Τσεχική Δημοκρατία Πράγα απορίες...

LIONOR

Member
Μηνύματα
21
Likes
3
Γεια σας και απο μενα!
Την αλλη εβδομαδα, εαν δεν αλλαξει κατι βεβαια, θα επισκευτω κι εγω την Πραγα, για 7 ημερες. Εχω διαβασει αρκετα εδω και πολλα απο αυτα θα μου φανουν πολυ-πολυ χρησιμα!
Εχω καποιες μικρο-αποριες, αν καποιος/α ξερει, ας με..διαφωτησει:
Το νερο στην Πραγα, απο την βρυση, πινεται; Απο φαγητο, επειδη γενικα ειμαι 'δυσκολος' ακομα και με την ελληνικη κουζινα, ξερετε αν εκει υπαρχει κατι σε στυλ...ελληνικο; Ή εστω καποια καλη πιτσαρια; Διαβασα οτι υπαρχουν πολλα καφε, υπαρχει κανενα απο αυτα που να σερβιρει φραπε; Χμμμ και κατι ακομα: εχει παει κανεις στο κονοπιστε ή σε καποιο απο τα καστρα που βρισκονται κοντα στην Πραγα; Γνωριζετε κανενα γραφειο που να κανει την μεταφορα και ξεναγηση στα ελληνικα;
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
1. To νερό πίνεται αλλά να πάρεις μαζί σου μπουκάλια από την Ελλάδα γιατί είναι βαρύ στη γεύση.

2. Ελληνικά εστιατόρια ασφαλώς και έχει και μάλιστα καταπληκτικά. Οι Τσέχοι τώρα τελευταία έχουν απογειώσει την Ελληνική κουζίνα και ειδικά τον μουσακά. Εστιατόρια όπως ο Όλυμπος, ο Ζορμπάς, η Ακρόπολη, η Μύκονος, το Συρτάκι προσφέρουν εκπληκτικά Ελληνικά εδέσματα διαφημίζοντας έτσι την υπέροχη Ελληνική κουζίνα.

3. Για πιτσαρία δεν ξέρω γιατί εγώ στην Πράγα μόνο σε Ελληνικά πήγαινα. Να είσαι σίγουρος πάντως ότι όποιος συμφορμίτης σου προτείνει πιτσαρία στην Πράγα αυτή είναι στανταράκι. Έχω αμέριστη εμπιστοσύνη στο γκουρμέ γούστο των συνφορμιτών οι οποίοι διάλεξαν να φάνε σε πιτσαρία στην Πράγα.

4. Εαν δεις τα δύσκολα πάντα υπάρχει και η λύση των Μακντόναλτς. Ταχύτης, ποιότητα, ασφάλεια. Κάτι σαν τα σοβιετικά δελφίνια του Νομικού την δεκαετία του 70.

5. Για το Κονοπίτσε ρίξε μια ματιά εδώ Ένας ολοκληρωμένος οδηγός για Πράγα, Κάρλοβυ Βάρυ, Τσεσκύ Κρούμλοβ, Τσεχία
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
ευτυχώς που ταπες να μαθω και γω για την πραγα.
κανενα εστιατόρια με σφακιανο γιαχνι που ειναι η αδυναμια μου ξέρεις τίποτις??
θα το εκτιμησω αν μας ενημερώσεις
ευχαριστώ.
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.038
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
http://www.travelstories.gr/100821-post3.html

Για τους εθεισμένους στον φραπέ, κατεβαίνοντας την πλατεία Βέντσελας από αριστέρα υπάρχουν κάποια μαγαζιά με παγωτό που γράφουν στην βιτρίνα "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΦΡΑΠΕ" , σε πλαστικό ποτήρι για τον δρόμο, προς 60 κορώνες.
 

helstar

Member
Μηνύματα
73
Likes
12
νοτια της Πραγας στο δρομο για Αυστρια υπαρχει το καστρο Hluboka και νοτιοανατολικα στο δρομο για Brno-Bratislava το κάστρο Sternberg(ιδιωτικο πλεον αλλα γινεται ξεναγηση σε αρκετα μεγαλο κομματι του).Και φυσικα νοτιοδυτικα στο δρομο για το πουθενα :) το καταπληκτικο Karlstejn.Ανεβαινοντας στο χωριουδακι για το καστρο ειχα φαει γουρουνοπουλο στη σουβλα!Τι αλλο θες?μονο τζατζικι δεν ειχε!!!
 

LIONOR

Member
Μηνύματα
21
Likes
3
Παιδια σας ευχαριστω καταρχην ολους για την αμεση απαντηση σας!
Φιλε traveleller διαβαζοντας πρωτα τα δικα σου σχολια, στην αρχη νομιζα οτι κανεις πλακα (εχω διαβασει σχεδον ολα τα σχολια που αφορουν την πραγα...). Εχω τσεκαρει τον Ολυμπο, τουλαχιστον σαν site, ειναι καλοφτιαγμενο: Taverna Olympos - Καλή ελληνική κουζίνα Τα αλλα εστιατορια να πω την αληθεια, δεν τα εχω βρει πουθενα στο νετ. Για πιτσαρια εχω τσεκαρει αυτη: Kmotra - Pizzerie Praha, salonek, pizza, pasta fresca, restaurace Praha 1 - Kmotra - Home - Pizzerie Praha, salonek, pizza, pasta fresca, restaurace Praha 1 Aν καποιος εχει επισκευτει κανενα απο αυτα, ας μας πει την γνωμη του...Τον οδηγο που προτεινεις, τον εχω...ξεφυλλισει εδω και καιρο, τον εχω στα υποψην, φτανει να κανει εκδρομες με γκρουπ και οχι μεμονωμενα για 2 ατομα, γιατι τοτε η τιμη ανεβαινει τρελλα.
North66 πολυ σωστη η...επισημανση σου, το ειχα καπου σημειωσει. Αναρωτιεμαι αν υπαρχει φραπες σε καμια καφετερια να κατσεις κιολας, γιατι με βλεπω ανα χειρας με το θερμο και τον καφε φτιαγμενο απο το ξενοδοχειο χαχα!
Helstar οντως βλεποντας τα αυτα τα καστρα απο φωτος, εχω ξετρελλαθει. Επειδη ομως οπου παω, θα παω με λεωφορειο, ηθελα να ξερω ποιο σχετικα ειναι πιο προσβασιμο, και σαφως πιο ομορφο να το χαζεψεις τοσο αυτο, οσο και την περιοχη που βρισκεται. Ελεγα για το κονοπιστε που διαθετει οπως γραφουν μια απο τις μεγαλυτες συλλογες οπλων εποχης (εχω τρελλα για πανοπλιες, σπαθια... κλπ)
 

Thvagd

Member
Μηνύματα
32
Likes
9
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς,Ισλανδία,Ιαπωνία
Φίλε lionor καλησπέρα. Μεταξύ μας, ο traveller έχει δίκιο. Πας σε μια πολύ όμορφη πόλη όπως η Πράγα και οι απορίες σου είναι που θα πιεις φραπέ και που θα φας Ελλήνικό φαί ή πίτσα. Κρίμα δεν είναι να αναζητήσεις στο εξωτερικό αυτά που έχεις κάθε μέρα εδώ (και μάλιστα στη χείριστή τους εκδοχή) και να μην προσπαθήσεις να μπεις λίγο στο κλίμα της χώρας που θα επισκεφτείς; Φιλικά και χωρίς παρεξήγηση...
 

Avgousta*

Member
Μηνύματα
36
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Λασίθι
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδας, Ισλανδια
Νομίζω ότι ο άνθρωπος απλά έχει χιούμορ και ίσως ήθελε να εκνευρίσει λίγο τον Traveller. Δεν εξηγείται αλλιώς! Lioner πάντως πραγματικά αν πας Πράγα και δεν ενδιαφέρεσαι για το φαγητό της, το οποίο είναι εξαιρετικό μάλλον πρέπει να αλλάξεις προορισμό!!!!
 

helstar

Member
Μηνύματα
73
Likes
12
H μεγαλυτερη συλλογη μεσαιωνικων οπλων που εχω δει ειναι στο Πολεμικο Μουσειο στο Παρισι.Τι κραξιμο ειχα φαει απο τη γυναικα μου που καθομουνα με τις ωρες δε λεγεται!Παντως και γω θελω να πιστευω οτι κανεις πλακα με το φαι και τον φραπε....εεεεεε?Πας σε μια χωρα με κ α τ α π λ η κ τ ι κ η κουζινα.Πεινασα παω να φαω
 

helstar

Member
Μηνύματα
73
Likes
12
Οσο για δρομολογια λεωφορειων δεν μπορω να βοηθησω αλλα εχω να σου πω τα εξης:
Για Karlstejn και Hluboka σιγουρα κατι θα βρεις ,αφου ειναι διπλα σε κατοικημενο χωρο και μαλιστα θυμαμαι οτι υπηρχε και αρκετη κινηση τουριστικη και μη.Τωρα το Sternberg ειναι στη μεση του πουθενα ( εχει και αυτο τη γοητεια του....) και το βλεπω δυσκολο να εξυπηρετειται απο καποια γραμμη.
 

alliaks

Member
Μηνύματα
177
Likes
259
Επόμενο Ταξίδι
Μίκυ Σίτυ
Ταξίδι-Όνειρο
Λιμνούπολη
Tι αμερικάνικος τουρισμός είναι αυτός; Η καλύτερη εμπειρία μιας περιήγησης είναι το φαγητό.
Να πας να φάς λίγο španělské ptáčky (ρολό με βοδινό), λίγο kulajda (σούπα με μανιτάρια) and kachna pečená (ψητή πάπια!) και θα ισιώσεις. Ο τούρκικος καφές είναι πολύ αγαπητός εκεί. Γενικά τα φαγητά τους είναι βαριά. Αλλά όπως και στην Ελλάδα, τα καλά εστιατόρια είναι στους παράδρομους και όχι μπροστά στις ατραξιόν. Άστα εκείνα για τα αμερικανάκια.
Καλά να περάσεις.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.705
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom