Ταϊλάνδη Πληροφορίες για Ταϊλάνδη

james_s

Member
Μηνύματα
5
Likes
1
Καλησπέρα σε όλους!
Είμαστε ζευγάρι και σκεφτόμαστε για 8-9 βράδια Ταϊλάνδη τέλος Απριλίου με αρχές Μάϊου.
Πώς θα μοιράζατε τις ημέρες και σε ποια μέρη; -θέλουμε σίγουρα να δούμε την πρωτεύουσα αλλά και να μείνουμε σε κάποιο μέρος με παραλίες.
Επίσης να ανησυχώ για τον καιρό εκείνη την περίοδο;
 

Bill7

Member
Μηνύματα
183
Likes
200
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υορκη
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Καλησπέρα σε όλους!
Είμαστε ζευγάρι και σκεφτόμαστε για 8-9 βράδια Ταϊλάνδη τέλος Απριλίου με αρχές Μάϊου.
Πώς θα μοιράζατε τις ημέρες και σε ποια μέρη; -θέλουμε σίγουρα να δούμε την πρωτεύουσα αλλά και να μείνουμε σε κάποιο μέρος με παραλίες.
Επίσης να ανησυχώ για τον καιρό εκείνη την περίοδο;
Πολύ λίγες μέρες έβαλες. Τότε θα σε βοηθήσω σε αυτό που πήγα περσυ. 3 μέρες μπανγκοκ- 3 μέρες Πουκετ. 3 μέρες κραμπι. Εχε υπόψην αν θέλετε νησιά κτλ αυτό θέλει μια μέρα ολόκληρη. Σφιχτό και θες λίγο τρέξιμο αυτές της μέρες .. αν θες χαλαρα παραλίες τότε μείνετε μόνο στο πουκετ και κραμπι
 

erodios

Member
Μηνύματα
104
Likes
383
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πώς θα μοιράζατε τις ημέρες και σε ποια μέρη; -θέλουμε σίγουρα να δούμε την πρωτεύουσα αλλά και να μείνουμε σε κάποιο μέρος με παραλίες.
Επίσης να ανησυχώ για τον καιρό εκείνη την περίοδο;
Δεν έχω εμπειρία από την Ταϊλάνδη, αφού τώρα ακόμα οργανώνω κι εγώ το ταξίδι μου Ταϊλάνδη-Καμπότζη για τον Ιανουάριο. Ωστόσο ήδη μετανιώνω για τις λίγες ημέρες (3) που προέβλεψα για την Μπανγκόκ. Την πρώτη ημέρα της απογευματινής μου άφιξης το μόνο που πιστεύω ότι προλαβαίνω να κάνω είναι να περπατήσω στην Τσαϊνατάουν και στην Παλιά Πόλη, καταλήγοντας στην Khaosan για φαγητό/ποτό. Τις άλλες δύο ημέρες προγραμματίζω ημερήσιες επισκέψεις σε Αγιουτάγια και σιδηροδρομική αγορά με πλωτή αγορά. Δηλαδή αγωνιώ αν θα προλάβω την ημέρα της αναχώρησής μου να επισκεφτώ τα μνημεία της πόλης (Βατ Φο, Παλάτι)!! Από την άλλη νομίζω ότι ίσως αφιέρωσα πολλές μέρες στο Πουκέτ (4), παρόλο που και από εκεί θα κάνω ημερήσιες επισκέψεις στα γύρω νησιά, αλλά αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από τα ενδιαφέροντα του κάθε ταξιδιώτη. Η εμπειρία θα δείξει...
 

eui

Member
Μηνύματα
21
Likes
66
Επόμενο Ταξίδι
Περου
Ταξίδι-Όνειρο
Ναμίμπια
Καλησπέρα σε όλους!
Είμαστε ζευγάρι και σκεφτόμαστε για 8-9 βράδια Ταϊλάνδη τέλος Απριλίου με αρχές Μάϊου.
Πώς θα μοιράζατε τις ημέρες και σε ποια μέρη; -θέλουμε σίγουρα να δούμε την πρωτεύουσα αλλά και να μείνουμε σε κάποιο μέρος με παραλίες.
Επίσης να ανησυχώ για τον καιρό εκείνη την περίοδο;
Καντά 9 σίγουρα. Πήγαμε πέρσι 4 μέρες Μπανγκόκ και 5 Πουκετ. Είναι ότι πρέπει. Στο Πουκετ πέρα από τις ημερήσιες σε Τζέιμς Μποντ, phi phi Island, και άλλα τριγύρω έχει και στην ενδοχώρα πραγματα να δεις κ να κάνεις.
 

tasos geo

Member
Μηνύματα
22
Likes
23
Καλησπέρα στην παρέα.Μολις χθες πάνω στην τρέλα έκλεισα με την γυναίκα ταξίδι για Ταϊλάνδη αρχές Δεκεμβρίου.θα έχουμε 16 διαμονες απο τις οποίες 14 ολόκληρες μέρες.επειδη το ταξίδι είναι σε λιγότερο από μήνα θα ήθελα ιδέες πως να μοιράσουμε τα μέρη.Μια πρώτη ιδέα είναι.4 βραδια μπακονγκ (το ένα βράδυ είναι καμένο γιατί φθάνουμε 22:00).Μετά τσιανγκ μαι 2 βραδια.Μετα πουκετ 3 βραδια από τα οποία μια μονοήμερη στο khao shok national park.1 βράδυ phi phi Islands.κραμπι 3 βραδια.και κάπου εδώ κοιτάμε και κο σαμουι η κοπαγκανκ.Τελευταιο βράδυ να γυρίσουμε Μπανγκόκ και το πρωί της επομένης να φύγουμε.
Ps έχουμε ταξιδεψει αρκετά, έχουμε τρελα για εξερεύνηση και περπάτημα δεν θέλουμε τρελή nightlife ούτε παρτυ μέχρι το πρωί.
 

tasos geo

Member
Μηνύματα
22
Likes
23
Λέτε δεν έχει μέρη να δούμε εκει;;μόνο θάλασσα και αραλικι;;οκ 1-2 μέρες θα αράξουμε λίγο αλλά γενικά θέλουμε να γυρνάμε και να ανακαλύπτουμε μερη
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.501
Likes
8.018
Κοιτα, οταν επισκεφθηκα το Κραμπι ημουν 100% παραλιομανής (τωρα ειμαι 50%) και ενω ημουν τοσο παραλιομανης οι 5 μερες μου φανηκαν μια χαρα. Απο τις 5 μερες οι 4 ηταν: σκαφος-3,4,5 παραλιες για μπανιο-σνορκελινγκ-περπατημα οπου το νησακι το επετρεπε-επιστροφη και ξανα μανά. Ειχαμε και 1 φουλ day στην ενδοχωρα. Δηλαδη αν το εκανα για 10 μερες δεν ξερω, μου φαινεται too much.
Δες αν θες μια ιστορια που ειχα γραψει το πάλαι ποτέ για να καταλαβεις τι εννοω: Ταϊλάνδη - ΚΡΑΜΠΙ - η μαγική γωνιά της Ταϋλάνδης
 

ΜΑΤ

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Καλησπέρα παιδιά.Ήθελα να μου πείτε που πήγατε τελευταία Ταυλάνδη δηλαδή μετά covid εποχής αν χρειάζεται κάποιο πασο ή πιστοποιητικό εμβολιασμού.Επίσης tips ως προς τα φθηνότερα αεροπορικά και τι μου συστήνετε.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

Spark

Member
Μηνύματα
103
Likes
1.020
Εάν σας βοηθάει κάπως παραθέτω το πρόγραμμα για το ταξίδι που θα κάνω σε Ταϊλάνδη
22 Ιανουαρίου με γκρουπ Greek Travelers
🇹🇭

Ημέρα 2η
Άφιξη στο αεροδρόμιο ΒΚK της Μπανγκόκ και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη περιοχή Khao San. Μετά τη τακτοποίηση μας και μια μικρή ξεκούραση θα κάνουμε βόλτα στη γύρω περιοχή για μια πρώτη γεύση της πόλης. Θα δοκιμάσουμε την τοπική κουζίνα και θα αφεθούμε στα μαγικά χέρια των ντόπιων για ένα χαλαρωτικό ταϊλανδικό μασάζ.

Ημέρα 3η
Ξεκινάμε την επίσκεψη μας με το μεγάλο παλάτι της πόλης το Grand Palace που ιδρύθηκε το 1782 και αποτελείται από πολλές βασιλικές αίθουσες και θρόνους βασιλιάδων διακοσμημένες με διαμάντια και χρυσό, αλλά και από διάφορα κυβερνητικά γραφεία καθώς και από τον περίφημο Ναό του Σμαραγδένιου Βούδα.
Ήρθε η ώρα για ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο. Παίρνουμε το βαρκούλες για να εξερευνήσουμε τα κανάλια της πόλης και να δούμε την αστική ζωή. Με την αποβίβαση μας θα βρεθούμε στην Chinatown της Bangkok, ή αλλιώς Yaowarat όπως είναι γνωστή στους ντόπιους. Είναι μια πραγματικά συναρπαστική περιοχή της παλιάς Μπανγκόκ, με δράση ανά πάσα στιγμή και εκπλήξεις σε κάθε γωνιά, ένα λαβύρινθο από σοκάκια, παλιούς ναούς και φυσικά μαγαζάκια και υπαίθριους πάγκους για τα πάντα. Το μονοπάτι του δρόμου μέσω της αγοράς λέγεται ότι μοιάζει με το σώμα ενός δράκου, το οποίο συμβολίζει την επιτυχία στις επιχειρήσεις.
Σειρά έχουν τα 344 σκαλιά, για να επισκεφτούμε τον ναό Wat Saket για να απολαύσουμε τη θέα της πόλης από ψηλά.
Μετά την εξερεύνηση μας θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για να φορέσουμε τα “καλά” μας διότι οι ουρανοξύστες της Μπανγκόκ μας περιμένουν. Το Skybar γνωστό και από την ταινία Hangover 2 είναι το πιο γνωστό rooftop bar αλλά και το πιο ακριβό και βρίσκεται στον 63ο όροφο του πύργου LeBua. Θα αφήσουμε τον άνεμο να φυσήξει τα μαλλιά μας, καθώς πίνουμε το πανάκριβο κοκτέιλ μας και ενώ θαυμάζουμε την υπέροχη θέα της Μπανγκόκ και τους φωτισμένους ουρανοξύστες από πολύ ψηλά!

Ημέρα 4η
Το σημερινό πρωινό θα έχεις την ευκαιρία να επισκεφτείς την αγορά Maeklong Railway Market μία πολυσύχναστη αγορά που βρίσκεται ακριβώς πάνω σε μια σιδηροδρομική γραμμή όπου το τραίνο την διασχίζει αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. Αμέσως μετά επιβιβάσου σε ένα παραδοσιακό longtail και περιηγήσου στις γραφικές πλωτές οδούς, καθώς οι φιλικοί ντόπιοι πωλητές με τα πολύχρωμα σκάφη τους σε καλούν να εξερευνήσεις τους θησαυρούς τους. Φρέσκα φρούτα, ποτά, χειροτεχνίες και λαχταριστά τοπικά πιάτα σας περιμένουν σε κάθε βήμα.
(προαιρετική εκδρομή)
Αν θέλεις να ξεκουραστείς το πρωινό σου θα είναι ιδιαίτερα χαλαρό για να έχεις την ευκαιρία να ψωνίσεις διάφορα πράγματα στις αγορές της πόλης η απλώς να κάνεις βόλτες. Αργότερα θα συναντηθούμε κοντά στο παλάτι που επισκεφτήκαμε την προηγούμενη ημέρα, αφού εκεί βρίσκεται ο ναός Wat Pho, το σπίτι του Βούδα που πέφτει σε “νιρβάνα”. Ένα επιχρυσωμένο άγαλμα μήκους 46 μέτρων που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αντικείμενα λατρείας στη πόλη. Τον ναό περιτριγυρίζουν 394 χρυσοί Βούδες από όλη την Ταϊλάνδη που κάθονται στη στάση του λωτού. Στο ναό υπάρχει και μια σχολή ταϊλανδικής ιατρικής και φημολογείται ως η γενέτειρα του παραδοσιακού ταϊλανδικού μασάζ, το οποίο εξακολουθεί να διδάσκεται και να ασκείται στο ναό μέχρι και σήμερα.
Μετά από αυτήν επίσκεψη θα διασχίσουμε τον ποταμό Τσάο Πράγια για να επισκεφθούμε τον ιδιαίτερο ναό Wat Arun και να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα της πόλης που σιγά σιγά θα αρχίσει να κρύβεται πίσω του. Ο ναός είναι πολύ επιβλητικός και προσφέρει μοναδική θέα από τον όμορφα διακοσμημένο 86 μέτρων πύργο του όπου για τους αρκετά τολμηρούς δίνετε η δυνατότητα να ανέβουν τα απότομα σκαλιά μέχρι σχεδόν τα μισά του.
Μετά την εξερεύνηση της Bangkok και τα ατελείωτα χιλιόμετρα που θα διανείσουμε ίσως ένα μασαζάκι και ένα ποτάκι η μία κρύα Chang να επιβάλλεται περισσότερο από ποτέ.

Ημέρα 5η
Σήμερα πετάμε για το Krabi, όπου το 2ο και πιο εξωτικό μέρος μέρος του ταξιδιού μας θα ξεκινήσει πολύ σύντομα. Θα κάνουμε βόλτα στον παραλιακό δρόμο και θα δοκιμάσουμε την τοπική κουζίνα. Επιδρομή λοιπόν στους πάγκους της νυχτερινής αγοράς του Ao Nang όπου μπορεί κανείς να βρει ολόκληρο ψητό ψάρι με 4 ευρώ! Άφθονες μπύρες Chang και χορός με τους ντόπιους! Με λίγα λόγια ένα υπέροχο βράδυ.


Ημέρα 6η
Σήμερα θα πάρουμε βάρκες longtail για να πάμε στη παραλία Railay που είναι προσβάσιμη μόνο από το νερό. Η παραλία πέραν της ομορφιάς της είναι γνωστή για τους ασβεστολιθικούς σχηματισμούς των βράχων της που την κάνουν το απόλυτο γυμναστήριο για τους φανατικούς της αναρρίχησης, καθώς επίσης και για τη ζούγκλα που την περιβάλλει. Πολλές φορές οι αναρριχητές σκαρφαλώνουν δίπλα δίπλα με τις ντόπιες μαϊμούδες που δείχνουν τον δρόμο! Sup, ηλιοθεραπεία, γάλα από καρύδα και μπάνιο για τους λιγότερα τολμηρούς.
Επιστροφή με τις βαρκούλες και κατεβαίνουμε για για να περπατήσουμε κατα μήκος της παραλίας του Ao Nang όπου το ηλιοβασίλεμα τραβάει τα νερά της θάλασσας και δημιουργείται μια πανέμορφη παλίρροια. Προσοχή στα καβουράκια και τους αστερίες που έχουν παγιδευτεί όμως!

Ημέρα 7η
Επιβίβαση στο ferry και πρόσω ολοταχώς για τo νησί Phi Phi Don και τις καταγάλανες υπέροχες ακτές του. Το Phi phi don είναι το πιο μεγάλο και το μόνο κατοικήσιμο από τα 6 Phi Phi islands. Το νησί είναι αρκετά μικρό βέβαια ώστε να μπορέσουμε να το εξερευνήσουμε με τα πόδια αλλά η κύρια δραστηριότητα εδώ είναι το άραγμα. Κοκτέιλ στη πισίνα του resort μας, ηλιοθεραπεία στη παραλία και για τα ανήσυχα πνεύματα, εξερεύνηση του νησιού μέσα από τη ζούγκλα. Στην άλλη άκρη του μονοπατιού, η Long Beach, μια παραλία μακριά όπως λέει και το όνομα της που κρύβει πολλές ομορφιές και δεν είναι πολύ εύκολα προσβάσιμη.
Το βράδυ θα πάμε σε κάποιο από τα άπειρα παραλιακά μπαρ να πιούμε ένα κοκτέιλ σε κουβά και να χορέψουμε λίμπο και αν κάποιος θέλει να χάσει κανά δόντι πάμε σε ένα μπαρ όπου υπάρχει ρινγκ. Όποιος κερδίσει πίνει τζάμπα!

Ημέρα 8η
Ποιός θέλει να κάνουμε μπάνιο στα σμαραγδένια νερά της θάλασσας Ανταμάν του ινδικού ωκεανού; Ποιός θέλει να κάνουμε snorkelling ανάμεσα στα κοράλλια και μαζί με πολύχρωμα ψαράκια και να περπατήσουμε σε λευκή άμμο; Ε λοιπόν όλα αυτά θα τα κάνουμε σήμερα ανακαλύπτοντας τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος Phi Phi. Θα δούμε μαϊμούδες να πηδάνε στο νερό από ψηλά, νησιά σε περίεργα σχήματα όπως αυτο που μοιάζει με κοτόπουλο. Θα δούμε το Maya Bay που έγινε γνωστό από τη ταινία του Di Caprio “The Beach” και άλλα πολλά. Μια γεμάτη μέρα γυρνώντας από νησί σε νησί με δικό μας προσωπικό ταχύπλοο σκάφος.


Ημέρα 9η
Αναχώρηση για το Πουκέτ που είναι το μεγαλύτερο νησί της Ταϊλάνδης και είναι γεμάτο παραλίες με γαλάζια νερά, clubs, δραστηριότητες και ναούς. Το Πουκέτ το επισκέπτονται πάνω από 5 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο και εδώ θα έχουμε μερικές ημέρες γεμάτες δράση, party, αδρεναλίνη αλλά και χαλάρωση. Αμέσως μετά την άφιξη μας και πριν φτάσουμε στο ξενοδοχείο θα δούμε τον μαρμάρινο καθιστό Βούδα που βλέπει όλο το νησί από ψηλά. Το άγαλμα 45 μέτρων του Big Buddha, φτιάχτηκε από μία ομάδα φίλων που είχαν την ιδέα και συγκέντρωσαν λεφτά από δωρεές. Το μέρος που είναι χτισμένος ο Βούδας προσφέρει απίστευτη θέα σε όλο το νησί ειδικά κατά τις ώρες του ηλιοβασιλέματος.
Και αργότερα το βράδυ όταν η Patong beach γίνεται σημείο συνάντησης όλων και τα αμέτρητα clubs βαράνε δυνατά οι Greek Travelers δε μπορεί να λείπουν! Το επίκεντρο όλων των νυχτερινών δραστηριοτήτων είναι βέβαια ο δρόμος Bangla. Τεράστιες neon πινακίδες, κοπέλες η και όχι, να τριγυρνάνε στους δρόμους ψάχνοντας θηράματα αλλά και άπειρα μασατζίδικα και πάγκοι με φαγητό. Για όποιον/όποια έχει τη περιέργεια είναι ένα μέρος που συνήθως δε πάνε οικογένειες. Ένα μέρος που δεν επιτρέπονται κάμερες και φωτογραφικές και ένα μέρος για όσους έχουν τη διάθεση για μια εξωτική οπτική εμπειρία, και κάτι ακραίο για να μιλήσουν όταν γυρίσουν σπίτι. Αρκετά! Ποιός θα τολμήσει να φάει ένα θρεπτικότατο καλαμάκι σκορπιό; Αμέτρητο clubbing λοιπόν και διασκέδαση μέχρι τελικής πτώσης.

Ημέρα 10η
Μια ελεύθερη ημέρα για να την απολαύσει ο καθένας με τον δικό του τρόπο αφού το νησί προσφέρει σχεδόν τα πάντα. Ψώνια και σουβενίρ καθώς και ατελείωτα παζάρια. Εδώ μπορείτε να βρείτε σχεδόν ότι μπορείτε να φανταστείτε, χρήσιμα και όχι τόσο χρήσιμα πράγματα! Φαΐ και αλκοόλ; Καταδύσεις; Ύπνος μέχρι αργά; Άραγμα από το πρωί μέχρι το βράδυ σε μια αιώρα; Όλα αυτά επιτρέπονται και προφανώς έχουμε για εσάς τις καλύτερες προτάσεις.
Το βράδυ μπορούμε να παρακολουθήσουμε αγώνες Muay Thai που γίνονται καθημερινά στο νησί και είναι μια έντονη πολεμική τέχνη, με τους μαχητές να χτυπιούνται βίαια ο ένας με τον άλλο σεβόμενοι πάντα τον αντίπαλο μιας και το muay thai διδάσκει την αυτοπειθαρχία και πέραν τη σωματικής καλλιέργειας αναπτύσει τη διανοητική δύναμη και το μυαλό.

Ημέρα 11η
Αφήνουμε την Ταϊλάνδη και αναχωρούμε για Σιγκαπούρη όπου έχουμε μεγάλη αναμονή, δίνοντας μας την ευκαιρία να βγούμε έξω και να κάνουμε μια σύντομη βόλτα στη μικρή αυτή χώρα που την γυρνάς σε μια μέρα. Θα επισκεφτούμε το Merlion Park όπου βρίσκεται το άγαλμα του λιονταριού που βγάζει νερό από το στόμα, την περιοχή Marina Bay όπου βρίσκεται το εντυπωσιακό ξενοδοχείο με την πισίνα στη κορυφή καθώς και τον βοτανικό κήπο. Επιστρέφουμε στο αεροδρόμιο ώστε να δούμε το καλύτερο αεροδρόμιο στον πλανήτη. Το Changi Airport διαθέτει δικό του τραμ, αμέτρητους κήπους και δάση και έναν μεγάλο καταρράκτη. Η πτήση μας αναχωρεί μετά τα μεσάνυχτα και φτάνει στο αεροδρόμιο της Αθήνας το πρωί της επόμενης ημέρας.

Προαιρετικές Eκδρομές
Railway Market & Floating Market: από 20 €
Tour με ελέφαντες: από 40 €
Tour στο James Bond Island από 30 €
Zipline Adventure: Από 50 €
Κόστοι εισόδων σε εθνικά Πάρκα και ναούς
Wat Pho: 200 Baht (5,50 €)
Wat Arun: 100 Baht (2,75 €)
Gran Palace: 500 Baht (13,50 €)
Wat Saket: 50 Baht (1,50 €)
Φόρος National Park Koh Phi Phi: 400 Baht (11 €)
*Οι τιμές είναι ενδεικτικές
 

erodios

Member
Μηνύματα
104
Likes
383
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καλησπέρα παιδιά.Ήθελα να μου πείτε που πήγατε τελευταία Ταυλάνδη δηλαδή μετά covid εποχής αν χρειάζεται κάποιο πασο ή πιστοποιητικό εμβολιασμού.Επίσης tips ως προς τα φθηνότερα αεροπορικά και τι μου συστήνετε.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Στην Ταϊλάνδη δεν υπάρχουν πλέον περιορισμοί σχετικά με τον covid και έτσι δεν απαιτείται κάποιο πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο στη χώρα.
Thailand Travel Restrictions | ThaiEmbassy.com
 
Last edited:

ΜΑΤ

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.829
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom