Aegean Airlines Πρόγραμμα τακτικών επιβατών Miles + Bonus

adiaforos

Member
Οι ξένοι gold πρέπει να είναι λίγοι.
Κι όμως, οι ξένοι Gold είναι δυσανάλογα πολλοί και ήταν ακόμα περισσότεροι πριν βάλει το όριο των 4 πτήσεων με την Aegean (όταν πολλοί αναγκάστηκαν να βάλουν στο πρόγραμμα κάποιο ελληνικό νησί το καλοκαίρι, για να πιάσουν με την Αθήνα τις 4 πτήσεις, ενώ άλλοι εγκατέλειψαν). Στα αεροπορικά φόρα το miles+more θεωρείται το πιο εύκολο πρόγραμμα πιστότητας της Star Alliance, το οποίο είναι και αντιφατικό: πιστότητα σημαίνει πετάς με την εταιρεία που έχει το πρόγραμμα, ενώ οι περισσότεροι δεν είχαν πετάξει ποτέ με Aegean! Επίσης η covid πολιτική της Aegean ήταν πολύ χαλαρή και κράτησε και άλλο κόσμο. Λογικά η Aegean θα πρέπει να δέχθηκε πίεση και από την Star Alliance για τον αριθμό των Gold μελών της και έπρεπε να τους περιορίσει και πιθανόν να κατέστη οικονομικά ασύμφορο να πληρώνει την πρόσβαση των χρυσών μελών της στα lounge των άλλων εταιρειών. Αλλά η Aegean έφτασε στο άλλο άκρο, να εισάγει 4η elite βαθμίδα που δεν συνάδει με το δίκτυο και τους προορισμούς της και να κάνει απρόσιτη την Gold βαθμίδα στην πλειοψηφία των πιστών πελατών της!
Φαίνεται ότι τα 72k και τις 32 πτήσεις θα τα πιάσουν Ευρωβουλευτές, βουλευτές και μεγαλοστελέχη εταιρείων που ανεβαίνουν Λονδίνο, Βρυξέλλες, Βερολίνο, Παρίσι 2 φορές το μήνα μόνο με business εισιτήρια. 72/32 μας κάνει 2250 μίλια τη πτήση.
Ευρωβουλευτές και η κουστωδία τους, βουλευτές, μεγαλοστελέχη εταιρειών... Όσο και να φαίνεται αξιοπερίεργο, μάλλον στήθηκε ολόκληρη βαθμίδα με προνόμια μόνο για αυτούς... Και τώρα που το ξανασκέφτομαι, τα μεγαλοστελέχη μπορεί να κουβαλούν στα lounge μέχρι 8 συνεργάτες ή στελέχη σε κάθε ταξίδι!!
Το ερωτημα ειναι για οσους η βαθμιδα ληγει/ανανεωνεται μετα τις 5 Νοεμβριου 2025 και αρχιζουν να προσμετρωνται τα μιλια για την ανανεωση του 2026/27 εαν θα χρειαζονται ακομα 12000 μιλια+4 πτησεις εως τις 5 Νοεμβρ 2026 ή αμεσα θα ξεκινησει το 18000 + 12 πτησεις.
Εμένα γιατί μου φαίνεται πολύ απλό; Για την επόμενη ανανέωση ή αναβάθμιση της βαθμίδας σε οποιαδήποτε ημερομηνία μετά τις 5 Νοεμβρίου του 2026 θα πρέπει να έχουν καλυφθεί οι νέες προϋποθέσεις. Μέχρι τις 5 Νοεμβρίου του 2026 ισχύουν οι παλιές προϋποθέσεις. Όλα τα μέλη του προγράμματος λαμβάνουν σταδιακά προσωποποιημένα e-mail που το καθιστούν σαφές.
Γενικα δεν ειναι ξεκαθαρο το πως δουλευει. Εγω εχω ανανεωσει μεχρι Φεβρ 2027 και θα ξεκινανε να μετρανε τα μιλια αναβαθμισης απο το Φεβρ 2026 (για την ανανεωση του 2027-28). Απ οσο καταλαβαινω θα χρειαστουν 18000 μιλια και 32 πτησεις μεχρι το Φεβρ 2027 ανεξαρτητως του αν θα εχω συγκεντρωσει 12000 μιλια+4 πτησεις πριν απο τις 4 Νοεμβριου 2026.
Εσύ τον Φεβρουάριο του 2027 θα πρέπει να έχεις πιάσει τα νέα όρια για να διατηρήσεις για ένα ακόμη έτος τη βαθμίδα σου (δηλαδή αν είσαι gold θα πρέπει μεταξύ Φεβρουαρίου 2026 και 2027 να έχεις συγκεντρώσει 18.000 μίλια αναβάθμισης και τουλάχιστον 12 πτήσεις με την AEGEAN).

Last edited:

gioannis13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Το ερωτημα ειναι για οσους η βαθμιδα ληγει/ανανεωνεται μετα τις 5 Νοεμβριου 2025 και αρχιζουν να προσμετρωνται τα μιλια για την ανανεωση του 2026/27 εαν θα χρειαζονται ακομα 12000 μιλια+4 πτησεις εως τις 5 Νοεμβρ 2026 ή αμεσα θα ξεκινησει το 18000 + 12 πτησεις.
Θα ενημερώσω μετά τις 29 Νοεμβρίου !

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Εμένα γιατί μου φαίνεται πολύ απλό; Για την επόμενη ανανέωση ή αναβάθμιση της βαθμίδας σε οποιαδήποτε ημερομηνία μετά τις 5 Νοεμβρίου του 2026 θα πρέπει να έχουν καλυφθεί οι νέες προϋποθέσεις. Μέχρι τις 5 Νοεμβρίου του 2026 ισχύουν οι παλιές προϋποθέσεις. Όλα τα μέλη του προγράμματος λαμβάνουν σταδιακά προσωποποιημένα e-mail που το καθιστούν σαφές.
Και όμως, δεν θα ισχύει αυτό κι εγώ αυτό πίστευα στην αρχή.

Από εδώ και στο εξής, όποιος μπαίνει στη βαθμίδα και ανανεώνει, πάει με το καινούργιο σύστημα..

IMG_6666.jpg

Το έστειλα χθες το απόγευμα σε φίλο μου που ανέβαινε σε gold σε 1 μήνα και αγόρασε με 100 ευρώ τα υπολειπόμενα του και έτσι γράφει πλέον 4/11/2026 οπότε πάει με το 12000 το χρόνο.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Από 5 Νοέμβρη του 2026 λογικά ναι, δεν φαίνεται να έχει κάποιον περιορισμό σε light ή award εισιτήρια.

Καλά, δεν έχουν εταιρείες από πίσω όλοι όσοι μετακινούνται συχνά για δουλειά, υπάρχουν πολλοί που πληρώνουν από την τσέπη τους. Αλλά πράγματι, όλοι αυτοί θα βολευτούν, καθώς και όσοι μετακινούνται συχνά σε νησιά ή περιοχές που εξυπηρετεί αεροδρόμιο.

Ναι, εφόσον είναι στην ίδια κράτηση. Δυνατό προνόμιο για οικογενειακά -και όχι μόνο- ταξίδια, πιο δυνατό είναι όμως το complimentary gold, για το οποίο δεν έχουν δοθεί διευκρινήσεις.

Εφόσον έχεις δύο κωδικούς πτήσεων, πρόκειται για δύο ξεχωριστές πτήσεις. Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλές περιπτώσεις πτήσεων με ενδιάμεσο σταθμό στην Aegean, κάτι άγονες ίσως.
Για πτήσεις εσωτερικού, και αν υποθέσουμε το μέγιστο economy earning rate ανά πτήση των 800 μιλίων, μιλάμε για 90 πτήσεις για να φτάσεις τα 70.000 μίλια. Με business class (όπου έχει, λίγα δρομολόγια έχουν) και 1200 μίλια ανά πτήση, χρειάζονται 60 πτήσεις. Και αυτές που θα κάνεις με μίλια, πόντους και κουπόνια καθυστέρησης δε μετράνε.
Κι όλα αυτά γιατί; Για να αποφύγεις τις χρεώσεις του τηλεφωνικού κέντρου;

gioannis13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Μόλις μίλησα με το τηλεφωνικό κέντρο για κάποιες ερωτήσεις και διευκρινίσεις, είμαι άτυχος, διότι η βαθμίδα μου λήγει στις 26 Νοεμβρίου 2025, άρα από τις 27 και μετά θέλω 12 πτήσεις και 18000 μίλια, δεν υπάρχει περίοδος χάριτος, ΑΥΤΟ.

nick07

Member
Και όμως, δεν θα ισχύει αυτό κι εγώ αυτό πίστευα στην αρχή.

Από εδώ και στο εξής, όποιος μπαίνει στη βαθμίδα και ανανεώνει, πάει με το καινούργιο σύστημα..

View attachment 514708

Το έστειλα χθες το απόγευμα σε φίλο μου που ανέβαινε σε gold σε 1 μήνα και αγόρασε με 100 ευρώ τα υπολειπόμενα του και έτσι γράφει πλέον 4/11/2026 οπότε πάει με το 12000 το χρόνο.
Ωραιος. Αυτο ειχα καταλαβει οτι ειναι το πιθανοτερο σεναριο απλα ειχα και μια αμφιβολια ή αλλιως ελπιδα οτι ισχυει το αλλο σεναριο.

nick07

Member
Για πτήσεις εσωτερικού, και αν υποθέσουμε το μέγιστο economy earning rate ανά πτήση των 800 μιλίων, μιλάμε για 90 πτήσεις για να φτάσεις τα 70.000 μίλια. Με business class (όπου έχει, λίγα δρομολόγια έχουν) και 1200 μίλια ανά πτήση, χρειάζονται 60 πτήσεις. Και αυτές που θα κάνεις με μίλια, πόντους και κουπόνια καθυστέρησης δε μετράνε.
Καλα εννοειται πως δεν υπαρχει κανενας προφανης λογος να κυνηγησει κανεις την platinum. Το νουμερο μου φαινεται τρελο. Ακομα και φετος που νομιζα οτι ειχα ταξιδεψει πραγματικα πολυ κ κυριως απο/προς εξωτερικο εχω μαζεψει γυρω στα 35 χιλιαδες μιλια, αν τα εκανα ολα με Aegean αντε να ηταν 40-45 χιλιαδες. Για να μαζεψεις 70+ χιλιαδες πρεπει να εισαι καθε βδομαδα στο πηγαινε ελα και με flex-comfort flex ναυλους εννοειται που πλεον εχουν 35-40 ευρω premium στα light.

L33T

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία 13th October
Ταξίδι-Όνειρο
2024.2025.Again Japan!
αν έχει κανείς καμία ιδέα πριν πάρω τηλ. γιατί το έχασα λίγο... απομένουν 10.000 μίλια για αναβάθμισης μου σε Γκόλντ, κλεισμένες πτήσεις με το παραπάνω, μέχρι το deadline (πριν το εμαιλ που μου έστειλαν) έλεγε ότι πρέπει μέχρι 15 Ιανουαρίου να έχω κάνει τις πτήσεις αυτές..
Όπως έγραψα είναι όμως όλες τους κλειστές ,και με το παραπάνω σε μίλια και χρόνο πολύ πιο πριν τέλη δεκεμβρίου τα φτάνω όλα.
Τώρα εμένα θα γίνει η αναβάθμιση άραγε, ή θα πάω με τους νέους κανονισμούς; αν έχει κανείς καμία ιδέα...

nick07

Member
αν έχει κανείς καμία ιδέα πριν πάρω τηλ. γιατί το έχασα λίγο... απομένουν 10.000 μίλια για αναβάθμισης μου σε Γκόλντ, κλεισμένες πτήσεις με το παραπάνω, μέχρι το deadline (πριν το εμαιλ που μου έστειλαν) έλεγε ότι πρέπει μέχρι 15 Ιανουαρίου να έχω κάνει τις πτήσεις αυτές..
Όπως έγραψα είναι όμως όλες τους κλειστές ,και με το παραπάνω σε μίλια και χρόνο πολύ πιο πριν τέλη δεκεμβρίου τα φτάνω όλα.
Τώρα εμένα θα γίνει η αναβάθμιση άραγε, ή θα πάω με τους νέους κανονισμούς; αν έχει κανείς καμία ιδέα...
Θα γινει αναβαθμιση με τους παλιους ορους. Αφοτου αναβαθμιστεις, για να ανανεωσεις θα πρεπει να μαζεψεις τα μιλια με τους νεους ορους.

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Συμφωνούμε 110%. 72000 μίλια με 32 πτήσεις το χρόνο είναι ανέφικτο με βάση το υπάρχον δίκτυο της Aegaen.

Αυτά βλέπεις μόνο...; 2 βαλίτσες αντί για 1 είναι σημαντικό, +1 άτομο Gold το χρόνο επίσης πολύ σημαντικό, καμία χρέωση σε επιλογή θέσης, οκ θα μπορούσε τα μίλια εξαργύρωσης να το πάει στο 50%. Περιμένουμε να δούμε και τα υπόλοιπα προνόμια σαν upgrades, Senator Lounges, Valet parking, Marriott etc. Τι άλλο θα έδινες δηλαδή σαν προνόμιο σε Elite ?

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Ευρωβουλευτές και η κουστωδία τους, βουλευτές, μεγαλοστελέχη εταιρειών... Όσο και να φαίνεται αξιοπερίεργο, μάλλον στήθηκε ολόκληρη βαθμίδα με προνόμια μόνο για αυτούς... Και τώρα που το ξανασκέφτομαι, τα μεγαλοστελέχη μπορεί να κουβαλούν στα lounge μέχρι 8 συνεργάτες ή στελέχη σε κάθε ταξίδι!!
Συγνώμη βρε παιδιά, αλλά οι ευρωβουλευτές και τα μεγαλοστελέχη περίμεναν την premium βαθμίδα για να έχουν προνόμια στην Aegean; :rolleyes-80:

Όταν θα ανοίξει το δίκτυο της Aegean θα δούμε τι μέλι γενέσθαι

adiaforos

Member
Συγνώμη βρε παιδιά, αλλά οι ευρωβουλευτές και τα μεγαλοστελέχη περίμεναν την premium βαθμίδα για να έχουν προνόμια στην Aegean; :rolleyes-80:

Όταν θα ανοίξει το δίκτυο της Aegean θα δούμε τι μέλι γενέσθαι
Κοίτα, με τα νέα όρια κυρίως αυτοί θα τα πιάνουν. Από την άλλη, η Aegean μπορεί απλά να μερίμνησε για τις πολύτεκνες οικογένειες, έτσι ο frequent traveler daddy θα μπορεί πλέον να βάζει στο lounge την mammy και τα 6 παιδιά, συν τα βρέφη...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.255
Μέλη
39.951
Νεότερο μέλος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΡΤΟ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom