Πού ήταν το πρώτο σας ταξίδι;

filippia

Member
Μηνύματα
356
Likes
372
Επόμενο Ταξίδι
Μπρατισλάβα-Βιέννη-Τσεχία
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Το μακρινό 1986, ούσα μόλις 5 χρονών, πήγα με την μαμά μου και τον παππού μου στο Γιοχάνεσμπουργκ, στον αδερφό της μαμάς μου. Θυμάμαι αρκετά πράγματα και σίγουρα ήταν το πρώτο μικρόβιο. Ξαναπήγα μόνη μου, ως ασυνόδευτο, το 1991. Από τότε ξετρελάθηκα. Τα επόμενα τα έκανα ενήλικη πια και ποτέ δεν ξαναπήγα τόσο μακριά.
 

gianni1966

Member
Μηνύματα
211
Likes
72
Επόμενο Ταξίδι
Λατρεμενη Αβανα...
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερικη(Περου,Βολιβια)
Το 2007, στην Αιωνια Πολη...
Στην λατρεμενη μου Ρωμη!!!
Απο τοτε, την επισκεφθηκα αλλες τρεις φορες.
Ειναι η πολη που οσες φορες και να παω, παντα θελω να ξαναπαω!!
 

alma

Member
Μηνύματα
3.724
Likes
15.092
Πιστεύω να μην χρειαστώ άλλα 35 χρόνια γιά να ξαναπάω Αλμα μου :icon_mrgreen:
Ελπίζω όχι,αλλά όπως και να έχει κοίτα να το ευχαριστηθείς τώρα. Πας και σε περίοδο που θα είναι στολισμένο και πανέμορφο.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.606
Likes
12.424
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Αφεντικό νομίζω ότι υπάρχει κάπου παρόμοιο θέμα! για μένα Βελιγράδι-Βενετία-Μιλάνο-Παβία, 1984
Είμαστε παρελθοντολάγνοι και ξεχασιάρηδες (γήρας; :cool:). Υπάρχει και άλλο θέμα όπου ερωτηθήκαμε σχεδόν τα ίδια και απάντησα τα ίδια :bleh:. Γι' αυτό ένιωθα ένα deja vue όσο πληκτρολογούσα... Αλλά δεν πειράζει, ας τα γράφουμε, να μην τα ξεχνάμε :haha:
 
Μηνύματα
1.992
Likes
6.323
Βιέννη, Ιανουάριος 2006, με πολικές θερμοκρασίες και πάγο παντού, άμαθος από τα πάντα αφού ζούσα στην Κρήτη ήδη. Με θυμάμαι ακόμα να φοράω τις πιτζάμες κάτω από το τζιν, και φυσικά διπλοτριπλές κάλτσες.:rolleyes:
Τουλάχιστον έμενα σε φοιτητική εστία φιλοξενούμενος φίλης μου, τρελή αφορμή για γνωριμίες με πολύ κόσμο από όλο τον κόσμο:D
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Το 2005 η σχολή μου ετοίμαζε ταξιδάκι στην Ρώμη. Με το που το άκουσα ψήθηκα κατευθείαν. Πρώτη φορά εξωτερικό και μάλιστα Ρώμη? Ουάου. Η τιμή όμως που ακολούθησε δεν ήταν και τόσο ουάου, και είπα την μαγική φράση: "δεν το ψάχνω μόνος μου?"
Αυτό ήταν. Από τότε είμαι πάνω από έναν υπολογιστή ψάχνοντας συνδυασμούς πτήσεων, ξενοδοχείων, χωρών, ηπείρων(!) για τον επόμενο προορισμό μου.

Για την ιστορία (γιατί σίγουρα θα ενδιαφέρεστε) τα εισιτήρια που έκλεισα με έφεραν τυχαία στις ίδιες πτήσεις από και προς Ρώμη με τους συμφοιτητές μου. Σαφώς όμως φτηνότερα. Ήταν η στιγμή που μπήκε το μικρόβιο.....
 

Klair

Member
Μηνύματα
2.218
Likes
25.858
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Το καλύτερο τόπικ για να μάθουμε τις ηλικίες από τις γυναίκες του φόρουμ
Το τόπικ ρωτάει πού ήταν το πρώτο σας ταξίδι και όχι πότε και πού ήταν το πρώτο σας ταξίδι. Οπότε όλες οι κυρίες που έχουν αναφέρει χρονολογίες προφανώς δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την ηλικία τους.:haha: Τώρα στο θέμα μας: για μένα το πρώτο μου ταξίδι ήταν Βιέννη-Σάλτσμπουργκ παιδί ακόμα με τους γονείς μου, από το οποίο θυμάμαι κάμποσα πράγματα, όπως επίσκεψη στο ανάκτορο της Μαρίας Θηρεσίας, το ναό του Αγίου Στεφάνου, ανάβαση με τελεφερίκ σε κάποιο βουνό, τη βραδινή διασκέδαση σε κάποιο μαγαζί με ζωντανή μουσική-στις 11 η ώρα άφησαν κάτω τα μουσικά όργανα, μας ευχαρίστησαν και πάνω στο τσακίρ κέφι μας είπαν ότι το μαγαζί κλείνει-(πού τα θυμήθηκα τώρα όλα αυτά?), την ερημιά στους δρόμους μετά τις 9 το βράδυ που δεν βρίσκαμε άνθρωπο να ρωτήσουμε καμία πληροφορία, τις απίστευτες καραμέλες και τα ζαχαρωτά που πρώτη φορά έβλεπα στη ζωή μου και τα άνοστα-άγλυκα γλυκά του εστιατορίου στο ξενοδοχείο αλλά θυμάμαι πολύ καλά και το ελάφι που έφαγα επίσης για πρώτη και τελευταία φορά. Αυτά για το παιδικό μου πρώτο ταξίδι εκτός Ελλάδας.

Για μένα όμως το ουσιαστικό πρώτο ταξίδι εκτός, έγινε το μακρινό 1988, όταν ένα βράδυ, εγώ με το τότε αγόρι μου και νυν σύζυγό μου, δειπνούσαμε με φιλικό ζευγάρι (τον Κ και την Μ), σε εστιατόριο στη Γλυφάδα και ο Κ ρίχνει την ιδέα να πάμε στην Μπριζ στο Βέλγιο για τον ποδοσφαιρικό αγώνα, στα πλαίσια του κυπέλου UEFA μεταξύ Μπριζ και Παναθηναικού. Σε κάποια εφημερίδα είχε πάρει το μάτι του την διαφήμιση ενός ταξιδιωτικού γραφείου, το οποίο στο πρόγραμμά του "γύρος της Ευρώπης με πούλμαν" είχε εντάξει και ένα παρακλάδι εξυπηρετώντας και φιλάθλους που ήθελαν να κάνουν και ταξίδι και να δουν τον αγώνα. Ετσι χωρίς να το πολυσκεφτούμε βρεθήκαμε να ταξιδεύουμε από Αθήνα προς Γιουγκοσλαβία(τότε).
Το πρόγραμμα ήταν το εξής: Νις-Λουμπλιάνα-Βενετία-Ιταλικές Αλπεις-Γενεύη-Παρίσι-Βρυξέλλες-Γάνδη-Μπριζ-Αμστερνταμ-Μόναχο-Ουλμ και πίσω Ελλάδα. Μπορώ να πω ότι το ταξίδι αν και κουραστικό ήταν ένα πολιτισμικό σοκ για εμάς τους πρωτάριδες στον έξω κόσμο!!!
Οσο για το γήπεδο και τον αγώνα ήταν ένα πραγματικό θρίλερ αυτό που ζήσαμε εκείνο το βράδυ στη Μπριζ και ξεκίνησε πριν την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο, όταν κατά τον σωματικό έλεγχο των αστυνομικών στους Βέλγους φιλάθλους, είδαμε να συγκεντρώνουν πάνω σε πάγκους από ομπρέλες και ραδιοφωνάκια(τρανζίστορ τα λέγαμε τότε), μέχρι μαχαίρια και στιλέτα. Φυσικά το θρίλερ συνεχίστηκε και μέσα στην κερκίδα καθώς μας είχαν στοιβάξει σαν σαρδέλες τον ένα πάνω στον άλλο, όρθιους, χωρίς να μπορούμε να πάρουμε ανάσα, και σε κάθε επικίνδυνη φάση του αγώνα, ένα τσουνάμι ανθρώπων, πήγαινε πάνω-κάτω τα σκαλιά μην μπορώντας να σταθεί κανείς στα πόδια του ακίνητος. Με τα χίλια ζόρια εγώ και ο σύντροφός μου καταφέραμε να απεγκλωβιστούμε από αυτό το χαμό και να κατέβουμε κάπου κάτω από τις κερκίδες, στο μπαρ του γηπέδου, όπου είδαμε το υπόλοιπο παιχνίδι από τις τηλεοράσεις μαζί με κάμποσους Βέλγους που έπιναν τόνους μπύρας από κάτι ποτήρια-κανάτες. Για την ιστορία ο Παναθηναικός έχασε εκείνο το βράδυ(1-0), στο εδώ παιχνίδι είχε έρθει 2-2 το αποτέλεσμα. Ισως να ήταν καλύτερα για εμάς που έχασε, γιατί φύγαμε όρθοι από το γήπεδο και όχι σε φορεία:haha::haha:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.447
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom