Προτάσεις για βιβλία

spor_os

Administrator
Μηνύματα
1.951
Likes
617
Αν αυτά που γράφετε στα τελευταία μηνύματα νομίζετε ότι ανήκουν στο θέμα για προτάσεις βιβλίων τότε καλώς συνεχίστε.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αν θεωρησες οτι ο χαρακτηρισμος "σοβαροτερος" (ο οποιος στην τελικη κατα τη γνωμη μου δεν ηταν και πολυ πιο απαξιωτικος απο τον χαρακτηρισμο που προηγηθηκε "ριχνει το επιπεδο" για την αναφορα σε Μπουκοφσκι και Ντε Σαντ, εκει βλεπεις καπου ξαφνιαστηκα: μου φανηκα παραξενο να θεωρουνται οι συγκεκριμενοι συγγραφεις χαμηλου επιπεδου και κανεις να μην αντιλεγει σε αυτο) εμπεριεχει προσωπικη επιθεση και ειχα σκοπο να σε προσβαλλω, θελω να σου ζητησω συγνωμη και να δηλωσω οτι ουδεποτε ειχα προθεση να προσβαλλλω κανενα για τις αναγνωστικες επιλογες του και γενικα οποιες αλλες. Δεν ανεφερα τον χαρακτηρισμο αυτον με προσβλητικη διαθεση για κανεναν 'συμφορουμιτη" (τι νεολογισμος και αυτος!) και αν καποιος οντως θιχτηκε, τοτε σημαινει οτι πραγματι ο δικος μου χαρακτηρισμος υπηρξε ατυχης και λυπαμαι γι αυτο. Απο εκει και επειτα ο καθενας πραγματι εχει τα γουστα του.
 

Narcissa

Member
Μηνύματα
54
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Who knows?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Ενα απο τα αγαπημενα μου βιβλια ειναι το Harry Potter...Αξιζει καθε ενηλικος να το διαβασει.Η πλοκη ειναι συναρπαστικη και κραταει αμειωτο το ενδιαφερον του αναγνωστη.Αλλα αν δεν το εχετε διαβασει μην το κρινετε απο την ταινια(αν και η πρωτη "Ο Χαρι Ποττερ και η Φιλοσοφικη Λιθος" ηταν πολυ καλη μεταφορα του βιβλιου στην μεγαλη οθονη!!!ισως και η καλυτερη απ' ολες...)
Τωρα τελευταια ομως αποφασισα να αλλαξω λιγακι,(Ο Harry ομως εξακολουθει να ειναι στη σκεψη μου και πρωτη επιλογη μου ως ξεκουραση πλεον...!!)και ετσι αγορασα ενα νεο βιβλιο...Ειναι το "Ατομικισμος, Επανασταση και Δημοκρατια" και στηριζεται στην πολιτικη θεωρια του Τοκβίλ!!(Ειναι δυσκολο ομως...)Ε,λιγη παιδευση δεν κανει ποτε κακο!!
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Και εγω με την σειρα μου θελω να παραθεσω τον τιτλο του βιβλιου που με συντροφευει απο μικρο παιδι στα ταξιδια μου εντος και εκτος Ελλαδος.
Picturebooks :
Το προτεινω σε ολους!!!:D
 

Narcissa

Member
Μηνύματα
54
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Who knows?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Δεν αμφεβαλλα...Ειναι το καταλληλο αναγνωσμα για το καταλληλο προσωπο!!!:rolleyes:
 

black mamba

Member
Μηνύματα
297
Likes
84
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα (!!!)
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
Αγαπημένα βιβλία όλα του Yalom. Eπίσης λατινοαμερικάνικη λογοτεχνία:Marquez, Aliente, Borches, Fuentes.
Από ποίηση: Lorca, Yeats, Stevens, Byron, Shelley, Αuden
Για να μην ξεχνάμε και την Ελλάδα: Ζυράννα Ζατέλη. Κάθε φορά που βγάζει βιβλίο είναι γεγονός.
 

ioanna.gkan

Member
Μηνύματα
459
Likes
65
Επόμενο Ταξίδι
Ευρώπη αλλά που,,,
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγωνια
Εχω μονο εσενα Πετρος Μπιρμπιλης
Το συστηνω σε ολους, εχει σκεψεις που ολοι εχουμε κανει, και καποιες στιγμες που κι εγω που δυσκολα συγκινουμε, οσες φορες το διαβασα λυγισα. Και δεν ειναι απαισιοδοξο!
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.280
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Απο τα βιβλια που διαβασα τελευταια, θα προτεινα ανεπιφυλακτα το ανατολικα της Εδεμ του Σταινμπεκ, καθως και τα Σταφυλια της Οργης του ιδιου, Τη μεταμορφωση και το Πυργο του Καφκα, το 1984 του Οργουελ βιβλιο που θεωρω απαραιτητο για καθε βιβλιοθηκη, επισης πολυ ενδιαφεροντα θεωρω τα βιβλια του Σαραμαγκου Περι Θανατου, Περι Τυφλοτητας(εγινε και ταινια προσφατα) και Περι Φωτισεως...εξυπνα θεματα αρκετα καλογραμμενα και για ολα τα γουστα....Πολυ λατρεψα και την Αριαγνη του Τσιρκα που εχει και αναφορα στην Αιγυπτο...Και τις Αορατες Πολεις του καλβινο...βιβλιο με διηγηματα για φανταστικες η ισως υπαρκτες πολεις ...πολυ διαφορετικη και ενδιαφερον ματια για τις πολεις, σου ανοιγει οριζοντες και πραγματικα αντιμετωπιζεις τη πολη με αλλη ματια..
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Η ΠΤΩΣΗ. ΑΛΜΠΕΡ ΚΑΜΥ! το έχω διαβάσει 5 φορές και δεν το βαριέμαι
 

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
τώρα έμαθα ότι υπάρχει τέτοιο θέμα.Οι αναλύσεις της ΕΡΣΗ με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη(σαν θεωρητικό πλαίσιο,γιατί το τι αρέσει στον καθένα είναι σαφώς δικό του θέμα,το οποίο δεν σηκώνει αμφισβήτηση).μπράβο ΕΡΣΗ πολύ εμπεριστατωμένη η άποψή σου.
τώρα να προσθέσω και εγώ μερικά από τα αγαπημένα μου βιβλία.βιβλία που τα περισσότερα τα διαβάζω πάλι κατά καιρούς και πάντα με ξαφνιάζουν:roll: σαν να τα βλέπω για πρώτη φορά.Μακράν όλων Φρανς Κάφκα(πολυαγαπημένος!!)και η Μεταμόρφωση.Σ' άλλο κλίμα αλλά αγαπημένη επίσης Ιζαμπελ Αλιέντε(τα πάντα!).Να πούμε και λίγο για ποίηση?Καββαδίας γλυκός και νοσταλγικός.Λωτρεαμόν για μπερδεμένες καταστάσεις.άντε καλό διάβασμα !!!!!
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Βασίσου πάνω μου,Να σου πω μια ιστορία(Χόρχε Μπουκάι)
Μαθήματα ζωής,Το φως της ζωής(Ελίζαμπεθ Κίμπλερ Ρος,που την θεωρώ εκπληκτική σ αυτό το είδος....και τα βιβλία της τα διαβάζω και τα ξαναδιαβάζω γιατί με βοηθούν να αντιπαρέρχομαι δύσκολες καταστάσεις)
Να κινείς τα δικά σου νήματα,υπάρχει πάντα μια λύση(Γουέην Ντύερ),
Λεο Μπουσκάλια όλα του τα βιβλία,ξεχωρίζω το να ζεις ναγαπάς να μαθαίνεις που επίσης το διαβάζω και το ξαναδιαβάζω πολύ συχνά......
 

eva kas

Member
Μηνύματα
961
Likes
225
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
απο τα καλυτερα βιβλια που εχω διαβασει ειναι: "ο αλχημιστης"," το θεωρημα του παπαγαλου","το σπιτι διπλα στο ποταμι","ου μοιχευσεις","οι τοξικες ενωσεις των αρσενικων","ο διαβολος και η δεσποινιδα πριμ".
οι αγαπημενοι μου συγραφεις παπαδακη,πολυρακη,μαντα και κοελιο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.196
Μηνύματα
883.561
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom