Πορτογαλία Πορτογαλία

αντον

Member
Επειδή τα έχω πρόσφατα. Από άποψη ζωντάνιας και επιλογών σε μαγαζιά, εστιατόρια κλπ, η Κοΐμπρα υπερτερεί και θα είναι και ωραία να επισκεφτείς και τη βιβλιοθήκη Joanina του πανεπιστημίου της πόλης αν τελικά την επιλέξεις.
Το Γκιμαράες από την άλλη είναι πιο μικρή πόλη και έχει πιο κατανυκτική ατμόσφαιρα, μια όμορφη και γλυκιά μελαγχολία θα έλεγα. Και προσφέρεται πιστεύω περισσότερο για ένα σύντομο πέρασμα, γιατί μπορείς εύκολα να περπατήσεις το ιστορικό κέντρο και να πας μια βόλτα στα τείχη και το κάστρο. Αν υπάρχει χρόνος, μπορείς να πάρεις το τελεφερίκ και να ανέβεις στο λόφο που βρίσκεται το Santuário da Penha, να δεις την εκκλησία και όλη την πόλη από ψηλά.
Αν το βασικό κριτήριο είναι η ομορφιά και η αρχιτεκτονική, προτείνω Γκιμαράες. Και οι δύο πάντως είναι πολύ ωραίες επιλογές και έχουν να σου δώσουν.
Ευχαριστώ πολύ
Νομίζω με βοηθησες

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Τι επιλογές υπάρχουν για τη φύλαξη των αποσκευών στο αεροδρόμιο του Πόρτο; Βρίσκω στον ιστότοπο του αεροδρομίου τιμές για 4ωρη φύλαξη από 3,50€ έως 5,50€ αναλόγως του μεγέθους των αποσκευών. Εκτός από αυτήν την επιλογή έχει χρησιμοποιήσει κανείς κάτι άλλο στην περιοχή του αεροδρομίου που να εξυπηρετεί;

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Τι επιλογές υπάρχουν για τη φύλαξη των αποσκευών στο αεροδρόμιο του Πόρτο; Βρίσκω στον ιστότοπο του αεροδρομίου τιμές για 4ωρη φύλαξη από 3,50€ έως 5,50€ αναλόγως του μεγέθους των αποσκευών. Εκτός από αυτήν την επιλογή έχει χρησιμοποιήσει κανείς κάτι άλλο στην περιοχή του αεροδρομίου που να εξυπηρετεί;
Απαντώ μόνος μου. Είναι απελπιστική η κατάσταση με τη φύλαξη των αποσκευών στο αεροδρόμιο του Πόρτο. Οι περισσότερες θυρίδες βρίσκονται εκτός λειτουργίας, ενώ κάποιες άλλες ίσως να δουλεύουν, αλλά έχουν προβληματικό πληκτρολόγιο χρήσης και φυσικά δεν είχα καμιά διάθεση να διακινδυνεύσω για να το διαπιστώσω (επίσης δεν φαινόταν να είναι κάποια από αυτές διαθέσιμη).
Στη συνέχεια δεν μπήκα στον κόπο να ψάξω για υπηρεσίες φύλαξης αποσκευών που είχα δει στο διαδίκτυο ότι υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου, επειδή βρήκα μια ταμπέλα στο μετρό πως υπάρχει φύλαξη στον σταθμό Τριντάντε. Εκεί όμως θα πρέπει να είσαι πολύ τυχερός για να βρεις διαθέσιμη θυρίδα, ενώ μια υπηρεσία φύλαξης που υπάρχει στον ίδιο χώρο ζητά 12€ για να κρατήσει χειραποσκευή/σακίδιο έως τις 7 το απόγευμα. Αυτά!

αντον

Member
Απαντώ μόνος μου. Είναι απελπιστική η κατάσταση με τη φύλαξη των αποσκευών στο αεροδρόμιο του Πόρτο. Οι περισσότερες θυρίδες βρίσκονται εκτός λειτουργίας, ενώ κάποιες άλλες ίσως να δουλεύουν, αλλά έχουν προβληματικό πληκτρολόγιο χρήσης και φυσικά δεν είχα καμιά διάθεση να διακινδυνεύσω για να το διαπιστώσω (επίσης δεν φαινόταν να είναι κάποια από αυτές διαθέσιμη).
Στη συνέχεια δεν μπήκα στον κόπο να ψάξω για υπηρεσίες φύλαξης αποσκευών που είχα δει στο διαδίκτυο ότι υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου, επειδή βρήκα μια ταμπέλα στο μετρό πως υπάρχει φύλαξη στον σταθμό Τριντάντε. Εκεί όμως θα πρέπει να είσαι πολύ τυχερός για να βρεις διαθέσιμη θυρίδα, ενώ μια υπηρεσία φύλαξης που υπάρχει στον ίδιο χώρο ζητά 12€ για να κρατήσει χειραποσκευή/σακίδιο έως τις 7 το απόγευμα. Αυτά!
Και εγώ 12 ευρώ πλήρωσα για 4 ώρες φύλαξης, σε μια παμπ μέσω ιδιωτικής εταιρείας,για 2 βαλίτσες στο Aveiro

Maryd14

Member
Επόμενο Ταξίδι
Η.Π.Α- Καναδάς
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Βρισκόμαστε στο αρχικό στάδιο προγραμματισμού ενός ταξιδιού στην Πορτογαλία στο δεύτερο 15ήμερο του Αυγούστου. Υπάρχουν οι εξής σκέψεις:
α. Λισσαβόνα- Μαδέρα- Αζόρες και
β. Λισσαβόνα- Πόρτο και ένα από τα δύο συμπλέγματα νησιών.
Ποιο από τα δύο σας φαίνεται πιο ενδιαφέρον; Αν είχατε να επιλέξετε μεταξύ Μαδέρας και Αζορών, τι θα επιλέγατε όσοι έχετε επισκεφτεί και τα δύο;
Υπάρχει βέβαια και η επιλογή να αφήσουμε τα νησιά και να συνδυάσουμε την Πορτογαλία με τη Βόρεια Ισπανία, αλλά έχω "ψηθεί" αρκετά για τα νησιά και λέω να αφήσουμε για άλλο ταξίδι τη ΒΔ Ισπανία. Όποια γνώμη ευπρόσδεκτη.

Extra muros

Member
Βρισκόμαστε στο αρχικό στάδιο προγραμματισμού ενός ταξιδιού στην Πορτογαλία στο δεύτερο 15ήμερο του Αυγούστου. Υπάρχουν οι εξής σκέψεις:
Ποιο από τα δύο σας φαίνεται πιο ενδιαφέρον; Αν είχατε να επιλέξετε μεταξύ Μαδέρας και Αζορών, τι θα επιλέγατε όσοι έχετε επισκεφτεί και τα δύο;
Υπάρχει βέβαια και η επιλογή να αφήσουμε τα νησιά και να συνδυάσουμε την Πορτογαλία με τη Βόρεια Ισπανία, αλλά έχω "ψηθεί" αρκετά για τα νησιά και λέω να αφήσουμε για άλλο ταξίδι τη ΒΔ Ισπανία. Όποια γνώμη ευπρόσδεκτη.
Δεν έχω καταλάβει αν με δεύτερο δεκαπενθημερο εννοείς και τις 15 μέρες. Αν ναι, μπορείς να κάνεις το δεύτερο συνδυασμο, Μαδερα όμως δεν έχω πάει, οι δε Αζόρες είναι 9 κ φαντάζομαι αναφέρεσαι στο Σαου Μιγκελ η ίσως και Τερσειρα. Σίγουρα πάντως οι Αζόρες είναι πολύ διαφορετικές από την ηπειρωτική Πορτογαλία, αρα θα ειναι σαν δυο ταξιδια.

Nikos1986

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Υπάρχουν οι εξής σκέψεις:
Είχα κάνει παρόμοιο ταξίδι με αυτό που σκέφτεσαι στο (α), απλά ένα μήνα πριν (τέλη Ιούλη - αρχές Αυγούστου '11). Πάνε χρόνια, αλλά πόσο να έχουν αλλάξει τα πράγματα πέρα απ'ότι η αίγλη της Λισσαβώνας έχει διαδοθεί (με ό,τι αυτό συνεπάγεται); :haha: Το είχα εξιστορήσει εδώ.

Και στα δύο νησιά (τέλος πάντων αρχιπέλαγος για τις Αζόρες) χαίρεσαι την φύση. Υπάρχουν πολύ ωραίες πεζοπορίες, τουλάχιστον για τη Μαδέρα και το Σάο Μιγκέλ στο οποίο πήγα. Η Μαδέρα έχει περισσότερο πράσινο και καταρράκτες, οι Αζόρες θα το καταλάβεις είναι ξεκάθαρα ηφαιστειογενή με λίμνες στους κρατήρες. Και τα δύο δεν μαζεύουν πολύ τουρισμό (σε καμία περίπτωση δεν είναι Κανάρια), αλλά στις Αζόρες πάει λιγότερος κόσμος. ;) Τις πρωτεύουσες και των δύο τις γυρνάς με τα πόδια αν μένεις εκεί, αλλά για την "επαρχία" το αυτοκίνητο σου προσφέρει μεγάλη ευελιξία. Επίσης, οι κάτοικοι είναι πολύ πιθανό να μην ξέρουν Αγγλικά. Αν ξέρεις Ισπανικά θα είσαι ΟΚ, αλλά και χωρίς αυτά θα συνεννοηθείς με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Επίσης, και στα δύο μην περιμένεις τίποτα το ιδιαίτερο από παραλίες. :rolleyes-80:

Οι διαφορές τώρα... Οι Αζόρες σου δίνουν μια αίσθηση λίγο "στο τέλος του κόσμου". Πες ο λίγος κόσμος, ο καιρός, το ηφαιστειακό τοπίο, το ότι λες ότι βρίσκεσαι σε ένα νησάκι στη μέση του Ατλαντικού, ίσως και όλα αυτά μαζί. Επίσης, η αρχιτεκτονική μου θύμιζε λίγο Λατινική Αμερική.

Το διβδόμαδο είναι πολύ καλό για να συνδυάσεις Μαδέρα και ένα νησί των Αζορών, ίσως αν το τρέξεις μπορέσεις να βάλεις και δεύτερο. Το σκέλος Μαδέρα - Αζόρες ίσως είναι ακριβό, δες μήπως το σπάσεις να ξαναγυρίσεις στην ηπειρωτική χώρα και να ξαναφύγεις.

Έχε υπόψη ότι στη Μαδέρα συνήθως στην προσγείωση κουνάει λίγο.

Εγώ θα έβαζα ξανά το πρώτο, τώρα αν έλεγες μόνο Αζόρες θα έβαζα Σάο Μιγκέλ και Τερσέιρα. Για τρίτο είμαι μεταξύ Γκρασιόζα - Φαγιάλ - Φλόρες. Μάλλον το πρώτο, μιας και έχω ξετρελαθεί με τις φωτογραφίες από την Furna do Enxofre. :shock:

1763440785880.png

[ πηγή : visitportugal.com ]

alma

Member
Μάλλον το πρώτο, μιας και έχω ξετρελαθεί με τις φωτογραφίες από την Furna do Enxofre. :shock:

View attachment 515951
[ πηγή : visitportugal.com ]
Είναι πολύ εντυπωσιακό και εμπειρία που δεν μπορείς να βρεις σε πολλά μέρη του κόσμου, αλλά να ξέρεις πως μέσα είναι συχνά σαν να βρέχει, θέλεις ομπρέλα για να σταθείς, οπότε δεν βγάζεις και τις καλύτερες φωτογραφίες πάντα.
Αλλά αξίζει.

Maryd14

Member
Επόμενο Ταξίδι
Η.Π.Α- Καναδάς
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Η αλήθεια είναι ότι οι Αζόρες κι εμένα μου φαίνονται πιο δελεαστικές, ακριβώς για τους λόγους που περιγράφει ο @Nikos1986 . Όταν θα ξέρω οριστικά τις διαθέσιμες διανυκτερεύσεις θα καταλήξουμε στα πόσα νησιά από το Αρχιπέλαγος μπορούμε να επισκεφτούμε ή θα αρκεστούμε στο Σάου Μιγκέλ. Γενικά, το δεύτερο σενάριο μου φαίνεται προς το παρόν πιο ρεαλιστικό.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.275
Μέλη
39.959
Νεότερο μέλος
δεσποινα 3

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom