Τσεχική Δημοκρατία Πράγα, Κάρλοβυ Βάρυ, Chesky Krumlov

Μηνύματα
8
Likes
5
Τον Ιανουάριο αποφασίσαμε με τον αρραβωνιαστικό μου να κάνουμε ένα ταξίδι στην Τσέχικη Δημοκρατία. Το πρώτο μας ταξίδι μαζί. Φοβόμασταν λίγο τον καιρό αλλά τελικά μας βγήκε σε πολύ καλό μιας και κει η θερμοκρασίες μπορεί να είναι μείον πολλούς βαθμούς προπαντώς τα βράδυα αλλά ο καιρός δεν έχει καμία σχέση με τον δικό μας σε Ελλάδα και Κύπρο. Εκεί ακόμα και το κρύο είναι "γλυκό", ακόμα και στους -14.

Φτάσαμε στην Πράγα, την πρωτεύουσα και αμέσως νιώσαμε εμφορία.

(Καλά θα ήταν να πέρνατε διαβατήρια μαζί σας, γιατί την πρώτη φορά που πήγα όλα ήταν καλά με την ταυτότητα, αυτή την φορά πήρε αρκετά λεπτά να ελέγξουν όμως τις ταυτότητες μας. Φυσικά όμως δεν υπήρχε πρόβλημα, απλά λίγος χρόνος παραπάνω).

Κανονίσαμε μέσω ενός πρακτορίου που εδρεύει στην Πράγα, αλλά ο ένας εκ των 2 είναι έλληνας, να έρθει κάποιος να μας παραλάβει από το αεροδρόμιο.

(Σε έλεγχο τιμών για εκδρομές καλύτερες τιμές βρήκαμε πριν πάμε και όχι από εκεί.)

Το ξενοδοχείο μας σε μια πάροδο της πλατείας Wenceslas, μια από τις καλύτερες επιλογές θεωρώ.

Την Πράγα σύμφωνα με την εμπειρία μου την οποία έχω επισκεφτεί και χειμώνα και καλοκαίρι πρέπει να την περπατήσεις. Μην κάνετε το λάθος εκτός από εκδρομές εκτός Πράγας, να κλείσετε ταξί (είναι πανάκριβα, χρησιμοποιείστε μετρό, λεωφορεία και τραμ όπου είναι αναγκαίο). Για απόσταση 15-20 λεπτών με τα πόδια μπορεί να σας πάρουν και 15-20 ευρώ. Πες τε στο ξενοδοχείο σας να σας τηλεφωνήσει σε ταξί και να σας πει προκαταβολικά την τιμή. Ταξί από το δρόμο μπορεί να σας στοιχήσει ακόμη πολύ περισσότερα. Έχουν την φήμη ότι είναι "κλέφτες" οι ταξιτζίδες τους.

Περπατήστε άφοβα στην Πράγα. Μέρα και νύχτα. Απολαύστε την και πραγματικά σας λέω κάθε μέρα θα ανακαλύπτεται και κάτι νέο. Κάθε σοκάκι της έχει και κάτι καινούργιο να δείτε. Ακόμη και από τον ίδιο δρόμο να περάσετε ξανά κάτι που δεν προσέξατε θα βρείτε.

Επίσης στο ίντερνετ υπάρχουν πολλοί ταξιδιωτικοί οδηγοί για Πράγα. Τυπώστε τους και πάρτε τους μαζί σας. Είναι πανεύκολη και πανέμορφη πόλη.

Και επανέρχομαι. Στην πλατεία σε απόσταση αναπνοής από το ξενοδοχείο μας, ήταν στημένα ξύλινα σπιτάκια, γιατί λόγω Χριστουγέννων υπήρχαν σε όλες τις πλατείες οι λεγόμενες "Χριστουγεννιάτικες αγορές" στις οποίες μπορείς να βρεις δώρα, γλυκά, αναμνηστικά, λουκάνικα να φας και άλλα χριστουγεννιάτικα φαγητά καθώς και ένα γνωστό τους κρέας το οποίο γυρίζει στην σούβλα παντού. Στους δρόμους, στα εστιατόρια και είναι υπέροχο. Καθώς και το γκούλαζ το οποίο ο αρραβωνιαστικός μου απόλαυσε σαν σούπα πάρα πολλές φορές στην βδομάδα που ήμασταν εκεί.

Στους δρόμους της Πράγας επίσης βλέπαμε παντού άτομα ντυμένα με κόκκινα παλτά σας άγιοι βασίλιδες ή με άσπρα μπουφάν, τα οποία διαφημίζουν τα περίφημα τσέχικα καμπαρέ. Τα οποία είναι πολύ φημισμένα, με απίστευτα μεγάλο αριθμό χορευτριών και μπορούν να δουν τα show ακόμα και γυναίκες.

Επίσης οι διάφορες περιοχές στην Πράγα έχουν διαφορετικό χαρακτήρα στα κτήρια. Αλλού πιο μοντέρνα, αλλού πιο παλιά τεράστια αριστουργήματα.

Μόλις φτάσαμε στην Πράγα παρά την κούραση και την αυπνία μας δεν χάσαμε στιγμή. Πήγαμε για συνάλλαγμα και μετά για φαγητό στην χριστουγεννιάτικη αγορά και φωτογραφίες. Μια βδομάδα είχαμε την ομπρέλα μαζί μας, την χρησιμοποιήσαμε απειροελάχιστα. Σας λέω ούτε να το είχαμε κανονισμένο να είναι τόσο καλός ο καιρός. Απλά φορούσαμε χοντρά σακάκια, καπέλα, γάντια και σάρπες, γιατί ο αέρας προπαντώς το βράδυ ήταν πολύ κρύος καθώς περπατούσαμε.
 
Μηνύματα
8
Likes
5
Από τα καταστήματα τους δεν αξίζει να ψωνίσεις κάτι, αφού έχουμε και εδώ σχεδόν τα ίδια καταστήματα, σε παρόμοια ή ίσως σε μας και λίγο φτηνότερα.

Εμείς επισκεφτήκαμε 2 φορές το Mall Palatium στο οποίο υπάρχουν από καταστήματα ρούχων, παπουτσιών, κοσμημάτων, αρωμάτων και ότι άλλο υπάρχει σε κάθε mall, πάρα πολλά εστιατόρια για φαγητό, αλλά και καζίνο.

Στην Πράγα αξίζει να αγοράσει κανείς τα ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ που υπάρχουν σε αφθονία σε όλα τα καταστήματα τους και σε διαφορετικές τιμές ανάλογα με την ποιότητα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην αγοράσετε έστω και ένα όταν πάτε εκεί. Υπάρχουν παντού.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.164
Μηνύματα
882.621
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
Τonia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom