Προτασεις για Μονεμβασια

Venia

Member
Μηνύματα
242
Likes
57
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
Βόρειος Πόλος
είχα μείνει σε μοναστηριακό ξενοδοχείο παραδίπλα στην εκκλησια δε θυμαμαι το όνομα..

Νομίζω ότι αναφέρεσαι στα Κελλιά-πολύ ωραίος ξενώνας.
 

Venia

Member
Μηνύματα
242
Likes
57
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
Βόρειος Πόλος
Ψάχνοντας στο ίντερνετ κάπου να μείνουμε για το τριήμερο του καρναβαλιού (παρέα 5 ατόμων), τα ξεκοκκάλισα όλα (τα εντός κάστρου) και ξεχώρισα τα εξής :
1) Μονοπάτι - το έχει μία Ελβετίδα με την οποία έκανα συνεννοήσεις μέσω mail στα γαλλικά καθώς μπορεί να γράφει στα γαλλικά κι αγγλικά μόνο.Απαντούσε στα mails μου αμέσως.Πολύ όμορφο σπιτάκι με 2 υπνοδωμάτια, μπάνιο, κουζινάκι, τραπεζαρία και καθιστικό με τζάκι - όλα αυτά σε διαφορετικ
ά επίπεδα, δηλ.τα χωρίζουν λίγα σκαλάκια.Διαθέτει air condition μόνο στο καθιστικό γιατί στα υπνοδωμάτια έχει θερμαινόμενο πάτωμα. Τιμή για 5 άτομα = 130 ευρώ/βράδυ.
2) Αρδάμης - Αναφέρθηκε παραπάνω.
3)Θεοφανώ Art Hotel - εκεί μείναμε καθώς μας άρεσε περισσότερο από όλα και η τιμή του ήταν οκ. Απλώνεται σε 5 κτίρια μπροστά στη θάλασσα και την πλατεία Χρυσαφίτισσας με το ομώνυμο εκκλησάκι, πράγμα που συνεπάγεται ότι έχει λιγάκι περπάτημα μέχρι να φτάσεις εκεί- όχι κάτι το τρομερό βέβαια απλά μας κούρασε λιγάκι τη μέρα που φεύγαμε επειδή έπρεπε να ανέβουμε αρκετά σκαλιά κι ανηφόρα φορτωμένοι με τα πράγματα. Επίσης, διαθέτει μία τρίκλινη σουίτα σε διαφορετική τοποθεσία-πολύ πιο κοντά στην πύλη και χωρίς ανηφόρες.
Θετικά : πανέμορφα κτίρια και δωμάτια.Η τρίκλινη σουίτα έχει για το τρίτο άτομο 1 ημίδιπλο κρεββάτι μέσα σε 1 σπηλίτσα με πέτρινο θόλο.Το διπλό κρεββάτι είναι κτιστό. Οι 3 φίλοι μας έμειναν εκεί κι όχι στο συγκρότημα που είναι μπροστά στη θάλασσα καθώς μόνο εκείνη η σουίτα μπορεί να φιλοξενήσει 3 ενήλικες. Ένα τρίκλινο που έχει, είναι πολύ όμορφο αλλά το τρίτο κρεββάτι του είναι τόσο στενό που κοιμίζει μόνο παιδάκι. Εμείς μείναμε στο δωμάτιο Αναστασία.Το μπάνιο είναι όλο πέτρινο. Στους τοίχους του υπνοδωματίου υπάρχουν κομμάτια ασοβάτιστα όπου φαίνεται η πέτρα. Ο φωτισμός είναι απαλός και δίπλα στο κρεββάτι υπάρχει 1 στέρνα σκεπασμένη με τζάμι κι εσωτερικό φωτισμό και κοιτάζοντας μέσα βλέπεις το νερό στο βάθος. Στο πάτωμα υπάρχει 1 αυλάκι σκεπασμένο κι αυτο με τζάμι.Γενικά, το συγκεκριμένο δωμάτιο είναι πολύ ατμοσφαιρικό. Έχει επίπεδη τηλεόραση και 1 ψυγειάκι.Δεν έχει καθιστικό ή κουζίνα.Τα δωμάτια (εκτός του τρίκλινου των φίλων μας) είναι σε άριστη κατάσταση καθώς λειτουργούν από τις 5/2/2012 και πολύ καθαρά.
Προσφέρεται δωρεάν πρωινό σε αίθουσα με καλογερικό τραπέζι,και άλλη υπέροχη διακόσμηση.
Το πρωινό δεν έχει τεράστια ποικιλία αλλά είναι σπιτικό : βραστά αυγά(σούπερ μάρκετ- η μόνη παραφωνία), χειροποίητη μαρμελάδα μανταρίνι και φράουλα, μέλι, βούτυρο,ψωμί,φρυγανιές, χειροποίητο κέικ, τυρί φέτα με ελιές και ντομάτα.Μήλα και πορτοκάλια κι από ροφήματα, καφέδες και φυσικός χυμός πορτοκάλι. Κάτω από την αίθουσα πρωινού υπάρχει γωνιά με ενσύρματο ίντερνετ, γωνιά με βιβλιοθήκη και καθιστικό- όλα αυτά σε πέτρινους χώρους με συλλεκτικά έπιπλα κι αντικείμενα. Γενικά, σε όλους τους χώρους νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε μουσείο.'Ολα γύρω σου είναι ποιοτικά, διαλεγμένα και ταιριασμένα ένα προς ένα κι ακριβά.
Τέλος, το σάιτ του ξενώνα έχει άπειρες φωτογραφίες που ανταποκρίνονται στην παραγματικότητα.
Αρνητικά : -η ιδιοκτήτρια, κυρία Φανή είναι γενικά ευγενική αλλά έχει το ελάττωμα να σου λέει συνέχεια ότι είναι πλούσια, νομικός,να αναλύει τα βιογραφικά των παιδιών της και να τονίζει συνεχώς ότι τα δωμάτιά της είναι "κουλτουριάρικα, ερωτικά" κι ό,τι άλλο σκεφτείς :bleh: . Αυτό το έκανε και στο τηλέφωνο και αργότερα, κατ'ιδίαν.
- Επίσης, μας έκανε αρνητική εντύπωση το ότι ενώ την είχα πάρει 1 σωρό τηλέφωνα φτάνοντας κι είχαμε κλείσει ραντεβού για να μας περιμένει,περιμέναμε 10 λεπτά φορτωμένοι στην πύλη κι όταν έφτασε, αντί να χαιρετήσει εμάς, μας προσπέρασε και παρέλαβε 1 ζευγάρι με πόρσε το οποίο έφτασε μετά από εμάς. Φορτώθηκε με τις βαλίτσες της κοπέλας κι έφυγαν χωρίς να μας μιλήσει. Δεν ήμασταν σίγουροι ότι ήταν αυτή κι έτσι την ξαναπήρα τηλέφωνο. Μου είπε ότι τακτοποιεί 1 ζευγάρι κι έρχεται. Μέχρι να γίνει αυτό, πέρασαν άλλα 25 λεπτά.
- Όσον αφορά τα δωμάτια, ενώ στο σάιτ έγραφε ότι έχει καλλυντικά apivita, το μόνο που είχε στο μπάνιο, ήταν 1 σαπουνάκι για τα χέρια. Επίσης, δεν είχε πάπλωμα με πούπουλα όπως διαφήμιζε αλλά 1 κουβέρτα, ούτε και wifi. Τέλος, τα κινητά μας είχαν σήμα μόνο έξω από τα δωμάτια και μετά το μπάνιο έπρεπε να σφουγγαρίζεις καθώς η ντουζιέρα είναι σε ενιαίο χώρο.
Συνοψίζοντας, θα πω ότι παρόλα τα αρνητικά του, σε όλη την παρέα μας υπερτέρησαν τα θετικά και δε μετανιώσαμε για την επιλογή μας!!! Τιμή: 85 το δίκλινο και 110 η τρίκλινη σουίτα.
 

Venia

Member
Μηνύματα
242
Likes
57
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
Βόρειος Πόλος
Για την καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς δεν έχω να πω κάτι νέο. Πήγαμε για πρώτη φορά και επιστρέψαμε όλοι ενθουσιασμένοι. Μέρος μαγευτικό κι οπωσδήποτε θα ξαναπάμε. Ανεβήκαμε στην άνω Πόλη με την καταπληκτική πανοραμική θέα και το εκκλησάκι της Αγίας Σοφίας (δυστυχώς ήταν κλειστό κι αρκεστήκαμε στο να κρυφοκοιτάξουμε από την κλειδαρότρυπα). Φάγαμε στη Ματούλα (πολύ νόστιμο φαγητό και μας κέρασαν χαλβά- 15 ευρώ /άτομο), στο Κανόνι,(λίγο ακριβότερο και χρέωσαν το χαλβά 6 ευρώ) και σε 1 άλλο εκτός κάστρου. Για καφέ, στο Ενετικόν και για ποτό στο Malvasia, πολύ ωραία και τα 2.
Την Κυριακή το μεσημέρι παρακολουθήσαμε το καρναβάλι στη Γέφυρα με παρέλαση των σχολείων (5-20 άτομα το κάθε γκρουπ). Όντας συνηθισμένοι στο καρναβάλι της πόλης μας, Πάτρας, αυτό το καρναβάλι μας άρεσε γιατί ήταν διαφορετικό. Λιτό και περιεκτικό. Το βράδυ αποφασίσαμε να κυκλοφορήσουμε μεταμφιεσμένοι αλλά φαίνεται πως δεν είχε κανένας άλλος την ίδια ιδέα με μας κι έτσι καταλήξαμε να περιφερόμαστε στα σοκάκια ένας σείχης με πούρο και γυαλί ηλίου, ένας μαύρος ζουλού, 1 σέξι καλόγρια με ράσα και διχτυωτό, 1 γατούλα με δερμάτινα και μία μπουζουξού με καροτί μαλλί! Μπορώ να πω ότι ψυχαγωγήσαμε τον κόσμο! Χαχαχα!!
Συμβουλές : Φορτίστε μπαταρίες στη φωτογραφική γιατί θα βγάλετε πάααρα πολλές φωτογραφίες. Μην παραλείψετε βόλτα στην Άνω Πόλη(φορέστε ελαφριά ρούχα,αθλητικά παπούτσια και πάρτε μαζί νεράκι) και στο σπίτι του Γιάννη Ρίτσου (στο αριστερό χέρι μόλις περάσεις την πύλη.Το βλέπεις μόνο εξωτερικά αλλά υπάρχει εκεί η προτομή του και η θέα είναι φανταστική. Επίσης, επισκεφτείτε το μικρό Αρχαιολογικό μουσείο και φυσικά την πλατεία της Χρυσαφίτισσας. Η βαλίτσα με ροδάκια και οι βαριές αποσκευές θα σας κάνουν τη ζωή δύσκολη ενώ ξεχάστε το τακούνι ακόμα και για λίγα μέτρα καθώς όλα τα δρομάκια είναι λιθόστρωτα.
 

manolism

Member
Μηνύματα
387
Likes
1.772
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Το Σαββατοκυριακο επισκευτηκα και εγω για πρωτη φορα την Μονεμβασια. Οι πληροφοριες που διαβασα απο το παρον θεμα ηταν πολυ χρησιμες!! Απο την προσωπικη μου εμπειρια πιστευω οτι καποιος που επισκεπτεται την Μονεμβασια καλυτερα ειναι να μεινει μεσα στο καστρο. Το ολο κλιμα και η ατμοσφαιρα που επικρατει ειναι κατι το διαφορετικο και πραγματικα αξιζει!! Ετσι και αλλιως ολα μεσα στο καστρο ειναι, οπως ειπαν και τα παιδια παραπανω υπαρχουν τεσσερα καφε τα οποια ολα ειναι πολυ ομορφα και ξεχωριστα και το βραδυ λειτουργουν και σαν μπαρακια. Ολος ο κοσμος και απο τις γυρω περιοχες εκει ερχονται για καφε και ποτο. Επιλογες για διαμονη υπαρχουν πολλες μεσα στο καστρο. Για φαγητο τωρα, μεσα στο καστρο οι επιλογες που υπαρχουν ειναι τρεις και αυτο που προσφερουν ειναι μονο θεα διοτι απο ποιοτητα και τιμες δεν ειναι κατι ιδιαιτερο. Ειναι προτιμοτερο να πατε σε καποια ταβερνα εξω απο το καστρο ή σε αλλο χωριο. Εγω πηγα στον Αγ. Γιαννη στην ταβερνα Αθα που προτεινε ο σαιτας και τον ευχαριστω διοτι πραγματικα αξιζει!! Ποιοτικο φαγητο, μεγαλες μεριδες, ομορφος χωρος και πολυ φιλικος ο ιδιοκτητης!! Επισης και το χωριο Γερακας που προτεινουν καποια μελη ειναι πολυ γραφικο και αξιζει να το δει καποιος.
 

jason9575

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Αν είστε με αμάξι κι έχετε όρεξη, να πάτε μονοήμερη ελαφόνησο!!
(αν και προσφέρετε πιο πολύ για καλοκαίρι)
Αυτό που επίσης αξίζει είναι στο γυρισμό να πάτε Καλαμάτα, είτε απο κάτω για να δείτε την Καρδαμύλλη, είτε απο το βουνό. Μαγευτικές διαδρομές και οι δύο.
Να περάσεις καλά!!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Αν είστε με αμάξι κι έχετε όρεξη, να πάτε μονοήμερη ελαφόνησο!!
(αν και προσφέρετε πιο πολύ για καλοκαίρι)
Αυτό που επίσης αξίζει είναι στο γυρισμό να πάτε Καλαμάτα, είτε απο κάτω για να δείτε την Καρδαμύλλη, είτε απο το βουνό. Μαγευτικές διαδρομές και οι δύο.
Να περάσεις καλά!!
και οχι μονο την Καρδαμυλη ..γκουχ γκουχ:D:D
 

thekkk

Member
Μηνύματα
9
Likes
0
Πρόταση για φαγητό!

Φίλε gd197 συμφωνώ απόλυτα για το Επιδήλιον στα Φούτια! Εμείς πήγαμε Μεγάλη Εβδομάδα που ο κόσμος νήστευε, ήταν και σχετικά αργά το μεσημέρι και ήμαστε μόνοι μας στο μαγαζί αλλά πραγματικά το φαγητό ήταν μακράν το καλύτερο που φάγαμε στη Μονεμβασιά! Το μαγαζί δε σου γεμίζει το μάτι αρχικά (όχι ότι είναι άσχημο ή κάτι τέτοιο) αλλά ειλικρινά το φαγητό δεν παίζεται! Τέλειες πρώτες ύλες, η ντομάτα στη χωριάτικη γευστικότατη, τυροπιτάκια και κολοκυθοκεφτέδες φανταστικά! Η θέα όντως σου κόβει την ανάσα! Η διαδρομή έχει λίγες στροφούλες αλλά δεν είναι πολύ μακριά, αξίζει και μόνο για να φας εκεί!
 

manelaki

Member
Μηνύματα
1.282
Likes
392
3,5 ωρες περιπου. Στους χαρτες του google μπορεις εκει που λεει ληψη οδηγιων να δεις ακριβως τη διαδρομη και τη διαρκεια της απλα βαζοντας αφετηρια και προορισμο.
 

kostasdel

Member
Μηνύματα
8
Likes
0
τα βλέπω αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να τα εμπιστευτώ. Το google πχ νομίζω μου λέει 3μιση ώρες οτι είναι από Ναύπλιο, όχι απο Κόρινθο... Ο δρόμος είναι ορεινός με στροφές υποθέτω...
 

manelaki

Member
Μηνύματα
1.282
Likes
392
Κορινθος-Τριπολη με το κτελ ειναι 1 ωρα.
Τριπολη-Σπαρτη αλλη 1 ωρα.
Σπαρτη-Ναυπλιο 1 και 35 λεπτα λογικο το βρισκω. Και αποκλειω να κανεις περισσοτερη ωρα απ'το κτελ οπως και να'ναι ο δρομος που παρεπιπτοντως νομιζω δεν εχει κατι τρομερο. Εχω κανει τη διαδρομη μεχρι Μολαους με το κτελ πολλες φορες!!!
 

kostasdel

Member
Μηνύματα
8
Likes
0
1000 ευχαριστώ! Κανά καλό μέρος κοντά στην Μονεμβασιά για διαμονή ώστε να καλύψω από Γέρακα μέχρι Ελαφονήσι με καθημερινές εξορμήσεις;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

No members online now.

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.723
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom