Τσεχική Δημοκρατία Πράγα - Δρέσδη - Κάρλοβυ Βάρυ - Κούτνα Χόρα Δεκέμβρης 2014

Vagelis V.

Member
Μηνύματα
72
Likes
192
Επόμενο Ταξίδι
Έλα ντε?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς - Αλάσκα

Μόλις γύρισα από την Πράγα και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις εμπειρίες μου και ίσως να βοηθήσω κάποια άτομα που σκοπεύουν να ταξιδέψουν προς τα εκεί κάποια στιγμή! :)
Αρχικά όποιο site και οτιδήποτε άλλο αναφέρω είναι καθαρά προσωπική εμπειρία και δεν τίθεται θέμα διαφήμισης (εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε).
  • Η οργάνωση του ταξιδιού ξεκίνησε από τα τέλη Αυγούστου όπου και έβγαλε η Aegean προσφορά για εισιτήρια: 260 ευρώ πέρα δώθε για 2 άτομα με βαλίτσες! 6 Δεκέμβρη με 13 Δεκέμβρη. Τα έκλεισα τότε και ομολογώ ότι έκανα πολύ καλή επιλογή!!
  • Μέσω του booking έκλεισα ένα φανταστικό ξενοδοχείο με 480 ευρώ για 7 βράδια με πρωινό. Είχε δωρεάν ακύρωση μέχρι 2 μέρες πριν την άφιξη και για αυτό το λόγο το έκλεισα και τόσο νωρίς. Το όνομα του είναι Design Hotel Elephant και θεωρώ ότι χτυπάει στα ίσια οποιοδήποτε 5άστερο! Μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι από όλα!! Και ειδικά από το πρωινό. ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!
  • Την 1η μέρα φτάσαμε εκεί γύρω στις 12. Από το αεροδρόμιο για να φτάσεις στο κέντρο της πόλης υπάρχουν 3 επιλογές: 1η) Λεωφορείο Νο 119. Σε αφήνει στην Α γραμμή του μετρό στη στάση Dejvicka.
    2η) Λεωφορείο Νο 100. Σε αφήνει στην Β γραμμή του μετρό στη στάση Zlicin. Kαι 3η) Bus AE (Airport Express) που σε πάει στο κεντρικό σταθμό των τρένων στην Πράγα (Εκεί υπάρχει και η στάση μετρό Hlavni Nadrazi Γραμμή C). Τα εισιτήρια κοστίζουν 32czk = 1,16euro για 90 λεπτά ή 24czk = 0,87 για 30 λεπτά. Επίσης χρειάζεστε και ένα εισιτήριο των 16czk = 0,58euro για τις αποσκευές σας.
    Μόλις φτάσαμε στο ξενοδοχείο βολευτήκαμε και ξεκινήσαμε την εξερεύνηση. Το ξενοδοχείο από το κέντρο της παλιάς πόλης ήταν περίπου 15 λεπτά με τα πόδια. Αρχίσαμε τη βόλτα μας, περάσαμε την παλιά πόλη, είδαμε το Αστρονομικό ρολόι, περάσαμε τη γέφυρα του Καρόλου και καταλήξαμε στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου με είσοδο 70 Τσέχικες κορώνες=2,54 euro. Κάναμε μια βόλτα στο κάστρο αν και επειδή είχε περάσει κάπως η ώρα είχαν αρχίσει να κλείνουν όλα οπότε ουσιαστικά δεν είδαμε και πολλά! Μετά το κάστρο είδαμε το Ghost Museum με είσοδο 140czk = 5,07euro. Και τέλος καταλήξαμε να δούμε μια παράσταση στο Black Theater "TaFantastika" που έπαιζε το "Aspects Of Alice" με είσοδο 720czk = 26,09euro. Αν και το εισιτήριο ήταν τσιμπημένο είχαμε ακούσει τα καλύτερα για το Black Light Theater της Πράγας και απ' ότι καταλάβαμε τα άξιζε τα λεφτά του.
  • Την 2η μέρα ξεκινήσαμε το πρωί για να δούμε όλο το κάστρο. Η είσοδος κόστιζε 350czk = 12,68euro και είδαμε: 1) Old Royal Palace 2) The story of Prague Castle 3) Basilica of St. George 4) Golden Lane 5) Powder Tower 6) St. Vitus Cathedral και 7) Rosenberg Palace. Μετά πήγαμε στον Πύργο του Αστρονομικού ρολογιού με είσοδο 110czk = 3,99euro. Έχει πάρα πολύ κόσμο και για να αγοράσεις εισιτήρια αλλά και για να μπεις οπότε ρυθμίστε ανάλογα την ώρα σας! Καταλήξαμε για ένα φαγητό και λίγο ζέστη στο Torino Lamborghini Cafe με αρκετά καλές τιμές! Χόρτασα με 210 κορώνες = 7,61euro.
  • Την 3η μέρα πήγαμε στην Εβραϊκή συνοικία και στο εβραϊκό νεκροταφείο με είσοδο 480czk = 17,40euro. Για να μπορείς να βγάζεις φωτογραφίες έπρεπε να πληρώσεις extra!! Για εμένα αν εξαιρέσεις το νεκροταφείο ήταν τα πιο άχρηστα λεφτά που έδωσα στην Πράγα! Πραγματικά... Πανάκριβα για αυτά που βλέπεις! Μετά την συνοικία φύγαμε και ξεκινήσαμε για τον λόφο Petrin που από εκεί έχεις την καλύτερη θέα στην πόλη!!Είδαμε την Strahov Library με είσοδο 80czk = 2,90euro + 50czk = 1,81euro για να βγάλεις φωτογραφίες (αξίζει πολύ να βγάλεις φωτογραφίες!! Το προτείνω ανεπιφύλακτα!! To μοναστήρι Strahov ήταν κλειστό οπότε ρίξαμε μια ματιά μόνο πίσω από τα κάγκελα. Μετά κατευθυνθήκαμε προς τον "Πύργο του Άιφελ" (είναι σαν μικρογραφία του, για αυτό και τον λένε έτσι) και πληρώσαμε 120czk = 4,35euro. Αν θέλεις να ανέβεις με το ασανσέρ πληρώνεις κάτι παραπάνω αλλά και οι σκάλες καλές είναι!! :) Δεν είναι πολύ κουραστικό!
    Δίπλα από τον πύργο έχει ένα δωμάτιο με καθρέφτες!! Πολλούς καθρέφτες... Με είσοδο μόνο 90czk = 3,26euro αξίζει σαν εμπειρία. Ο λόφος πάντως είναι πολύ όμορφος και για απλό περπάτημα! Το βράδυ πήγαμε στο main train station να κλείσουμε εισιτήρια για Δρέσδη και μας βγήκε 50euro το άτομο... Συμβουλή: Ό,τι εισιτήρια κλείσετε από την Πράγα κλείστε τα μέσω Internet από εδώ: https://www.cd.cz/eshop/ . Βγαίνουν αρκετά πιο φθηνά από το να τα κλείσεις από τον σταθμό. Τις επόμενες μέρες έκλεισα εισιτήρια για Karlovy Vary και Kutna Hora και γλύτωσα αρκετά λεφτά! Μια σημείωση μόνο: Αν ταξιδέψετε εντός Τσεχίας δεν χρειάζεστε το εισιτήριο σας εκτυπωμένο, μόνο στο κινητό σας το αρχείο που θα σας σταλεί! Αν όμως ταξιδέψετε εκτός Τσεχίας πρέπει να το έχετε εκτυπωμένο! Προσέξτε το αυτό!
    Μετά τα εισιτήρια και πριν καταλήξουμε στο ξενοδοχείο κάναμε και μια βόλτα στο πιο μεγάλο εμπορικό κέντρο της πόλης, το Paladium!
  • Την 4η μέρα πήγαμε Δρέσδη. 2,5 ώρες κάνει το τρένο. Στον σταθμό των τρένων έχει ένα infopoint και πήραμε ένα πολύ χρήσιμο miniguide που είχε τα πάντα για τη Δρέσδη. Κόστος 3,5 euro.
    Είδαμε την Kreuzkirche Church με δωρεάν είσοδο και μόλις πήγαμε στο παλάτι φάγαμε την μεγαλύτερη ήττα του ταξιδιού μας. Το παλάτι και το θησαυροφυλάκιο είναι κλειστά τις Τρίτες!! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!! Μετά πήγαμε στην Frauenkirche Church η οποία ήταν επίσης κλειστή. Ανοίγει συγκεκριμένες ώρες την ημέρα οπότε αν θέλετε να την δείτε καλύτερα να πάτε πρώτα εκεί για να δείτε τις ώρες που θα είναι ανοιχτή! Μετά πήγαμε στο Zwinger με είσοδο 10 euro και είδαμε: 1) Porzellansammlung (Πορσελάνες) που δεν επιτρεπόντουσαν οι φωτογραφίες, 2) Mathematisch - Physikalischer salon (Αστρονομικά και μαθηματικά αντικείμενα και ρολόγια), 3) Gemaldegalerie (Πάρα πολλοί και ωραίοι πίνακες αλλά δεν επιτρεπόντουσαν οι φωτογραφίες επίσης). Κατόπιν πήγαμε στην Όπερα της Δρέσδης. Είχε guided tour στα Αγγλικά στις 15:00 με 10 euro είσοδο και 3 euro αν ήθελες να τραβήξεις φωτογραφίες (Αξίζει τα λεφτά του! Και για τις φωτογραφίες). Και όταν άρχισε να νυχτώνει κάναμε βόλτα στην 580 χρόνων Χριστουγεννιάτικη αγορά της Δρέσδης! Ήταν πάρα πολύ όμορφα!!
    Το βράδυ που γυρίσαμε στο δωμάτιο κλείσαμε εισιτήρια για Κάρλοβυ Βάρυ με 340czk = 12,32 euro...
  • Την 5η μέρα κάναμε γύρω στις 3,5 ώρες με το τρένο για Κάρλοβυ Βάρυ. Μόλις φτάσαμε στον σταθμό των τρένων το θεώρησα παταγώδη αποτυχία. Ο σταθμός ήταν χάλια και κανείς δεν μίλαγε Αγγλικά!
    Καταφέραμε με τα χίλια ζόρια και συνεννοηθήκαμε και πήραμε το λεωφορείο 1 για το κέντρο της πόλης με εισιτήριο 18czk = 0,65euro ή 25czk = 0,91euro από τον οδηγό. Πήγαμε στο μουσείο λικέρ (Jan Becher Museum) με είσοδο 120czk = 4,35euro. Μετά πήραμε το λεωφορείο 2 και πήγαμε στο μουσείο Moser (κρύσταλλα Moser). Είναι ανοιχτό μέχρι της 18:00 και κοστίζει 180czk = 6,52. Για να δείτε πως φτιάχνονται ισχύει το ίδιο εισιτήριο αλλά είναι ανοιχτά μέχρι της 15:00 (Είναι πάρα πολύ ωραία εμπειρία!!) Μετά φύγαμε από το μουσείο και κάναμε βόλτα στην πόλη!! Πανέμορφη πόλη! Φημίζεται για τα ΣΠΑ οπότε για όποιον θέλει είναι μια καλή ευκαιρία!! Το βράδυ αργά γυρίσαμε στην Πράγα και φάγαμε σε ένα πολύ ωραίο εστιατόριο κοντά στο ξενοδοχείο, το La Republica που είχε και ζωντανή μουσική! Τιμές φυσιολογικές! :)
    Όταν γυρίσαμε στο ξενοδοχείο κλείσαμε εισιτήρια για Kutna Hora με κόστος 190czk = 6,89euro.
  • Την 6η μέρα κάναμε γύρω στη 1 ώρα να φτάσουμε στην Kutna Hora. Στο σταθμό είχε ένα infopoint που σε βοηθάει πραγματικά πολύ για το τι να κάνεις και τι να δεις! Ξεκινήσαμε βλέποντας τον Cathedral of Assumption of our Lady and Saint John the Baptist (ανοιχτά μέχρι της 16:00). Μετά είδαμε το The Sedlec Ossuary (Μια "εκκλησία με σκελετούς περίπου 60.000 ανθρώπων!!Το θέαμα απλά δεν υπάρχει!! Ανατριχιαστικό!!!!!) Ανοιχτά επίσης μέχρι της 16:00. Συμβουλή: Σουβενίρ να προμηθευτείτε από το μαγαζάκι δίπλα στην εκκλησία! Δεν υπάρχει καλύτερο σε όλη την πόλη και είναι λίγα αυτά που θα βρείτε ανοιχτά! Μετά είδαμε τον Cathedral of St. Barbara (ανοιχτά μέχρι της 16:00). Τιμή εισιτηρίου και για τα 3 αυτά αξιοθέατα ήταν 160czk = 5,80euro.
    To βραδάκι γυρίσαμε Πράγα και φάγαμε στο Mama Lucy Tradiotional Czech Cuisine...Πολύ ωραία ατμόσφαιρα! Αρκετά συμπαθητικό.
  • Την 7η μέρα την φάγαμε στην Πράγα για να δούμε ότι μας είχε μείνει... Οπότε ξεκινήσαμε το πρωί και είδαμε το Old Town Historical Hall Chapel & Underground που είχε guided tour στη 13:00 το οποίο κόστιζε 100czk = 3,62euro. Μετά πήγαμε στο Loreto το οποίο ήταν ανοιχτό απο 09:30-12:15 και από 13:00-16:00 με κόστος 130czk = 4,71euro + 100czk = 3,62euro για φωτογραφίες! Και στο τέλος κάναμε βόλτα για μια τελευταία φορά στο κέντρο της πόλης και στην Χριστουγεννιάτικη αγορά της ψωνίζοντας δώρα για όλους!! Γυρίσαμε στο ξενοδοχείο με τη διάθεση μας χάλια γιατί έπρεπε να ετοιμάσουμε βαλίτσες και την επομένη να αναχωρήσουμε και να γυρίσουμε πίσω στη ρουτίνα! :(
  • TIPS
    Να κουβαλάτε μαζί σας ψηλά αν κινήστε με το μετρό γιατί τα πιο πολλά εκδοτήρια δεν δέχονται χαρτονομίσματα.
    Να δοκιμάσετε Tredelnik!!! Γευστικότατο!!
    Όπως προείπα εισιτήρια για τρένο μόνο από Internet!!
    Συνάλλαγμα να αλλάξετε στο κέντρο της πόλης και όχι στο αεροδρόμιο. Προσέξτε το commision του κάθε μαγαζιού.

    Είναι η πρώτη φορά που γράφω εμπειρίες και συμβουλές για ένα ταξίδι οπότε συγχωρίστε τυχόν λάθη ή αν βαρεθήκατε! Οι τιμές που γράφω σε ευρώ δίπλα από τις κορώνες είναι με την σημερινή ισοτιμία 14/12/14. Όπως επίσης και οι ώρες που γράφω είναι για τον μήνα Δεκέμβριο. Μπορεί άλλους μήνες να έχεις διαφορετικές ώρες ένα αξιοθέατο! Κάτι τελευταίο που ξέχασα είναι ότι οι τιμές που αναφέρω είναι κατά άτομο...Και φυσικά υπάρχουν και εκπτώσεις στα εισιτήρια. Εγώ παραθέτω τα ολόκληρα εισιτήρια γιατί ολόκληρο έκοβα! :)
    ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ 'Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΡΩΤΗΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ!!
 
Last edited:

Vagelis V.

Member
Μηνύματα
72
Likes
192
Επόμενο Ταξίδι
Έλα ντε?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς - Αλάσκα
και μόνο για το χρόνο που διέθεσες να τα γράψεις όλα αυτά σ'ευχαριστουμε πολύ.
Χαρά μου!! Μακάρι αυτά που έγραψα να βοηθήσουν και άλλους ταξιδιώτες! :)
 

vasnorth

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.812
Σ΄ευχαριστούμε για τις χρήσιμες πληροφορίες. Έχω βρεθεί στην Πράγα σε επαγγελματικό ταξίδι και ήταν όλα ρυθμισμένα μέσω πρακτορείου. Θέλω όμως να την επισκεφθώ και μόνος και οι πληροφορίες που μας δίνεις είναι πολύ χρήσιμες.
Κρίμα που δεν πετύχατε ανοικτά στη Δρέσδη το Παλάτι και την Frauenkirche, η οποία είναι πολύ εντυπωσιακή. Εμείς είχαμε πάει από το Βερολίνο και από οτι βλέπω και από την Πράγα η απόσταση είναι η ίδια.
Εύχομαι να κάνετε και άλλα πολλά τέτοια ταξίδια.
 

Vagelis V.

Member
Μηνύματα
72
Likes
192
Επόμενο Ταξίδι
Έλα ντε?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς - Αλάσκα
Σ΄ευχαριστούμε για τις χρήσιμες πληροφορίες. Έχω βρεθεί στην Πράγα σε επαγγελματικό ταξίδι και ήταν όλα ρυθμισμένα μέσω πρακτορείου. Θέλω όμως να την επισκεφθώ και μόνος και οι πληροφορίες που μας δίνεις είναι πολύ χρήσιμες.
Κρίμα που δεν πετύχατε ανοικτά στη Δρέσδη το Παλάτι και την Frauenkirche, η οποία είναι πολύ εντυπωσιακή. Εμείς είχαμε πάει από το Βερολίνο και από οτι βλέπω και από την Πράγα η απόσταση είναι η ίδια.
Εύχομαι να κάνετε και άλλα πολλά τέτοια ταξίδια.
Όντως λυπήθηκα πολύ για το παλάτι στη Δρέσδη και μου έκανε τρομερή εντύπωση που ήταν κλειστό της Τρίτες. Για αυτό και το έγραψα, να μην την πατήσει και κανένας άλλος! Κρίμα είναι... Κάπου στη μέση είναι γιατί το τρένο που μας πήγαινε έκανε περίπου άλλη τόση ώρα για να φτάσει Βερολίνο και τερμάτιζε στο Αμβούργο... Όταν κανονίσεις να πας μην ντραπείς να ρωτήσεις το οτιδήποτε!! Θα χαρώ πολύ να βοηθήσω!
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.083
Likes
23.657
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Είναι η πρώτη φορά που γράφω εμπειρίες και συμβουλές για ένα ταξίδι οπότε συγχωρίστε τυχόν λάθη ή αν βαρεθήκατε!
Ούτε λάθη έκανες, ούτε βαρεθήκαμε. :)
Πάρα πολύ ωραία ιστορία. Μήπως μπορείς να βάλεις και μερικές φωτογραφίες;
Ευχαριστούμε.
 

Vagelis V.

Member
Μηνύματα
72
Likes
192
Επόμενο Ταξίδι
Έλα ντε?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς - Αλάσκα
Ούτε λάθη έκανες, ούτε βαρεθήκαμε. :)
Πάρα πολύ ωραία ιστορία. Μήπως μπορείς να βάλεις και μερικές φωτογραφίες;
Ευχαριστούμε.
Πολύ ευχαρίστως!!! Η 1η είναι μέσα στο Loreto... Αυτό δίπλα μου είναι φέρετρο!! Πολύ ανατριχιαστικό!!
Η 2η: Είναι η Χριστουγεννιάτικη Δρέσδη.
Η 3η: Το κάστρο της Πράγας με τον υπέροχο καιρό που μας έκανε Δεκέμβρη μήνα.
Η 4η: Μέσα στο κάστρο μια αίθουσα με πανοπλίες και ασπίδες!
Η 5η: Καθεδρικός Αγ. Βίτου! Κατάλληλα φωτισμένος!!
Η 6η: Στον ποταμό Μολδάβα με κύκνους και πάπιες και στο βάθος η Γέφυρα του Καρόλου
Και η τελευταία: Το κάστρο της Πράγας by night!!
Θα ανεβάσω και άλλες!! :)
DSC_0627.JPG
DSC_0485.JPG
DSC_0402.JPG
DSC_0264.JPG
DSC_0276.JPG
DSC_0351.JPG
DSC_0647.JPG
 

Vagelis V.

Member
Μηνύματα
72
Likes
192
Επόμενο Ταξίδι
Έλα ντε?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς - Αλάσκα
Ούτε λάθη έκανες, ούτε βαρεθήκαμε. :)
Πάρα πολύ ωραία ιστορία. Μήπως μπορείς να βάλεις και μερικές φωτογραφίες;
Ευχαριστούμε.
Έχεις κάποια ιδέα για το πως θα μεταφέρω αυτή την ιστορία από της "ταξιδιωτικές ιστορίες σε εξέλιξη" στις κανονικές?? Ευχαριστώ..
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.083
Likes
23.657
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Έχεις κάποια ιδέα για το πως θα μεταφέρω αυτή την ιστορία από της "ταξιδιωτικές ιστορίες σε εξέλιξη" στις κανονικές?? Ευχαριστώ..
Θα την μεταφέρει κάποιος Mod.
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.699
Δεν έχω επισκεφτεί το εβραϊκό νεκροταφείο της Πράγας και τώρα που διαβάζω ότι έχει είσοδο 17 ευρώ χαίρομαι πολύ που δεν το είδα. Τι στο καλό έχει να δεις για να έχει ίδιο εισιτήριο με το Βατικανό?
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.542
Likes
8.031
Καλος οδηγος για τη περιηγηση και χρησιμες οι πληροφοριες...:)
....Τι στο καλό έχει να δεις για να έχει ίδιο εισιτήριο με το Βατικανό?
...και για την Ακροπολη και ολα σχεδον,τα αρχαια μας μνημεια στην Αθηνα,που κοστιζουν μονο 12 ευρω...φαινεται οι εβραιοι,βγαζουν απο τη μυγα,ξυγκι:D
 

Vagelis V.

Member
Μηνύματα
72
Likes
192
Επόμενο Ταξίδι
Έλα ντε?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς - Αλάσκα
Δεν έχω επισκεφτεί το εβραϊκό νεκροταφείο της Πράγας και τώρα που διαβάζω ότι έχει είσοδο 17 ευρώ χαίρομαι πολύ που δεν το είδα. Τι στο καλό έχει να δεις για να έχει ίδιο εισιτήριο με το Βατικανό?
Τσάμπα τα λεφτά που δώσαμε! Αλλά τι να περιμένεις? Εβραίοι είναι... Είναι γνωστοί σε αυτόν τον τομέα... :p
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.574
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom