Χίος Πληροφορίες για Χίο

harilander

Member
Μηνύματα
557
Likes
400
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ταξίδι-Όνειρο
χώρα του ποτέ
οπως σου είπα εχω παει πολλές φορες αλλά απο νυχτερινή ζωή δεν το ξέρω καλά το θέμα.Περα απο το λιμάνι που είναι ολες οι καφετέριες δεν εχω υποψη μου καποιο άλλο σημειο στην πόλη που εχει μπαράκια , εαν εχει ειναι διασπαρτα και οχι σε ενα δρόμο οπως θα βρεις στην Ρόδο ή στην Κω.Στα υπόλοιπα χωριά δεν θυμαμαι κατι συνταρακτικό.Σίγουρα υπάρχουν ταβέρνες και μπαράκια αλλα μην νομίζεις πολλά, ειπαμε ειναι οικογενιακά.Στον Καρφά ειναι το πιο τουριστικό μέρος.Μην μεινεις στην πόλη, προσωπικα δεν αξίζει ,οπως σου είπε και ο Samion
 

coco_

Member
Μηνύματα
1.321
Likes
1.795
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
.Στα υπόλοιπα χωριά δεν θυμαμαι κατι συνταρακτικό.Σίγουρα υπάρχουν ταβέρνες και μπαράκια αλλα μην νομίζεις πολλά, ειπαμε ειναι οικογενιακά.Στον Καρφά ειναι το πιο τουριστικό μέρος.Μην μεινεις στην πόλη, προσωπικα δεν αξίζει ,οπως σου είπε και ο Samion
Ενας παραδοσιακός ξενώνας σε ένα χωριό που λέγεται Βουνό μου άρεσε και για να μείνουμε εκεί, αλλά μην είναι το βράδυ ερημιά και αγριευτούμε σκεφτομαστε.www.[B]vouno[/B]village.gr.
Εχω αρχίσει να το ξανασκέφτομαι ακούγοντας ότι είναι τόσο οικογενειακά...
 

coco_

Member
Μηνύματα
1.321
Likes
1.795
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Και πολύ καλά κάνεις..
Ωχ καταλαβα...Δεν μπορώ να καταλήξω κάπου για φέτος, πάντως η Σάμος που προτείνεις για κάποιο λόγο δεν μου κάνει κλικ, αν και δεν το έχω ψάξει...
 

Vivianaki

Member
Μηνύματα
292
Likes
45
Ταξίδι-Όνειρο
Πραγματοποιήθηκε :D
Εγω πάντως θεωρώ ότι είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά που έχω πάει, το Πυθαγόρειο ειδικά είναι γραφικότατο. Το νησί όλο εχει απίστευτες παραλίες,μέρη,πολύ πράσινο και νυχτερινή ζωή για όλα τα γούστα. Ψαξτο λίγο,δες φωτογραφίες..νομίζω θα σου αρέσει. Και από τιμές είναι αρκετά φθηνά.
 

maria <3

Member
Μηνύματα
81
Likes
11
Γειά σε όλους! Ευχαριστούμε πολύ για τα κακα σας λόγια (χαχαχα πλάκα κανω!) Λοιπόν όπως καταλάβατε είμαι Χίωτισσα οποτε μπορώ να δώσω πληροφορίες για το οτιδήποτε (που να μείνετε, που να φάτε , που να κολυμπίσετε, που να βγείτε). Αυτα τα σπιτάκια κοντά στα μαστιχόδεντρα να μην τα προτιμήσεις γτ τα μαστιχοδεντρα ειναι στη νοτια χιο αρα και πολύ μακρια απ τη νυχτερινη ζωή. καλύτερα να μεινεις στο κέντρο (χώρα) , για να έχεισ μπαρακια και κλαμπ στα ποδια σου και απλα να πηγαίνεις μακρια για μπάνιο. Να είστε προετοιμασμένοι για μεγάλες αποστάσεις! αυτο που λένε κάποιοι πιο πάνω οτι η χώρα ειναι σαν το αργοστόλι, δεν ξερω πως ειναι το αργοστόλι η πόλη της χιου ομως είναι γεματη πολυκατοικιες και ΜΟΝΟ η υπολοιπη χιος όμως σε αποζημιώνει (μεσαιωνικα χωρια χτισμένα μέσα σε κάστρα, απιστευτες παραλιες για όλα τα γούστα, καλο φαγητό μουσεία κλπ). Επίσης καποιος είπε οτι χρειάζεσαι καραβακι για καποιες παραλιες (δεν ισχύει!!!!) Αν θέλετε περισσοτερες πληροφορίες στείλτε μου πμ να σας πω οτι θελετε, θα χαρω πολυ να βοηθησω!!! Καλα να περάσετε οτι κι αν αποφασίσετε!!!
 

maria <3

Member
Μηνύματα
81
Likes
11
Ενας παραδοσιακός ξενώνας σε ένα χωριό που λέγεται Βουνό μου άρεσε και για να μείνουμε εκεί, αλλά μην είναι το βράδυ ερημιά και αγριευτούμε σκεφτομαστε.www.[B]vouno[/B]village.gr.
Εχω αρχίσει να το ξανασκέφτομαι ακούγοντας ότι είναι τόσο οικογενειακά...
:lol: θα αγριευτίτε σίγουρα!!!! Είναι ποοοολύ μακρια απ την πόλη!αν δεν θέλετε να μείνετε μέσα στη βαβούρα της χώρας που κι εγώ δεν το προτείνω, υπάρχουν τριγύρω περιοχές σε αποσταση πεντάλεπτου-δεκάλεπτου το πολύ απ τη χώρα. Πάντως γραφικά σπιτάκια και σοκάκια στο κέντρο δεν 8α βρεις!Η νυχτερινη ζωή είναι περισσότερο κι απο
καλή, τα μαγαζιά ειναι γεμάτα απο νεαροκοσμο μέχρι το πρωί. Οπότε το οικογενειακά είναι σχετικό. Ναι υπάρχουν μέρη που είναι οικογενειακά αλλα η πόλη δεν είναι ενα απο αυτα!
Και μακριά απ τ βουνό ε!!! :bleh: :bleh: :bleh:
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101
Καλημέρα και απο μένα. Καλά να περάσετε στην Ικαρία αλλα θα ήθελα να πω πως η Χίος δεν είναι ετσι όπως την περιγράφουν πιο πάνω. Δεν την ξέρω καλά αλλά οταν πήγα για 10 μέρες δεν μου έδωσε αυτή την εντύπωση. Δεν είναι σαν τις Κυκλάδες σαφώς αλλα έχει πολλές ομορφιές. Η αρχιτεκτονική της σε αρκετά χωριά είναι φανταστική και δυσεύρετη! Οι παραλίες πολύ όμορφες, οι άνθρωποι μια χαρά και οι τιμές φυσιολογικότατες. Η χώρα αδιάφορη ως και άσχημη, η νυχτερινή ζωή αρκετά καλή (μην περιμένεις και πολλά) άλλα χρειάζεσαι αυτοκίνητο οπωσδήποτε.
Πιστεύω πως είναι ένα απο τα μέρη που δεν έχει προβληθεί όσο θα έπρεπε και θα ικανοποιήσει ανθρώπους λίγο μεγαλύτερους σε ηλικία (όχι 18-23 χρονών)! Δεν θυμάμαι και εγω τον εαυτό μου στα 18 να εντυπωσιάζομαι απο την αρχιτεκτονική ενός χωριού ή να ψάχνω την ιστορία ενός εγκατειλημμένου μεσαιωνικού οικισμού!
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Η Χίος έχει πολύ όμορφες παραλίες και παραδοσιακά χωριά. Έχω πάει δυο φορές και μπορώ να πω ότι ήταν από τα νησιά που με εξέπληξαν ευχάριστα. Κακούς επαγγελματίες που κοιτάνε να "ξεζουμίσουν" τους τουρίστες μπορείς, δυστυχώς, να βρεις παντού. Αλλοίμονο αν, επειδή εμείς έχουμε απωθημένα με ένα μέρος, γράφουμε τέτοιες ακραίες απόψεις...

Όπως λέει και η skoumpi, η πόλη δεν έχει κάτι ενδιαφέρον, αλλά αν έχεις αυτοκίνητο μπορείς να ανακαλύψεις πολύ όμορφα χωριά και παραλίες με πεντακάθαρα νερά.
 
Last edited by a moderator:

fraulina

Member
Μηνύματα
217
Likes
402
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Συμφωνω! Δεν καταλαβαίνω γιατί έγιναν τόσο αρνητικά σχόλια για τη Χίο...έχω πάει 3 φορές γιατί ήταν εκεί φοιτητής ο αδερφός μου (κ μάλιστα περνούσε μια χαρά κ δν είχε καθόλου αρνητική άποψη για το νησί..) οκ το κέντρο δν είναι γραφικό, είναι τελείως πόλη αλλα το νησί έχει τόσα όμορφα μέρη...τα μαστιχοχώρια (πυργί, μεστά), αυγώνυμα κ ανεβατός-τέλεια ορεινά χωριά, το κάστρο της βολισσού, ωραίες παραλίες (με κορυφαία τα μαύρα βόλια), καλή νυχτερινή ζωή στο κέντρο (με αγαπημένο μαγαζί το μπούρτζι στο λιμάνι στο φάρο). Επίσης, μπορείς να κάνεις κ ημερήσιες εκδρομές, εγώ πήγα κ οινούσες κ σμύρνη...εντάξει, δν ενδείκνυεται για ξέφρενες διακοπές αλλα κ με τις φίλες μου που πήγα μια χαρά πέρασα...κ τώρα που ο αδερφός μου θα ξαναπάει χίο για μάστερ, πάλι θα ξαναπάω!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.719
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom