Αυστρία Ουγγαρία Τσεχική Δημοκρατία Πράγα, Βιέννη ή Βουδαπέστη?

tinkerbell

Member
Μηνύματα
19
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη (ελπίζω...)
Ταξίδι-Όνειρο
Οτιδήποτε παραμυθένιο
Αφορμή για αυτη τη συζήτηση είναι τα πρακτορεία που προσφέρουν οργανωμένα ταξίδια με διάφορους συνδυασμούς αυτών των τριών πόλεων.
Εγώ προτιμώ να ταξιδεύω μεμονωμένα (απολαμβάνω την οργάνωση!!!), και θα ήθελα να δω ξεχωριστά την κάθε πόλη.
Εσείς ποια από τις τρεις ξεχωρίζετε και γιατί;
 
Μηνύματα
14
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Εγώ επέστρεψα πρόσφατα από την Πράγα και είμαι ενθουσιασμένη. Ωστόσο, δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική διότι δεν έχω επισκεφθεί τις άλλες δύο πόλεις.
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Καταρχήν πιστεύω ότι αν κάποιος επισκεφθεί και τις τρεις πόλεις μαζί στην ουσία δε θα προλάβει να δει τίποτα. Εγώ έχω επισκεφθεί και τις τρεις ξεχωριστά και η προτίμηση μου είναι σάφης: Πράγα Πράγα Πράγα και πάλι Πραγα!!! Μαγική και ατμοσφαιρική!!! Μετά Βιέννη. Πανέμορφη και με πολλά αξιοθέατα. Τέλος η Βουδαπέστη γραφική, αλλά εμένα μου φάνηκε λίγο μουντή και οι άνθρωποι βαρετοί.
 

ioanna balla

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
565
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
έχω επισκεφτεί τις δύο πόλεις από τις τρείς, την πράγα και την βουδαπέστη.την βιέννη θα την επισκεφτω τα χριστούγεννα.την πράγα την έχω μέσα στην καρδιά μου..μου άρεσε πάρα πολύ.κουκλίστικη!!η βουδαπέστη,ναι λίγο μουντή και γκρίζα..πέρα από το ποτάμι και το κάστρο..τίποτα.δεν βλέπεις πολλα πράγματα πηγαίνοντας με γκρούπ και στις τρείς πόλεις συγχρόνως....μόνο και μόνο για να λές ότι πήγες...μια ταλαιπωρία ...μέσα σε ένα πούλμαν είσαι....
 

elpihonmar

Member
Μηνύματα
117
Likes
17
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις
Τόσο η Πράγα όσο και η Βιέννη,που έχω επισκεφθεί έχουν τη δική τους γοητεία, η καθε μία και για διαφορετικούς λόγους.Η πρώτη έχει το παραμυθένιο, το κουκλίστικο, αν πας με αμόρε τον/την ξαναερωτεύεσαι......μαγεύεσαι.
Η Βιέννη έχει άλλον αέρα, πιο αριστοκρατικό...πιο φινετσάτο.....το παραμυθένιο της Πράγας, κατά τη γνώμη μου πάντα δεν το χει.Απ την άλλη οι Βιεννέζοι είναι τόσο ντελικάτοι άνθρωποι, τόσο ευγενείς.....καμία απολύτως σχέση με τις Τσέχες που θες να τις πλακώσεις στο ξύλο.Οι Τσέχοι, είναι ευγενέστατοι.
Και πάλι ειναι απόλυτα υποκειμενική η κρίση του καθενός.
Συμβουλή , αν πηγαίνεις με αμόρε....πάτε Πράγα!
 

Lthanos

Member
Μηνύματα
1.387
Likes
283
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
2 μήνες στην Κίνα
Έχω πάει στις δύο πόλεις. Στην Πράγα και στη Βουδαπέστη. Και οι δύο μου άρεσαν πολύ, αλλά αν έπρεπε να διαλέξω μία, αυτή θα ήταν η Πράγα.

Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι τώρα αναφέρεται σαν παραμυθένια και κουκλίστικη. Έτσι ένιωσα κι εγώ.

Έχει δύο μειονεκτήματα:
1. Εκτός του ιστορικού κέντρου, είναι άσχημη και αδιάφορη.
2. Απίστευτα τουριστική. Πας να δεις τους αποστόλους στο περίφημο ρολόι και νομίζεις ότι ότι είσαι στο Ολυμπιακό στάδιο σε sold out.

Κατά τα άλλα βέβαια είναι υπέροχη και μοναδική.
 

trapper

Member
Μηνύματα
355
Likes
54
Εγω είμαι δηλωμένος υπέρ της Βιέννης. Εχω πάει επανειλημμένα και στις 3 πόλεις τα τελυταία 2 χρόνια. Η Πράγα είναι κουκλίστικε πράγματι, δηλαδή έχει μικρά σπιτάκια που δεν έχουν καταστραφεί απο βομβαρδισμούς και έτσι κρατάει καλά διατηρημένο το προπολεμικό χρώμα . Αλλά νομίζω ότι αυτό μπορεί κανείς να το βρεί κανείς και αλλού. Το Salzburg είναι νομίζω πολύ καλύτερο σ αυτό. Εχει επίσης πεντακάθαρους δρόμους, μικρά καλοδιατηρημένα σπιτάκια, και βέβαια μια κουκλίστικη ατμόσφαιρα, λίγο σαν το έργο "Η μελωδία της ευτυχίας". Νομίζω ότι δεν μπορείς να πας πολλές φορές στην Πράγα (πήγα 2 φορές), αρχίζεις και τη βαρυέσαι.

Η Βιέννη έχει καταστραφεί στο μεγαλύτερο μέρος της και ξαναχτίστηκε απο φωτογραφίες. Ολα τα κτίρια Οπερα κλπ είναι ξαναχτισμένα στο παλιό στυλ. Είναι πόλη που χτίστηκε για να εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά. Οι εντυπώσεις δεν είχαν στόχο τους τουρίστες αλλά την πολιτική αίγλη του προηγούμενου αιώνα, όπου οι επισκέπτες έπερεπε να θαυμάζουν και λιγο να φοβηθούν την δύναμη που υπονοούσε η μεγαλόπρεπη όψη. Σε αφήνει έκθαμβο. Είναι μεγάλη. Εχει ατελείωτα events. Οι εκθέσεις είναι δεκάδες ταυτόχρονα όλο το χρόνο. Τα μουσεία δεν υπάρχουν για να υπάρχουν, αλλά για να τα βλέπεις και να εντυπωσιάζεσαι. Μουσεία με εκθέματα παγκόσμιας εμβέλειας.

Το Jugendstil αλλά και η σχολή secession βγήκαν στη Βιέννη. Διαχύθηκαν σε όλες τις επαρχίες της (Πράγα, Βουδαπέστη, Μιλάνο) και υπο-επαρχίες (Βελιγράδι, Ζάγκρεμπ, Λιουμπλάνα, Μπρατισλάβα, Βενετία, Τεργέστη). Το art-nouveau βγήκε στο Παρίσι αλλά αγαπήθηκε περισσότερο στη Βιέννη, όλα τα κτίρια είναι σε art-nouveau, δεν έχουν τίποτα που να θυμίζει επαρχιακή πόλη.

Η Βιέννη είναι υπέροχη για τα ανθισμένα πάρκα την άνοιξη-καλοκαίρι. Το φθινόπωρο-χειμώνα είναι καιρός για θέατρο, όπερα, συναυλία, κοντσέρτο σε εκκλησίες η σε μπαράκια. Χριστούγεννα και Πάσχα η γιορτινή ατμόσφαιρα σε κάνει να θες να περπατάς συνέχεια στο δρόμο, και ας κάνει κρύο (το κρύο αντιμετωπίζεται, η βροχή όχι).

Η Βουδαπέστη για μενα θέλει να συναγωνίζεται τη Βιέννη, αλλά φυσικά υπήρξε φαίνεται, κάποια καταπίεση (απο τη Βιέννη) σ αυτό. Πάντως η αυτοκρατορική όψη φαίνεται στις τεράστιες φαρδιές λεωφόρους και τα απέραντα πάρκα. Τα κτίρια είναι σαφώς χτισμένα ανάλογα με της Βιέννης αλλά δυστυχώς η έλλειψη χρηματων για συντήρηση, εδώ είναι σήμερα εμφανής.

Αλήθεια, γιατί οι Ελληνες δεν λένε "μένω 3 δρόμους πιο πέρα" αλλά λένε "μένω 3 στενά πιο πέρα". Αυτό είναι το χρακτηριστικό των Ελληνικών πόλεων και ίσως των Ελληνικών προτιμήσεων. Οι Ελληνες μιλάνε πάντα με συμπάθεια για τη "συνοικία με τα στενά δρομάκια". (Οιαδήποτε πολεοδομική ομοιότης με Τουρκία είναι συμπτωματική).
 

tinkerbell

Member
Μηνύματα
19
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη (ελπίζω...)
Ταξίδι-Όνειρο
Οτιδήποτε παραμυθένιο
Και εκεί που ήμουν έτοιμη να πω: "And the winner is Prague!", έρχεται ο trapper με την τόσο αναλυτική απάντησή του και αρχίζουν οι αμφιβολίες.
Εμένα μου αρέσουν οι πόλεις που έχουν κάτι από παραμύθι και ρομαντισμό (όπως η Πράγα, απ' ό,τι λέτε), απ' την άλλη όμως θέλω και μια προσεγμένη και αριστοκρατική πόλη σαν τη Βιέννη (γιατί έχω απηυδήσει απ' την καφρίλα της Ελλάδας).
Μάλλον, και οι δύο είναι πολύ ξεχωριστές
 
Μηνύματα
74
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
????????
Ταξίδι-Όνειρο
γυρος λατινικης αμερικης
Δεν εχω παει στις αλλες πολεις γι' αυτο και δεν ειχα απαντησει στο ερωτημα σου. Αλλα η Βιεννη ειναι ακριβως οπως την περιεγραψε ο trapper. Απλα υπεροχη....
 

trapper

Member
Μηνύματα
355
Likes
54
(γιατί έχω απηυδήσει απ' την καφρίλα της Ελλάδας).
Και εγώ το ίδιο σκέφτομαι tinkerbell. Αλλά δεν το λέω.

Πιστεύω ότι είανι πολύ εκδικητική η φύση όταν αγνοείς το "οποιος δεν παινέψει το σπίτι του θα πεσει να τον πλακώσει". Καθε φορά που γυρίζω στην πατρίδα, με πληγώνει. Αλλά ποιος "εμίσησε την εαυτού σάρκα;". Η κουλτούρα φτάχνεται απο τους κατοίκους. Ισως να μην φταίνε μόνο όλοι οι άνθρωποι της γειτονιάς μας, ίσως φταίμε κι εμεις λιγάκι. Επειδή δεν σκεφτόμαστε αρκετά πως μπορεί να βελτιωθεί ο τόπος. Επειδή σκεφτόμαστε ότι
-"αυτό δεν είναι δική μας δουλειά, γι αυτό ψηφίζουμε"
-"εμείς θα σώσουμε την Ελλάδα;"
 

Giannis jaque

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Βιέννη

Πρόσφατα επέστρεψα απο ταξίδι 8 ημερών απο Βιέννη -Βουδαπέστη Ήμουν με 3 φίλους και ο ενθουσιασμός μας για το ταξίδι τελέιωσε μόλις περάσαμε τα σύνορα Αυστρίας-Ουγγαρίας.
η Βιέννη είναι πανέμορφη μαγική,δυστηχώς η Βουδαπέστη μας γ'εμισε εμπειρείες που νιώθαμε ότι βρισκόμαστε στην εποχή τών μαφιόζων.
Παντού προσπαθούν να σου πάρουν χρήματα με όποιον τρόπο μπορούν ,η κατήφεια και η μαυρίλα στους ανθρώπους εκεί ειναι αντιστρόφως ανάλογη με την ομορφιά τής πόλης τους.
:(:(:(:(
Επίσεις η εγκληματικότητα ανθεί σε κάθε επίπεδο ,απο τις εθνικές οδούς μέχρι τους πεζόδρομους ,αλλα και στα καταστήματα δέν πανε πίσω:(:mad::mad:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.902
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom