Aegean Airlines Πρόγραμμα τακτικών επιβατών Miles + Bonus

adiaforos

Member
Οι ξένοι gold πρέπει να είναι λίγοι.
Κι όμως, οι ξένοι Gold είναι δυσανάλογα πολλοί και ήταν ακόμα περισσότεροι πριν βάλει το όριο των 4 πτήσεων με την Aegean (όταν πολλοί αναγκάστηκαν να βάλουν στο πρόγραμμα κάποιο ελληνικό νησί το καλοκαίρι, για να πιάσουν με την Αθήνα τις 4 πτήσεις, ενώ άλλοι εγκατέλειψαν). Στα αεροπορικά φόρα το miles+more θεωρείται το πιο εύκολο πρόγραμμα πιστότητας της Star Alliance, το οποίο είναι και αντιφατικό: πιστότητα σημαίνει πετάς με την εταιρεία που έχει το πρόγραμμα, ενώ οι περισσότεροι δεν είχαν πετάξει ποτέ με Aegean! Επίσης η covid πολιτική της Aegean ήταν πολύ χαλαρή και κράτησε και άλλο κόσμο. Λογικά η Aegean θα πρέπει να δέχθηκε πίεση και από την Star Alliance για τον αριθμό των Gold μελών της και έπρεπε να τους περιορίσει και πιθανόν να κατέστη οικονομικά ασύμφορο να πληρώνει την πρόσβαση των χρυσών μελών της στα lounge των άλλων εταιρειών. Αλλά η Aegean έφτασε στο άλλο άκρο, να εισάγει 4η elite βαθμίδα που δεν συνάδει με το δίκτυο και τους προορισμούς της και να κάνει απρόσιτη την Gold βαθμίδα στην πλειοψηφία των πιστών πελατών της!
Φαίνεται ότι τα 72k και τις 32 πτήσεις θα τα πιάσουν Ευρωβουλευτές, βουλευτές και μεγαλοστελέχη εταιρείων που ανεβαίνουν Λονδίνο, Βρυξέλλες, Βερολίνο, Παρίσι 2 φορές το μήνα μόνο με business εισιτήρια. 72/32 μας κάνει 2250 μίλια τη πτήση.
Ευρωβουλευτές και η κουστωδία τους, βουλευτές, μεγαλοστελέχη εταιρειών... Όσο και να φαίνεται αξιοπερίεργο, μάλλον στήθηκε ολόκληρη βαθμίδα με προνόμια μόνο για αυτούς... Και τώρα που το ξανασκέφτομαι, τα μεγαλοστελέχη μπορεί να κουβαλούν στα lounge μέχρι 8 συνεργάτες ή στελέχη σε κάθε ταξίδι!!
Το ερωτημα ειναι για οσους η βαθμιδα ληγει/ανανεωνεται μετα τις 5 Νοεμβριου 2025 και αρχιζουν να προσμετρωνται τα μιλια για την ανανεωση του 2026/27 εαν θα χρειαζονται ακομα 12000 μιλια+4 πτησεις εως τις 5 Νοεμβρ 2026 ή αμεσα θα ξεκινησει το 18000 + 12 πτησεις.
Εμένα γιατί μου φαίνεται πολύ απλό; Για την επόμενη ανανέωση ή αναβάθμιση της βαθμίδας σε οποιαδήποτε ημερομηνία μετά τις 5 Νοεμβρίου του 2026 θα πρέπει να έχουν καλυφθεί οι νέες προϋποθέσεις. Μέχρι τις 5 Νοεμβρίου του 2026 ισχύουν οι παλιές προϋποθέσεις. Όλα τα μέλη του προγράμματος λαμβάνουν σταδιακά προσωποποιημένα e-mail που το καθιστούν σαφές.
Γενικα δεν ειναι ξεκαθαρο το πως δουλευει. Εγω εχω ανανεωσει μεχρι Φεβρ 2027 και θα ξεκινανε να μετρανε τα μιλια αναβαθμισης απο το Φεβρ 2026 (για την ανανεωση του 2027-28). Απ οσο καταλαβαινω θα χρειαστουν 18000 μιλια και 32 πτησεις μεχρι το Φεβρ 2027 ανεξαρτητως του αν θα εχω συγκεντρωσει 12000 μιλια+4 πτησεις πριν απο τις 4 Νοεμβριου 2026.
Εσύ τον Φεβρουάριο του 2027 θα πρέπει να έχεις πιάσει τα νέα όρια για να διατηρήσεις για ένα ακόμη έτος τη βαθμίδα σου (δηλαδή αν είσαι gold θα πρέπει μεταξύ Φεβρουαρίου 2026 και 2027 να έχεις συγκεντρώσει 18.000 μίλια αναβάθμισης και τουλάχιστον 12 πτήσεις με την AEGEAN).

Last edited:

gioannis13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Το ερωτημα ειναι για οσους η βαθμιδα ληγει/ανανεωνεται μετα τις 5 Νοεμβριου 2025 και αρχιζουν να προσμετρωνται τα μιλια για την ανανεωση του 2026/27 εαν θα χρειαζονται ακομα 12000 μιλια+4 πτησεις εως τις 5 Νοεμβρ 2026 ή αμεσα θα ξεκινησει το 18000 + 12 πτησεις.
Θα ενημερώσω μετά τις 29 Νοεμβρίου !

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.253
Μέλη
39.951
Νεότερο μέλος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΡΤΟ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα