Γενικά Προτάσεις για νησιά Αιγαίου.

fotast

Member
Μηνύματα
9.374
Likes
14.280
Θα ψήφιζα Νάξο για όλα τα παραπάνω με bonus το ΚΤΕΛ της.Ειδικά που καλύπτει και τις βραδινές ώρες πράγμα σπάνιο.Τουλάχιστον ίσχυε σε κανονικούς καιρούς.
 

Billouk

Member
Μηνύματα
496
Likes
1.628
Ιθάκη, Σίφνο, Νάξο
  1. Χρήματα από Deal
  2. Αεροδρόμια κοντά (Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά, Πάρος, Νάξος, Μήλος)
  3. Αρχαία για τη Σίφνο δεν θυμάμαι αλλά έχει ωραία κεραμικά.
  4. Στην Ιθάκη σε κάποιες παραλίες πας με καραβάκι και σε άλλες με πόδια....εγώ που δεν περπατάω δυστυχώς πήγα στο Γιδάκι σε 40' (πήγα και με καραβάκι σ ενα τέταρτο)
  5. Σίφνο την έχω κάνει και εγώ όλη με ΚΤΕΛ
 

taxidiara

Member
Μηνύματα
1.075
Likes
2.491
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
Οι πιο ανθρωπινες συγκοινωνιες στην Ιο μακραν. Και οι ωραιοτερες θαλασσες των Κυκλαδων. Εννοειται γυρω γυρω πολλα νησια. Η εκπληξη ειναι οτι προκειται για οικονομικο νησι για οσα παρεχει.
Συμφωνώ απόλυτα για την Ίο! Και δεν το λέω επειδή είναι το αγαπημένο μου νησί και πάω κάθε χρόνο (καλά, κ λίγο γι αυτό). Η μόνη μου ένσταση είναι ότι, τουλάχιστον πέρσι, λόγω covid, Αύγουστο μήνα που πήγα τα δρομολόγια του Κτελ έληγαν στις 22.30! Ενώ συνήθως λήγουν τα μεσάνυχτα (σα τη Σταχτοπούτα). Δε ξέρω αν θα είναι το ίδιο και φέτος, πολύ το φοβάμαι, αλλά αν πας και Ιούνιο θα είναι σίγουρα έτσι σε ώρες, ίσως και χειρότερα. Γι΄αυτό θα σου πρότεινα διαμονή στη Χώρα. Χώρια που Ιούνη ίσως να μην έχουν βάλει ακόμη τα δρομολόγια για τις μακρινές παραλίες (Μαγγανάρι, Αγ. Θεοδότη). Μιλάω με γνώμονα τη περσινή εμπειρία μου που ήταν ειδική περίπτωση. Και για μηχανάκι διστάζω να σου προτείνω να έχεις, γιατί πολύ βουνό και στροφές για να πας σε παραλίες, δύσκολο το βλέπω. Α και να ξέρεις τα μακρινά δρομολόγια στις παραλίες είναι μια φορά τη μέρα σε μορφή "εκδρομής" δηλ σε πηγαινοφέρνουν μια φορά συγκεκριμένες ώρες, δηλ. 1) αν χάσεις το λεωφορείο πάει, χώρια που μπορεί να πας και όρθιος 2) πρέπει να το περιμένεις για να γυρίσεις πίσω όσο κ αν βαρεθείς εκεί που πας. Τα ταξί δεν είναι πολλά και κοστίζουν

Πάντως έχει και αρχαία! Τον (αμφιλεγόμενο) τάφο του Ομήρου.

Από άλλα νησιά σύμφωνα μ αυτά που ζητάς κ εγώ προτείνω Μήλο-Κίμωλο (λέω να πάω φέτος μάλιστα) και Νάξος. Επίσης Πάρος-Αντίπαρος είναι καλή περίπτωση. Στην Αντίπαρο έχει αρχαία, το νησάκι Δεσποτικό, έχω ακούσει καλά λόγια

Κ αν μπορείς να κάνεις κ χωρίς αρχαία, τράβα Σίφνο πήγα πέρισι και ξετρελάθηκα. Πληροί όλες τις άλλες προϋποθέσεις σου και συνδυάζεται με άλλα νησιά. Και μην ακούς αυτά που λένε ότι δεν έχει ωραίες παραλίες, μια χαρά είναι, εγώ τις φχαριστήθηκα σε γενικές γραμμές

Όλα τα παραπάνω νησιά έχουν από καλές έως πολύ καλές συγκοινωνίες.
 
Last edited:

paefstra

Member
Μηνύματα
13.019
Likes
40.996
[*]Αρχαία για τη Σίφνο δεν θυμάμαι αλλά έχει ωραία κεραμικά.
Η Αιγινα εχει πολυ περισσοτερα αρχαια απο τη Σιφνο.
@Yorgos εγω θα ειμαι αιρετικη και για αρχαια θα προτεινω Επιδαυρο συν νησια Αργοσαρωνικου. Επειδη ειναι κοντα, δεν σημαινει οτι δεν αξιζουν αυτα. Η Υδρα ειναι νησι που εχει ανακυρηχθει ολοκληρο ως αρχαιολογικος χωρος. Εννοειται κομπλε χωρις αμαξι.
Ο συνδυασμος greek summer και αρχαια και χωρις αμαξι δυσεπιλυτος.
 
Last edited:

tol_pap

Member
Μηνύματα
400
Likes
450
Επόμενο Ταξίδι
Αγγλία
Ταξίδι-Όνειρο
Πανόραμα Β. Αμερικής!!!
Σε περίπτωση που επιλέξεις το ταξίδι να είναι Αστυπάλαια και Αμοργό θα πρότεινα να μείνεις 5 νύχτες Αστυπάλαια, 3 νύχτες Αιγιάλη και 4 νύχτες Χώρα Αμοργού.

Από την Αιγιάλη θα πρότεινα επίσης να κάνεις μια ημερήσια εκδρομή στη Δονούσα με τον Σκοπελίτη. Τα δρομολόγια βολεύουν πολύ για αυθημερόν.

Μην κόψεις από τις 7 ημέρες της Αμοργού θα το μετανιώσεις. Έχει τόσα να κάνεις και να δεις που το αξίζει.

Αν πάλι οι διανυκτερεύσεις είναι 10 τότε τα ίδια Αμοργό και τις άλλες τρεις θα πρότεινα Δονούσα ή Σχοινούσα ή μην γελάσετε Αντίπαρο την οποία πολύ ξεπετάνε στα γρήγορα από Πάρο ενώ αξίζει πολύ.

Σε περίπτωση που προτιμήσεις Δωδεκάνησα προτείνω 3 νύχτες Λειψούς και 6-7 Πάτμο με ημερήσιες Εκδρομές σε Αρκιους και Αγαθονησι με το νήσος Κάλυμνος.

Σαν 3η εκδοχή θα σου πρότεινα τα νότια Δωδεκάνησα. 2 νύχτες Νίσυρο για άγρια ομορφιά και φιλοξενία 5 Σύμη και 3 Χάλκη ή Καστελόριζο.
 

coco_

Member
Μηνύματα
1.325
Likes
1.801
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Και εγώ τον συνδυασμό Αμοργό - Αστυπάλαια είχα κάνει όταν είχα πάει. Δεν ξέρω τώρα, αλλά τότε λόγω τον δρομολογίων ενώ είναι κοντά αναγκαζόσουν να πληρώσεις διανυκτερευσεις κ στα δυο νησιά αν ήθελες να αποφύγεις την ταλαιπωρία...έφευγε το καράβι 3 το βραδυ κ έφτανε 5 το πρωι.
Προσωπικά η Αμοργός και η Φολέγανδρος είναι από τα αγαπημένα μου. Βέβαια η Φολεγανδρος είναι αρκετά μικρή και αν πας σε high season ισως να μην την ευχαριστηθείς λόγω κόσμου.
Η Αστυπάλαια έχει μια Χώρα σαν ζωγραφιά, αλλά για κάποιο λόγο δεν με ενθουσίασε το υπόλοιπο...ίσως την έχω αδικήσει επειδή πήγα μετά από Αμοργό την οποία πραγματικά την λάτρεψα.
 

coco_

Member
Μηνύματα
1.325
Likes
1.801
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Από αυτά που αναφέρεις νομίζω η Μήλος ικανοποιεί πολλά κριτήρια...παραλίες, αρχαία, αεροδρόμιο. Δεν ξερω τι παιζει απο συγκοινωνίες αλλά με μηχανακι θα βολευτείτε κ συνδυαζεται με Κιμωλο.
Ικαρία με τπτ χωρίς αυτοκίνητο!
 
Last edited:

Pel

Member
Μηνύματα
752
Likes
3.810
Ταξίδι-Όνειρο
Και πού δεν θέλω;
Η Μήλος έχει άθλιες συγκοινωνίες και είναι και μεγάλη, χρειάζεται οπωσδήποτε όχημα.

Η Φολέγανδρος έχει πολύ καλή συγκοινωνία, παραλίες οκ, αλλά χώρα σαν παραμύθι. Αρχαία δεν νομίζω.

Η Ίος έχει κάτι "ψιλοαρχαία" και ωραίες παραλίες, για συγκοινωνία δεν ξέρω.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.320
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Δεν ξέρω τώρα, αλλά τότε λόγω τον δρομολογίων ενώ είναι κοντά αναγκαζόσουν να πληρώσεις διανυκτερευσεις κ στα δυο νησιά αν ήθελες να αποφύγεις την ταλαιπωρία...έφευγε το καράβι 3 το βραδυ κ έφτανε 5 το πρωι.
Εξαρτάται από την ημέρα και το δρομολόγιο, πάντως εγώ μια φορά το χα κάνει πριν 3 χρόνια μεσημεράκι, μια ώρα και κάτι με το Blue star. Απ' ότι βλέπω το ίδιο ισχύει (τουλάχιστον έως στιγμής) και για φέτος, με το δρομολόγιο στις 14:45. Το αντίθετο στις 18:00 το απόγευμα.
Τι πιο ωραίο απ' να πινεις τις μπυρίτσες στου στον Αμοργιαλό στην Αιγιάλη και να περιμένεις το πλοίο για άλλο νησι; Τι μου θύμισες Μάρτη μήνα μες το ζόφο... :rolleyes-80:
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.606
Likes
12.424
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Επειδή είναι χυμαδιό εκεί, θεώρησα πως ένα μηχανάκι θα μου το δώσουν. Επίσης κάτι πήρε το αυτί μου ότι το ωτοστόπ παίζει αρκετά.
Ναι το ωτοστόπ παίζει, καθώς εκεί οι άνθρωποι είναι πολύ αλληλέγγυοι μεταξύ τους διαχρονικά και λόγω πεποιθήσεων, οπότε και οι τουρίστες "ποτίζονται". Βοηθάει και η εποχή που θα πάτε. Βέβαια ένα ταξίδι για διακοπές δεν το βασίζουμε ποτέ στο ωτοστόπ, χωρίς άλλες εναλλακτικές.
Μηχανάκι μπορεί να δώσουν (έχεις δίπλωμα για παπί?) αλλά οι δρόμοι είναι επικίνδυνοι. Επίσης μην ακολουθήσεις κατά γράμμα τις συμβουλές των ντόπιων για διαδρομές γιατί έχουν άλλη αίσθηση για επικινδυνότητα και προσβασιμότητα.
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401
Λοιπόν μια επιλογή έχεις μόνο
Νάξο-Κουφονήσια και μπορείς να πεταχτείς και καμιά Ηράκλειο και Σχοινουσα στον τσακιρ κέφι.

Η Νάξος πολυ καλές συγκοινωνίες τα υπόλοιπα με τα πόδια.

Και θα δεις και τα εκθέματα για την Κέρο στο Κουφονήσι.

Και η μις μπικίνι θα απλώσει την κορμάρα στις βελουδινες παραλίες να νιώσει το γκρικ σάμερ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.334
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom