Γαλλία Πρόγραμμα για Παρίσι

Froutaki

Member
Μηνύματα
10
Likes
3
Μήπως ξέρει κανεις ???

Σε κάποια μουσεία η είσοδος στα άτομα κάτω των 26 είναι δωρεαν... Μηπως ξερει κανεις αν πρεπει να περιμενω στην ουρά?? ακομα κι αν η υπολοιπη παρέα καποιου έχει εισητήρια??? ναι ε??
 

mariw22

Member
Μηνύματα
66
Likes
21
Επόμενο Ταξίδι
θα δειξει...
Ονειρεμένο Ταξίδι
τοσκάνη
και εγώ την έχω αυτή την απορία..κάπου διάβασα οτί μπορείς να προσπεράσεις τις ουρές ,αλλά όχι διαπιστωμένο..
 

happiness

Member
Μηνύματα
235
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
...τελικά δεν άργησε :)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία, Κούβα
Σας παρακαλώ μη με κακοχαρακτηρίσετε αλλά ελληνιές δεν παίζουν σε ότι αφορά το μετρό και τις μετακινήσεις?δηλαδή κάπου διάβασα ένα κολπάκι με τις κάρτες..δηλαδή δεν παίζει να πάρουμε μία visite, και να έχουμε στυλό που σβήνει και να αλλάξουμε τις ημερομηνίες?? Μπατιράκια είμαστε που κερδίσαμε το ταξίδι, και θέλουμε να τη βγάλουμε όσο το δυνατόν οικονομικότερα γίνεται...:)))
Κάποιοι Γάλλοι (όπως και κάποιοι Έλληνες και κάποιοι βάλε-ότι-θες-εδώ) πηδάνε στους σταθμούς που έχουν το σύστημα με τις 3 χαμηλές περιστρεφόμενες μπάρες και δεν πληρώνουν. Εάν έχεις κότσια το κάνεις. Εγώ σαν τουρίστρια δεν το πολύτολμάω αλλά το έχω κάνει λίγες φορές σε Παρίσι και Βαρκελώνη νυχτερινές ώρες σε σταθμούς που δεν υπήρχε κανένας άλλος να με δει. Επίσης, μία φορά οι navigo μου δεν έπιανε στο μηχάνημα, παρόλο που ήταν φορτισμένη κανονικά και οι δύο φίλοι μου είχαν περάσει ακριβώς πριν από μένα με τις δικές τους. Κάποιοι ντόπιοι που μας είδαν να παιδευόμαστε μας είπαν (μετάφραση του φίλου που μένει εκεί και ξέρει αρκετά γαλλικά) ότι συμβαίνει αρκετά συχνά και να πηδήξω τις μπάρες και δεν τρέχει τίποτα. Χαλαρούς δηλαδή τους έκοψα. Ποτέ δεν αποκλείεται όμως να την πατήσεις, και όντως ξένος, θα είναι πιο δύσκολο να ξεμπερδέψεις. Και μη ξεχνάς ότι οι ελεγκτές στο Παρίσι έχουν μηχανηματάκι που διαβάζει την navigo και τους λέει αν την έχεις χτυπήσει πριν από λίγη ώρα ή όχι.
Για "ελληνιές" στο paris museum pass, μπορείς να διαβάσεις το αντίστοιχο ποστ στην ταξιδιωτική μου ιστορία.

edit: Α! Επίσης έχω δει Γάλλους να περιμένουν κάποιον να ανοίξει την πόρτα εξόδου από τον σταθμό και να μπαίνουν από αυτή πριν κλείσει. Ακόμα και μπροστά στα μάτια των υπαλλήλων των γκισέ των σταθμών. Γενικά υποψιάζομαι ότι υπάρχει μία χαλαρότητα, αλλά είπαμε... αμα δεν είσαι ντόπιος είναι αλλιώς τα πράματα.
 

mariw22

Member
Μηνύματα
66
Likes
21
Επόμενο Ταξίδι
θα δειξει...
Ονειρεμένο Ταξίδι
τοσκάνη
χμ...καταλαβαἰνω..και εγώ γενικά αν είναι να πληρώσω πρόστιμο, προτιμώ να πληρώσω μία visite..μιας και στα μουσεία λίγο πολύ μπαίνω, λόγω του κάτω των 26..απλά ξέρεις κοιτάω να κόψω, και απτην εμπειρία απο το μετρό της αθήνας, θεώρησα ότι ήταν εύκολο ..:))))
 

North66

Member
Μηνύματα
4.297
Likes
5.032
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία
προσπερνώ τον ειρωνικό τόνο σου, και σου λέω απλά ένα ευχαριστώ για τις πολύτιμες και νέες πληροφορίες που μου έδωσες..
...και απτην εμπειρία απο το μετρό της αθήνας, θεώρησα ότι ήταν εύκολο...
Διάβασε τι γράφεις και θα καταλάβεις ότι δεν υπάρχει ειρωνία σε αυτά που απαντώ αλλά η σκληρή πραγματικότητα... το ότι είσαι τζαμπατζού στην Ελλάδα μας το είπες και το διαφήμισες και τώρα θες tips να συνεχίσεις το τζαμπατζιλίκι σου και στο εξωτερικό... αν είναι δυνατόν!
 

mariw22

Member
Μηνύματα
66
Likes
21
Επόμενο Ταξίδι
θα δειξει...
Ονειρεμένο Ταξίδι
τοσκάνη
Και που είναι το κακό στο να είναι κάποιος τζαμπατζής, όταν φυσικά και δεν έχει για να δώσει ? και να σου πω και κάτι?πρόσεξα ότι με αυτό τον τρόπο απαντάς σε όλους άρα δεν σε παρεξηγώ..προφανώς και είσαι μίζερος, και σου τη δίνει οι άλλοι να ταξιδέυουν και να κάνουν σχέδια..από εκεί και πέρα δεν σου ξαναπαντάω και λέγε ότι θες..εγώ θα πάω στο παρίσι τζάμπα και θα φάω όσο πιο λίγα χρήματα γίνεται και να χτυπιέσαι κάτω, καθισμένος στην οθόνη του υπολογιστή σου!φιλιά!

ps. αν θες να σου στείλω πριβέ από ποιο διαγωνισμό κέρδισα,μπας και πας και εσύ κάπου τζάμπα, και καλοσυνέψεις λιγάκι..!!!
 

shristod

Member
Μηνύματα
135
Likes
37
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βραζιλία
Και που είναι το κακό στο να είναι κάποιος τζαμπατζής, όταν φυσικά και δεν έχει για να δώσει ?
Το κακό είναι ότι, επειδή δεν υπάρχει τίποτα τζάμπα σε αυτό τον κόσμο, κάποιοι άλλοι (νομοταγείς, ευσυνείδητοι, κορόιδα, πες τους όπως θες...), πληρώνουν εμμέσως και το δικό σου κόμιστρο.
Μήπως στο Ελλαδιστάν θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε να κοιτάμε μόνο τον εαυτούλη μας...
 

mariw22

Member
Μηνύματα
66
Likes
21
Επόμενο Ταξίδι
θα δειξει...
Ονειρεμένο Ταξίδι
τοσκάνη
είναι μία μεγάλη συζήτηση αυτό που ανοίγεις...αλλά το πράγμα σαφώς και δεν ξεκινάει από εκεί..αυτοί που δεν πληρώνουν ή δεν έχουν ή είναι απλά γνώστες..και δεν έχουν άγνοια..για αυτό καλό θα ήταν να μη γεμίσουμε το ποστ με τέτοιου είδους λόγια, αλλά να βρούμε τρόπους να κάνουμε τα ταξίδια μας,πιο εύκολα και σαφέστατα πιο οικονομικά..
 

shristod

Member
Μηνύματα
135
Likes
37
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βραζιλία
Καλά κάνεις και ψάχνεις πχ ελεύθερα μουσεία αλλά μη μας παρουσιάζεις και τις πλάγιες μεθόδους ως πανάκεια για να κάνουμε οικονομικά ταξίδια, άλλωστε και συ αναγνωρίζεις στο πρώτο μήνυμα ότι είναι λίγο προκλητικά όλα αυτά + "ομολογείς" ότι δεν διακατέχεσαι από άγνοια

Φιλικά...
 

Soula

Member
Μηνύματα
56
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Χαβάι
παρισι

Παιδιά καλησπέρα.Αναχωρούμε για Παρίσι στο τέλος τουμήνα.Δύο ζευγάρια με 5 παιδιά.Δεν ξέρω πόσο εύκολο θα είναι να πάμε σε μουσεία , να περπατήσουμε στους δρόμους του Παρισιού ,να πάμε Disneyland και Asterix αλλά είμαι τόσο ενθουσιασμένη με αυτό το ταξίδι που............
Στα μουσεία τα παιδιά δεν πληρώνουν?Διάβασα για εισητήρια από το ebay(για disneyland)αξίζει τον κόπο να το ψάξω? ή θα είναι ίδια η τιμή με το πάρκο? Το λεωφορείο αυτό που γυρνάς κάποια μέρη του Παρισιού πόσο κοστίζει ξέρετε?
Το σκέπτομαι λόγω παιδιών.Όποια πληροφορία θα μου είναι χρήσιμη.:)
 

vpg

Member
Μηνύματα
91
Likes
50
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Road trip στην Αμερική
Στο Λούβρο τα παιδιά δεν πληρώνουν εισιτήριο. Στις Βερσαλλίες, καθημερινές είναι δωρεάν αλλά αν πάτε Σαββατοκύριακο θα πληρώσουν την διαφορά της τιμής που υπάρχει για τα show που έχουν εκείνες τις μέρες. Στον Άιφελ έχουν μειωμένο εισιτήριο. Όλα αυτά, έχουν δικά τους site όπου μπορείς να βρείς τις πληροφορίες που θέλεις.
Εμείς χρησιμοποιήσαμε το μετρό και δεν έχω άποψη για τα λεωφορεία που κάνουν open tour. Εδώ θα βρείς κάποιες πληροφορίες γι αυτά: Shop - Paris Convention and Visitors Bureau*Parisinfo
Την Κυριακή κυκλοφορεί το balabus με κανονικό εισιτήριο 1,70€
ratp.fr - Balabus
 

Froutaki

Member
Μηνύματα
10
Likes
3
Πήγα, το είδα, με έιδε, αλλά δεν προκειται να ξαναπάω.

Σούλα γειά σου! Γύρισα απο το Παρίσι πριν 3 ημέρες.
Τα μετρό είναι πολύ δύσκολα να τα χρησιμοποιήσεις. Τα χρησιμοποιήσαμε τις περισσότερες μέρες! Τις πρώτες μέρες εμεις πέρναμε λεοφωρεία τα οποία ήταν δωρεαν. Ναι δωρεαν! Δεν ξερω πως γίνεται, τους ρωτήσαμε όλους και μας είπαν το ίδιο πράγμα. Τα άλλα λεοφωρεία που σε ξεναγούν στην πόλη είναι είτε τα κόκκινα έιτε τα κίτρινα. Έχουν διαφορετικές πορείες και ανάλογα με το που θέλεις να σε πάει διαλέγεις! Το κόκκινο κοστίζει στα 28 ευρώ αν θυμάμαι καλά! δεν είμαι σίγουρη!
Θα σου πω τι έκανα εγώ με την βοήθεια των παιδιών εδώ και τα είχα όλα προγραμματίσμενα πριν φτάσω.
Αγόρασα τον οδηγό Top10 Παρίσι 2011. Μέσα γράφει πολύ χρήσιμες πληροφορίες τόσο για αξιοθέατα όσο και τις ιστοσελίδες του κάθ΄ενός. Τα εισητήρια όμως τα είχα αγοράσει την πρώτη μέρα απο το "Office du Τοurisme" απέναντι σχεδόν απο το Λούβρο. Εκεί πέρνεις ότι εισητήριο γουστάρεις μουσείων, disney κ.λ.π και ξεγνιάζεις. Αν θέλεις να ανέβεις στο Eiffel πάρε απο το ιντερνετ. Δεν υπάχει περίπτωση να πάρεις απο εκεί είναι όλα κλείστά απο μέρες πρίν.
Εχω παει 8 μέρες και είδα παρα πολλά πράγματα! Περπάτησα σε γειτονιές, είδα όλα τα κύρια αξιοθέτα! Γύρισα με τα πόδια το μισό Παρίσι χωρίς υπερβολή! Πιστευω όμως ότι είναι πολύ δυσκολο να το κάνεις αυτό με παιδιά! Εμείς ξυπνούσαμε στις 8 και επιστρέφαμε στις 12. Απο την Δεύτερη μέρα κουτσέναμε όλοι στην κυριολεξία. Πιστεύω να πάρετε λεοφωρείο για 2 μέρες ή ακομα να πάρετε αυτά τα πλοιάκια που σε γυρίζουν όλη μέρα και σταματούν σε όλους τους σταθμους. Εισητήριο 12 ευρώ το άτομο, τα παιδιά 8 και με φοιτητική κάρτα 10. Μπορείς να μπεις να βγεις όσες φορές θέλεις. Με τα ίδια λευτά σε παει βόλτα είτα 1 ώρα έιτε 1 μερα. Άλλη η χάρη του κάθ'ενός ξεχωριστά.
Έχω να προτείνω...
Αν πάτε Disneyland πάρτε μαζί σας τοστ! Θα δείτε πολλή κοσμο να κρατάει σαντουιτς και ειδικά τις οικογένειες με παιδιά. Το πιο οικονομικό φαγητό 1 μερίδα fish and chips καμένα 15 ευρώ! Είχα τρελαθεί. Τα λευτά είναι καλά όμως να το τρώγαμε τουλαχιστον. Ο κόσμος που περιμένει φαγητό πολλής και το φαγητό χάλια. Μετάνιωσα που δεν είχα πάρει τοστ μαζί μου
Κάτω απο τον πυργο του Eiffel 1 κουτάκι πατάτες 3 ευρώ και 1 μπουκαλα μικρή νερό 2 ευρώ. 6 ΕΥΡΩ ΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ (1 φετα τυρί και 1 γαλοπούλα, ουτε βούτηρο δεν είχε). Και δεν μπορείς να κάτσεις κιόλας περαν απο κάποια παγκάκια τα οποία αν είσαι τυχερός θα κάτσεις. Παντού πανάκριβα.

Αν έχει ψυγείο το ξενοδοχείο παρτε απο σουπερμαρκετ για τοστ και τρώτε πριν ξεκινάτε. Ένα κρουασαν απο φουρνο 4 ευρω έτσι για το ξημέρωμα ειναι υπερβολικό να το κάνεις καθημερινά και ειδικά αν είσαι με μεγάλη οικογένεια!

Αυτά που μου άρεσαν περισσότερο και μην τα χάσεις είναι ο πύργος, η Μονμάρτη και η Παναγία των Παρισίων.

Πήγα, το είδα, με έιδε, αλλά δεν προκειται να ξαναπάω.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom