Γενικά Προτάσεις για νησιά Αιγαίου.

gkalla

Member
Μηνύματα
1.252
Likes
6.731
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγράδι
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Άρα το ένα σενάριο είναι Κουφονήσια συν να δω τι άλλο θα βάλουμε εκεί κοντά, λογικά Αμοργό και... άλλο ένα μικρό
Σχοινούσα με πολλές ωραίες παραλίες 2-3 μέρες και Ηρακλειά για μια μέρα μόνο. Εγώ αντί για Αμοργό θα έβαζα Ίο που την θεωρώ εξαιρετική επιλογή αν αποφύγεις Μυλοπότα και Λιμάνι.
Αν πούμε Λήμνο ή Χίο είναι εύκολη η πρόσβαση από την Ικαρία;
Πρακτικά αδύνατη η σύνδεση με Λήμνο. Έχει 2 δρομολόγια την βδομάδα αλλά μέσω Λαμίας. Το καθένα περίπου 12 ώρες.
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.370
Likes
3.426
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Διευκρινίσεις:
Έχω άδεια μοτοποδηλάτου, αρχαία. Θεωρητικά πια δε γίνονται δεκτές στη χώρα, αλλά μέχρι και πρόπερσι μια χαρά τη δέχτηκαν και στη Σαντορίνη και... στη Νικαράγουα. Φαντάζομαι ότι καραχυμαδιό νησιά φάση Ικαρία δεν τραβάνε ζόρι, σε κανένα νησί με πολλή αστυνομία λόγω μεταναστών ίσως να είναι μεγαλύτερο πρόβλημα.

Τα αρχαία δεν είναι προαπαιτούμενο, είναι plus. Μετράνε, αλλά δεν είναι το πρωταρχικό, θα ζήσω και χωρίς αυτά. λίγες μέρες. Α, Επίδαυρο πήγαμε σε παράσταση κιόλας.

Ναι, στη Ρόδο έχω πάει, τρις, αλλά η κοπέλα μου όχι. Το θετικό είναι ότι έχω να πάω πολλά χρόνια κι ότι προσφέρει πολλά, τη γεμίζεις την εβδομάδα εύκολα. Ωραία θα ήταν να μπορούμε να πεταχτούμε και σε καμία Τουρκία, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε βίζα και δε θα μας δώσουν με το διαβατήριο της κοπέλας μου, είναι από τα χειρότερα στον πλανήτη.

Έχουμε πάει ήδη Σαντορίνη (ξετρελάθηκε) και γυρίσαμε και όλη την Κρήτη σε 15 μέρες με φρενήρεις ρυθμούς (είχαμε παρέα με αμάξι) και ξετρελάθηκε ακόμη περισσότερο. Κοινώς και χωρίς άσπρα σπιτάκια μας κάνει, αρκεί να είναι όμορφα (η Ρόδος πχ είναι σοβαρή υποψήφια). Εντάξει ναι, δεν ενθουσιάζομαι με τους μεθυστακόβλαχους και τις κατουροξεβράκωτες από το Leeds, αλλά αν δεν είναι κάτι υπερβολικό μπορούμε να τους αγνοήσουμε, έτσι κι αλλιώς δεν είναι ότι θα βγαίνουμε και φανατικά τα βράδια, δεν πίνουμε και προτιμάμε να γυρνάμε όλη μέρα.

Νίσυρος απορρίπτεται γιατί πήγα σχετικά πρόσφατα, φοβερό νησί, συμφωνώ, αν και για λίγο. Τήλο επίσης έχω πάει, και μόνο για το μουσείο με τα παλαιοντολογικά άξιζε τον κόπο, εξαιρετικά και τα μονοπάτια, αλλά είναι για δυο μέρες το νησί.

Πάμε τώρα: Από αυτά που γράψατε μου άρεσαν τα Κουφονήσια, δεν ήξερα ότι μπορώ να πάω στην Κέρο.... ΣΟΥΠΕΡ ΣΥΝ αυτό. Άρα το ένα σενάριο είναι Κουφονήσια συν να δω τι άλλο θα βάλουμε εκεί κοντά, λογικά Αμοργό και... άλλο ένα μικρό; Αυτό είναι το σενάριο 1, ας πούμε 1α αν έχουμε 7 μέρες και 1β αν έχουμε 10.


Λοιπόν, φρέσκα κουλούρια: μάλλον θα έρθει φιλικό μας ζευγάρι με αμάξι. Οπότε υπάρχει και σενάριο 2, που περιλαμβάνει αμάξι κι από αυτά που διάβασα το σιγουράκι είναι η Ικαρία έτσι που τα είπατε, ειδικά αν βάλουμε μέσα και κανένα πανηγύρι. Ας πούμε 4 μέρες Ικαρία; Τι θα βάζατε για άλλες 6 μέρες που να είναι εντελώς διαφορετικό από την Ικαρία; Αν πούμε Λήμνο ή Χίο είναι εύκολη η πρόσβαση από την Ικαρία;
Το καλοκαίρι υπάρχουν 3 δρομολόγια την εβδομάδα από Ικαρία προς Χιο και δεν είναι πολλές οι ώρες μετάβασης. Φίλος μου που ζει στη Χιο έχει κάνει 2 φορές διακοπές στην Ικαρία. Ωραίο το σενάριο σου, μου αρέσει!!! 🙂Διαφορετικά και πανέμορφα μεταξύ τους νησιά. Εάν πάντως για τον οποιοδήποτε λόγο δεν βολέψει η Χίος, πας δίπλα στον James🙂😁. Για αυτόν παίζουν και καθημερινά δρομολόγια από Ικαρία😉

Edit: Η Λήμνος αρκετά μακριά από Ικαρία
 

kots theo

Member
Μηνύματα
13
Likes
30
Επόμενο Ταξίδι
ΠΟΛΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΘΕ ΕΠΟΜΕΝΟ
Έρχεται καλοκαιράκι, δουλειά δεν προβλέπω να έχουμε οπότε ψάχνουμε ελληνικό νησί (το έτερον ήμισυ δεν το συζητάει για εκτός Ελλάδας, τι έχω να τραβήξω τώρα που έμαθε την Ελλάδα) με τα εξής ζητούμενα:
1) ΒΑΣΙΚΟΝ: δεν οδηγούμε. Άρα πρέπει να μπορείς να το γυρίσεις με συγκοινωνίες ή με τα πόδια. Θεωρητικά έχω δίπλωμα για μηχανάκι, πρακτικά δεν ξέρω αν το δέχονται, σε κανένα χαλαρό νησί, ίσως.
2) Αν γίνεται να υπάρχει και δεύτερο ή και τρίτο κοντινό νησί παραπέρα ώστε να μην περάσουμε όλες τις μέρες (καμιά εβδομάδα υπολογίζω, μπορεί και 10 μέρες) στο ίδιο, καλύτερα ακόμη
3) Ιούνιο δε νομίζω να έχει πολλή βαβούρα πουθενά, αλλά τέλος πάντων όχι καταστάσεις Μύκονοοοοοοοοοοος
4) Μεγάλο plus να έχει και κανένα αρχαίο. ΜΕΓΑΛΟ plus ξαναλέω, θα κάνει τα μπάνια της αυτή, να δω και γω καμία αρχαία πέτρα που με συγκλονννννίζουν.
5) Δε σκοπεύουμε να φάμε τη μέρα μας στις παραλίες, αλλά κάποια μπάνια θα πρέπει να τα κάνουμε. Οπότε νησιά τύπου Σαμοθράκη απορρίπτονται, η Μις Μπικίνι θέλει να κάνει "ελληνικό καλοκαίρι".
6) Επειδή έχουμε και μίλια και κουπόνια, αν παίζει αεροδρόμιο, γουί λάικ.
7) Σχετικά ζεστά νερά Ιούνιο μήνα.

Μέρη που δεν έχουμε πάει, μας έκαναν κλικ από αυτά τα ντοκιμαντέρ που με βάζει με το ζόρι και βλέπω η δικιά μου: Κουφονήσια, Ικαρία, Λήμνος, Μυτιλήνη, Κάλυμνος, Μήλος, Ιθάκη, Καστελλόριζο.
Νησί που δεν έχουμε πάει και ξέρουμε ότι θα πεταχτεί ο γνωστός σεσημασμένος να μας πείσει: Σάμος
Νησιά που πήγα σχετικά πρόσφατα και άρα απορρίπτονται: Κρήτη (πάθαμε πλάκα), Τήνος (εξαιρετική περίπτωση), Μύκονος (όμορφα το χειμώνα), Σύρος (δεν τρελάθηκα), Σαντορίνη (ε να πάμε και κάπου αλλού).
Ψηφίζω κουφονησια
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
548
Likes
4.012
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
Ναι, στη Ρόδο έχω πάει, τρις, αλλά η κοπέλα μου όχι. Το θετικό είναι ότι έχω να πάω πολλά χρόνια κι ότι προσφέρει πολλά, τη γεμίζεις την εβδομάδα εύκολα. Ωραία θα ήταν να μπορούμε να πεταχτούμε και σε καμία Τουρκία, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε βίζα και δε θα μας δώσουν με το διαβατήριο της κοπέλας μου, είναι από τα χειρότερα στον πλανήτη.

Απο Ροδο Μαρμαρις πας μονο με ταυτοτητα, εγω ετσι ειχα παει, δεν ξερω αν το αλλαξαν αλλα δεν νομιζω. Οποτε ισως και να μπορει και η κοπελα σου με αδεια παραμονης και το διαβατηριο της. Βεβαια για πιο σιγουρα ρωτα και για τους δυο σας καπου πιο επισημα!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.513
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ωραία εδώ σας θέλω. Για βαθμολογήστε από το 1 ως το 10 τις παραλίες Ικαρίας, Κουφονησίων, Σχοινούσας, Αμοργού, Ικαρίας, Σάμου και Χίου.

Επίσης βασικό: σε κάποια από αυτά τα μέρη θα είναι πιο ζεστά τα νερά από κάποιο που ενδέχεται να είναι μπούζι; Για δεύτερο μισό του Ιουνίου το βλέπω.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.320
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Άρα το ένα σενάριο είναι Κουφονήσια συν να δω τι άλλο θα βάλουμε εκεί κοντά, λογικά Αμοργό και... άλλο ένα μικρό; Αυτό είναι το σενάριο 1, ας πούμε 1α αν έχουμε 7 μέρες και 1β αν έχουμε 10.
Αν είναι 7 μέρες, δύο στα Κουφονήσια και 5 στην Αμοργό.
Αν είναι δέκα κάνεις τρεις και επτά για να είσαι άνετος. Αλλιώς στριμώχνεις ακόμα ένα διπλανό, με προτίμηση τη Δονούσα, για μένα πάντα.

το σιγουράκι είναι η Ικαρία έτσι που τα είπατε, ειδικά αν βάλουμε μέσα και κανένα πανηγύρι. Ας πούμε 4 μέρες Ικαρία; Τι θα βάζατε για άλλες 6 μέρες που να είναι εντελώς διαφορετικό από την Ικαρία; Αν πούμε Λήμνο ή Χίο είναι εύκολη η πρόσβαση από την Ικαρία;
Οι τέσσερις ημέρες για την Ικαρία μου φαίνονται λίγες. Πραγματικά λίγες. Το νησί είναι δύσβατο και οι δρόμοι πολύ δύσκολοι. Αν θέλεις να το σπάσεις σε μισές και μισές, σε βλέπω στο νησί του σεσημασμένου όπου θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. :haha: :haha:
Εγώ πάντως αν έπρεπε να πάω Ικαρία και είχα μέρες, θα έβαζα οπωσδήποτε και δύο στους γειτονικούς Φούρνους Κορσέων. Όμορφο, μικρό, συμμαζεμένο, πολυ πολύ οικονομικο και πολύ πολύ φιλόξενο.

Ωραία εδώ σας θέλω. Για βαθμολογήστε από το 1 ως το 10 τις παραλίες Ικαρίας, Κουφονησίων, Σχοινούσας, Αμοργού, Ικαρίας, Σάμου και Χίου.
Ικαρίας: Δε βαθμολογώ αρχικά γιατι το θέμα δεν είναι οι παραλίες. Έχει και πολύ καλές. Το θέμα είναι να μπορείς να κάνεις μπάνιο. Έχει τύχει σε πολλούς επί μέρες να «βράζει» το Ικάριο και απλά να το κοιτάνε μη μπορώντας να βουτήξουν. Εμένα μου έτυχε τρεις. Πρώτη φορά είδα διάσωση live και πρώτη φορά έμαθα για πνιγμένο σε διπλανή παραλία με κύμα... Γενικά πάντως αν πούμε ότι όλα θα είναι καλά απο θέμα καιρικών συνθηκων ένα εφταράκι θα το έδινα, βαθμολογώντας με 10' ξεχωριστά τις Σευχέλλες που βρίσκονται νότια και είναι από τις καλυτερες που χω παει στη ζωή μου.
Κουφονησίων: Με άριστα το 10 βάζω 12 και λέω και λίγο. Μιλάμε για το θαύμα το ίδιο. Μια σταλιά νησί και παραλίες μία και μία, δεν υπάρχει αυτό το πράγμα πουθενά αλλού. Το κάτω κουφονήσι που είναι για μικρή ημερησια εκδρομή διαθέτει επίσης υπέροχα νερά.
Σχοινούσας: ένα 6 τίμιο. Λίγα πράγματα, μικρό νησί με τυπικά ωραίες παραλίες.
Αμοργού: 7 για μένα με έμφαση στα τοπία κυρίως, όχι στις αμμουδιές. Δεν είναι Μήλος, αλλά σίγουρα δε θα σε αφήσει με κανένα παράπονο στο κομμάτι αυτό.
Σάμου και Χίου: Χίο έχω πάει μόνο Πάσχα, Σαμο έχω βουτήξει μόνο στα πέριξ του Πυθαγορείου, δεν έχω άποψη.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Καλημέρα. Τώρα το είδα το θεματάκι και μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που κανένας σας δεν πρότεινε ως βάση την Νάξο και από εκεί εκδρομές με διανυκτέρευση στα πέριξ. Η Νάξος τα έχει όλα και συμφέρει. Παραλίες, χωριά, φαγητό και φυσικά αρχαία. Ιδανικό σενάριο λοιπόν 3-4 μέρες Ναξάρα, 2-3 μέρες Κουφονήσια και τα ρέστα Δονούσα ή Σχοινούσα... απλά τα πράγματα στον πλανήτη Αιγαίο...
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.879
Likes
26.759
Νάξο για αρχαία και χωριά. Νερά μπούζι όμως. Στη Νάξο πιο ζεστά.
Θα ψήφιζα Νάξο για όλα τα παραπάνω
Από άλλα νησιά σύμφωνα μ αυτά που ζητάς κ εγώ προτείνω Μήλο-Κίμωλο (λέω να πάω φέτος μάλιστα) και Νάξος.
Η Νάξος πολυ καλές συγκοινωνίες
και μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που κανένας σας δεν πρότεινε ως βάση την Νάξο
Φίλτατε, όλοι οι από πάνω προτείνουν Νάξο.
 

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.751
Επόμενο Ταξίδι
........
Διευκρινίσεις:
Έχω άδεια μοτοποδηλάτου, αρχαία. Φαντάζομαι ότι καραχυμαδιό νησιά φάση Ικαρία δεν τραβάνε ζόρι,.
Στην Ικαρία γενικά δεν τραβάνε ζόρια αλλά οι δρόμοι είναι δύσκολοι και θα προτιμούσα να μην ρισκάρεις να την γυρίσεις με μηχανάκι εφόσον καταφέρετε να έχετε το αυτοκίνητο των φίλων.Για κοντινές αποστάσεις βόρεια ή νότια είναι οκ αλλά για να πας απο Εύδηλο -Αγιο Κήρυκο (50km ) υπολόγισε μέχρι και μιάμιση ώρα λόγω δρόμου.Το ΚΤΕΛ να φανταστείς κάνει πάνω από μια ώρα.Αν τελικά πάτε Ικαρία θα πρότεινα να σπάσετε την διαμονή σας σε βόρεια και νότια.(4-5 Εύδηλο, Αρμενιστή και 2-3 Άγιο).
Ωραία θα ήταν να μπορούμε να πεταχτούμε και σε καμία Τουρκία, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε βίζα και δε θα μας δώσουν με το διαβατήριο της κοπέλας μου, είναι από τα χειρότερα στον πλανήτη.
Δυο φορές το επιχειρήσαμε να περάσουμε Τουρκία (2016,2019)όμως με το επίσης "δύσκολο" διαβατήριό μας μείναμε με την όρεξη αν κι εγώ μπορούσα να περάσω μόνο με την ταυτότητα.
Κοινώς και χωρίς άσπρα σπιτάκια μας κάνει, αρκεί να είναι όμορφα (η Ρόδος πχ είναι σοβαρή υποψήφια).
Κρατήστε την ως εναλλακτική σε περίπτωση που τελικά δεν πάτε με αυτοκίνητο και συνδυάστε την με κοντινά νησιά Χάλκη, Σάμη έστω υπό μορφή μονοήμερων εκδρομών ή ακόμα και Κώ για 2-3 μέρες.
Από αυτά που γράψατε μου άρεσαν τα Κουφονήσια, Άρα το ένα σενάριο είναι Κουφονήσια συν να δω τι άλλο θα βάλουμε εκεί κοντά, λογικά Αμοργό και... άλλο ένα μικρό; .
Τέλειο σενάριο με τις μακράν καλύτερες , θερμότερες, προφυλαγμένες παραλίες τα Κουφονήσια από όσες επιλογές προτάθηκαν σε συνδυασμό με Ίο και Σχοινούσες αντί για Αμοργό σε περίπτωση που πάτε χωρίς αμάξι.
μάλλον θα έρθει φιλικό μας ζευγάρι με αμάξι. Ας πούμε 4 μέρες Ικαρία; Τι θα βάζατε για άλλες 6 μέρες που να είναι εντελώς διαφορετικό από την Ικαρία; Αν πούμε Λήμνο ή Χίο είναι εύκολη η πρόσβαση από την Ικαρία;
Σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν 4 μέρες για Ικαρία. Είναι μοναδικός προορισμός που σου επιβάλει να μπεις στους πολύυυυ χαλαρούς ζεν ρυθμούς του νησιού. Θεωρώ άδικο να πας Ικαρία και να τρέχεις σαν τον Βέγγο για να πεις απλώς πως τα είδες όλα σε 4 μέρες, πόσο μάλλον να ψάχνεις να την συνδυάσεις με Χίο η Λήμνο που δεν υπάρχει καθημερινή ανταπόκριση και επίσης οφείλεις να τους αφιερώσεις χρόνο.
Πρότασή μου να αφιερώσετε τουλάχιστον 6-7 μέρες Ικαρία και να πεταχτείτε Φούρνους άντε τραβηγμένη Σάμο αν συνολικά 10ημερο διαθέσιμο.
Στην Ικαρία ξεκίνησα να πηγαίνω στα μέσα της δεκαετίας του '80 μέχρι και το 2015 γιατί είχα την τύχη η κολλητή μου από το σχολείο να είναι Ικαριώτισα και με φιλοξενούσε στα σπίτια που είχαν σε Εύδηλο και Αυλάκι.Γενικώς την έχουμε φάει με το κουτάλι. Σε περίπτωση που τελικά επιλέξετε την Ικαρία μπορώ να επανέλθω με ειδικότερες προτάσεις και πληροφορίες για ότι χρειαστείς.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.606
Likes
12.424
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Ωραία εδώ σας θέλω. Για βαθμολογήστε από το 1 ως το 10 τις παραλίες Ικαρίας, Κουφονησίων, Σχοινούσας, Αμοργού, Ικαρίας, Σάμου και Χίου.

Επίσης βασικό: σε κάποια από αυτά τα μέρη θα είναι πιο ζεστά τα νερά από κάποιο που ενδέχεται να είναι μπούζι; Για δεύτερο μισό του Ιουνίου το βλέπω.
Μάλλον η Ικαρία σου έχει πάρει τα μυαλά.
Των Κουφονησίων οι παραλίες είναι οι καλύτερες, με τα πιο παγωμένα νερά. Απίστευτο χρώμα νερού όμως και τίποτα που δεν παλεύεται. Γενικά παντού στο Αιγαίο, οι θάλασσες είναι από δροσερές έως μπούζι. Αράζεις παραλία μέχρι να σκάσεις και μετά μπαίνεις. :p
Μετά έρχεται η Ικαρία. Οι βόρειες παραλίες που είναι και οι καλύτερες, όντως έχουν πρόβλημα με το κύμα, αλλά τον Ιούνιο νομίζω θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να ευχαριστηθείτε μπάνιο.
Τις Αμοργού οι παραλίες δεν είναι κάτι το φοβερό και στη Σάμο θυμάμαι ότι μου άρεσαν, αλλά είχα πάει σε ελάχιστες. Για Χίο και Σχοινούσα δεν ξέρω.
 

STKF

Member
Μηνύματα
1.148
Likes
5.366
Δύο άλλες εναλλακτικές λύσεις που μου φαίνονται επίσης καλές για την περίπτωσή σας είναι:
Περί Νάξου έχει γραφτεί και αυτό εδώ.
Γενικά πάντως εξαιρετικό νήμα. Λίγες σελίδες και μόνο ουσία.
Μήπως μόλις έπαιρνε ο @Yorgos τις πληροφορίες που θέλει να άλλαζε και ο τίτλος σε κάτι γενικότερο περί νησιών????
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
548
Likes
4.012
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
Περί Νάξου έχει γραφτεί και αυτό εδώ.
Γενικά πάντως εξαιρετικό νήμα. Λίγες σελίδες και μόνο ουσία.
Μήπως μόλις έπαιρνε ο @Yorgos τις πληροφορίες που θέλει να άλλαζε και ο τίτλος σε κάτι γενικότερο περί νησιών????
Εχει αυτο και νομιζω εχει και ενα για Ιονιο.

Γενικά - Προτάσεις για νησιά Αιγαίου.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.435
Μέλη
38.896
Νεότερο μέλος
η μεγάλη η ζωή

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom