενο σε γαστρα με διαφορα λαχανικα (jolan), ταρατορ κρυα σουπα απο γιαουρτι με αγγουρι και σκορδο, παιδακια μαριναρισμενα (rebra) και μικρες καυτερες πιπεργιες (luti tsuski). Ενα περιεργο και πολυ γευστικο πιατο ειναι αυγα ποσε με γιαουρτι σκορδο και παπρικα (Giaitsa po panagiurski), επισης μη ξεχασετε να δοκιμασετε την παραδοσιακη τυροπιτα (banitsa). Στην Βουλγαρια το φαι ειναι ιεροτελεστια, δεν τους ενδιαφερει η ποσοτητα, και το φαγητο αλλα περισσοτερο η παρεα.

Οι Βουλγαροι αρχιζουν το φαγητο παντα με σοπτσκα σαλατα τρωνε πολυ αργα πινουν ρακι, και συζητανε με τις ωρες, και μετα ερχετε το κυριως πιατο..... ψυχαναγκασμος για μενα, στην αρχη περιμενα απο ευγενεια μετα δεν αντεξα :).

Η Σοφια εχει πολλα εστιατορια για ολα τα γουστα, αυτα που εχω ανακαλυψει και σας τα προτεινω ανεπιφυλακτα στα χρονια που ειμαι εδω ειναι το (Vecelo Selo) μεσα στο παρκο στο Λοζενετς για πολυ καλο κρεας με παραδοσιακο μουσικο προγραμα, και ωραια ρακι, μην το χασεσε, το παραδοσιακο (Pod Lipite) παλιοι σταβλοι με πολυ καλο κρεας επισης, την μπυραρια εστιατοριο (Pri Popa) στην Graf Ignatiev στο κεντρο πολυ οικονομικο με πολυ καλο φαγητο (δοκιμαστε παιδακια rebra), το (Μanastirska magernitsa) παραδοσιακο Βουλγαρικο με πολυ ωραιες επιλογες απ την Ροδοπη. Το barmaraia εχει ενα στο κεντρο και ενα στο Λοζενετς για πιο γκουρμε καταστασεις, το καλυτερο σουσι στη Σοφια και με ωραια γλυκα. Το μοναδικο (The Clock) στο κεντρο, γκουρμε εστιατοριο εχει πολυ ωραιο φαγητο να πατε, το Αρμενικο εστιατοριο (Egur Egur) δοκιμαστε στηθος κοτοπουλου γεμιστο με σολομο και δεν θα χασετε, να διευκρινισω οτι τα εστιατορια γκουρμε που προτεινω δεν ειναι ακριβα για εμας, δηλαδη με 35 ευρω πανω κατω τρωνε καλα δυο ατομα. Για καφε υπαρχουν παντου καφετεριες για ολα τα γουστα με τις καλυτερες στον πεζοδρομο Βιτοσα, στο Ομποριστε καθως και στα εμπορικα κεντρα.

Οι Βουλγαροι ειναι μανιακοι με τον καφε και πινουν dalgo καφε δηλαδη διπλο εσπρεσο, ολη μερα. Ενας πολυ ομορφος βιομηχανικος χωρος (παλια αποθηκη) που προτεινω για καφε, τσαι και ποτο τα κρυα χειμωνιατικα βραδυα ειναι το (Τsai na Fabricata), πιειτε βιολογικο τσαι απ ολο τον κοσμο συνοδεια σπιτικων γλυκων, και ακουστε live μουσικες απο ολο τον κοσμο με καθε βραδυ διαφορετικη. Τωρα οσον αφορα την νυχτερινη διασκεδαση, ενα απ τα πιο famous and rich κλαμπ στη Σοφια ειναι το Brillantine καλως ηρθατε στη silicon valley λοιπον :) ωραιο κλαμπ για ποτο και χορο μεχρι πρωιας, συχναζουν μοντελα και πλουσιοι Βουλγαροι, θα σας κανουν σωματικο ελεγχο στην εισοδο, και αν ειστε αντροπαρεα δυσκολο να μπειτε, πρεπει να κανετε κρατηση απο πριν. Να σας πω κλεινοντας οτι εδω στην Βουλγαρια απαγορευεται δια ροπαλου το καπνισμα σ ολους τους δημοσιους χωρους μπαρ, κλαμπ εστιατορια οποτε θα πρεπει να καπνιζεται στο δρομο.

Κλεινω καπου εδω την ανταποκριση μου αυτη, για μενα αξιζει η η Βουλγαρια αξιζει η Σοφια και να την επισκεφτειτε, δεν το λεω επειδη μενω εδω, ειναι ΄φτωχη΄ χωρα αλλα αληθινη, χωρις φτιασιδια με τους πιο αληθινους και τιμιους ανθρωπους που εχω γνωρισει.
Σας ευχαριστω που με διαβασατε, καλη σας νυχτα....:)
 
Last edited by a moderator:

tou dromou

Member
Μηνύματα
141
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ΠΟΛΩΝΙΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Καλησπερα σας :)

Bασικα δεν ξερω αν γραφω σωστα εδω γιατι ειμαι καινουργιος και δεν εχω καταφερει ακομα να ψαξω το forum....αλλα συνεχιζω ακαθεκτος.

Η Βουλγαρια λοιπον ειναι μελος της Ε.Ε εδω και 5 χρονια (αλλα οχι στη ζωνη Schengen) οποτε η εισοδος για εμας τους Ελληνες ειναι με την επιδειξη της αστυνομικης ταυτοτητας νεου τυπου. Θελω να σας πω οτι πρεπει να εχετε παντα μαζι σας την ταυτοτητα η το διαβατηριο σας στην Βουλγαρια γιατι σε περιπτωση αστυνομικου ελεγχου θα πληρωσετε προστιμο η θα καταληξετε στο αστυνομικο τμημα. Επισης χρειαζεται μεγαλη προσοχη στους δρομους και στα ορια ταχυτητας γιατι οι δρομοι ειναι μικροι και υπαρχουν αρκετα αστυνομικα μπλοκα, και καλυτερα να μην μπλεξετε.

Συνεχιζοντας θελω να σας πω για την Βουλγαρικη κουζινα η οποια εχει επιρροες απ την Ελληνικη την Τουρκικη και την Βαλκανικη με βαση το κρεας, τα οσπρια και λαχανικα. Παραδοσιακα πιατα ειναι το κεμπαπ, η πεστροφα, η σοπτσκα σαλατα (τυπου χωριατικη με τριμμενο λευκο τυρι) πιπεργιες γεμιστες με ρυζι, κοτσι χοιρινο μαγειρεμενο σε γαστρα με διαφορα λαχανικα (jolan), ταρατορ κρυα σουπα απο γιαουρτι με αγγουρι και σκορδο, παιδακια μαριναρισμενα (rebra) και μικρες καυτερες πιπεργιες (luti tsuski). Ενα περιεργο και πολυ γευστικο πιατο ειναι αυγα ποσε με γιαουρτι σκορδο και παπρικα (Giaitsa po panagiurski), επισης μη ξεχασετε να δοκιμασετε την παραδοσιακη τυροπιτα (banitsa). Στην Βουλγαρια το φαι ειναι ιεροτελεστια, δεν τους ενδιαφερει η ποσοτητα, και το φαγητο αλλα περισσοτερο η παρεα.

Οι Βουλγαροι αρχιζουν το φαγητο παντα με σοπτσκα σαλατα τρωνε πολυ αργα πινουν ρακι, και συζητανε με τις ωρες, και μετα ερχετε το κυριως πιατο..... ψυχαναγκασμος για μενα, στην αρχη περιμενα απο ευγενεια μετα δεν αντεξα :).

Η Σοφια εχει πολλα εστιατορια για ολα τα γουστα, αυτα που εχω ανακαλυψει και σας τα προτεινω ανεπιφυλακτα στα χρονια που ειμαι εδω ειναι το (Vecelo Selo) μεσα στο παρκο στο Λοζενετς για πολυ καλο κρεας με παραδοσιακο μουσικο προγραμα, και ωραια ρακι, μην το χασεσε, το παραδοσιακο (Pod Lipite) παλιοι σταβλοι με πολυ καλο κρεας επισης, την μπυραρια εστιατοριο (Pri Popa) στην Graf Ignatiev στο κεντρο πολυ οικονομικο με πολυ καλο φαγητο (δοκιμαστε παιδακια rebra), το (Μanastirska magernitsa) παραδοσιακο Βουλγαρικο με πολυ ωραιες επιλογες απ την Ροδοπη. Το barmaraia εχει ενα στο κεντρο και ενα στο Λοζενετς για πιο γκουρμε καταστασεις, το καλυτερο σουσι στη Σοφια και με ωραια γλυκα. Το μοναδικο (The Clock) στο κεντρο, γκουρμε εστιατοριο εχει πολυ ωραιο φαγητο να πατε, το Αρμενικο εστιατοριο (Egur Egur) δοκιμαστε στηθος κοτοπουλου γεμιστο με σολομο και δεν θα χασετε, να διευκρινισω οτι τα εστιατορια γκουρμε που προτεινω δεν ειναι ακριβα για εμας, δηλαδη με 35 ευρω πανω κατω τρωνε καλα δυο ατομα. Για καφε υπαρχουν παντου καφετεριες για ολα τα γουστα με τις καλυτερες στον πεζοδρομο Βιτοσα, στο Ομποριστε καθως και στα εμπορικα κεντρα.

Οι Βουλγαροι ειναι μανιακοι με τον καφε και πινουν dalgo καφε δηλαδη διπλο εσπρεσο, ολη μερα. Ενας πολυ ομορφος βιομηχανικος χωρος (παλια αποθηκη) που προτεινω για καφε, τσαι και ποτο τα κρυα χειμωνιατικα βραδυα ειναι το (Τsai na Fabricata), πιειτε βιολογικο τσαι απ ολο τον κοσμο συνοδεια σπιτικων γλυκων, και ακουστε live μουσικες απο ολο τον κοσμο με καθε βραδυ διαφορετικη. Τωρα οσον αφορα την νυχτερινη διασκεδαση, ενα απ τα πιο famous and rich κλαμπ στη Σοφια ειναι το Brillantine καλως ηρθατε στη silicon valley λοιπον :) ωραιο κλαμπ για ποτο και χορο μεχρι πρωιας, συχναζουν μοντελα και πλουσιοι Βουλγαροι, θα σας κανουν σωματικο ελεγχο στην εισοδο, και αν ειστε αντροπαρεα δυσκολο να μπειτε, πρεπει να κανετε κρατηση απο πριν. Να σας πω κλεινοντας οτι εδω στην Βουλγαρια απαγορευεται δια ροπαλου το καπνισμα σ ολους τους δημοσιους χωρους μπαρ, κλαμπ εστιατορια οποτε θα πρεπει να καπνιζεται στο δρομο.

Κλεινω καπου εδω την ανταποκριση μου αυτη, για μενα αξιζει η η Βουλγαρια αξιζει η Σοφια και να την επισκεφτειτε, δεν το λεω επειδη μενω εδω, ειναι ΄φτωχη΄ χωρα αλλα αληθινη, χωρις φτιασιδια με τους πιο αληθινους και τιμιους ανθρωπους που εχω γνωρισει.
Σας ευχαριστω που με διαβασατε, καλη σας νυχτα....:)
πολυ χρησιμες οι πληροφοριες σου, μια και θα ειμαστε Σοφια το Πασχα, αν ξερεις γραψε που γινεται Ανασταση και ποτε, ευχαριστω
 

Olajuwon

Member
Μηνύματα
27
Likes
13
Χαιρετώ, σκεφτόμαστε με την κοπέλα μου να πάμε ένα τετραήμερο Σόφια-Φιλιππούπολη την περίοδο των Χριστουγέννων και επειδή η Βουλγαρία δεν ανήκει στη ζώνη Σένγκεν δεν ξέρω αν μπορώ να ταξιδέψω χωρίς προβλήματα στη γείτονα χώρα. Διαβάζω παντού όπως και σε αυτό το θέμα ότι μου αρκεί η αστυνομική ταυτότητα αλλά θα ήταν καλό να είχα και ένα διαβατήριο μαζί μου. Εγώ δεν έχω, υπάρχει το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσω προβλήματα; Επίσης, έβγαλα την ταυτότητα το Δεκέμβριο του 2006, είναι οκ ή θα έπρεπε να την έχω πιο πρόσφατη; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις, θα ήταν πολύ χρήσιμες για να ξέρουμε τι να κάνουμε και να κλείσουμε σύντομα ξενοδοχείο, μεταφορικά κλπ.
 

DimitSiou

New Member
Μηνύματα
3
Likes
1
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αρκτικός Κύκλος
Χαιρετώ, σκεφτόμαστε με την κοπέλα μου να πάμε ένα τετραήμερο Σόφια-Φιλιππούπολη την περίοδο των Χριστουγέννων και επειδή η Βουλγαρία δεν ανήκει στη ζώνη Σένγκεν δεν ξέρω αν μπορώ να ταξιδέψω χωρίς προβλήματα στη γείτονα χώρα. Διαβάζω παντού όπως και σε αυτό το θέμα ότι μου αρκεί η αστυνομική ταυτότητα αλλά θα ήταν καλό να είχα και ένα διαβατήριο μαζί μου. Εγώ δεν έχω, υπάρχει το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσω προβλήματα; Επίσης, έβγαλα την ταυτότητα το Δεκέμβριο του 2006, είναι οκ ή θα έπρεπε να την έχω πιο πρόσφατη; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις, θα ήταν πολύ χρήσιμες για να ξέρουμε τι να κάνουμε και να κλείσουμε σύντομα ξενοδοχείο, μεταφορικά κλπ.
Με ταυτότητα θα είστε μια χαρά.
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.085
Likes
23.672
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Χαιρετώ, σκεφτόμαστε με την κοπέλα μου να πάμε ένα τετραήμερο Σόφια-Φιλιππούπολη την περίοδο των Χριστουγέννων και επειδή η Βουλγαρία δεν ανήκει στη ζώνη Σένγκεν δεν ξέρω αν μπορώ να ταξιδέψω χωρίς προβλήματα στη γείτονα χώρα. Διαβάζω παντού όπως και σε αυτό το θέμα ότι μου αρκεί η αστυνομική ταυτότητα αλλά θα ήταν καλό να είχα και ένα διαβατήριο μαζί μου. Εγώ δεν έχω, υπάρχει το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσω προβλήματα; Επίσης, έβγαλα την ταυτότητα το Δεκέμβριο του 2006, είναι οκ ή θα έπρεπε να την έχω πιο πρόσφατη; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις, θα ήταν πολύ χρήσιμες για να ξέρουμε τι να κάνουμε και να κλείσουμε σύντομα ξενοδοχείο, μεταφορικά κλπ.
Τον προηγούμενο μήνα πήγαμε στη Βουλγαρία με ταυτότητα. Μάλιστα οι Βούλγαροι αστυνομικοί δεν μας τις έλεγξαν καθόλου.
Καλά να περάσετε.
 

ioannispsa

Member
Μηνύματα
13
Likes
0
Καλησπέρα! Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά σε όλους!
Σκεφτόμαστε να πάμε με ένα φιλαράκι στη Σόφια, το Φεβρουάριο. Έχουμε βρει ξενοδοχείο. Προβληματιζόμαστε για το πώς θα πάμε. Είναι προτιμότερο το τρένο η το λεωφορείο; Κάποιος που έχει πάει και γνωρίζει ας δώσει μία βοήθεια. Ευχαριστώ πολύ!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom