Ποση ωρα πριν την πτηση,φτανετε στο αεροδρομιο ;

babaduma

Member
Μηνύματα
5.054
Likes
7.810
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Όπως είπε κι ο taver αλλά και άλλοι, ανάλογα με το αεροδρόμιο. Π.χ. στο SKG, και 30' πριν να πας (αν έχεις κάνει web check-in), μπορεί να μην έχεις κανένα πρόβλημα, ε, taver; ;)
Στο KLIA αν πετάς με Air Asia σε εσωτερική πτήση, πρέπει να είσαι τουλάχιστον 2 ώρες πριν. Στην Asmara, παρά τους πολλούς ελέγχους, δεν έχει νόημα να πας πολύ νωρίς (μία ώρα είναι αρκετή) γιατί, απλούστατα, θα βρεις τις πόρτες κλειστές! :)
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.799
Likes
18.647
Στο SKG είχα την τιμή να ακούσω το όνομά μου μια φορά από τα μεγάφωνα :D, έφτασα γύρω στα 2 λεπτά πριν την προγραμματισμένη ώρα της πτήσης. Δύσκολα αεροδρόμια, με κόσμο, φασαρία, ελέγχους, τα οποία έχω συναντήσει είναι στη Kuala Lumpur το LCCT (χάος και ανοργανωσιά), στο Τελ Αβίβ για ευνόητους λόγους, στο Santo Domingo χάωδεις ουρές και επίσης φοβάμαι το JFK (κόσμος, μέτρα ασφαλείας κτλ).
 

taver

Member
Μηνύματα
12.492
Likes
29.046
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Σε κάποια αεροδρόμια υπάρχει μέγιστος χρόνος πριν από τον οποίο η είσοδος δεν επιτρέπεται καν. Στο Tel Aviv πρέπει να είσαι εκεί 2 ώρες πριν την πτήση, αλλά αν πας 3+ ώρες πριν (π.χ. με σκοπό να διανυκτερεύσεις στο lounge) δεν επιτρέπεται να μπεις στο χώρο του αεροδρομίου. Αντίθετα, πρόσβατα στην Κωνσταντινούπολη πέρασα όλους τους ελέγχους 6 ώρες πριν την αναχώρηση, και διανυκτέρευσα στο ξενοδοχείο του αεροδρομίου (airside). Ξύπνησα και πήγα απευθείας για boarding...
Στο LCCT της Kuala Lumpur όσο χρόνο και να του δώσεις, θα τον περάσεις στις ουρές.
Τα 60' στο JFK πάντως τα έχω κάνει (παρότι δεν το ήθελα, γιατί συνήθως πριν τις μεγάλες πτήσεις κάνω κι ένα ντουζάκι στο lounge...)
Πάντως, ανεξάρτητα από το χρόνο άφιξης στο αεροδρόμιο, όταν πλεον είμαστε εκεί πρέπει να έχουμε το νού μας στην πύλη. Πρόσφατα στο Amman είχανε σχεδόν τελειώσει το boarding 20' πριν την αναχώρηση και φώναζαν το όνομά μου από τα μεγάφωνα... (ένα μισοάδειο Α318 της TAROM ήταν, φόρτωσε γρήγορα...)
Σκοπίμως άφιξη στο αεροδρόμιο πολλές ώρες πριν χωρίς τίποτα να κάνω, το έχω κάνει μόνο μια φορά, σε ένα FRA-SIN (πέταγα F), για να περάσω λίγο χρόνο στο First Class Terminal της Φρανκφούρτης.
 

gianni1966

Member
Μηνύματα
211
Likes
72
Επόμενο Ταξίδι
Λατρεμενη Αβανα...
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερικη(Περου,Βολιβια)
Σε πτησεις εσωτερικου, συνηθως μια ωρα πριν. Για πτηση εξωτερικου, δυο ωρες πριν την προγραμματισμενη αναχωρηση. Καλυτερα λιγη αναμονη παραπανω, παρα να τρεχεις τελευταια στιγμη.
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Να ενα ενδιαφερον θεμα που προεκυψε σε αυτη την τελευταια σελιδα :
ποια αεροδρομια θεωρουνται απο τους πολυταξιδεμενους εδω μεσα χαοτικα ...δυσκολα ..με ουρες και καθυστερησεις.
Εγω δεν εχω βρεθει σε πολλα αεροδρομια ..ωστοσο θυμαμαι οτι την περιοδο των Χριστουγεννων το αεροδρομιο της Πραγας ..ηταν απελπισια.Περιμεναμε μια ατελειωτη ουρα ολοι οι Ελληναρες.
Και γω ειμαι αγχωτικος τυπος και πηγαινω στα αεροδρομια 2 ωρες πριν.Ιδιως στην επιστροφη στο αεροδρομιο του εξωτερικου ..με πιανει μεγαλυτερο αγχος γιατι δεν γνωριζω καλα τα ΜΜΜ της χωρας που εχω παει.
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Φίλος μου πήγε τώρα τελευταία στο αεροδρόμιο της Αθήνας 40 λεπτά πιο μπροστά για πτήση από Αθήνα-Θεσσαλονίκη χωρίς να έχει κάνει τσέκιν από πριν και δεν τον άφησαν να περάσει.Με ryanair ταξίδευε αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό.

Εγώ βάζω πάντως πάντα στόχο να είμαι κάνα 2ωρο πιο μπροστά στο αεροδρόμιο ακόμη και αν είναι της Θεσσαλονίκης.Αν βάλεις στόχο να είσαι 1 ώρα πιο μπροστά και συμβεί κάποιο ατύχημα και κλείσει ο δρόμος η χάσεις το λεωφορείο για το αεροδρόμιο η συμβεί κάτι απρόοπτο προσωπικό υπάρχει η πιθανότητα η να χάσεις το αεροπλάνο η να το προλάβεις με την ψυχή στο στόμα.Οπότε ένα 2ωρο πιο μπροστά για να είμαι χαλαρός και να μην ρισκάρω να χαλάσω τις διακοπές(όταν πήγαινα)
 

almond

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Συνήθως φτάνω μία με μιάμιση ώρα πριν την αναχώρηση.Αλλά μάλλον θα ήταν καλύτερα να πηγαίνω λίγο νωρίτερα.Στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης δεν είχα πρόβλημα -με εξαίρεση μία φορά που βρισκόμουν στο χώρο αναμονής αλλά είχα ξεχαστεί και φωνάζαν το όνομά μου και δεν καταλάβαινα τι έλεγαν :haha: :icon_redface: , αλλά στο τελευταίο μου ταξίδι στην επιστροφή πρόλαβα οριακά το αεροπλάνο λόγω τεράστιας ουράς στους ελέγχους.
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.716
Likes
7.792
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Αν και σε λεωφορεία,πλοία,τρένα είμαι της πολύ τελευταίας στιγμής(λεωφορείο και τρένο έχω χάσει καμπόσες φορές),στο αεροδρόμιο προσπαθώ να πάω κανα δίωρο πριν.Η φορά που την πάτησα και κόντεψα να μείνω ήταν στη Ρώμη.Κάτι η ασυνεννοησία με το λεωφορείο,κάτι ο κακός(πολύ κακός όμως) χαμός στο αεροδρόμιο,στο τσακ το πρόλαβα το αεροπλανάκι μου(έτσι νόμιζα δηλαδή,γιατί τελικά η πτήση είχε μιάμιση ώρα καθυστέρηση).
Θέλω να ρωτήσω και κάτι που δνε το έχω καταλάβει.Όταν κάνουμε online check-in,μετά χρειάζεται να πάμεκαι στα γκισέ να επικυρώσουμε τα εισιτήρια ή όχι;
 

almond

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Αν θυμάμαι καλά,από τη στιγμή που έχεις κάνει online check-in, στο γκισέ πηγαίνεις μόνο αν έχεις να παραδώσεις αποσκευή για να σου τη ζυγίσουν-βάλουν αυτοκόλλητο.
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.716
Likes
7.792
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Τζάμπα τόσο καιρό πήγαιναα :icon_redface::icon_redface:
 

giotamike

Member
Μηνύματα
87
Likes
170
Επόμενο Ταξίδι
USA
Θέλω να ρωτήσω και κάτι που δνε το έχω καταλάβει.Όταν κάνουμε online check-in,μετά χρειάζεται να πάμεκαι στα γκισέ να επικυρώσουμε τα εισιτήρια ή όχι;
Εφόσον έχετε κάνει on-line check in:
-Αν έχετε τυπώσει την κάρτα επιβίβασης και δεν έχετε βαλίτσες να παραδώσετε τότε πάτε κατευθείαν στον έλεγχο
-Αν δεν έχετε τυπώσει την κάρτα επιβίβασης μπορείτε να πάτε σε ένα μηχάνημα του αεροδρομίου (αν υπάρχουν) και να τυπώσετε εκεί την κάρτα επιβίβασης
-Αν έχετε βαλίτσες να δώσετε, τότε πάτε στο γκισέ "luggage drop off", όπου εκεί θα δώσετε τις βαλίτσες σας και μπορούν να σας τυπώσουν και την κάρτα επιβίβασης

Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε την κάρτα επιβίβασης σε ένα smartphone και να την έχετε μαζί σας συνεχώς.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.220
Μηνύματα
884.134
Μέλη
38.912
Νεότερο μέλος
Aza

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom