Μεξικό Προγραμματίζοντας το Μεξικο

Ιανός

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Καλησπέρα.Σε μία εβδομάδα φεύγω για Μεξικό και θα ήθελα κάποιες συμβουλές αν σας είναι εύκολο.Για παράγειγμα πόσα χρήματα χονδρικά θα χρειαστώ για 10 ημέρες??Και επειδή κατανοώ οτι ένα τέτοιο ζήτημα είναι καθαρά υποκειμενικό,θα βορούσατε να μου δώσετε μία εικόνα των τιμών εκεί??Θα δεχόμουν τέλος με ευχαρίστηση οποιαδήποτε συμβουλή για μουσεία ,μέρη για καλό φαγητό ή ποτό στη Πόλη του Μεξικού.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Δεν έχω πάει Μεξικό δυστυχώς για να σε βοηθήσω, αλλά αν κάνεις μια μικρή έρευνα στην αναζήτηση πληροφοριών και γενικώς στο site, θα βρεις απαντήσεις, υπάρχουν αρκετά σχετικά θέματα
 

Ιανός

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Είμαι καινούργιο μέλος όπως θα διαπίστωσες στο φόρουμ οπότε τωρα το μαθαίνω.Σ' ευχαριστώ για τη συμβουλή.
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Διαμονή:
Κρεββάτι σε hostel 100-150πέσος συνήθως με πρωινό
Δωμάτιο σε ξενοδοχείο (αν και δεν έμεινα ποτέ σε τέτοιο) από 300 έως όσο πάει για δίκλινο

Φαγητό:
Tacos στο δρόμο (food carts) 6-8pesos
Tortas και άλλα καλούδια στο δρόμο 15-20p
Κυρίως πιάτο σε τοπικό εστιατόριο ή φτηνό τουριστικό 40-70p
Κυρίως πιάτο σε τουριστικό εστιατόριο 100p και πάνω
Μπουκάλι νερό 10p
Μπουκάλι μπύρας στα hostel και φθηνά bar 15-25pesos
Μπουκάλι μπύρας στα τουριστικά bar 40pesos

Μετακινήσεις:
Λεωφορεία, 30-40p ανά ώρα ταξιδιού αλλά εξαρτάται αν είναι 1st ή 2nd class

Είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους:
Στα μεγάλα (Chichen Itza) 100κάτι pesos
Στα μικρότερα (Tulum, Uxmal, Coba) 51p

Πάρε έναν ταξιδιωτικό οδηγό πριν ξεκινήσεις και θα έχεις όσες πληροφορίες θες πάντα μαζί σου! ;)
 

Ιανός

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Σ ' ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες σου! Απο άποψη εγληματικότητας τα πράγματα πώς ήταν?Έχω ακούσει πολλά ειδικά για τα χωριά Τσιάπας και Οαχάκα,αλλά θέλω να πιστεύω οτι είναι υπερβολές τα περισσότερα!
 

TENTEN

Member
Μηνύματα
249
Likes
31
Επόμενο Ταξίδι
θα δούμε...
Στο mexico city, νά πάτε οπωσδήποτε στο μουσείο της ανθρωπολογίας και στο μουσείο που είναι δίπλα στο zocalo (δεν θυμάμαι το όνομα αλλά είναι καλό). Εκτός πόλης, να πάτε στο Τεοτιχουάκαν και στο μικρό του μουσείο. Εμείς μείναμε στη zona rosa σε ενα ξενοδοχείο με σουίτες, το οποίο κόστιζε 100 ευρώ τη βραδιά. Από φαγητό, κινηθήκαμε μόνο σε αυτή την περιοχή, καθώς είχε αρκετά φαγάδικα. Πολύ καλές τιμές. Το πιο ακριβό που πληρώσαμε ήταν 50 ευρώ σε ένα steak house (angus) και ήταν καθαρή βλακεία. Απλώς ήταν το πρώτο βράδυ που μόλις είχαμε φτάσει και το βρήκαμε ανοικτό. Ολά τα υπόλοιπα ήταν αρκετά φθηνότερα. Οσον αφορά θέμα ασφάλειας, καλό θα ήταν να είστε λίγο υποψιασμένοι και να μην τριγυρνάτε άσκοπα το βράδυ σε περίεργες γειτονιές. Υπάρχει θέμα εγκληματικότητας. Και μεγάλη προσοχή στα taxi libero, ειδικά στους σκαραβαίους. Κοινώς, ποτέ να μην πάρετε ταξί από το δρόμο. Μόνο ραδιοταξί από ξενοδοχείο.
 

discover

Member
Μηνύματα
20
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Μεξικό
Ταξίδι-Όνειρο
δεν το έχω βρει ακόμα...
άντε μπράβο Ιανέ καλώς να πας, καλά να περάσεις και να έρθεις με το καλό να μας πεις και τις εντυπώσεις σου! (πω πω πολύ καλοσύνη έριξα)
η αλήθεια είναι πως κι εγώ την είχα την απορία... τι ανταλλακτική ικανότητα έχουν τα πέσος ... και μπορώ να πω ότι ο mpiftex και ο tenten με εξέπληξαν! φανταζόμουνα ότι είναι οικονομικά, αλλά δεν περίμενα οτι μπορείς να φας tacos π.χ. με 6-8 πεσος!
η ισοτιμία πόσο είναι? περιπου 20 πέσος / ?, ε?
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
φανταζόμουνα ότι είναι οικονομικά, αλλά δεν περίμενα οτι μπορείς να φας tacos π.χ. με 6-8 πεσος!
η ισοτιμία πόσο είναι? περιπου 20 πέσος / ?, ε?
Το Μεξικό θεωρείτε από τους ακριβούς προορισμούς στην κεντρική Αμερική και όντως μπορεί να είναι πολύ, εξαρτάται από τα γούστα του καθενός και το πόσα έχει και θέλει να ξοδέψει.
Τα τάκος των 6-8pesos είναι ότι φθηνότερο μπορείς να βρεις και φυσικά δεν σημαίνει πως μπορεί κάποιος να τρώει συνέχεια τόσο φθηνά. Ακόμα και αν ακολουθήσεις τη μη τουριστική οδό, αποφεύγοντας τα τουριστικά εστιατόριο να υπολογίζεις τα γεύματα να σου κοστίζουν αρκετές φορές πάνω από αυτό. Αλλά και πάλι φθηνά είναι.
Σύμφωνα με το xe.com 1ε=19p. Αλλά εκεί στα ανταλλακτήρια δίνει ο καθένας ότι του'ρθει. Κάποιοι μάλιστα το δίνουν κοντά στο δολάριο (14p) που είναι σκέτη κλεψιά. Νομίζω εγώ το είδα μέχρι 18p. Το καλύτερο πάντα (από την πείρα μου) είναι να κάνεις μεγάλες και αραιές αναλήψεις από ATM τράπεζας με την ελληνική σου κάρτα. Αλλά βεβαιώσου πρώρα πως δεν παίζουν κρυφές χρεώσεις.
 

TENTEN

Member
Μηνύματα
249
Likes
31
Επόμενο Ταξίδι
θα δούμε...
Σωστός ο mpiftex, και θυμίσου: είναι σαφώς καλύτερα από αγοραστική δύναμη να αγοράζεις τα πάντα στο ντόπιο νόμισμα. Στην playa del carmen, οι ντόπιοι έιχαν γδύσει του όχι και τόσο έξυπνους αμερικάνους, οι οποίοι συναλάσσονταν με USD.
 

discover

Member
Μηνύματα
20
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Μεξικό
Ταξίδι-Όνειρο
δεν το έχω βρει ακόμα...
Το καλύτερο πάντα (από την πείρα μου) είναι να κάνεις μεγάλες και αραιές αναλήψεις από ATM τράπεζας με την ελληνική σου κάρτα. Αλλά βεβαιώσου πρώρα πως δεν παίζουν κρυφές χρεώσεις.
Δίκιο πρέπει να έχεις στο ότι ο πιο ασφαλής τρόπος είναι τα ΑΤΜ αλλά αυτό με τις κρυφές χρεώσεις με προβλημάτισε.
Δεν ξέρω καθόλου τι παίζει με τις προμήθειες.Πάνε αναλογικά με το συνάλλαγμα ή κλιμακωτά με το ποσό των χρημάτων? ΄π.χ. 1-500 ευρω πλρώνεις 2ε , 501-1000ευρω πληρώνεις 5ε κλπ κλπ ?
Και εκτός αυτού, η τράπεζα-ΑΤΜ που κάνεις τη συναλλαγή κάτι δεν πρέπει να βγάλει?

Θα τα κοιτάξω, γιατί σκοπός είναι να τα φάμε εκεί και να μην μας τα φάνε οι τράπεζες!

(μήπως σας έχω βγάλει λιγάκι εκτός θέματος? :roll:)
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Ρε γαμώτο κάπου είχα γράψει αναλυτικά τις αναλήψεις και τις χρεώσεις που είχαν από το ταξίδι μου στην ΝΑ Ασία (όπου στηρίζονται τα γραφόμενα μου) αλλά δεν το βρίσκω...

Κάθε τράπεζα έχει διαφορετική πολιτική αλλά εγώ με κάρτα Εθνοcash δεν είχα ποτέ πρόβλημα (σε 5 Ασιατικές χώρες που τη χρησιμοποίησα). Οι χρεώσεις θυμάμαι δεν ήταν ούτε απόλυτα αναλογικές αλλά ούτε και στάνταρ τιμές. Στο περίπου θυμάμαι για ανάληψη αξίας 250 ευρώ (στο εκάστοτε νόμισμα) ήταν γύρω στα 2 ευρώ, για 400ευρώ ήταν κάπου 3 ευρώ. Κάπου τόσο, καθόλου υπέρογκες χρεώσεις δηλαδή. Το ότι η χρέωση αυτή είναι της ελληνικής τράπεζας το γράφω με κάθε επιφύλαξη (συγνώμη που δεν το διευκρίνησα)*. Θυμάμαι πως κάπου το είχα διαβάσει αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ αν ήταν σε κάποιο ξένο site όταν έψαχνα και'γω το θέμα ή αν ήταν στο site της Εθνικής. Σίγουρα κάτι πρέπει να βγάζει και η τοπική τράπεζα, ίσως τη χρέωση να τη μοιράζονται.

*Από άλλους ταξιδιώτες θυμάμαι πως κάποια τράπεζα (νομίζω κάποια Αμερικάνικη) χρέωνε στάνταρ $5 ανά ανάληψη οποιοφήποτε ποσού!

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις ένα τηλεφώνημα στην τράπεζα σου και να ρωτήσεις για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Τώρα θα μου πεις και αν σε υπερχρεώσει η τοπική τράπεζα; Με κάθε επιφύλαξη.. δεν το πιστεύω. Τουλάχιστον εμένα δεν μου έτυχε ποτέ.

Για το Μεξικό δεν νομίζω να είναι διαδορετικά τα πράγματα. Εγώ εκεί χρησιμοποίησα την Αμερικάνικη μου κάρτα γιατί η τράπεζα μου συνεργάζεται με μια Μεξικάνικη και δεν είχε καμία χρέωση. Το ότι μου μπλοκάραν την κάρτα γιατί εντώπισαν λέει "περίεργες συνναλαγές" είναι άλλο θέμα! :haha:
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
καλώς ήρθες ιανέ ..
γράφεις γιά εγκληματικότητα στην οαχάκα..ειναι μιά ομορφη πόλη αποικιακού ρυθμού,μείναμε εκεί για δύο μέρες,κυκλοφορούσαμε κανονικά μόνοι το βράδυ,απολαμβαναμε το φαγητό μας ήσυχα και δεν μας ενόχλησε κανένας..δεν ξέρω τι ακούγεται,σίγουρα θα υπαρχουν και σημεία-γειτονιές απασχολημένες με τον νόμο,αλλα γενικά στα μέρη που κινείται ο ταξιδιώτης δεν συμβαίνει κατι τέτοιο.
άν περάσεις απο πουέμπλα,να παραμείνεις ,αξίζει τον κόπο!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.373
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom