Πορτογαλία με παιδιά!!!! Την βοήθεια σας παρακαλώ...

vrea

Member
Μηνύματα
233
Likes
212
Αφού αμφιταλαντεύτηκα μεταξύ Βορρά και Νότου, για το που θα γίνει η επίσημη πρώτη έξοδος των μικρών μου στο εξωτερικό, έκλεισα τελικά τα πολυπόθητα εισιτήρια για την ατμοσφαιρική Πορτογαλία.

Το ταξίδι θα λάβει χώρα στο τέλος Ιουνίου και θα μείνουμε σύνολο 6 βράδια. Και εδώ αγαπημένοι συμφορίτες θα χρειαστώ την πολύτιμη βοήθεια σας...

Σκεφτόμαστε για 3 μέρες Λισαβόνα (2,5 αν σκεφτείς και το ταξίδι), μία εκδρομή Σίντρα και 2 μέρες Πόρτο.

Οι μικροί μου φίλοι είναι 5,5 ετών και γενικά πολύ συνεργάσιμοι. Το πρόγραμμα που θα βγάλουμε θέλουμε να ικανοποιεί και τους μεγάλους και τους μικρούς και να περιλαμβάνει κάστρα, ωραία εστιατόρια και καφέ, βόλτες σε σοκάκια, μουσεία, τελεφερικ κλπ κλπ

Από Λισαβόνα στη to do list έχουμε συμπεριλάβει Αλφάμα, Ενυδρείο, Πάρκο Εθνών. Τι άλλο θα μπορούσατε να μας προτείνατε?

Στο Πόρτο τι έχετε να μας προτείνετε?
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
904
Likes
4.000
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Από την σύντομη παραμονή μου στη Λισαβόνα (κι εγώ 1,5 ημέρα έμεινα):
1) Λέγοντας Αλφάμα, πιστεύω θα εννοείς και το κάστρο. Όντως είναι ωραίο και έχει πολύ ωραία θέα στην πόλη. Υπάρχουν και εστιατόρια μέσα που έχουν και τραπέζια έξω με σκιά, οπότε βολεύει για ένα διάλειμμα το μεσημέρι. Το να ανέβεις είναι λίγο ζόρι, με ανηφορικά σοκάκια πολλά από τα οποία φαίνεται να πηγαίνουν προς το κάστρο και τελευταία στιγμή αλλάζουν κατεύθυνση. Ο ήλιος το μεσημέρι χτυπάει και ενδέχεται να έχει ουρά, αλλά το κάστρο είναι όμορφο και αξίζει την κούραση.
2) Απογευματινή βόλτα στην Μπάιξα. Η Αβενίντα στα Λιμπερντάδε δεν με ξετρέλανε, όπως και τα στενά που έβγαζαν στον Τάγο. Όμως στο ενδιάμεσο θα βρείτε τις πλατείες με τα σοκάκια, τα μικρά καταστήματα, τα εστιατόρια και καφετέριες που θέλετε: Πράσα ντος Ρεστοραντόρες, Ρόσιο, Πράσα ντι Φιγκιέρα, Ιγκρέσα ντο Κάρμο. Κάντε ένα γύρο στα στενά σε εκείνη την περιοχή.
3) Μπελέμ. Βόλτα στον παραλιακό δρόμο μεταξύ του μοναστηρίου των Ιερωνυμιτών και του Πύργου του Μπελέμ.

Στη 1,5 μέρα που μείναμε τα προλάβαμε. Πιστεύω βάζοντας και το ενυδρείο (δεν πήγαμε) και το Πάρκο των Εθνών (αλήθεια, πού είναι αυτό?) θα γεμίσουν οι μέρες σας. Εμείς μείναμε πολύ λίγο, σίγουρα θα υπάρχουν και πολλά άλλα να δει κανείς ;)

Σίντρα και Πόρτο δεν πήγαμε και δεν ξέρω.

Tip για το ταξίδι: βρείτε θέση στο παράθυρο. Η προσγείωση είναι πολύ ωραία, με το αεροπλάνο να πετά πιο χαμηλά από τους ουρανοξύστες, πλησιάζοντας το αεροδρόμιο της Λισαβόνας!
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.158
Μηνύματα
882.421
Μέλη
38.877
Νεότερο μέλος
Constansimota

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom