Γενικά Προτάσεις για νησιά Αιγαίου.

Ostvarivanje

Member
Αν θέλετε απλώς μπαράκια,ταβέρνες κ περαντζάδα πολλά νησιά ειδικά στις πρωτεύουσες ανεξαρτήτως γραφικότητας το έχουν.Χίος,Λέσβος,Ρόδος,Κως κλπ ακόμα κ μικρότερα όπως Κάλυμνος στην Πόθια έχει ταβέρνες,μαγαζάκια,να πιείς κάτι...

Θυμάμαι στην Πόθια είχε μέχρι έκθεση το βράδυ για τους μικρασιάτες που είχαν έρθει στο νησί κ είχε αρκετή ζωντάνια εκείνες τις μέρες.
Δεν είναι τόσο μεγάλη όσο οι πρωτεύουσες των άλλων νησιων αλλά μπορείτε να κάνετε εκδρομές από εκεί σε Ψέριμο κλπ

Νάξος επίσης καλή επιλογή πολλά μαγαζιά κ γραφικά.
Πολύ ωραία όλα αυτά και σας ευχαριστώ πολύ, αλλά έχουμε πάει σε όλα. Βέβαια, πολλές φορές επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως, αλλά Χίο και Λέσβο πήγαμε όταν είχαμε κορωνοϊό, δηλαδή σχετικά πρόσφατα, όπως και στην Πόθια. Ρόδο πήγαμε το 13 και το 16 και για μένα είναι το εντυπωσιακότερο νησί που έχω συναντήση (εκτός από τη Σαντορίνη που είναι μια κατηγορία μόνη της). Και Κω είχαμε πάει το 15.
Από κει και πέρα, κάπου μας κόλλησε η Τήνος και είναι πολύ πιθανό να πάμε. Υπάρχει μία επιλογή να τη συνδυάσουμε με την Άνδρο (αλήθεια, πόσες μέρες Μπατσί και πόσες στη Χώρα;). Εάν δεν επιλεγεί η Άνδρος, υπάρχει πιθανότητα να πάμε Ηράκλειο και από εκεί νομό Λασιθίου προς Σητεία και Ιεράπετρα.
Η άλλη επιλογή είναι Κάρπαθος και ό,τι ανέφερα παραπάνω στην Κρήτη.
Το βέλτιστο θα ήταν να υπήρχε καράβι από Τήνο προς Ρόδο, ώστε και να πάμε πάλι στην αγαπημένη μας Ρόδο αλλά και να κάνουμε μερικές ημερήσιες εκδρομές στα γειτονικά νησάκια (αλήθεια, η Τήλος φτάνεται αυθημερόν από τη Ρόδο;).

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κάρπαθος
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Τι ψάχνουμε: Σίγουρα κάπου που το βράδυ να έχει κίνηση με αρκετές ταβέρνες / μπαράκια και περαντζάδα (αδιαπραγμάτευτο).
Τελευταία αρχίσαμε να σκεφτόμαστε και για Άνδρο
Μόνο Ικαρία δεν έχουμε πάει από αυτά.
Υπάρχει μία επιλογή να τη συνδυάσουμε με την Άνδρο (αλήθεια, πόσες μέρες Μπατσί και πόσες στη Χώρα;). Εάν δεν επιλεγεί η Άνδρος, υπάρχει πιθανότητα να πάμε Ηράκλειο και από εκεί νομό Λασιθίου προς Σητεία και Ιεράπετρα.
Η άλλη επιλογή είναι Κάρπαθος και ό,τι ανέφερα παραπάνω στην Κρήτη.
Καλημέρα. Από όλα αυτά και με βάση της πιο έντονης νυχτερινής κίνησης ψηφίζω ασυζητητί Λασίθι με διαμονή και στον Άγιο Νικόλαο. Κάρπαθο έχω προγραμματίσει για φέτος οπότε θα έχω γνώμη μετά το Σεπτέμβρη. Αν παρόλα αυτά επιλεγεί η Άνδρος η διαμονή να είναι στη Χώρα.

alma

Member
Από κει και πέρα, κάπου μας κόλλησε η Τήνος και είναι πολύ πιθανό να πάμε. Υπάρχει μία επιλογή να τη συνδυάσουμε με την Άνδρο (αλήθεια, πόσες μέρες Μπατσί και πόσες στη Χώρα;). Εάν δεν επιλεγεί η Άνδρος, υπάρχει πιθανότητα να πάμε Ηράκλειο και από εκεί νομό Λασιθίου προς Σητεία και Ιεράπετρα.
Η Τήνος έχει όλα αυτά που ζητάτε ζωή το βράδυ,σοκάκια,εστιατόρια και αν θες περισσότερη γραφικότητα πας στα χωριά που είναι πολλα κι αξιόλογα.
Η Άνδρος για μένα είναι για λίγες μέρες,με ΙΧ τη γυρνάς εύκολα.

Στο Λασίθι σπάσαμε τη διαμονή σε Ιεράπετρα κ Άγιο Νικόλαο κ δεν μετανιώσαμε.Πολύ ζωντανά κ τα δύο.

Ostvarivanje

Member
Λοιπόν οι απαντήσεις σας είναι αυτό που λέμε to the point και σας ευχαριστώ πολύ για αυτό. Ξεκινάμε...

Καλημέρα. Από όλα αυτά και με βάση της πιο έντονης νυχτερινής κίνησης ψηφίζω ασυζητητί Λασίθι με διαμονή και στον Άγιο Νικόλαο. Κάρπαθο έχω προγραμματίσει για φέτος οπότε θα έχω γνώμη μετά το Σεπτέμβρη. Αν παρόλα αυτά επιλεγεί η Άνδρος η διαμονή να είναι στη Χώρα.
Όταν αναφέρομαι σε νυχτερινή ζωή όχι ντε εκεί καλά έντονη, απλά να έχει κόσμο, κίνηση, περαντζάδα. Έτσι κι αλλιώς με την κούραση όλης της ημέρας δεν θα μπορούμε να αντέξουμε και πολύ αργά. Λασίθι και Άγιο Νικόλαο είχαμε πάει το καλοκαίρι του 2014 αν δεν κάνω λάθος. Πάντως δεν θα έλεγα για πάρα πολύ έντονη νυχτερινή ζωή τότε. Δεν ξέρω τώρα πώς είναι. Θυμάμαι όλοι οι ξένοι τουρίστες έμεναν σε all inclusive hotels και επειδή στις 11:00 το βράδυ τελείωνε το δείπνο τους όλοι στις 10:50 εξαφανιζόταν. Και μετά μέναμε εμείς οι Έλληνες τουρίστες και οι ντόπιοι. Δεν ξέρω από τότε τι έχει αλλάξει. Επειδή σε ένα πλάνο έχουμε και την Κρήτη θα απαντήσω παρακάτω πώς το σκεφτόμαστε.
Στο πλάνο της Κρήτης βρίσκεται και η Κάρπαθος. Δηλαδή να πάμε πρώτα Κάρπαθο και λίγο στην Κάσο και μετά να πάμε Κρήτη.
Τέλος για την Άνδρο δεν αξίζει να μείνουμε και κάποιες μέρες στο Μπατσί; Γιατί και για εκεί άκουσα καλά λόγια.

Η Τήνος έχει όλα αυτά που ζητάτε ζωή το βράδυ,σοκάκια,εστιατόρια και αν θες περισσότερη γραφικότητα πας στα χωριά που είναι πολλα κι αξιόλογα.
Αν επιλεγεί η Τήνος, σίγουρα κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πηγαίνουμε στα χωριά. Από ό,τι είδα, άκουσα και διάβασα πρέπει να έχει αρκετά καλή ζωή το βράδυ η χώρα.
Η Άνδρος για μένα είναι για λίγες μέρες,με ΙΧ τη γυρνάς εύκολα
Αν τελικά πάμε Τήνο και Άνδρο πόσες μέρες το καθένα προτείνετε; Αν και πιο φυσιολογικό το βλέπω να την αφήσουμε την Άνδρο για άλλη χρονιά.
Στο Λασίθι σπάσαμε τη διαμονή σε Ιεράπετρα κ Άγιο Νικόλαο κ δεν μετανιώσαμε.Πολύ ζωντανά κ τα δύο.
Όπως ανέφερα και παραπάνω, στον Άγιο Νικόλαο έχουμε μείνει και για αυτό σκεφτόμαστε μετά την Κάρπαθο να χωρίσουμε τη διαμονή σε Σητεία και Ιεράπετρα. Όποιος γνωρίζει πώς είναι η Σητεία;

Όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή και αν δεν προταθεί κάτι άλλο που θα μας αρέσει περισσότερο, η μία επιλογή είναι να πάμε Τήνο, 2-3 μέρες Σύρο και μετά να φύγουμε για Ρόδο και να κάνουμε και δυο αυθημερόν εξορμήσεις προς Χάλκη και Σύμη.
Η άλλη επιλογή είναι να πάμε Κάρπαθο και μετά Σητεία, Ιεράπετρα και αν μας μείνει χρόνος και Ηράκλειο.

nikoponis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Η Κρητη, απο μονη της θα ηθελε 10 μερες τουλαχιστον, ιδανικα κανα 3μηνο! Οποτε αν πατε Κρητη, θα προτεινα να μεινετε εκει. Εχει τα παντα, παντού. Στις άλλες επιλογες, εγώ Τηνο-Ναξο θα συνδυαζα, ισως και καποιο αλλο κοντινο νησι με ferry hop on hop off. Την Ανδρο δεν την προτεινω, σε σχεση με τους υπολοιπους προορισμους, δεν ενδεικνυται για αυτο που λεμε διασκεδαση μεχρι πρωιας.. Επισης σιγουρα οχι Μπατσι, το πιο αδιαφορο και τουριστικο μερος στο νησι. Η Χωρα πολυ καλυτερα

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κάρπαθος
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Η Κρητη, απο μονη της θα ηθελε 10 μερες τουλαχιστον, ιδανικα κανα 3μηνο! Οποτε αν πατε Κρητη, θα προτεινα να μεινετε εκει. Εχει τα παντα, παντού. Στις άλλες επιλογες, εγώ Τηνο-Ναξο θα συνδυαζα, ισως και καποιο αλλο κοντινο νησι με ferry hop on hop off. Την Ανδρο δεν την προτεινω, σε σχεση με τους υπολοιπους προορισμους, δεν ενδεικνυται για αυτο που λεμε διασκεδαση μεχρι πρωιας.. Επισης σιγουρα οχι Μπατσι, το πιο αδιαφορο και τουριστικο μερος στο νησι. Η Χωρα πολυ καλυτερα
Δεν ήθελα να τα πω έτσι! Είπα να είμαι πιο... διακριτική!😜 Αλλά Ναι! Συμφωνώ 100%

alma

Member
Τέλος για την Άνδρο δεν αξίζει να μείνουμε και κάποιες μέρες στο Μπατσί; Γιατί και για εκεί άκουσα καλά λόγια.

Αν επιλεγεί η Τήνος, σίγουρα κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πηγαίνουμε στα χωριά. Από ό,τι είδα, άκουσα και διάβασα πρέπει να έχει αρκετά καλή ζωή το βράδυ η χώρα.

Αν τελικά πάμε Τήνο και Άνδρο πόσες μέρες το καθένα προτείνετε; Αν και πιο φυσιολογικό το βλέπω να την αφήσουμε την Άνδρο για άλλη χρονιά.
Εμείς Μπατσί μείναμε γιατί ήταν πολύ ζωντανό με μπαράκια,εστιατόρια,μαγαζιά κ ταυτόχρονα φθηνότερο από τη Χώρα.Η Χώρα είναι πιο όμορφη αλλά κ ακριβότερη.

10 μέρες έχετε;
Ίσως 6 μέρες Τήνο,4 Άνδρο.

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κάρπαθος
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Όταν αναφέρομαι σε νυχτερινή ζωή όχι ντε εκεί καλά έντονη, απλά να έχει κόσμο, κίνηση, περαντζάδα. Έτσι κι αλλιώς με την κούραση όλης της ημέρας δεν θα μπορούμε να αντέξουμε και πολύ αργά.
Ακριβώς το ίδιο εννοούμε... Και να μπορω να βολτάρω λίγο κάπου! Να εναλλάσσονται λίγο οι παραστάσεις
Πάντως δεν θα έλεγα για πάρα πολύ έντονη νυχτερινή ζωή τότε. Δεν ξέρω τώρα πώς είναι. Θυμάμαι όλοι οι ξένοι τουρίστες έμεναν σε all inclusive hotels και επειδή στις 11:00 το βράδυ τελείωνε το δείπνο τους όλοι στις 10:50 εξαφανιζόταν. Και μετά μέναμε εμείς οι Έλληνες τουρίστες και οι ντόπιοι. Δεν ξέρω από τότε τι έχει αλλάξει.
2 φορές επίσκεψη Λασίθι μετά το 2020 δεν είδα κάτι τέτοιο. Ούτε στον Άγιο ούτε στην Ιεράπετρα. Σίγουρα δεν είναι Χανιά ούτε Ρόδος αλλά προσωπικά με κάλυψε.
Πάντα η απάντηση είναι σε σχέση με την ερώτηση. Αν σου φάνηκε λίγος ο Αγιος(εννοώ για βράδυ), εγώ δεν μπορώ να σου πω πήγαινε Άνδρο. Μου έχεις βάλει προτεραιότητα τη βραδινή βόλτα...

Ostvarivanje

Member
Κρήτη δεν είναι η πρώτη μας φορά αλλά θα είναι η τέταρτη! Στην Κρήτη, όπως ανέφερα θέλουμε να πάμε σε συγκεκριμένα μέρη (Σητεία, Ιεράπετρα και Ηράκλειο).
Νάξο έχουμε πάει, αλλά όσο να πεις μακρινό μου φαίνεται το 2017 που πήγαμε.
Για να μην παρεξηγηθώ να πω ότι δε μας ενδιαφέρει κραιπάλη έως πρωίας αλλά μέρη με κόσμο μέχρι 1-2 τη νύχτα.
Δεν ξέρω, αλλά στην Άνδρο κάτι μου λέει ότι θα πρέπει να μείνουμε και Χώρα και Μπατσί (βέβαια υπάρχουν και κάποιοι λόγοι που ίσως το αφήσουμε για του χρόνου).
Δεν ήθελα να τα πω έτσι! Είπα να είμαι πιο... διακριτική!😜 Αλλά Ναι! Συμφωνώ 100%
Σε ποιο ακριβώς αναφέρεστε; Στο ότι χρειάζεται η Κρήτη όλο το χρονικό διάστημα ή σε κάτι άλλο;
Εμείς Μπατσί μείναμε γιατί ήταν πολύ ζωντανό με μπαράκια,εστιατόρια,μαγαζιά κ ταυτόχρονα φθηνότερο από τη Χώρα.Η Χώρα είναι πιο όμορφη αλλά κ ακριβότερη.
Νομίζω το είχα διαβάσει που το είχατε γράψει και σε κάποιο άλλο σημείο και, όπως έγραψα, πιστεύω ότι θα ήταν καλό να το δούμε για του χρόνου.
10 μέρες έχετε;
Ίσως 6 μέρες Τήνο,4 Άνδρο.
Αν αφήσουμε την Άνδρο, εμείς το σκεφτόμασταν για 5 στην Τήνο, 2-3 στη Σύρο (ανάλογα και πότε θα έχει καράβι για Ρόδο) και μετά κάπου 5-7 στη Ρόδο (εκτός αν το σπάσουμε και αυτό σε 2-3 στη Ρόδο και άλλες 2-3 στην Κω).

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κάρπαθος
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Σε ποιο ακριβώς αναφέρεστε; Στο ότι χρειάζεται η Κρήτη όλο το χρονικό διάστημα ή σε κάτι άλλο;
Αναφέρομαι σε όλο το μήνυμα του μέλους nikoponis και ειδικά στην αναφορά του στην Άνδρο

Ostvarivanje

Member
Ακριβώς το ίδιο εννοούμε... Και να μπορω να βολτάρω λίγο κάπου! Να εναλλάσσονται λίγο οι παραστάσεις
Ακριβώς αυτό! Για τη βόλτα εννοώ. Γενικά δεν μπορώ να διανοηθώ να είμαι διακοπές και να μη βολτάρω δίπλα στη θάλασσα. Είχαμε πάει Σίφνο το 2018 και μέναμε Απολλωνία, με προοπτική να μείνουμε 5 βράδια. Ναι, είχε κόσμο η Απολλωνία αλλά σε ταβερνάκια και έτσι. Μου είχε λείψει η βόλτα από την πρώτη μέρα. Βέβαια δεν υπήρξε και δεύτερη γιατί έμαθα κάτι πολύ δυσάρεστο και έπρεπε να φύγω (ήταν όταν καιγόταν το Μάτι) και ακόμα αυτό το δυσάρεστο προσωπικό γεγονός με κάνει να το αποφεύγω αυτό το νησί ακόμα και σήμερα. Τέλος πάντων...
2 φορές επίσκεψη Λασίθι μετά το 2020 δεν είδα κάτι τέτοιο. Ούτε στον Άγιο ούτε στην Ιεράπετρα. Σίγουρα δεν είναι Χανιά ούτε Ρόδος αλλά προσωπικά με κάλυψε.
Εγώ, πάντως μιλάω για κάποια χρόνια πριν. Πάντως ήταν λίγο άδικο και για τους μαγαζάτορες αλλά και για τους ντόπιους και εμάς τους εγχώριους τουρίστες, να βγαίνεις για παράδειγμα στις 9 το βράδυ και να γίνεται χαμός από κόσμο και μετά τις 11, όχι ότι ερήμωνε αλλά υπήρχε εμφανής διαφορά. Αλλά παρόλα αυτά (παρότι μείναμε 7 ημέρες να γυρίσουμε το νομό Λασιθίου, κανένα βράδυ δε βαρεθήκαμε και ήταν πολύ ωραία). Όσο για την Ιεράπετρα, μου άρεσε πολύ, αλλά ουσιαστικά μείναμε για κάτι ώρες και για αυτό θέλουμε να ξαναπάμε. Μου έκανε εντύπωση μέσα στην πόλη μια παραλία (με βότσαλα πρέπει να ήταν) με αρκετό κόσμο και ήταν πολύ όμορφα. Πάντως θυμάμαι είχε πολλή ζέστη. Ελπίζω να μην είναι συνεχόμενα με πολλή ζέστη.
Πάντα η απάντηση είναι σε σχέση με την ερώτηση. Αν σου φάνηκε λίγος ο Αγιος(εννοώ για βράδυ), εγώ δεν μπορώ να σου πω πήγαινε Άνδρο. Μου έχεις βάλει προτεραιότητα τη βραδινή βόλτα...
Εντάξει, πας που πας κάπου για διακοπές, να το ευχαριστηθείς στο έπακρο. Και αν ξεκινάς από πόλη της Δυτικής Μακεδονίας που γενικά όσο πάει και μειώνεται ο κόσμος της, ε όπως και να το κάνουμε θες να δεις κόσμο, κίνηση κλπ. Δε θέλω να πάμε κάπου να περνάμε καλά όλη τη μέρα και τι βράδυ να μην έχουμε τι να κάνουμε.
Αναφέρομαι σε όλο το μήνυμα του μέλους nikoponis και ειδικά στην αναφορά του στην Άνδρο
Νόμισα ότι αναφερόσασταν περισσότερο στην Κρήτη. Όλα καλά πάντως μιας και σχεδόν έχει αποκλειστεί για φέτος η Άνδρος. Εκτός και αν.... τουλάχιστον τα τελευταία πέντε χρόνια βιώνουμε συνεχώς αλλαγές του προγράμματος των διακοπών μας, οπότε ποτέ μη λες ποτέ!

nikoponis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Κρήτη δεν είναι η πρώτη μας φορά αλλά θα είναι η τέταρτη! Στην Κρήτη, όπως ανέφερα θέλουμε να πάμε σε συγκεκριμένα μέρη (Σητεία, Ιεράπετρα και Ηράκλειο).
Νάξο έχουμε πάει, αλλά όσο να πεις μακρινό μου φαίνεται το 2017 που πήγαμε.
Για να μην παρεξηγηθώ να πω ότι δε μας ενδιαφέρει κραιπάλη έως πρωίας αλλά μέρη με κόσμο μέχρι 1-2 τη νύχτα.
Δεν ξέρω, αλλά στην Άνδρο κάτι μου λέει ότι θα πρέπει να μείνουμε και Χώρα και Μπατσί (βέβαια υπάρχουν και κάποιοι λόγοι που ίσως το αφήσουμε για του χρόνου).
Αν αφήσουμε την Άνδρο, εμείς το σκεφτόμασταν για 5 στην Τήνο, 2-3 στη Σύρο (ανάλογα και πότε θα έχει καράβι για Ρόδο) και μετά κάπου 5-7 στη Ρόδο (εκτός αν το σπάσουμε και αυτό σε 2-3 στη Ρόδο και άλλες 2-3 στην Κω).
Νομίζω αυτό είναι το καλύτερο σενάριο. Εγώ προσωπικά θα έμενα μόνο σε νησιά του Αιγαίου, επειδή Ρόδο έχω πάει αρκετές φορές, αλλά είναι και απόσταση από Κυκλαδες, οπότε θα χάσετε χρόνο στο πλοιο. Κω δεν την προτείνω με τίποτα, ίσως ο πιο αδιάφορος νησιώτικος προορισμός που έχω πάει.
Η Ανδρός εμένα μου άρεσε, παντως. Ωραίες παραλιες, ειδικά άμα δεν πιάνει κύμα, καλό φαγητό, γενικά ήσυχο νησί. Τήνο και Σύρο θα πέρναγα άνετα όλες τις μέρες, ίσως με καμιά αυθημερόν σε κάποιο κοντινό νησί. Ναξος επισης καλή επιλογή, μεγαλο νησι που έχει τα πάντα. Καλές βουτιές !

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.068
Μέλη
39.815
Νεότερο μέλος
alexplat

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom