Ισραήλ Παλαιστίνη Πρώτη φορά Ισραήλ (Τελ Αβίβ + Ιερουσαλήμ). Τι άλλο;

Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Όχι δεν χρειάζεται βίζα! Πήγα πέρσυ 2 φορές!!! Μια φορά στο Purim και μια φορά στο pride!!! Απο ενα 4ημερο και τις 2 φορές. Δυστυχώς και τις 2 φορές κάναμε μονοήμερη στην Ιερουσαλήμ. Θα έμενα όμως ένα βράδυ σίγουρα είναι μαγικά! Ειλάτ θέλω να παω κάποια άλλη φορά ... μέναμε σε Airbnb για πιο οικονομική λύση. Τα ξενοδοχεία απλησιαστα! Και η κάρμελ μάρκετ για φαγητό και για αγορές καθημερινή επίσκεψη! Για σπα στην νεκρά θάλασσα μου έχουν πει είναι υπέροχα ...! Καλο ταξίδι και καλά να περάσεις!
** το κονέ με έναν που δουλεύε στο αεροδρόμιο μας γλίτωσε την πολύωρη ουρά αναμονής για έλεγχο... μας πήγε απο την ταχεία κυκλοφορία ολο αριστερά! Να ναι καλα το wifi στο αεροδρόμιο και τα apps...!!! Θυμήθηκα την Κούβα και φουντωσα παλι!!! Αχχαχαχα
Μιά που αναφέρθηκες στον έλεγχο στο αεροδρόμιο(μιλάμε για την επιστροφή όταν πρόκειται να ταξιδέψει κανείς απο Τελ Αβιβ προς Ελλάδα)ένας τρόπος για να γλυτώσετε τις πολλές ερωτήσεις είναι να δηλώσετε ότι δεν ξέρετε Αγγλικά οπότε σας περνάει ο υπάλληλος μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή 2,3 μόνο ερωτήσεις μεταφρασμένες στα ελληνικά πχ αν κάποιος σας εδωσε να μεταφέρετε κάτι στις αποσκευές σας ,αν έχετε αιχμηρά αντικείμενα ...πατάτε κουμπιά ναι οχι κλπ και ξεμπερδεύετε.Αυτό το σκέφθηκα όσο περιμέναμε στην ουρά...κατ αρχάς επειδή είμασταν γκρουπ ζήτησαν από την αρχηγό κάποιες επεξηγήσεις και μετά ρωτησαν ποιός ξέρει αγγλικά και πήγαν τυχαία δύο άτομα απο το γκρούπ ώστε να διασταυρώσουν τις πληροφορίες που έδωσε η αρχηγός!
Μετά κανονικά όλοι "υποστήκαμε"τον κανονικό έλεγχο(ας μη το πω ανάκριση-όπως όοολοι όσοι ασχέτως γκρουπ περίμεναν για να πάμε για τσεκ ιν...
Ρωτούσαν πρώτα αν ξέρεις η όχι αγγλικά..μια κοπέλα μπροστά μας την είχαν πάνω απο μισή ώρα!!!,αγχώθηκα...
Προηγήθηκε μιά κυρία που δεν ήξερε αγγλ και ξεμπέρδεψε γρήγορα οπότε όταν ήρθε η σειρά μου τοπαιξα κι εγώ no no english,χιχιιχ και ξεμπέρδεψα με 2 ερωτήσεις μόνο που απο το άγχος παραλίγο να πατήσω ναι -εκεί που ελεγε δεχτήκατε απο΄κάποιον ξένο να μεταφέρετε κάτι στις αποσκευές σας;-
 
Last edited:

Vito

Member
Μηνύματα
746
Likes
1.019
Πέρα από τα μέρη που έχουν αναφερθεί, παίζει στα βόρεια του Ισραήλ η Haifa και η Acre (η πιο αραβική πόλη του Ισραήλ).

Επίσης, αξίζει και ένα πέρασμα από Παλαιστίνη. Η Χεβρώνα και το Ναμπλούς είναι μοναδικές πόλεις! Σε περίπτωση που πας τσέκαρε αρχικά την πολιτική κατάσταση γιατί μπορεί να παίζουν αναταραχές, κλπ. Όταν πήγα Παλαιστίνη το 2011, για παράδειγμα έπαιζαν απαγωγές στο Ναμπλούς και μπορεί να σου έσκαγε καμιά πέτρα από κανέναν Ισραηλινό κάτοικο της Χεβρώνας. Το ιδιαίτερο με τη Χεβρώνα είναι ότι η πολη κατοικείται από Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς, οι Παλαιστίνιοι μένουν στο ισόγειο των κτιρίων, οι Ισραηλινοί στους πάνω ορόφους με αποτέλεσμα να πετάνε διάφορα αντικείμενα στους Παλαιστίνιους που περνάνε από κάτω.

Επίσης τότε, δεν έπρεπε να αναφέρουμε στην ανάκριση του αεροδρομίου ότι επισκεφτήκαμε την Παλαιστίνη (Ραμάλα, Χεβρώνα, Ναμπλούς και τον προσφυγικό καταυλισμό-πόλη Balata) γιατί θα είχαμε μπλεξίματα. Γι αυτό κρύψαμε και τις κάρτες της φωτογραφικής μηχανής με τις φωτογραφίες από την περιοχή. Όταν έφευγα από το Ισραήλ η ανακριση διήρκεσε 2,5 ώρες, όταν έμπαινα από τα χερσαία βόρεια σύνορα με Ιορδανία κράτησε 4 ώρες διότι ερχόμουν από τη Συρία (μεσω ιορδανίας) την ημέρα που ξεκίναγαν οι αναταραχές-πόλεμος στη Συρία.

Πάντως αν σου βγαίνει στο πρόγραμμα αξίζει να επισκεφτείς μια από τις δυο πόλεις. Ειδικά η Χεβρώνα συνδυάζεται πολύ εύκολα με την Βηθλεέμ.
 

travel_lover

Member
Μηνύματα
156
Likes
89
Επόμενο Ταξίδι
ΙΝΔΙΑ -
Η Ιερουσαλήμ(διάβασε και ψάξτο και μόνος σου,,)δεν έχει ενδιαφέρον μόνο για το θρησκευτικό-χριστιανικό κομμάτι..έχει φυσική ομορφιά λόγω των λόφων και των τειχών.. αλλά ΚΑΙ από ιστορικής και πολιτισμικής άποψης ως μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου και με την συνύπαρξη τεσσάρων!!διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών,άλλωστε χωρίζεται σε 4 συνοικίες ,χριστιανική!!σήμα κατατεθέν ο Πανάγιος Ταφος και το Πατριαρχείο,εβραική πολύ ενδιαφέρουσα με το τείχος των δακρύων...αρμένικη και μουσουλμανική!!(επίσης πολύ γοητευτική με τα τζαμιά της και τα μαγαζιά της με τα αρώματα)...
Η παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ που περιλαμβάνει αυτές τις συνοικίες βρίσκεται εντός των τειχών...λίγο έξω από τα τείχη βρίσκεται το Όρος των Ελαιών που έχει μεγάλη θρησκευτική σημασία αλλά στο προτείνω και σαν αξιοθέατο και απο κει κοντά βρίσκεται μια τοποθεσία "πανόραμα"(μας πήγαν με πουλμαν δεν ξέρω πως λεγεται στ αγγλικα)που αξίζει πάρα πάρα πολύ βλέπεις πανοραμικά ν απλώνεται στα πόδια σου ολη η παλιά πόλη!
Εκτός της Ιερουσαλήμ τα υπόλοιπα μέρη που επισκεφθήκαμε είχαν προσκυνηματικό χαρακτήρα και απ ότι μας είπε η ξεναγός αλλά το διαπίστωσα και μόνη μου θα ήταν ένα ΤΙΠΟΤΕ χωρίς τις μονες,τις εκκλησίες,τα προσκυνήματα...Ναζαρετ,Κανά,Βηθανία δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο (εκτός των προσκυνημάτων)ξεχωρίζω και μου άρεσε πολύ Η Τιβεριάδα η πόλη,γραφική χτισμένη κατά μήκος της ομώνυμης λίμνης ...κοσμοπολίτικη πόλη θέρετρο...με πολυτελή ξενοδοχεία και όμορφα μαγαζιά.
Επίσης το μοναστήρι των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των ΧΟΖΕΒΙΤΩΝ στην έρημο της Ιουδαίας στο φαράγγι Αινών...αξίζει σαν μιά εκδρομή!!!φανταστικό τοπίο!!απο κει που αφήνεις το αμάξι έχει μια διαδρομή κάπως δύσκολη με ανηφόρες κατηφόρες αλλά είναι τόσο μαγευτικό να βλέπεις γύρω γύρω τα βουνά και απέναντι στο"πουθενά"να ειναι σκαρφαλωμένο το μοναστήρι!και θρήσκος να μην είσαι σε συνεπαίρνει το τοπίο αλλα΄και τα απλά σοφά λόγια των ταπεινών μοναχών που φυλάσσουν αυτούς τους τόπους!
Επίσης μέσα σε ωραίο κήπο και φύση το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου (έχει και καφέ στην αυλή..!)που είναι κοντά στο σημείο βάπτισης του Ιησού.
Αν θυμηθώ κατι άλλο θα προσθέσω..
Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!
Σίγουρα πρέπει να είχες περάσει ωραία για να γράψεις ένα τόσο μεγάλο κείμενο!!
Η αληθεια ειναι πως περα απο τα βασικά θρησκευτικά δεν ενδιαφέρομαι να δω τα υπόλοιπα μακρινά... δηλαδη κατι μοναστήρια κτλ.
Πόσες μέρες πιστεύετε πως θέλει η ιερουσαλημ για να εξερευνήσεις ολα της τα στενά ( έστω τα σημαντικότερα κι ομορφότερα) καθώς και τα κύρια αξιοθεατα της ;
 
Last edited:
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!
Σίγουρα πρέπει να είχες περάσει ωραία για να γράψεις ένα τόσο μεγάλο κείμενο!!
Η αληθεια ειναι πως περα απο τα βασικά θρησκευτικά δεν ενδιαφέρομαι να δω τα υπόλοιπα μακρινά... δηλαδη κατι μοναστήρια κτλ.
Πόσες μέρες πιστεύετε πως θέλει η ιερουσαλημ για να εξερευνήσει ολα της τα στενά ( έστω τα σημαντικότερα κι ομορφότερα) καθώς και τα κύρια αξιοθεατα της ;
Σ αυτό που ρωτάς ας πεί την γνώμη του και ο greco που πήγε και έχει άποψη και για το Τελ Αβίβ-δεδομένου ότι θέλεις να μοιράσεις το χρόνο σου;-καιεπίσης για την"νέα "πόλη των Ιεροσολύμων...επισκέφθηκε τα δύο ενδιαφέροντα μουσεία(εμείς κινηθηκαμε βασικά στην παλιά πόλη και κάναμε ένα βιαστικό πέρασμα απο τη νέα..).
Νομίζω άνετα μπορεί και αξίζει να μείνει κάποιος ένα τριήμερο...αλλά σου λέω και πάλι εξαρτάται τι θέλεις να δείς (μουσεία κλπ)και τι αξίζει να δείς στο Τελ Αβιβ
 

mourohavlos

Member
Μηνύματα
2.429
Likes
4.414
H Ιερουσαλήμ είναι μία ιδιαίτερη και "περίεργη" πόλη.
Μπορεί κάποιος να καθίσει 2 μέρες και να βαρεθεί, άλλος να καθίσει 1 εβδομάδα και να θέλει κι άλλο...
Και παίζουν ρόλο και οι ημέρες που θα πάτε, πολύ διαφορετικές η Παρασκευή και το Σάββατο σε σχέση με τις υπόλοιπες.
Και βέβαια ο καθένας θέλει να δει άλλα πράγματα, άλλος το αμιγώς Χριστιανικό, άλλως το θρησκευτικό γενικότερα (κέντρο 3+ θρησκειών), άλλος το κοινωνικοπολιτικό, άλλος το αρχαιολογικό.
Για μένα θέλει τουλάχιστον 2 μέρες χωρίς μουσεία κλπ.
Από τις υπόλοιπες περιοχές:
Βηθλεέμ (κυρίως για το ναό της Γέννησης)
Χεβρώνα (για τους λόγους που αναφέρθηκαν, μην την χάσετε)
Ναμπλούς (κατά προτίμηση να πάτε με δημόσια συγκοινωνία -αράβικο λεωφορείο μέσω Ramallah- κι όχι οργανωμένα για να δείτε και ορισμένες από τις "καθημερινές" δυσκολίες των ντόπιων)
Πέραν των αναφερθέντων από τους συμφορουμίτες, αν βολέψει να πάτε και στο Σαραντάριο Όρος.
 

travel_lover

Member
Μηνύματα
156
Likes
89
Επόμενο Ταξίδι
ΙΝΔΙΑ -
Να σας υπενθυμίσω πως θα πάω Παρασκευή και θα επιστρέψω την επόμενη Παρασκευή.
Εφόσον οι κύριοι προορισμοί αυτού του ταξιδιού θα ειναι 2 (Τελ Αβιβ και Ιερουσαλημ) σκεφτόμουν μήπως τελικά παω και ενα 2ημερο στην Πέτρα που ειναι περίπου 4 ωρες πιο μακρυά!
Η Πέτρα είναι όνειρο ζωής απλά έτυχε να βρω φθηνα αεροπορικά εισητηρια για Τελ Αβιβ και ετσι κατέληξα σε αυτόν τον προορισμό χωρις να σημαίνει πως δεν ηθελα μελλοντικά να τον επισκεφθώ μιας και στόχος και σκοπός της ζωής μου είναι να προλάβω όσα περισσότερα μπορέσω να δω σε αυτόν τον πανέμορφο κατα τα άλλα πλανήτη!

Τι με συμβουλεύετε λοιπον να κάνω; Να προσθέσω στο πρόγραμμα μου και ενα 2ημερο για Πέτρα μια που ειναι ευκαιρία ;;
 
Last edited:

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.507
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Έχει πάρα πολλά πράγματα να δεις το Ισραήλ και ατέλειωτη ιστορία (δεν μιλάω για τα θρησκευτικής φύσεως).
https://www.travelstories.gr/community/threads/Αίγυπτος-Σουδάν-Ιορδανία-Ισραήλ-Σεούλ-Γουαμ-Παλάου-Μικρονησία-Χαβάη-Αυστραλία-Μυανμαρ-Η-Κοng-Λονδίνo.51830/?chapter=8

Αν παίζει πάντως Πέτρα, δεν το συζητώ, κρίμα να μην πας. Αλλά τουλάχιστον ολίγον από Παλαιστίνη και μια Μασάντα είναι must. Για το Τελ Αβίβ δεν τρελάθηκα κιόλας, η Ιερουσαλήμ θέλει τουλάχιστον μια πλήρη μέρα, με τρομερό ξεπάτωμα.
 

mourohavlos

Member
Μηνύματα
2.429
Likes
4.414
Φαντάζομαι ξέρεις ότι Παρασκευή απόγευμα και μετά δε θα βρεις δημόσια συγκοινωνία από το αεροδρόμιο λόγω Sabbath, δεν ξέρω αν ανέφερες τι ώρα φτάνεις.
Η Πέτρα (χωρίς να έχω πάει) είναι πολύ ωραία, αλλά το θεωρώ κρίμα να αφιερώσεις μόνο 4 μέρες Ισραήλ-Παλαιστίνη.
Είναι σαν να θέλει κάποιος να επισκεφτεί για 1 εβδομάδα την ηπειρωτική Ελλάδα (π.χ. Αθήνα, Δελφούς, Θεσσαλονίκη) και να πεταχτεί και 2 μέρες Κωνσταντινούπολη. Προσωπικά κάπως έτσι το βλέπω. Τώρα αν θεωρείς ότι αυτή είναι η μία και μοναδική ευκαιρία που θα βρεθείς στην ευρύτερη περιοχή πάω πάσο.
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
H Ιερουσαλήμ είναι μία ιδιαίτερη και "περίεργη" πόλη.
Μπορεί κάποιος να καθίσει 2 μέρες και να βαρεθεί, άλλος να καθίσει 1 εβδομάδα και να θέλει κι άλλο...
Και παίζουν ρόλο και οι ημέρες που θα πάτε, πολύ διαφορετικές η Παρασκευή και το Σάββατο σε σχέση με τις υπόλοιπες.
Και βέβαια ο καθένας θέλει να δει άλλα πράγματα, άλλος το αμιγώς Χριστιανικό, άλλως το θρησκευτικό γενικότερα (κέντρο 3+ θρησκειών), άλλος το κοινωνικοπολιτικό, άλλος το αρχαιολογικό.
Για μένα θέλει τουλάχιστον 2 μέρες χωρίς μουσεία κλπ.
Από τις υπόλοιπες περιοχές:
Βηθλεέμ (κυρίως για το ναό της Γέννησης)
Χεβρώνα (για τους λόγους που αναφέρθηκαν, μην την χάσετε)
Ναμπλούς (κατά προτίμηση να πάτε με δημόσια συγκοινωνία -αράβικο λεωφορείο μέσω Ramallah- κι όχι οργανωμένα για να δείτε και ορισμένες από τις "καθημερινές" δυσκολίες των ντόπιων)
Πέραν των αναφερθέντων από τους συμφορουμίτες, αν βολέψει να πάτε και στο Σαραντάριο Όρος.
Πολύ υψοφοβικό το Σαραντάριο όρος...ενδιαφέρον ναι..αλλά η όλη διαδρομή με τις στροφές τον πολύ στενό δρόμο κλπ να το ξέρει κάποιος...
Α ξέχασα έχει και τελεφερίκ...σόρυ το κόστος όμως είναι 10 ευρώ με τα βάν 8 ατόμων...και νομίζω 14 με τελεφερίκ(εννοείται πάνε ελα)
 

kalove

Member
Μηνύματα
436
Likes
1.637
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Εθνικά πάρκα ΗΠΑ
Λάβε σοβαρά υπ όψιν σου την αργία της Παρασκευής. Δεν ξέρω τι ώρα φτάνεις ή αν έχεις κανονίσει κάποιο τράνσφερ, πάντως από το μεσημέρι δεν κινείται τίποτα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.325
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom