Αργεντινή Ουρουγουάη Πρωτοχρονιάτικο ταξίδι Αργεντινή και ολίγη Ουρουγουάη

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.589
Likes
9.719
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ονειρεμένο Ταξίδι
New Zealand

1η Ιανουαρίου 2019: Βρισκόμενος στο οικογενειακό τραπέζι και περνώντας για πρώτη χρονιά πρωτοχρονιά με την οικογένειά μου μετά από 5 χρόνια, κάνω την ακόλουθη ευχή! "Άντε και του χρόνου πρωτοχρονιά με σορτσάκια και χαβανέζικα πουκάμισα". Το είπα φωναχτά για να το ακούσω πρώτος εγώ, οι υπόλοιποι γελούσαν...

Πέρασε ο καιρός, περάσανε οι μήνες, οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι φίλοι μου που έχουμε κάνει Πρωτοχρονιά όλοι μαζί σε Βελιγράδι, Μόσχα, Κίεβο και Βουκουρέστι τα προηγούμενα χρόνια, σχεδιάζαν Πρωτοχρονιά στη Γεωργία. Δεν με ενθουσίαζε καθόλου η ιδέα, πρώτον γιατί είχα πάει, δεύτερον γιατί δεν τρελαινόμουν να αλλάξω χρονιά στη Τιφλίδα και τρίτον γιατί είπαμε.. σορτσάκια και χαβανέζικα πουκάμισα...

Με τον καιρό, κάπου η σκέψη ξεθώριασε, προέκυψε και ένας αρραβώνας στην οικογένεια μέσα στις γιορτές, οπότε δεν υπήρχε στο μυαλό μου για αρκετό διάστημα. Φτάνοντας στις Χριστουγενιάτικες γιορτές και βλέποντας τον καιρό πως ήταν και πως θα ήταν για τις επόμενες 2 βδομάδες, άρχισα να μονολογώ ("και εσύ που έλεγες ότι θα κάνεις Πρωτοχρονιά με μοχίτο στο χέρι και κοίτα τώρα που είσαι, με μπουφάν και πουλόβερ και πίνεις χαμομήλι στο τζάκι, ντροπή σου") και άλλα τέτοια ωραία.

Μην τα πολυλογώ, μετά από ψάξιμο λιγότερο της μισής ώρας για πτήσεις κλπ, και συνεννόηση με την δουλειά για τις μέρες που θα λείπω, 28 Δεκεμβρίου κλείστηκαν τα εισιτήρια.

1η Ιανουαρίου 2020: 17:00 το απόγευμα ήμουν στο Ελ. Βενιζέλος, οι πτήσεις με Αλιτάλια, 2 ώρες στάση στη Ρώμη και μετά ολονύχτιο ταξίδι για Μπουένος Άιρες και άφιξη στο Ezeiza Airport στις 8 το πρωί.

Το cabin max backpack μου γεμάτο με κοντομάνικα, σορτσάκια, μαγιώ, άντε και 3 τζινάκια έτσι για τα μάτια του κόσμου.

Dreams come true! :xalara: :xalara: :xalara: :clap::clap::clap:
IMG_8626.JPG


 
Last edited by a moderator:

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.589
Likes
9.719
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ονειρεμένο Ταξίδι
New Zealand
Η Αργεντινή πάντα αποτελούσε όνειρο ζωής, πάντα έλεγα ότι εάν ποτέ πάω Νότια Αμερική, θα ήθελα να ξεκινήσω από την Αργεντινή. Γιατί;

Γιατί Μπουένος Άιρες, γιατί Μπόκα, γιατί Ντιέγκο, γιατί Ρικέλμε, γιατί μάτε, γιατί ασάδο, γιατί Τσε, γιατί Παταγονία, γιατί τάνγκο, γιατί καστεσσάνο και όχι καστεγιάνο, γιατί, γιατί, γιατί... Εάν στις υπόλοιπες Λατινομερικάνικες χώρες έβρισκα 10 γιατί, στην Αργεντινή πάντα έβρισκα 100.

Ήρθε η ώρα λοιπόν που αυτό το ταξίδι θα γινόταν πραγματικότητα. Για να καταλάβετε το πόσο τελευταία στιγμή έκλεισα τα εισιτήρια, διαμονή την έψαξα στο αεροδρόμιο της Ρώμης, μεταξύ των δυο πτήσεων.

Πάντα όταν πηγαίνω σε μέρη που δεν γνωρίζω κάποια είτε καθόλου άτομα, προτιμώ τις πρώτες 2 μέρες να μένω σε χόστελ για να κοινωνικοποιηθώ με αντίστοιχους ταξιδιώτες. Έτσι έπραξα και τώρα. Γενικά τα χόστελ είναι πολύ οικονομικά στο Μπουένος Άιρες, ξεκινούν από 5-6 ευρώ την βραδιά και φτάνουν μέχρι τα 13-15 max. Έπελεξα το χόστελ που είχε τις καλύτερες κριτικές στο hostelworld.com, 12 ευρώ την βραδιά σε τετράκλινο με δικό του μπάνιο και τουαλέτα. Το χόστελ λέγεται America del sur και βρίσκεται στη περιοχή του San Telmo. Αρκετά αξιοπρεπές, με ημερήσια walking tours σε διαφορετικά σημεία της πόλης ανα μέρα, play room και γενικά πολύ καλή ατμόσφαιρα.

Αφού λοιπόν έκλεισα το χόστελ 2 μέρες στο Σαν Τέλμο, επέλεξα τις επόμενες 3 μέρες να νοικιάσω airbnb στο Palermo Soho. Με 30-40 ευρώ το βράδυ βρίσκεις πολύ καλό διαμέρισμα με κοινόχρηστη πισίνα (και jacuzzi) είτε στο roof garden είτε σε κάποιο άλλο σημείο του συγκροτήματος. Το διαμέρισμα που επέλεξα ήταν στη Godoy Cruz avenue, που είναι ουσιαστικά μεταξύ Palermo Soho, Palermo Hollywood και Plaza Serrano, όλα αυτά σε walking distance.

Γενικά σε όποιον θέλει να αφιερώσει 5-6 συνεχόμενες μέρες στο Μπουένος Άιρες θα του έλεγα να κάνει ακριβώς το ίδιο. Πρώτα διαμονή στο Σαν Τέλμο και μετά στο Παλέρμο.

Ο λόγος;

Πρώτα απ'όλα το Buenos Aires είναι τεράστιο. Παρ'ότι οι συγκοινωνίες και το uber και το cabify είναι πάμφθηνα (περισσότερες πληροφορίες για αυτά παρακάτω), είναι κρίμα να τρώτε ώρες στο δρόμο για να πηγαίνετε να δείτε διαφορετικά σημεία της πόλης. Εάν χωρίσετε την διαμονή σας σε 2 ζώνες (ας τις πούμε ζώνη λιμανιού και ζώνη Παλέρμο) τότε από εκεί και πέρα χωρίζετε και τα μέρη που θέλετε να δείτε και οι απόστασεις είναι πολύ μικρότερες.

Στη ζώνη λιμανιού, χωρίζοντας τα βασικά σημεία, μπορείτε να δείτε Plaza de Mayo, San Telmo, Puerto Madero, Reserva Ecologica, La Boca, avenida 9 de Julio, Ferra Mataderos κλπ σε αποστάσεις είτε 15-20 λεπτών με τα πόδια, είτε 5-10 λεπτά με το uber. Επίσης, όταν μένετε σε αυτή την περιοχή συνδυάζεται και το μονοήμερο (ή και παραπάνω) ταξίδι στην Ουρουγουάη, καθ΄ότι το λιμάνι είναι στα 1-2 χλμ από το Σαν Τέλμο.

Στη ζώνη Παλέρμο, πάλι χωρίζοντας τα βασικά σημεία, μπορείτε να δείτε όλα τα σημεία του Παλέρμο, Recoleta, Belgrano, Jardin Japones, Tigre (εντάξει αυτό είναι πιο μακριά). Και επίσης από εκεί, είναι αρκετά κοντά το δεύτερο αερόδρομιο του Μπουένος Άιρες (AEP) από το οποίο εκτελούνται τα εσωτερικά δρομολόγια της Αργεντινής (θα αναφερθώ στη συνέχεια).

Επίσης προτείνω πρώτα διαμονή στο San Telmo γιατί εφόσον η άφιξη γίνεται από το διεθνές αεροδρόμιο (EZE) τότε υπάρχει το λεωφορείο 8 που κάνει την διαδρομή αεροδρόμιο-plaza de mayo, που είναι ακριβώς δίπλα στο San Telmo. Είναι το πιο βολικό και με διευκόλυνε πολύ.

Συνάλλαγμα και συναλλαγές:

Θα πω για πολλοστή φορά το πόσο χρήσιμη είναι η revolut στις συναλλαγές εκτός Ελλάδος. Αφάνταστη ευκολία, μόνο μια φορά στην Ουρουγουάη χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω κάρτα Πειραιώς γιατί δεν δεχόντουσαν mastercard και δεν είχα μετρητά μαζί μου. Μόνο για την ληστρική προμήθεια 1 ευρώ για κάθε συναλλαγή από οποιαδήποτε άλλη τράπεζα, πρέπει να γλίτωσα κάπου στα 40 ευρώ.

Συνάλλαγμα: Στο αερόδρομιο, όλα τα atm, είχαν προμήθεια 650 πέσος (ήτοι 10 ευρώ περίπου) ανεξαρτήτως κάρτας και συναλλαγής, επομένως είναι καλό να έχετε μετρητά. Εγώ είχα και ευρώ και δολλάρια, κάτι που μου χρησίμεψε αρκετές φορές. Στο αεροδρόμιο το συνάλλαγμα ήταν 65 πέσος=1 ευρώ, όταν το επίσημο ήταν 66,5. Η διαφορά ήταν πολύ μικρή, επομένως έκανα ένα αρχικό συνάλλαγμα εκεί.

Ανοίγω παρένθεση. Το αρχικό συνάλλαγμα χρειάζεται για όσους θέλουν να μετακινηθούν με τα μέσα γιατί πρέπει να βγάλετε την κάρτα SUBE (αξία κάρτας 80 πέσος) και στη συνέχεια να την φορτίσετε από ηλεκτρονικό μηχάνημα που δέχεται μόνο πέσος. Κλείνει παρένθεση.

Συμβουλή για μετρητά: Είπα παραπάνω ότι είχα μαζί μου και δολλάρια και ευρώ. Πολλά μαγαζιά δέχονταν συναλλαγές είτε με ευρώ είτε με δολλάρια και το άκρως κουφό, δέχονταν με καλύτερο rate από ότι της τράπεζας. Αυτό δεν το κατάλαβα ποτέ. Το πιο εξωφρενικό ήταν το μπαρ/μπεργκεράδικο Diggs στην plaza serrano που έκανε συναλλαγές με ευρώ σε ισοτιμία 82 πέσος=1 ευρώ!!!

Απλά στις περισσότερες φορές έλεγαν ότι δέχονταν συναλλαγές με μικρά χαρτονομίσματα. Οπότε η συμβουλή που έχω να δώσω είναι να έχετε 20 ευρα και 10 ευρα μαζί σας γιατί θα υπάρξουν αρκετές φορές που θα σας συμφέρει καλύτερα να πληρώσετε με μετρητά. Και γενικώς πάντα να ρωτάτε εάν μπορείτε να πληρώσετε με ευρώ/δολλάρια για να δείτε τι ισοτιμία θα σας δώσουν.

Άλλο παράδειγμα: Μπαίνοντας στο μουσείο της Boca Juniors, ζήτησα να πληρώσω με ευρώ/δολλάρια και η ισοτιμία ήταν σχεδόν ίδιας τιμής και για τα δύο, επομένως με σύμφερε να πληρώσω με δολλάρια (990 πέσος το vip εισιτήριο). Όταν πήγα στην μπουτίκ της Boca, μέσα στο μουσείο, έκανα την ίδια ερώτηση και η ισοτιμία ήταν 75 πέσος 1 ευρώ, οπότε με σύμφερε πολύ περισσότερο να πληρώσω με ευρώ αντί για δολλάρια ή πέσος.

Αρκετές φορές έχουν ταμπελάκι δίπλα στην ταμειακή που λένε με τι ισοτιμία δέχονται ξένα νομίσματα. Λόγω αυτής της εξυπηρέτησης του καλύτερου rate ουσιαστικά δεν χρειάστηκε να ξανακάνω συνάλλαγμα, καθ'ότι πλήρωνα σε ευρώ/δολλάρια και μου επέστρεφαν ρέστα πέσος, επομένως είχα κάνει συνάλλαγμα σε καλύτερη ισοτιμία από ότι σε ένα ανταλλακτήριο.

Μεταφορές:

Μετά το uber του Κιέβου και του Βουκουρεστίου/Τιμισοάρας είναι το αμέσως πιο φθηνό uber που έχω χρησιμοποιήσει. Για αποστάσεις 10 χιλιομέτρων και μέσα στη κίνηση δεν πλήρωσα ποτέ πάνω από 5 ευρώ. Λόγω του ότι διάλεξα να "χωρίσω" την διαμονή στο Σαν Τέλμο και στο Παλέρμο, πήρα κούρσες 2-3 χιλιομέτρων που μου κόστισαν λιγότερο του ενός ευρώ. Ενδεικτικό παράδειγμα παρακάτω, για αυτή την διαδρομή 280 πέσος (4,2 ευρώ).

1578958408708.png


Υπάρχει και το cabify, που είναι αντίστοιχο του uber, το κατέβασα, αλλά δεν το χρησιμοποίησα ποτέ. Οι ουμπεριστές έχουν διαμάχη με τους ταξιτζήδες αντίστοιχη με την δική μας, οπότε πολλές φορές θα σας ζητήσουν να κάτσετε μπροστά για να μην φαίνεται ότι δεν γνωρίζεστε, όπως επίσης από αεροδρόμια και λιμάνια, παίρνουν τον κόσμο από συγκεκριμένα σημεία, μακριά από την πιάτσα των ταξί. Δεν έχει την επιλογή για φιλοδώρημα στην εφαρμογή όπως στην Αμερική και στην Ευρώπη, κάτι που με στεναχώρησε γιατί παρ'ότι ελάχιστοι μιλούσαν Αγγλικά (μόνο 1 για την ακρίβεια), ήταν πάρα πολύ φιλικοί, εγκάρδιοι και εξυπηρετικοί.

Έβαλα 200 πέσος στην κάρτα SUBE και χρησιμοποίησα μέσα μόνο από/προς αεροδρόμιο και για να πάω La Boca, οι υπόλοιπες μετακινήσεις όλες με uber. Στο μετρό δεν μπήκα, ούτε για να δω πως είναι οι σταθμοί. Η διαδρομή του αεροδρομίου έκανε 40 πέσος, τα υπόλοιπα μέσα (μετρό, λεωφορείο) κάνει περίπου 20 πέσος η διαδρομή. Επίσης για την SUBE card, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε εάν πάει μέχρι και -40 πέσος. Δεν θα σας το συμβούλευα να το δοκιμάσετε για την τελευταία σας διαδρομή για το αεροδρόμιο, γιατί εάν δεν την δεχτεί το μηχάνημα, μετά τρέχα γύρευε.

Το λεωφορείο από και προς το αεροδρόμιο αρκετά καλό, με χώρο και με aircondition. Κάνει πάνω από 1 ώρα, στη κίνηση 1,5 και 2 ώρες, αλλά κάνει καλή "ξενάγηση" των περιοχών εκτός κέντρου. Το uber για αεροδρόμιο κάνει κάπου στα 20-25 ευρώ, που δεν είναι πολλά, αλλά σε σχέση με 0,7 ευρώ του λεωφορείου, εάν είστε άνετοι από θέμα χρόνου, τότε προτιμότερο το λεωφορείο.

ΥΓ. Έγραψα πολλά για τιμές, ισοτιμίες, κόστη κλπ για να υπάρχει μια εικόνα, στη συνέχεια θα επικεντρωθώ στο ταξιδιωτικό κομμάτι.
 
Last edited:

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.589
Likes
9.719
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ονειρεμένο Ταξίδι
New Zealand
Λίγα λόγια για το ταξίδι:

Η Alitalia ήταν συνεπέστατη και στις 2 πτήσεις, άφιξη και αναχώρηση στην ώρα της. Η ευγένεια του προσωπικού δεν ήταν και η καλύτερη, ίσως έφταιγε ότι δούλευαν 1 του Γενάρη. Αεροσκάφος για το FCO-EZE Boeing 777, παλιό, χωρίς θύρες USB, με οθόνες που δούλευαν μόνο με κοντρόλ, χωρίς να είναι αφής, ταινιοθήκη αρκετά μικρότερη σε σχέση με άλλες εταιρείες.

Δείπνο αξιοπρεπέστατο, πρωινό εξαιρετικό.

IMG_8135.JPG


Άφιξη στο αεροδρόμιο Ezeiza λίγο πριν τις 8 το πρωί, καιρός εξαιρετικός 26-27 βαθμούς με ήλιο και λίγα σύννεφα, ό,τι πρέπει για βόλτα και περπάτημα.

IMG_8145.JPG


Νομίζω οι διακοπές Χριστουγέννων/Πρωτοχρονιάς είναι η καλύτερη περίοδος για να είναι κάποιος τουρίστας στο Μπουένος Άιρες. Και αυτό γιατί η περίοδος αυτή είναι σα να λέμε 10-30 Αυγούστου στην Αθήνα. Ο κόσμος στους δρόμους είναι αισθητά λιγότερος, οι μετακινήσεις είναι πιο εύκολες και γενικά υπάρχει μια αίσθηση καλοκαιριού στους δρόμους. Για τον καιρό, η θερμοκρασία δεν πήγε ποτέ πάνω από 30-32 βαθμούς, δεν ξέρω ποια είναι η νόρμα αρχές Ιανουαρίου στη πόλη, έριξε και ψιλόβροχο ένα βράδυ. Γενικά ιδανικές συνθήκες για έναν τουρίστα.

Το λεωφορείο 8 για Plaza de Mayo φεύγει κάθε μισή ώρα από την είσοδο του αεροδρομίου και έκανε περίπου 1 ώρα μέχρι τον τελικό προορισμό.

IMG_8166.JPG


Από εκεί, πήρα τις πρώτες εικόνες της πόλης, με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη.

IMG_8179.JPG

F6333EDD-9F99-4845-B190-E4A9D41363E6.jpg


Αγόρασα τις πρώτες empanadas μου (ντος κον κάρνε, ντος κον πόσσο, ντος κον βερντούρα, που είσαι @Bahari να με καμαρώσεις)

IMG_8171.JPG



Άφιξη στο χόστελ, άφησα τα πράγματα μου και παρά τις ώρες αϋπνίας, ξεχύθηκα στις γειτονιές του San Telmo. Στους δρόμους υπάρχει ένα μουσικό χαλί να με συνοδεύει σε κάθε στενό, από κάποιο σπίτι, από κάποια καφετέρια, από κάποιο αυτοκίνητο, αισθάνομαι μια περίεργη εναρμόνιση του περιβάλλοντος με το μουσικό στοιχείο. Μέχρι που πέφτω πάνω στη πρώτη πλατεία με χορευτές τάνγκο (θα ακολουθήσουν και πολλές άλλες στη συνέχεια του ταξιδιού).

Κάθομαι και τους χαζεύω, δίπλα τους 4 πιτσιρίκια να παίζουν ποδόσφαιρο με αυτοσχέδια μπάλα και εγώ να αισθάνομαι γεμάτος από Αργεντινή.

IMG_8191.JPG
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.589
Likes
9.719
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ονειρεμένο Ταξίδι
New Zealand
Είμαι αυτή τη στιγμή σ αυτά τα μέρη θα γράψω κ γω εντυπώσεις...πόσο τέλεια όμως....
Στη συνέχεια της ιστοριας θα αναφερθώ για ένα σχόλιο σου για την latam και πόσο με άγχωσες 3 ώρες πριν μπω σε πτήση με latam :haha::haha::haha:

Καλά να περασεις :clap::clap::clap:
 

evaT

Member
Μηνύματα
1.540
Likes
12.429
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Θ
Στη συνέχεια της ιστοριας θα αναφερθώ για ένα σχόλιο σου για την latam και πόσο με άγχωσες 3 ώρες πριν μπω σε πτήση με latam :haha::haha::haha:

Καλά να περασεις :clap::clap::clap:
Συμφωνώ απόλυτα σε ότι λες σε σχέση με τα χρήματα. Εδώ συμφέρει το μετρητο! Περιμενω Τιπς για Ουρουγουάη που δεν πήγα ακόμη κ θα μου είναι χρήσιμο. Σορυ για τη latam :p
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.589
Likes
9.719
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ονειρεμένο Ταξίδι
New Zealand
Θ

Συμφωνώ απόλυτα σε ότι λες σε σχέση με τα χρήματα. Εδώ συμφέρει το μετρητο! Περιμενω Τιπς για Ουρουγουάη που δεν πήγα ακόμη κ θα μου είναι χρήσιμο. Σορυ για τη latam :p

Tips για Ουρουγουάη: Οχι παραπανω από κάποιες ώρες στη Colonia del Sacramento και πληρωμές με visa/mastercard καθ'ότι δίνουν τα μαγαζιά και τα εστιατόρια έκπτωση τον φόρο που φτάνει μέχρι και το 20%
 

evaT

Member
Μηνύματα
1.540
Likes
12.429
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Άσε είχε περιπέτεια η φάση στο Μοντεβιδέο (καλά έκανες κ δεν πήγες) κ αναπροσαρμοστηκε το πρόγραμμα... λεπτομερειες στην ιστορία αλλά ισχύει αυτό με τις κάρτες. Δεν αλλάξαμε ούτε μισό πέσο κ με τις κάρτες παίρνουμε έκπτωση!
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Σας παρακολουθω με πολυ ενδιαφερον και τον αρτι αφιχθέντα και την Ευα .

Ορεστη πόσο κοστισε το αεροπορικό ;

Το αγέλαστο προσωπικό της Alitalia , δεν ηταν λόγω Πρωτοχρονιας .
Σε μακρινό που εκανα μαζι τους τα ίδια χάλια είχαν . Στα όρια της αγένειας.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
7.964
Likes
11.997
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
Κι εγω παρακολουθω, αν εχουμε την υγεια μας θα ειμαι την πρωτοχρονια του 21 στην Αργεντινη.
 

evaT

Member
Μηνύματα
1.540
Likes
12.429
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Κι εγω παρακολουθω, αν εχουμε την υγεια μας θα ειμαι την πρωτοχρονια του 21 στην Αργεντινη.
Τέλεια θα έχετε φρέσκα τιπς πώς να κινηθείτε κ τι να αποφύγετε!
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.589
Likes
9.719
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ονειρεμένο Ταξίδι
New Zealand
Η πρώτη μέρα δεν είχε τελειώσει ακόμα. Πήγα για βραδινό σε μια από τις κοντινές barrilla της περιοχής και μετά ετοιμάστηκα για milonga.

Η συμβουλή που είχα ήταν να πάω στην Milonga "La Nacional". Πέρασα απέξω από το "cafe tortoni" που θεωρείται πολύ τουριστικό μέρος για τανγκό και είχε πάνω από 200 άτομα ουρά. Αντίθετα, το μέρος που με συμβουλέψανε να πάω δεν είχε καθόλου τουρίστες, βασικά δεν είχε καθόλου "άσχετους" με τανγκό εκτός από εμένα και τα 2 άτομα που πήγαμε.

Το κτίριο εσωτερικά ήταν πανέμορφο και την βραδιά που πήγαμε (Πέμπτη βράδυ) υπήρχε πολύς κόσμος εκεί για να χορέψει, όλοι με όλους, ηλικίας από 25 μέχρι 85. Απολαύσαμε την βραδιά με ένα μπουκάλι Malbec.

Δεν είχα παρακολουθήσει χορευτές τανγκό από κοντά και έμελλε να το δω στην καλύτερη του μορφή από ανθρώπους που χορεύουν τανγκό όλοι τους την ζωή. Όχι επαγγελματίες, όχι χορευτές, απλούς ανθρώπους που χορεύουν τανγκό γιατί τους εκφράζει, γιατί είναι ο τρόπος ζωής τους.

IMG_8208.JPG


Η συνέχεια είχε νυχτερινή βόλτα προς τον Οβελίσκο και την λεωφόρο της 9ης Ιουλίου.

IMG_8203.JPG


Η παρουσία της αστυνομίας σε όλους τους δρόμους της πρωτεύουσας είναι διακριτική και συνεχής. Σχεδόν κάθε 500 μέτρα στους μεγάλους δρόμους υπήρχε τουλάχιστον ένας αστυνομικός και γενικά σε κανένα σημείο του ταξιδιού δεν αισθάνθηκα φόβο ότι κάτι μπορεί να συμβεί.

Ένα από τα καλύτερα και πιο έντονα 24ώρα της ζωής μου είχε μόλις τελειώσει...

Eπόμενη μέρα: La Boca, El Caminito, περισσότερο San Telmo και περισσότερο Malbec.

Ξύπνημα 9 ώρα, περισσότερα empanadas και μετά λεωφορείο για La Boca. Το tour θα γινόταν μέσω του χόστελ, επομένως είχαμε ξεναγό μαζί μας που μας είπε πολλά για την ιστορία της περιοχής.

Η πρώτη συμβουλή που μας έδωσαν είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για κάποιον να περπατήσει προς την la boca γιατί οι περιοχές πριν το el caminito και το λιμάνι δεν ενδείκνυνται για περαστικούς και τουρίστες. Πήραμε το λεωφορείο 29 που μας άφησε στο παλιό λιμάνι του Μπουένος Άιρες.

Χρώματα πολλά στους δρόμους, σπίτια φτιαγμένα από λαμαρίνες πλοίων, φτώχεια και πολλοί τουρίστες. Μπαίνοντας προς την περιοχή ξεχωρίζει στο βάθος η φιγούρα του "Bombonera" του γηπέδου της Μπόκα Τζουνιορς και η καρδιά μου αρχίζει να χτυπάει δυνατα :clap: :clap: :clap:

IMG_8218.JPG

IMG_8220.JPG

IMG_8261.JPG

IMG_8234.JPG


IMG_8235.JPG



Φτάνοντας κοντά στο γήπεδο της Μπόκα, βλέπω μια τεράστια ουρά για την είσοδο του μουσείου και του γηπέδου και απογοητεύομαι. Τα σχέδια για την είσοδο στο ναό αναβάλλονται για επόμενη μέρα, το γκρουπ συνεχίζει την βόλτα του στην περιοχή.

IMG_8248.JPG

IMG_8250.JPG

IMG_8251.JPG


Παντού γκράφιτι και γλυπτά του Μαραντόνα. Εκεί πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει ο Μαραντονισμός (Iglesia Maradoniana) και ότι υπάρχουν 6 εκκλησίες σε όλη την Αργεντινή για τον Μαραντόνα.

IMG_8222.JPG

IMG_8247.JPG

IMG_8231.JPG


Η βόλτα στη La Boca τελειώνει, ξανά πίσω στο San Telmo, με περισσότερο υπαίθριο τάνγκο αυτή την φορά, καλό κρέας και τοπική μπύρα. Οι μέρες είναι γεμάτες και το χαμόγελο συνεχές :D:D:D
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.073
Μηνύματα
879.669
Μέλη
38.807
Νεότερο μέλος
elendim7576

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom