Ιράκ Πολιτικός Μηχανικός στη Βαγδάτη

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Φίλη vavi, εγώ ρώτησα την κυρία Ερμίνα του Φαντάζιο και μου είπε ότι επίσης μπορείς να παντρευτείς κάποιον πάμπλουτο αμερικάνο, για να μη τρέχεις στις Βαγδάτες.
Ή μπορείς να δώσεις τα παιδιά σου για υιοθεσία, έτσι ώστε να μη περιμένουν τον μπαμπά τους, από τη Βαγδάτη, αλλά να περιμένουν κάποιον άλλο μπαμπά. Υπάρχουν και πολλές άλλες λύσεις που κυκλοφορούν κατά κόρον στα περιοδικά, όπως πως να κάνεις υπέροχη σπανακόπιτα που θα κάνει τον άντρα σου να ξεχάσει τη Βαγδάτη και τη δουλειά στο εξωτερικό, αφού έχεις και δυο παιδιά βέβαια...
(Η πλάκα δεν απευθύνεται σε σένα vavi, για να εξηγούμαστε)

Σοβαρά τώρα: Η φίλη vavi ρώτησε συγκεκριμένα πράγματα: Για τις συνθήκες που επικρατούν στη Βαγδάτη και αν είναι επικίνδυνα εκεί.
Η απάντηση είναι ΝΑΙ, είναι επικίνδυνα. Το πόσο όμως εξαρτάται από το πως το βλέπει κανείς.
Εγώ θα ρωτούσα τη φίλη vavi: Αν υποθέταμε ότι παρουσιαζόταν καλή ευκαιρία για δουλειά στη Νέα Υόρκη το 1990, θα πηγαίνατε? Αν η απάντηση είναι ναι, λυπάμαι χάσατε! Γιατί στη Ν.Υ. το 1990 έγιναν 2.262 φόνοι, περισσότεροι από αυτούς που γίνονται στη Βαγδάτη σήμερα.
Αν πάρεις την ελληνική πρεσβεία θα σου πουν τα χειρότερα. Είναι δημόσιοι υπάλληλοι και δεν θέλουν να πάρουν καμία ευθύνη.
Η απόφαση είναι αποκλειστικά δική σας και εδώ - πέρα από ταξιδιωτικές πληροφορίες - δεν μπορούμε να συμβουλέψουμε κανέναν για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.
Για να πάρεις και κάποιες πληροφορίες δες και τα παρακάτω:

http://usatoday30.usatoday.com/money/world/story/2011-12-28/foreign-business-quadruples-iraq-2011/52260544/1

Baghdad Expat Guide for living in Baghdad | InterNations.org
 
Last edited by a moderator:

vavi

Member
Μηνύματα
28
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
Προέκυψε Βερολίνο!
Ταξίδι-Όνειρο
Λατ.Αμερική-Ν.Ζηλανδία
φίλε traveladdict συμφωνώ μαζί σου. Σίγουρα η απόφαση είναι δύσκολη και είναι αποκλειστικά δική μας. Ρωτώντας όμως πας στην πόλη(!). Τέλος πάντων, σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Θα σας ενημερώσω σχετικά.... Πού ξέρεις μπορεί να πάω κι εγώ εκεί (για διακοπές εννοείται) και να μου αρέσει ο προορισμός... Γιατί για τον πλούσιο αμερικάνο χλωμό μου φαίνεται...Μου έτυχε ο φτωχός μηχανικός από την Ελλάδα!!!!:lol:
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.488
Likes
7.984
και να φανταστεις οτι καποτε οι μηχανικοι ηταν στο τοπ 3 των πολυφερνων γαμπρων μαζι με γιατρους και δικηγορους :p
 
Μηνύματα
1.620
Likes
782
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Vario ακόμα πολύφερνοι είναι, απλώς δε βρίσκουν δουλειά..
 

Vasileti

Member
Μηνύματα
478
Likes
1.632
Έχουμε 2 παιδιά και θα πάει μόνος του. Αν ήταν κάπου αλλού θα ακολουθούσαμε. Εκεί δεν νομίζω. Η εταιρία είναι η ACE (assosiated consulting Engineers).
Ευχαριστώ πολύ....

Επειδή είμαι στην ίδια φάση, αναζήτηση εργασίας, συνάδελφος έμπειρος μηχανολόγος μηχανικός, επίσης επειδή είμαι καλός άνθρωπος και μοιράζομαι ιδέες και πληροφορίες.
Ισχύουν όσα σου είπε ο traveladdict για το περιβάλλον της Βαγδάτης. Ο καθένας αποφασίζει ανάλογα με τις εναλλακτικές που έχει. Δεν σου υπόσχομαι ότι δεν θα ανησυχείς, εγώ είχα φοβίες και ρώταγα συνεχώς αηδίες που δεν απαντώνται.
Πήγα με πρόσκληση Κυπριακής Εταιρείας για εργασία στον οργασμό που υπάρχει εκεί αλλά οι όροι τους ήταν αστείοι. Στον αντίποδα, εάν τον δέχθηκε η ACEπου ξέρω από πρώτο χέρι, δηλαδή αυτή η μελετητική με έδρα το Κατάρ και λιβανέζους αφεντικά, τότε μπορούμε να συζητήσουμε μαζί του με πμ, με την ελπίδα ότι θα γίνουμε φίλοι και με πάρουν κι εμένα:)
 
Last edited by a moderator:

HQSEVEN

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Χαιρετώ τους συνταξιδιώτες και καλά μας ταξίδια.
Το διαβάζω το φόρουμ από καιρό,αλλά τώρα μου δόθηκε ευκαιρία να εγγραφώ.
Ο λόγος;
Πρόταση για εργασία στο νότιο Ιράκ.
Υπάρχει τίποτε νεώτερο από το μέτωπο;;
 

vavi

Member
Μηνύματα
28
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
Προέκυψε Βερολίνο!
Ταξίδι-Όνειρο
Λατ.Αμερική-Ν.Ζηλανδία
Ο σύζυγ ος είναι στη Βαγδάτη. Για νότιο Ιράκ δεν ξέρω να σου πω. Στη Βαγδάτη είναι δύσκολα τα πράγματα. Δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν μόνοι τους έξω παρά πάντα με συνοδεία κάποιου Ιρακινού συναδέλφου. Η δουλειά είναι πολύ καλή και από την εταιρεία είναι ευχαριστημένος. Θέλει πολύ υπομονή.....
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.397
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom