Που μπορώ να ταξιδέψω Απρίλιο και Μάιο χωρίς περιορισμούς λόγω του κορονοϊού;

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.674
Likes
16.382
Κοιτα να δεις τωρα .. μάλλον έχεις μπλέξει αλλά το πιο πιθανό είναι να τρολάρεις .. πάλι αν δεν τότε άκου καμιά φορά και την γυναίκα σου.. αν δεν πάλι τότε θα σου πρότεινα Σευχέλλες η κάτι τέτοιο (νησί απομονωμένο) αλλά όχι με αεροπλάνο.. εννοείται ότι όσα είπαν παραπάνω όλοι πρέπει να ληφθούν υπόψη φυλακή προστιμα καραντινες κλ.. αμα τελικά το επιχειρήσεις γράφε σε ένα ημερολόγιο με λεπτομέρεια.. μπορεί στο τέλος να βγάλεις και λεφτά ..
 

escursione

Member
Μηνύματα
1.412
Likes
4.501
Το πρόστιμο είναι το λιγότερο... φαντάζεσαι να ξεκινήσεις όλο χαρά για το αεροδρόμιο και σε μπλόκο να σε σταματήσουν και να σε γυρίσουν πίσω?....
 

thalia tsif

Member
Μηνύματα
584
Likes
1.944
Πάντως πέρα της πλάκας φίλος από Γιαννιτσά Θεσσαλονίκης βρίσκεται από 13/3 Μπανγκόκ..θα γυρίσει αρχές Μαίου..εκλείσαν μπαρ κ κέντρα διασκέδασης αλλά δεν έχει απαγόρευση κυκλοφορίας..τον θερμομετρησαν στο αεροδρόμιο κ του έβαλαν μια καρδιά στο χέρι ότι ελέγχθηκε κ είναι υγιής..τριγυρνάει παντού κανονικά..κάνει διακοπές..
 

s-travelholic

Member
Μηνύματα
55
Likes
346
Πάντως σε λίστα που είχα δει λίγο πριν γυρίσω πίσω, μόνο 17 χώρες στον κόσμο είχαν απομείνει ανοικτές, κι αυτό ίσως μειώθηκε.
Κάποιες βέβαια ίσως φαίνονται ανοικτές διότι οι διπλανές έχουν κλείσει κι έτσι δεν μπορεί να πάει κανείς. Πχ Ανδόρα.
Καμία ασιατική χώρα δεν είναι στην λίστα αυτή. Οι περισσότερες είναι αφρικανικές.
 

thalia tsif

Member
Μηνύματα
584
Likes
1.944
Μετά τις 13/3 που έφυγε Με Turkish νομίζω έκλεισαν κ τα σύνορα..στο τσακ προλαβε
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.865
Likes
26.631
Δεν βαριεσαι ρε φίλε..... και εγω σχεδίαζα πριν λιγες ημερες να παω για ποτάκι σε ενα ωραιο μπαρ δίπλα απο το σπίτι μου, και τελικά κατέληξα (σε ψυχαγωγικό πλαισιο εξόδου) να χαζευω τα μαρουλια στον Γαλαξία που -όπως και να ΄χει- δίνει στην δραχμη αξία...
Είδε τρολια η @dim kyr και ξεμυτισε.
 

adiaforos

Member
Μηνύματα
1.049
Likes
1.589
Μόνο ως τρολια μπορώ να το πάρω αυτό το post, γιατί δεν είναι δυνατόν να μην έχεις ενημερωθεί ότι οι μόνες πτήσεις που γίνονται είναι εσωτερικού και μια Βρυξέλλες την εβδομάδα. Δεν συζητάω καν για το γεγονός ότι έχουμε απαγορευση κυκλοφορίας και κλειστά σύνορα με όλους τους γείτονες πλην Βουλγαρίας.
Πτήσεις γίνονται και για Παρίσι, Ζυρίχη Βουκουρέστι, Ντόχα, πιθανόν κι αλλού. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει προορισμός που να μην έχει επηρεαστεί. Ακόμη και αν υπάρχει κάποιος που να έχει επηρεαστεί λιγότερο, είναι πρακτικά αδύνατο να βρεθεί συμβατή πτήση.
Άρθρο 285 - Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019) - Παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών
1. Όποιος παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει ο νόμος ή η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας τιμωρείται: α) με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ζώα, β) με φυλάκιση και χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων.
Καλά, απαγορεύεται η κυκλοφορία, αλλά γίνονται κάθε μέρα 10 πτήσεις στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Φαντάζομαι δεν φτάνουν εκεί οι ταξιδιώτες με τηλεμεταφορά. Η παραβίαση είναι σχετική έννοια, π.χ. τα συνεργεία είναι ανοικτά, αλλά δεν προβλέπεται εξαίρεση στην απαγόρευση κυκλοφορίας για να πας σε αυτά. Το ίδιο για τα ταχυδρομεία και πάει λέγοντας. Διοικητικό πρόστιμο προβλέπεται 150€, δεν υπάρχει αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη αυτή τη στιγμή. Το πρόστιμο μάλιστα από μνημειώδη προχειρότητα δεν διευκρινίζεται αν εισπράττεται υπέρ του κωδικού για τον κορονοϊό, εδώ δεν εισπράττεται καν υπέρ του Δημοσίου, η αστυνομία το βεβαιώνει υπέρ του οικείου ΟΤΑ, σαν κλήση παράνομη στάθμευσης....
 
Last edited:
  • Like
Reactions: DrG

fotast

Member
Μηνύματα
9.335
Likes
14.193
Λοιπόν, καταρχήν να σας ευχαριστήσω όλους για τις πληροφορίες. Δεν μπορώ να απαντήσω σε όλα. Θα πω σε σχέση με τα ερωτήματα, ότι η ανάρτηση ήταν σοβαρή. Ο Απρίλιος είναι ο μήνας που κάνω κάθε χρόνο τα εξωτικά μου ταξίδια. Συνήθως μαλώνω επί 3 μήνες με τη γυναίκα μου, επειδή δεν μπορεί να πάρει άδεια από τη δουλειά της. Και τώρα, αυτό το 45 μέρες αναστολής της σύμβασής της το είδα ως θείο δώρο. Τρελαίνομαι να έχω 45 μέρες διαθέσιμες και να μην μπορώ να πάω κάπου.
Ως προς τον κορονοϊό, προσωπικά δεν τρελαίνομαι. Δεν φοβάμαι ότι θα κολλήσω εκεί που θα πάω, καθώς δεν έχω σκοπό να πάω σε πολυσύχναστα μέρη. Τάργκετ έχω συνήθως μικρά εξωτικά νησιά, τα οποία ούτως ή άλλως δεν έχουν πολύ κόσμο, πόσο μάλλον τώρα λόγω του κορονοϊού.
Στο αεροδρόμιο θα πάω με χαρτί που λέει πάω αεροδρόμιο γιατί έχω πτήση. Ναι, δεν υπάρχει τέτοια επιλογή, αλλά σιγά μη με πιάσουν, αλλά και να με πιάσουν, θα βάλω τα 150 ευρώ του προστίμου στα έξοδα του ταξιδιού. Άλλωστε, εδώ ο άλλος πήγε με χαρτάκι που έγραφε πάω στη γκόμενα να κάνω σεξ! Στο δικό μου θα κολλήσουν;
Όσο για την ερώτηση αν βαριέμαι να ψάξω να βρω τις πληροφορίες, πλάκα με κάνετε; ( για να το πω και σαλλλλλονικιώτικα ). Εσείς εδώ μέσα ξέρετε περισσότερα κι από το Google!!!
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους. Βλέπω τελικά να τρώμε π**λο. Μόνο για το Μεξικό δεν διάβασα κάτι, αλλά φαντάζομαι ότι κι εκεί το ίδιο θα γίνεται. Πάω λοιπόν να συνεχίσω την ιστορία μου για το προπέρσινο ταξίδι στο Μεξικό, περασμένα μεγαλεία και βλέποντάς τα να κλαις!
Καλή ευκολία σε όλους!
Ούτε μπύρα δεν θα βρεις στο Μεξικό..Σήμερα σταμάτησε την παραγωγή της η corona.Δεν θεωρείται βασικό προιόν σύμφωνα με την οδηγία της κυβέρνησης τους.Η είδηση υπάρχει σε διάφορα site.
 

buffon85

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.559
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
Κοιτα να δεις τωρα .. μάλλον έχεις μπλέξει αλλά το πιο πιθανό είναι να τρολάρεις .. πάλι αν δεν τότε άκου καμιά φορά και την γυναίκα σου.. αν δεν πάλι τότε θα σου πρότεινα Σευχέλλες η κάτι τέτοιο (νησί απομονωμένο) αλλά όχι με αεροπλάνο.. εννοείται ότι όσα είπαν παραπάνω όλοι πρέπει να ληφθούν υπόψη φυλακή προστιμα καραντινες κλ.. αμα τελικά το επιχειρήσεις γράφε σε ένα ημερολόγιο με λεπτομέρεια.. μπορεί στο τέλος να βγάλεις και λεφτά ..
απο σευχελλες θα γυρνουσα εγω σημερα, εχει μπαν σε ολους τους ξενους.


αυτη την στιγμη ειναι αδυνατον να πας οπουδηποτε. αλλα ακομα και αν εφτανες λεμε τωρα, ποιος σου λεει οτι η χωρα δεν θα μπει σε αυστηρο λοκνταουν και οτι εσυ δεν θα κολλησεις εκει, χωρις πτηση επιστροφης; η κατασταση ειναι παντελως απροβλεπτη και οσα φαινονταν απιθανα, ξαφνικα ειναι ολα πιθανα. μπορει και για μηνες να ειμαστε ετσι, δεν παει καλα το πραμα. στην αρχη φοβομασταν για πτησεις του μαρτιου, και ξαφνικα δεν ξερουμε αν θα μπορεσουμε το 20 να παμε σε ελληνικο νησι
 
Μηνύματα
67
Likes
145
Επόμενο Ταξίδι
España? We'll see.
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Το ότι κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν αντιληφθεί την κατάσταση ούτε καν έχουν στοιχειώδη λογική ή δεν είναι ικανοί να κάνουν πολυπλοκες σκεψεις με ξεπερνάει.
Αυτές είναι εικόνες από το αεροδρόμιο της Αθήνας εχθές Πέμπτη 2/4.
Ένα ζουμ στον πίνακα των πτήσεων για κάποιον με στοιχειώδη λογική είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς την κατάσταση, πτήσεις γίνονται μόνο στο εσωτερικό και προφανώς μόνο για μόνιμους κατοίκους που έχουν στα χέρια τους εκτός από το έντυπο μετακίνησης και το Ε1 όπου δηλώνεται η μόνιμη κατοικία τους σε κάποιο από τα νησιά που αναγράφονται στον πίνακα η με βεβαίωση εργοδότη που να πιστοποιεί ότι ταξιδεύεις για λόγους εργασίας.
Οι ελάχιστες πτήσεις εξωτερικού που έχουν παραμείνει είναι για εργαζόμενους όχι για τουρίστες.
 

Attachments

tripakias

Member
Μηνύματα
7.981
Likes
12.029
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
Αγαπητοί φίλοι, πάνω που είχα πάρει απόφαση ότι αυτή την Άνοιξη θα κάτσω στα αυγά μου, τελικά λόγω του κορονοϊού μας προέκυψαν 45 μέρες ελεύθερες, οπότε αμαρτία είναι να μην πάμε κάπου.
Το ερώτημα είναι πού πάμε; Από την πλευρά του να μην μας ταλαιπωρήσουν εκεί που θα πάμε. Δηλαδή ψάχνουμε χώρες χωρίς απαγόρευση κυκλοφορίας. Χώρες που πας εκεί και δεν σε βάζουν σε καραντίνα. Και χώρες προς τις οποίες επιτρέπονται ακόμα οι πτήσεις από Ελλάδα.
Το αρχικό πλάνο ήταν να πάμε Μαλαισία και Σιγκαπούρη. Όποιος έχει σχετικές πληροφορίες, ας δώσει τα φώτα του για το τι παίζει εκεί.
Εναλλακτικά παίζουν Ταϊλάνδη και Φιλιππίνες.
Και από τη μεριά της Αμερικής, παίζουν το Μεξικό (πάλι), ο Άγιος Δομίνικος και η Τζαμάικα. Βέβαια, προς τα εκεί πήγαινα συνήθως μέσω Νέας Υόρκης, γιατί οι απευθείας πτήσεις κυμαίνονται γύρω στα 1000 ευρώ. Αλλά τώρα νομίζω ότι η Αμερική έχει απαγορεύσει τις πτήσεις από Ευρώπη.
Αυτές είναι οι χώρες που μας ενδιαφέρουν. Για θάλασσα και μπάνιο μας ενδιαφέρει να πάμε.
Οπότε, όποιος γνωρίζει τί ακριβώς παίζει με αυτές τις χώρες, ας δώσει μια βοήθεια. Κυρίως για Μαλαισία και Σιγκαπούρη, γιατί κατά κει μας βλέπω!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Φιλιππινες...Κι αν φοβασαι μην σου ερθει καμια σφαιρα στο κεφαλι Βορεια Κορεα. Ουτε εχει κρουσμα, ουτε προβλεπεται.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.618
Likes
50.267
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Χθες ο πρόεδρός τους ανακοίνωσε οτι όποιος δεν υπακούει στα μέτρα θα πυροβολείται!
ΚΑλά και πριν τον κορονοϊό τις ίδιες εντολές έδινε ο συγκεκριμένος...
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.579
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom