Τσεχική Δημοκρατία Πράγα και πάλι Πράγα!

marikaki

Member
Μηνύματα
131
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
νησια ειρηνικου
εχουν δικιο που σας λενε για ισοθερμικα εσωρουχα και κασκολ γαντια και σκουφια,οπως επισης και για αυτους τους πατους,φορουσα διπλη καλτσα μεσα απο τις μποτες για να μην κρυωνουν τα ποδια απο κατω,τωρα θα ψαξω και εγω να βρω για να παρω μαζι μου!
καποιος που μενει σε βορειες περιοχες δεν θα το ενοχλησει τοσο να φορεσει κασκολ και σκουφι καποιος που ειναι συνηθισμενος να ειναι το χειμωνα με ενα μπουφανακι μπορει να του κακοφανει,αλλα παλι ειναι θεμα διαθεσης!
καλυτερα να φορεσεις μια μπλουζα παραπανω παρα να αρρωστησεις απο την πρωτη μερα και να χαλασει ολη σου η εκδρομη!
καλα να περασεται η πραγα ειναι πανεμορφη!
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.782
Likes
18.174
Και μη ξεχάσετε να γευματίσετε στο Ολύμπια....θα ζεσταθείτε ολόκληροι με τέτοιες λιχουδιές.....και μη παραλείψετε το επιδόρπιο, έχει κάτι, μα κάτι γλυκά..:bleh:
 

Mariza

Member
Μηνύματα
32
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ-ΣΑΛΑΜΑΝΚΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Roadtrip Λατινική Αμερική
Αν εξαιρέσω την ταραντινική περιπέτεια που βίωσα την πρώτη μέρα στο πιο άθλιο hostel (μάλλον απ' αυτό θα εμπνεύστηκαν και για την ομώνυμα ταινία) της Πράγας πέρασα την καλύτερή μου Πρωτοχρονιά!Μαύρο θέατρο, jazz στο Reduta, γλέντι κάτω απ'το ρολόι και υπέροχο φαί!Οπωσδήποτε να πάτε στην μπυραρία απέναντι απ το αστρονομικό ρολόι,στην υπόγα και να ζητήσετε γόνατο γουρουνιού!Απλά...πεντανόστιμο και τεράστιο!
Όσο για τους Έλληνες...μιλιούνια!!!Αλλά είχε την πλάκα του!
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις πολύτιμες και...πεντανόστιμες πληροφορίες ;)!Νομίζω το forum αυτό είναι ο καλύτερος ταξιδιωτικός οδηγός!!!
 

zante

Member
Μηνύματα
13
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Έλα μου ντε?
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Γεια σας! Γύρισα κι εγώ πριν από δύο εβδομάδες από την Πράγα....δυστυχώς. Έπρεπε να είχα μετοικήσει εκεί! Καταπληκτική πόλη. Όσο για το κρύο, ε, καλά, μην τρελλαθούμε, καλύτερα να το δαγκώνεις στην Πράγα με θέα την πλατεία Παλαιάς Πόλης, παρά στο μαγευτικό Δάσος Χαϊδαρίου με θέα το Ψ.Ν.Α.! Καλά, το κρύο εκεί είναι όντως πολύ πιο τσουχτερό από το δικό μας, κι εμείς (ο άντρας μου κι εγώ), δεν προνοήσαμε να πάρουμε ισοθερμικά εσώρουχα. Πήραμε απλά και φορέσαμε πάνω μας τη μισή μας ντουλάπα! Αλλά, το ξεπεράσαμε το κρύο, κάνοντας πολλές αγκαλιές (μεταξύ μας, μην παρεξηγηθούμε) και πίνοντας πολύ ζεστό κρασί, ζεστό καφέ, ζεστή σοκολάτα. Μου είχαν προτείνει, εκτός από τα ισοθερμικά που δεν πρόλαβα να πάρω, να πάρω με το που θα φτάσουμε ένα μικρό φλασκάκι με κάτι τις αλκοολούχο, ότι νάναι και να το κουβαλάω μαζί μου για να ζεσταίνομαι. Ούτε αυτό το έκανα, γιατί ήμουν άρρωστη και έπαιρνα αντιβίωση. Αλλά παρόοοολα αυτά και επέζησα και πέρασα Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Α! Κάτι που δεν κάναμε και το μετάνιωσα, ήταν που δεν πήγαμε να ακούσουμε κάποιο κοντσέρτο κλασικής μουσικής, που μας αρέσει πολύ. Δεν πήγαμε σε τζαζ μπαρ, γιατί δεν μας αρέσει η τζαζ. Πήγαμε όμως στο μουσείο του Mozart, τη Villa Bertramka. Επίσης, κάτι άλλο που σας συστήνω να κάνετε, είναι βόλτα με το καραβάκι στο ποτάμι. Φοβερή εμπειρία! Θα σκεφτώ κι άλλα και θα επανέλθω.
 

Rivendell

Member
Μηνύματα
31
Likes
56
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Γειά σας. Γύρισα πριν 2 εβδομάδες περίπου από Πράγα, όπου πέρασα τις ημέρες τις Πρωτοχρονιάς. Η πόλη είναι μαγική, η αρχιτεκτονική είναι μοναδική, αλλά το κρύο είναι πέρα από τα δικά μας δεδομένα, ακόμα και το πολύ χοντρό ντύσιμο ήταν λίγο μερικές στιγμές. Πέρα από αυτό, πολύς κόσμος, υπήρχε ένα τρελό μωσαϊκό εθνικοτήτων(οι περισσότεροι ήταν Ιταλοι και Γερμανοί)είχε όμως την πλάκα της αυτή η...βαβέλ! Το σύστημα αστικών συγκοινωνιών είναι πολύ καλό και εξυπηρετικό, τα φαγητά τους πολύ νόστιμα,όπως και τα κρασιά κι οι μπύρες τους. Κάναμε αλλαγή χρόνου στον ποταμό Μολδάβα σε σκάφος, ακριβώς κάτω από την γέφυρα του Καρόλου κι ήταν μια μοναδική εμπειρία. Αλλά, είπαμε το νερό-νεράκι. Ανυπαρκτο είδος και στα περισσότερα καφέ το χρέωναν περίπου 3 ευρώ τα 300ml !! Γι'αυτό συμφέρει να πίνετε μπύρες, είναι άλλωστε πολύ καλές! Η Πράγα παντως είναι μια υπέροχη επιλογή!!!
 

nickolasbab

Member
Μηνύματα
21
Likes
1
ΕLPIHONMAR ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΩ ΠΡΑΓΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΟΙ GTS KAI TRAVELLER
ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ ΝΑΤΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ???THANKS A LOT
 

elpihonmar

Member
Μηνύματα
117
Likes
17
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις
nicolasbab,
Να επαναληφθούν κατάτι δύσκολο...να τα βρεις όμως είναι πανεύκολο....άσε το ποντίκι στη λέξη Πράγα του μηνύματός σου ...όποτε σου βγάζει όλες τις ιστορίες που έχουν γραφεί .Αυτή που ζητάς έχει τίτλο..." η άνοιξη της Πράγας ".:)
 

spor_os

Administrator
Μηνύματα
1.951
Likes
617
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση των κεφαλαίων σε ολόκληρο το μήνυμα.
Παρακαλώ nickolasbab διόρθωσε το αλλιώς το μήνυμα θα διαγραφεί.
 

ALEXKATS

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
γερμανια
Ταξίδι-Όνειρο
νεα υορκη
Σκέφτομαστε για Πράγα τέσσερα άτομα από 26/11 εώς και 29/11 από αεροπορικά και ξενοδοχείο κεντρικό που να μπορείς να βγεις άφοβα το βράδυ τι προτείνετε:
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Σκέφτομαστε για Πράγα τέσσερα άτομα από 26/11 εώς και 29/11 από αεροπορικά και ξενοδοχείο κεντρικό που να μπορείς να βγεις άφοβα το βράδυ τι προτείνετε:
Hotel in Prague - Czech Republic Hotel - Barcelo Old Town Praha Hotel - Barcelo.com
Προτεινόμενο από Traveller και XRISTOS71 που έχουν μείνει κιόλας.
Απ' ότι λένε πιο κέντρο δε γίνεται, είναι πολύ κοντά στο Αστρονομικό Ρολόι.
Τώρα αν θες κάτι πιο μπουτικ ξενοδοχείο Luxury Hotel Hoffmeister Prague - About the Hotel αυτό εδώ είναι μια χαρά (έχω μείνει), αλλά είναι λίγο πιο έξω κάτω από την καστροπολιτεία.
Γενικώς να ξέρεις ότι στην Πράγα (ιστορικό κέντρο και περιξ) κυκλοφορείς χωρίς φόβο
 

sophakos

Member
Μηνύματα
135
Likes
16
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία κ δε συμμαζεύεσαι!
Ταξίδι-Όνειρο
Αίγυπτος
Ζεστά ρούχα να μην ξεχάσετε, έχει κρύο και φυσάει τόσο κρύος αέρας.....το λέει μια καμμένη!!!! :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.784
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom