Πρέπει να πληρώνει πάντα ο άντρας γιατί αλλιώς δεν είναι άντρας;

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.173
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
παράδειγμα ο υποφαινόμενος... την έχουν πατήσει ουκ ολίγες φορές
kabamarou δεν είναι γιαπωνέζικο μάνγκα?
Γιαπωνεζικο ανιμε ειναι ο kabamarou.

Στο θεμα μας εκπλησσομαι που βλεπω τοσες πολλες νεες γυναικες να μην συμφωνουν με τις φιλες του kabamarou. Στα χρονια που κυνηγουσα γκομενες στην Ελλαδα (μεχρι πριν 3-4 χρονια περιπου) η εικονα που ειχα ηταν τελειως διαφορετικη. Ολες μα ολες κοιτουσαν αν φουσκωνει πρωτα το παντελονι στο πλαι και μετα στη μεση.
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.215
hydronetta το kabamaru είναι γιαπωνέζικο manga όντως! Εγώ μπερδεύτηκα βέβαια όταν γράφτηκα στο forum και το έγραψα λίγο λάθος:)

alice και εγώ το βρίσκω εντελώς άκυρο να παρεξηγηθεί κάποια για το κοίταγμα της απόδειξης.Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε ανισότητες στην ευρωζώνη οπότε δεν θα έλεγα ότι είμαστε όλοι το ίδιο.

orck έχω δει μερικά σχετικά videos στο youtube με ακριβά αυτοκίνητα. Είναι ακραία συμπεριφορά αυτή και νομίζω ότι απέχει από αυτό που λέμε για το ποιος θα πληρώνει τον λογαριασμό αλλά δεν το θεωρώ απίθανο να φτάσει κάποια και σε αυτό το χάλι όταν έχει την ιδεολογία που ήταν αιτία για να ξεκινήσω το θέμα.

filippia πες τα χρυσόστομη :)

depy η υποχρέωση τους από ότι μου είπαν θα είναι να του κάνουν και αυτές κάποιο δώρο.Το δώρο φυσικά θα τις βγει πολύ πιο οικονομικά από τα κεράσματα φαντάζομαι:)

tripakia εδώ γράφει ότι είναι και ανιμέ και manga :)
https://el.wikipedia.org/wiki/Καμπαμαρού

Όσον αφορά τις απαντήσεις των γυναικών και εγώ πραγματικά εκπλάγηκα. Ίσως επειδή το forum είναι ταξιδιωτικό και τα μέλη του είναι άτομα που ταξιδεύουν και ψάχνονται για το τι υπάρχει και έξω και είναι μιας πιο ανοικτής ιδεολογίας στην ζωής τους που δεν προσκολλάται αποκλειστικά στα παλιά Ελληνικά πρότυπα να συμβαίνει αυτό. Εκτός αυτού εδώ το θέμα δεν περιορίζεται στο αν θα προτιμούσαν οι γυναίκες κάποιον τύπο με πολλά χρήματα από κάποιον άλλο αλλά αν θα απορίπτανε κάποιον άντρα που ήδη βγαίνουν, αποκλειστικά και μόνο λόγω του γεγονότος ότι δεν θα πλήρωνε συνεχώς το λογαριασμό.

Οι φίλες μου δεν μου είπανε ποτέ ότι πρέπει να είναι οπωσδήποτε πλούσιος αυτός που θέλουν να παντρευτούν αλλά ότι το θεωρούν δεδομένο ότι θα πληρώνει πάντα στις εξόδους και αν δεν το κάνει αυτό δεν θα είναι πραγματικός άντρας και άρα θα τον παρατήσουν από ότι κατάλαβα για αυτόν τον λόγο!
 
Last edited:

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.036
Kabamarou,αυτη η τελευταία παράγραφος,είναι πολύ περίεργη και για μένα,που έχω να βγώ ραντεβού 30 χρόνια!....οι φίλες σου δεν λένε οτι μπορεί να είναι τσιγκούνης,που αντικειμενικά είναι μεγάλο ελάττωμα,αλλά μία κίνηση σημειολογική και μόνο,κατα τη διάρκεια του γάμου,είναι αιτία διαζυγίου!!
Να πώ κάτι,αλλα μάλλον θα ρίξω φωτιά σε προαιώνια διαμάχη:p....
Μήπως υπάρχει κάποια διαφορά νοοτροπίας μεταξύ Θεσσαλονικιών και Αθηναίων;...λέω μήπως...
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.215
Δεν το διευκρίνισα καλά πάλι:) δεν είπανε ότι θα διαλύανε γάμο για αυτό το λόγο αλλά ότι αν βγαίναν με κάποιον έξω με σκοπό να τον γνωρίσουν καλύτερα για να τον παντρευτούν θα έπρεπε να πληρώνει πάντα αυτός. Αν δεν πληρώνει πάντα αυτός πάει να πει ότι δεν είναι 100% άντρας σύμφωνα με τα πρότυπα που αυτές θέλουν και οπότε είναι σοβαρότατη αιτία από ότι κατάλαβα για να μην τον παντρευτούν και να διακοπεί η σχέση. Είναι μια άποψη που την ανέπτυξαν μιλώντας και με φίλες τους και δεν αφορά μόνο αυτές τις 3-4 και για αυτό έπεσα από τα σύννεφα και άνοιξα και το θέμα.

Όσον αφορά για την διαφορά που λες ανάμεσα στις 2 πόλεις ήθελα από την αρχή να την αναφέρω αλλά δίστασα:)

Έχοντας κάνει παρέα με αρκετές Αθηναίες εγώ αλλά και φίλοι μου διαπίστωσαμε ότι τα πράγματα στις σχέσεις είναι πολύ πιο απλά εκεί και πολύ πιο μπροστά. Δηλαδή αν σε γουστάρει μια γυναίκα θα στο δείξει στα ίσια και μπορεί και να σε διεκδικίσει κιόλας σε κάποιο βαθμό τουλάχιστον.
Στην Θεσσαλονίκη δεν ισχύει αυτό συνήθως.Βέβαια πολλοί Αθηναίοι μπορεί να πουν ότι δεν ισχύει αυτό που γράφω εγώ αγνοώντας όμως μάλλον την πραγματικότητα της Θεσσαλονίκης για να κάνουν την απαραίτητη σύγκριση.


Πιστεύω ότι στην Θεσσαλονίκη οι γυναίκες έχουν μείνει λίγο γαντζωμένες στην παλιά νοοτροπία που υπήρχε στις σχέσεις και αυτό ίσως να επεκτείνεται και στο θέμα του ότι ο άντρας πρέπει να πληρώνει πάντα.

Θα μας πουν οι Αθηναίοι βέβαια καλύτερα επί του θέματος. :)
 
Last edited:

jimp

Member
Μηνύματα
5.041
Likes
6.433
Για να το κλεινουμε ο αντρας πληρωνει περιμενοντας παντα ανταλλαγμα. αν σας πουνε τιποτα αλλες ρομαντικες αηδιες, ενταξει καλο το παραμυθι, απο εσας εξαρταται αν θα τις πιστεψετε ή ια κλεισετε τα ματια.
Ετσι πες τις φιλες σου Kabamarou, να κοψεις αντιδρασεις.
 

Chrelefs

Member
Μηνύματα
64
Likes
74
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΝΕΤΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΙΕΤΝΑΜ ΚΑΜΠΟΤΖΗ
Για να το κλεινουμε ο αντρας πληρωνει περιμενοντας παντα ανταλλαγμα. αν σας πουνε τιποτα αλλες ρομαντικες αηδιες, ενταξει καλο το παραμυθι, απο εσας εξαρταται αν θα τις πιστεψετε ή ια κλεισετε τα ματια.
Ετσι πες τις φιλες σου Kabamarou, να κοψεις αντιδρασεις.
ΠΑΝΤΑ???? Μηπως υπερβαλεις? Στο πρωτο ραντεβου, που φροντιζεις αν σου το εχουν ζητησει, να προσεξεις που θα πατε η' τι θα παραγγειλεις (για να μην τον φερεις σε δυσκολη θεση) το βρισκω λογικο να κανεις τη κινηση να πληρωσεις και να μη σε αφησει. Στο επομενο ομως το ξεκαθαριζω οτι κερναω εγω και το ΕΝΝΟΩ. Αυτο σημαινει οτι απο την αρχη περιμενει ανταλαγμα? Γενικα δεν με ξετρελενει η ιδεα να βγαζει ο καθενας τα δικα του οταν πινεις ενα καφε αλλα να αναλαμβανει καθε φορα ο ενας απο τους δυο. Εαν μιλαμε για ακριβα εστιατορια, κεντρα κλπ...ε....τοτε εννοειτε μοιραζεις το ποσο. Και κατι αλλο....δεν πιστευω οτι εχει σημασια εαν ο αλλος εχει χρηματα. Αυτο δεν σημαινει οτι ειναι υποχρεομενος να τα χαλαει για μενα. Αυτο ονομαζεται πορνεια με επικαλυψη σοκολατα
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.907
Likes
27.077
panpan στην Ισπανία τι γίνεται με αυτό το θέμα;
Εγώ στα 34 μου χρόνια έχω γνωρίσει ελάχιστους άνδρες στην ηλικία μου και πέριξ με την ίδια πάνω κάτω οικονομική κατάσταση που να πληρώνουν πάντα όταν βγαίνουν με γυναίκες.
Με αφορμή την ερώτηση του kabamarou ,έκανα μια συζήτηση με την κόρη μου που
έχει την ίδια ηλικία με την filippia.Της φάνηκε περίεργο ότι θα πρέπει κάποιος άλλος συνομήλικος της-άντρας η γυναίκα-να πληρώσει κάτι το οποίο το κατανάλωσε η ίδια.Το ίδιο συμβαίνει και στον κύκλο της απ'ότι μου είπε.
Η μοναδική εξαίρεση είναι όταν γίνετε σαν πρόσκληση -κίνητρο για να βγούνε έξω
π.χ. Κερνάω μπύρα-ποτό-πίτσα.......είσαι να βγούμε έξω;

Αλλά σίγουρα δεν θα θέλανε με τίποτα να ξεκινήσουν σχέση με κάποιον που έχει τις απόψεις μου η την οικονομική μου κατάσταση.
Ας κάνουν ένα γερό ράφι κι ας κάτσουν επάνω να περιμένουν το πριγκιπόπουλο
που θα τα πληρώνει όλα.Απορώ πως κάνεις εσύ παρέα με άτομα που έχουν εντελώς αντίθετες απόψεις με σένα.

Ο μόνος άντρας που έχω την "απαίτηση" να πληρώνει όταν βγαίνουμε είναι ο μπαμπάς μου!!! Και το ευχαριστιέται κιόλας.
Γι αυτό είναι οι μπαμπάδες και το ευχαριστιούνται. :)
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.225
Likes
41.722
Το πρόβλημα είναι ότι, αν σκέφτεται έτσι μια γυναίκα,πάντα υπάρχει κάποιος "πιο άντρας"που μπορεί να πληρώσει περισσότερα από τον τρέχοντα. Να είστε σε επιφυλακή...
Αν δουλεύει η γυναίκα είναι κάπως να την κερνάνε πάντα, βέβαια. Αν δεν μπορούν να συνεννονοηθούν σε κάτι όχι τόσο περίπλοκο (πότε μπορεί ο καθένας και πόσα να κεράσει) σιγά μη συνεννοηθούνε σε πιο περίπλοκα ζητήματα.
Τι τραβάτε κι εσείς οι άντρες, καλοί μου φίλοι...
 

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Λιγο ασχετο αλλα μιας και μιλαμε για πληρωμες στη Γαλλια οταν καποιος εχει γενεθλια διαλεγει και κλεινει μαγαζι, καλει οσους φιλους θελει και τον λογαριασμο στο τελος τον πληρωνουν οι καλεσμενοι. Οπως γινεται στα δικα μας τα bachelor με τη διαφορα πως ολα τα κανονιζει ο εορταζων. Οι αλλοι μονο πληρωνουν. Να χαιρεσαι να 'χεις γενεθλια ρε παιδι μου.
Αυτό με τα γενέθλια κάπως έτσι ισχύει και εδώ στην Αγγλία...όπως και το ότι όταν σε καλούν σε ένα σπίτι φέρνεις εσύ το ποτό που θα πιεις και αν έχει περισσέψει μπορείς να το πάρεις πίσω :p
Μου είχε συμβεί και το τρομερό. Τον πρώτο χρόνο που ζούσα εδώ μια ενήλικη μαθήτρια μου μου έφερε μια τούρτα στην αίθουσα για έκπληξη....Στο τέλος του μαθήματος κάναμε τη γνωστή τελετή την έκοψα και τη μοίρασα σε όλους. Ήταν πολύ νόστιμη και χάρηκα που είχαν περισσέψει 3 κομμάτια και θα ξανάτρωγα στο σπίτι και θα έδινα και στον καημένο το Μι. Μέχρι να ψάξω στο κουζινάκι του σχολείου αλουμινόχαρτο να την τυλίξω, εκείνη πακέταρε τα κομμάτια και τα πήρε πίσω...Συγνώμη βρε παιδιά αλλά δική μου δεν ήταν η τούρτα; :p

Επίσης σε ένα σπίτι Άγγλων που είχαμε προσκληθεί για pancakes, εμείς σαν κύριοι τους πήγαμε κρασιά. Που να ξέραμε ότι εκείνοι προσέφεραν μόνο σκέτη την τηγανιτή ζύμη. Τα υλικά που ήθελες να βάλεις πάνω έπρεπε να τα φέρεις εσύ. Και όταν πήγα να βάλω nutella που την βρήκα στο τραπέζι μου είπαν: Ε δεν ρωτάς τον τάδε αν μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις. Τσαντίστηκα και έβαλα λίγη ζάχαρη :p

Λίγο άσχετα με τον τίτλο αλλά ήθελα να τα μοιραστώ :p
 

depy!!!

Member
Μηνύματα
745
Likes
2.039
Επόμενο Ταξίδι
Ουζμπεκισταν
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Για να το κλεινουμε ο αντρας πληρωνει περιμενοντας παντα ανταλλαγμα. .
Ακριβως αυτο λεω κι εγω, αν μια γυναικα βγαινει με καποιον και εχει την απαιτηση να πληρωνει, τοτε κι αυτος δικαιως θα εχει αλλες απαιτησεις.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.173
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Στη Γαλλια στα παρτυ πηγαινεις καποιο μπουκαλι με ποτο ή αναψυκτικα με σνακ ή καποιο φαγητο ή γλυκο. Τα οποια ομως μπαινουν στο "κοινον ταμειο" και τα μοιραζεσαι με ολους. Ο καθενας καταναλωνει ο,τι βρει. Μπορεις να ανοιξεις ντουλαπια, ψυγεια κτλ και να φας ή να πιεις ο,τι θες χωρις κανενα προβλημα. Επισης στα παρτυ δεν ειναι αναγκη να εισαι καλεσμενος απο τον ιδιοκτητη. Αρκει να σε καλεσει καποιος απο αυτους που καλεσε ο ιδιοκτητης. Δεν ειναι σπανιο να σε ακολουθουν στο παρτυ ατομα που γνωρισες στο μετρο πηγαινοντας εκει ή να περνουν καποιοι στο πεζοδρομιο απο κατω και καποιος να τους φωναζει να ανεβουν.

Ασχετα γραφω το ξερω αλλα δεν πειραζει social ειναι.

Σε επισημα τραπεζια για γευμα μπορεις να πας ενα μπουκαλι ακριβο γαλλικο κρασι ή μια σαμπανια ή ενα ακριβο ουισκι ή (και) καποιο γλυκο. Το κρασι συνηθως ειναι Saint Estephe ή Saint Emilion ή το αγαπημενο του οικοδεσποτη αν το ξερεις. Η σαμπανια οποια να 'ναι αρκει να ειναι σαμπανια και οχι αφρωδης οινος. Το ουισκι Chivas ή Cardou. Το γλυκο ενα κουτι σοκολατακια (8-10 τεμαχια) χειροποιητα ή μια τουρτα 350γρ περιπου (την οποια την τρωνε 10 ατομα) ή καποιο αλλο γλυκο απο καλο ζαχαροπλαστειο ή απο φημισμενο φουρνο. Μπορεις να πας κι αλλα πραγματα αλλα πρεπει να εισαι ιδιαιτερα προσεκτικος γιατι μπορει το δωρο σου να θεωρηθει γυφτια.

Μου εχει τυχει κι εμενα αρκετες φορες να μου πουν "εφτιαξα κρεπες ελα να σε κερασω" και να μου τη δωσουν σκετη ψημενη ζυμη την ιδια ωρα που στα πιατα τους τις ετρωγαν με νουτελα. Αλλα δεν ημουν παρεα τους απλα περαστικος.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.336
Μηνύματα
888.714
Μέλη
39.001
Νεότερο μέλος
Maria Kremm

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom