Προτάσεις για βιβλία

Marlen123

Member
Μηνύματα
107
Likes
175
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία
Έθιμα ταφής
  • Συγγραφέας: Kent Hannah

Απο το οπισθόφυλλο
Στη βόρεια Ισλανδία, το 1829, η Άγκνες Μάγκνουσντότιρ καταδικάζεται σε θάνατο για τη συμμετοχή της στη βίαιη δολοφονία του εραστή της. Με απόφαση του Νομαρχιακού Επιτρόπου Μπγιορν Μπλόνταλ περνάει τους τελευταίους μήνες της ζωής της στο αγρόκτημα του Νομαρχιακού Υπαλλήλου Γιον Γιόνσον, στο ίδιο σπίτι με τη γυναίκα του και τις δυο τους κόρες. Τρομοκρατημένη από την παρουσία μιας φόνισσας η οικογένεια αποφεύγει κάθε επαφή με την Άγκνες.
Μόνον ο Τότι, ο νεαρός ιεροδιάκονος εφημέριος, διορισμένος πνευματικός της, προσπαθεί να την στηρίξει και να την συντροφέψει ως το τέλος. Καθώς οι βδομάδες περνούν, η δύσκολη αγροτική ζωή και ο βαρύς χειμώνας αναγκάζει τα μέλη της οικογένειας να δουλέψουν πλάι πλάι με την Άγκνες. Η ιστορία της ξεδιπλώνεται σιγά σιγά και τόσο το ζευγάρι, όσο και οι δυο κόρες του, συνειδητοποιούν με φρίκη ότι η πραγματικότητα δεν είναι αυτή που νόμιζαν.

****
Το βιβλίο είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα! Το βασικό του θέμα είναι η προσωπική ελευθερία, ο φόβος του θανάτου, η αμφισβήτηση της δικαιοσύνης. Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον, αυτό της Ισλανδίας, αναμεμειγμένα με θρύλους...
:clap:

Καταπληκτικό βιβλίο!
 
Last edited by a moderator:

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.626
Likes
50.297
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Διάβασα τα εξής:
1. "Γεννήθηκα 17Ν", του Δημήτρη Κουφοντίνα. Πολύ ενδιαφέρον για να δει κανείς τι είχε στον εγκέφαλό του όχι μόνο ο Κουφοντίνας αλλά και οι υπόλοιποι της 17Ν. Χωρίς περαιτέρω σχόλια...

2. Την εξής βιογραφία του Στηβ Νας (μπασκετμπολίστας είναι αυτό, αν και η συγκεκριμένη είναι μάλλον η λιγότερο ενδιαφέρουσα πτυχή της προσωπικότητάς του):
https://www.amazon.com/Steve-Nash-Unlikely-Ascent-Superstar/dp/0307359476
Απογοητευτικό. Θέλει πολλή προσπάθεια για να γράψεις τόσο κακή βιογραφία. Επιτηδευμένοι αναχρονισμοί που δε βγάζουν νόημα, ελλιπέστατη παρουσίαση της προσωπικότητας που πραγματεύεται, μηδέν insight σε προσωπική ζωή, χαρακτήρα του πρωταγωνιστή. Επιεικώς απαράδεκτη, η δεύτερη χειρότερη βιογραφία που έχω διαβάσει ποτέ.

3. The man in the high castle:
https://www.amazon.com/Man-High-Cas...e+man+in+the+,stripbooks-intl-ship,438&sr=1-1

Αφορμή αποτέλεσε το τρέιλερ της σειράς καθώς και η περιγραφή του βιβλίου ως "πιθανόν το καλύτερο fiction που γράφτηκε ποτέ". Πέρα από το πότε γράφτηκε, που όντως έχει ενδιαφέρον, κατά τα λοιπά είναι απογοήτευση, αν και θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως δε διαβάζω fiction γενικώς και τα βρίσκω εξ' ορισμού βαρετά. Η όλη θεώρηση της αρχικής υπόθεσης (κέρδισαν το Β' Παγκόσμιο οι Ναζί και κυβερνάνε τον κόσμο παρέα με τους Ιάπωνες, έχοντας χωρίσει τον πλανήτη σε διοικητικές ζώνες) έχει ενδιαφέρον, αλλά από εκεί και πέρα πρωταγωνιστούν αδιάφοροι χαρακτήρες, ασύνδετα γεγονότα, έλλειψη φαντασίας για το πώς είναι η ζωή στο μέλλον κι ένα ακόμη πιο αδιάφορο φινάλε με ολίγον από δράση-καουμποϊσμό , απαραίτητο σε Αμερικανούς συγγραφείς. Απογοητεύτηκα, μπουρδίτσα μου φάνηκε. Φαντάζομαι ότι στους οπαδούς του είδους μπορεί και να φάνηκε αποκάλυψη, θα διαφωνήσω ευγενικά.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Ε δε με ρώτησες μωρέ κι'εσύ πριν το διαβάσεις αυτό, θα σε είχα ενημερώσει σχετικά για τον Dick.

Εγώ τελείωσα επιτέλους τη σειρά των βιβλίων The Long Earth που έγραψε ο Stephen Baxter μαζί με τον Terry Pratchett, η οποία μου κράτησε συντροφιά το τελευταίο διάστημα. Τυπική dystopian sci-fi ιστορία: κάποιος "εφευρίσκει" ένα κουτί με το οποίο ο ιδιοκτήτης μπορεί να "περνάει" σε παράλληλες Γαίες, ίδιες με τη δική μας αλλά με διαφορετικές συνθήκες. Τα πλάνα του κουτιού κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο και όλοι οι άνθρωποι ξαφνικά έχουν την ευκαιρία να μετακινηθούν σε αυτές τις παράλληλες Γαίες.

Η μέρα ονομάζεται "step day" (ημέρα "μετακίνησης" ίσως στα ελληνικά; δε ξέρω πώς θα το έχουν μεταφράσει στη γλώσσα μας, εγώ το διάβασα στα αγγλικά), και σημαδεύεται από μαζικές εξόδους του πληθυσμού που φεύγει στις "διπλανές" παράλληλες Γαίες για να εξερευνήσει αυτούς τους νέους πλανήτες.

Πέραν από το sci-fi κομμάτι που είναι εξαιρετικά καλογραμμένο τουλάχιστον στο πρώτο βιβλίο - ο Baxter εξάλλου είναι μάλλον ο κορυφαίος εν ζωή βρετανός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας και ο Pratchett υποθέτω δε χρειάζεται συστάσεις, το στόρυ έχει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες προεκτάσεις, αφού οι άνθρωποι ξαφνικά έχουν όλους αυτούς τους αμέτρητους πλανήτες να "μεταναστεύσουν" και οι περισσότεροι επιλέγουν να το κάνουν, οπότε ο παγκόσμιος πληθυσμός "απλώνεται" τόσο πολύ στις διάφορες Γαίες που όλες οι κοινωνικές δομές και υπηρεσίες καταρρέουν.

Αγάπησα τη σειρά συνολικά (είναι πέντε βιβλία), αλλά κυρίως το πρώτο:

https://www.goodreads.com/book/show/13147230-the-long-earth
 

va5ilis

Member
Μηνύματα
125
Likes
1.251
Ονειρεμένο Ταξίδι
Το Εβερεστ
Zealot: The Life and Times of Jesus of Nazareth
https://www.goodreads.com/book/show/17568801-zealot

Μια προσπαθεια για την αναζητηση του ιστορικου Χριστου, και αν και νομιζω δεν πρεπει ολα οσα περιγραφονται στο βιβλιο να θεωρουνται σαν γεγονοτα, σιγουρα εχει καποια ενδιαφεροντα στοιχεια που σε κανουν να σκεφτεις πως μπορει να ηταν ο Ιησους και τι προσπαθουσε να πετυχει. Μου αρεσε οτι προσπαθει να ριξει φως σε αυτη την ιστορικη προσωπικοτητα απο μια αλλη γωνια που δεν ειχα συναντησει μεχρι τωρα. Χρησιμοποιωντας τα ευαγγελια οχι κατα γραμμα αλλα συγκρινοντας τα με ιστορικα στοιχεια της εποχης που εζησε ο Χριστος προσπαθει ο συγγραφεας να αναπλασει μια εικονα της εποχης.
Μερικα ενδιαφεροντα σημεια: Ειχε ο Χριστος αδερφια? Ο ποντιος Πιλατος πραγματικα επλυνε τα χερια του? Τελικα ηταν οι Εβραιοι που σταυρωσαν τον Ιησου, εναν δικο τους? και αλλα ωραια ερωτηματα για σκεψη.
Προχωρηστε με ανοιχτο μυαλο... και ποτε δεν θα μαθουμε σιγουρα τι ακριβως σκεφτοταν ο Ιησους απλα ο καθενας μπορει να σχηματισει την δικια του εικονα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.658
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom