Τσεχική Δημοκρατία Πράγα: Παραμύθι ή εφιάλτης?

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Γιάννη! Από καιρό είχε πάρει το μάτι μου αυτή την ιστορία με την Πράγα παραμυθοεφιάλτη, αλλά λόγω προορισμού δεν είχα αξιωθεί να μπω να διαβάσω. Μόλις τώρα διαπίστωσα ότι γράφεις ιστορία και κάνεις χαμό, αρχίζω λοιπόν την ανάγνωση. :p
Αγαπημένη μου:)
χαχα ε ήμουν σίγουρος πως εσύ που είσαι του εναλλακτικού δεν θα καιγόσουν να διαβάζεις για την Πράγα:D

Ομολογώ πως χάρηκα με την αποδοχή που είχε και αυτή η ιστορία μου. Για την Πράγα όμως δεν το περίμενα να πω την αλήθεια γιατί υπάρχουν αμέτρητες ιστορίες και πληροφορίες στο φόρουμ. Όταν γράφεις ιστορίες για τετριμμένους προορισμούς, πρέπει με κάποιον τρόπο να κεντρίσεις το ενδιαφέρον του αναγνώστη! Εκτός από τη χιουμοριστική έναρξη με τα gif, η ιστορία ήταν του κλασικού στυλ που γράφω και όλοι ξέρουν. Απλά πιστεύω πως επειδή παρουσίασα μια Πράγα όχι τόσο τουριστική και επειδή είδαμε και περιοχές εκτός κέντρου, σε συνδυασμό πάντα με τις φωτογραφίες έγινε πιο ενδιαφέρουσα. Όπως έχουν πει και οι περισσότεροι, έτσι κι εγώ ιστορίες γράφω πρώτα για μένα, να είναι ζωντανή η ανάμνηση του ταξιδιού, να θυμάμαι λεπτομέρειες και φυσικά να γίνει μια χρηστική και χρήσιμη ιστορία για μελλοντικούς ταξιδιώτες.

Τα λιγουρεύεστε? :D
 

maraki86

Member
Μηνύματα
168
Likes
102
Ναι Γιώργο το θυμάμαι αυτό το περιστατικό. Σου λέω είχα διαβάσει τόσα πολλά που πήγα προετοιμασμένος. Και καθε φορά τσεκαρα συμπεριφορές. Μπορει όντως να ήμουν τυχερός αλλά όχι μόνο δεν συναντησαμε αγενείς αλλά ήταν και φιλικοί από πάνω. Μπορεί το χειμώνα να μεταλλάσσονται :D

Χείμωνα Καλοκαίρι την ίδια ξινή και αγενή συμπεριφορά έχουν. :haha: Βέβαια δεν είναι όλοι έτσι. Μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Αλλά επειδή τους ζω καθημερινά είναι ένας ξενοφοβικός λαός. Φυσικά αυτη την συμπεριφορά δεν την έχουν μόνο απέναντι στους Έλληνες αλλά σε όλους τους ξένους.
 

Tonia L.

Member
Μηνύματα
293
Likes
2.977
Εξαιρετικά καλογραμμένη η ιστορία σου και πόσο όμορφες φωτογραφίες..!
Θα συμφωνήσω σχεδόν απόλυτα σχετικά με την Πράγα. Επισκέφθηκα την πόλη το 2015, 20-24/12 και ήμουν προετοιμασμένη για ...ορδές τουριστών αλλά δεν αντιμετώπισα κάτι τέτοιο. Φυσικά είχε πάρα πολλούς επισκέπτες, κυρίως όμως στο ιστορικό κέντρο. Επιπρόσθετα, το βράδυ εντυπωσιάστηκα από το πόσο λίγος κόσμος κυκλοφορούσε -ευτυχώς γιατί απολαμβάνεις την βόλτα, ιδίως στην Γέφυρα του Καρόλου ανεμπόδιστα! Επιπλέον, δεν συνάντησα καμία αγενή συμπεριφορά, όπως μου έλεγαν, και απόλαυσα το φαγητό ιδιαίτερα (ακόμα μνημονεύω ένα μικρό εστιατόριο στη Mala Strana)!
Βρήκα την πόλη πανέμορφη, ωστόσο ομολογώ ότι δεν με μάγεψε... εκτός από την περιοχή της Mala Strana! Εκεί κάτι σκίρτησε! Δεν ξέρω αν είναι η ιδανική πόλη για τους λάτρεις των μουσείων... Προσωπικά επισκέφθηκα μόνο το μουσείο του Franz Kafka, το οποίο εμένα μου άρεσε ιδιαίτερα, ενδεχομένως όμως να απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό!
Σε κάθε περίπτωση είναι μια πόλη που αξίζει να την επισκεφθεί κανείς, να την θαυμάσει από ψηλά και να την περπατήσει και εκτός του πολύ τουριστικού κέντρου.
Καλή συνέχεια στα ταξίδια και ευχαριστούμε για το όμορφο υλικό! Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις μια πόλη που έχεις πάει μέσα από την ματιά ενός τρίτου... Σαν να την γνωρίζεις από την αρχή!
 

thalia tsif

Member
Μηνύματα
584
Likes
1.944
Σου άρεσε η Βιέννη ε; Και δεν πας και σε μουσεία! Εγω την έχω χαμηλά στη λίστα... Οχι οτι δεν είναι ωραία. Ομορφη είναι αλλά την βρήκα λίγο βαρετή και άνευρη. Είμαι πολύ δύσκολος τελικα...
Κ εγώ την ίδια άποψη έχω για την Βιέννη...η Βουδαπέστη μου άρεσε περισσότερο..είχε μια αύρα αυτή η πόλη..Πράγα πάω τον Οκτώβριο...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.579
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom