Ηνωμένο Βασίλειο Πρώτη φορά εξωτερικό-Λονδίνο

dkwts

Member
Μηνύματα
14
Likes
0
Στο Λονδίνο μπορείς να φας κανονικά με γύρω στα 30 ευρώ για δυο άτομα;

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι συμβαίνει με LONDON EYE και Μουσείο Madame Tussauds;
Πληρώνεις ένα και πας και στα δύο;

edit: Και κάτι ακόμα , μπήκα στη σελίδα του μουσείου και είδα εκεί που λέει ότι μπορείς να κλείσεις εισιτήρια πριν πας εκεί. Μάλιστα , γλιτώνεις και κάποια χρήματα.
Το έχει κάνει κανείς;
Αν κλείσεις "After 5 Saver" εισιτήρια θα προλάβεις να το γυρίσεις όλο;Τι ώρα κλείνει;
 
Μηνύματα
24
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Δεν έχω ιδέα...
Ταξίδι-Όνειρο
road trip to California
Λοιπόν. Εγώ μόλις χτες γύρισα από Λονδίνο.7 μέρες. Και πάλι όμως έμειναν αρκετά που δεν είδα. Επείσης, δεν έμεινα σε ξενοδοχείο, γιατί ήταν αρκετά ακριβά, και σαν φοιτήτρια δεν έχω πολλά λεφτά. Έμεινα όμως σε εστίες ενός πανεπιστημίου.Queen Mary to λένε. Είναι 5 λεπτά από τη στάση Mile End η οποία συνδέται με όλες τις κεντρικές γραμμές. Επείσης, σε συμβουλεύω να βγάλεις oyster travel card για τις ζώνες 1 και 2. Εκεί βρίσκονται όλα όσα θα θες να δεις, και η κάρτα κάνει 24,5 λύρες για 7 μέρες. Έχει και για λιγότερες. Συμφέρει πολύ αν σκεφτείς ότι ένα εισιτήριο έχει 3 λύρες. Όσο για τα Μαντάμ Τισώ, έχει τεράστια ουρά αν δεν έχεις εισητίριο, για αυτό αν μπορείς πάρε ένα. Εμείς είχαμε βγάλει με προσφορά ένα που κάλυπτε και την είσοδο στα London Dungeons. H ζωή να ξέρεις είναι πανάκριβη αλλά αξίζει. Eγώ ξόδεψα καμμιά 400αρα λύρες. Βάλε εισόδους σε μουσεία, σε club, μπύρες σε πάμπς. Ακόμα, τα αγγλιά καταλαβαίνονται συνήθως. Αν σε δουν ότι δεν είναι η μητρική σου γλώσσα μιλάν πιο κατανοητά. Τα Harrods είναι κάπως ακριβά, αλλά έχουν κάτι ωραία σουβενίρ. Εγώ πήρα τσάι, μαρμελάδες, και μια τσάντα Harrods. Όσο για το βιβλίο, εγώ τυπικά είχα ένα της σειράς Explorer, αλλά σου προτείνω να πάρεις και έναν χάρτι.
Τώρα για το τι πρέπει να δεις...Μμμμ, βασικά αυτό έχει να κάνει και με τα γούστα σου. Σε συμβουλέυω να δεις τουλάχιστον ένα πάρκο.Το Hyde Park η το Regents Park. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα εδώ. Να δεις το Big Ben, το Αβαίο, την Κάμντεν, Piccadily Circus, Soho, τον Τάμεση, το Βρετανικό Μουσείο...αυτά μου ρχονται τώρα. Και να πας σε πολλές παμπς.Είναι απίστευτες.
 
Μηνύματα
24
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Δεν έχω ιδέα...
Ταξίδι-Όνειρο
road trip to California
Στο Λονδίνο μπορείς να φας κανονικά με γύρω στα 30 ευρώ για δυο άτομα;

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι συμβαίνει με LONDON EYE και Μουσείο Madame Tussauds;
Πληρώνεις ένα και πας και στα δύο;
Ναι υπάρχει μια προσφορά που μπορείς να πάρεις ένα εισητίριο και να μπεις και στα δύο. Η αν θες και μια άλλη επιλογη, να μπεις και στο LONDON EYE και στο Madame Tussauds και στο London Dungeons. Μπορείς να πάρεις και τα τρία ή δύο από αυτά. Συμφέρει αρκετά.
 

dkwts

Member
Μηνύματα
14
Likes
0
Ευχαριστώ προς το παρόν , μάλλον θα πάω με το πρακτορείο για 4 ημέρες.
Θα πάω και σε κάποιο βιβλιοπωλείο να βρω κανένα βιβλίο-οδηγό.
Για οτιδήποτε άλλο θυμηθείτε κοκ πείτε.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
προχώρα και όπως να ειναι!!!!! μην απογοητεύεσαι .πρέπει να πάρεις το βάπτισμα ..!!!!
κάνε και λίγο χαβαλέ ...άκουσε τους παραπάνω και φύγε πώς και πώς ...δεν θα χαθείς !!και μη σε ακούσω να γκρινιάξεις !!!
αντε καλό ταξίδι ..
 

fosia

Member
Μηνύματα
36
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
είναι υπό συζήτηση
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Για το London Eye πέρισυ τον Αύγουστο η ουρά είχε 45΄αναμονή. Καλά θα κάνεις να είσαι από νωρίς εκεί, γιατί κάποιοι που είχαν κόψει εισητήριο μετά από εμάς τους έδιωξαν για την επόμενη μέρα. Μέσα σε 4 μέρες θα σου βγει η ψυχή να τρέχεις από δω κι απο κει. Αν θες μια γενική ιδέα μπορείς να πάρεις το τουριστικό λεωφορείο που με το ίδιο εισητήριο ανεβαίνεις και κατεβαίνεις όπου θέλεις και σε γυρνάει σε όλα τα αξιοθέατα. Για το φαγητό θα έλεγα ότι πρέπει να πας στην κλασική παμπ, αλλιώς πας και στα mcdonalds στο σύνταγμα. Δεν είναι τραγικές οι τιμές και οι μερίδες πολύ καλές. Δες κι εδώ για διαμονή http://www.palmerslodge.co.uk/ Για ψώνια θα πρότεινα να μπεις στο Primark, όπου θα βρεις ό,τι θες και σε ξεφτίλα τιμές. Άντε και καλά να περάσεις, που είναι σίγουρο.
 

Halcyon

Member
Μηνύματα
30
Likes
0
Ταξίδι-Όνειρο
Βόρεια Χιονισμένη Ευρώπη
Από τη δικιά μου εμπειρία στο Λονδίνο:

1. Σε όποια περιοχή κι αν μείνεις, θα έχεις δίπλα σου έναν σταθμό του μετρό, οπότε μη σε απασχολεί το μέρος που θα μείνεις. Δηλαδή μην ψάχνεις κεντρικά. Οι συγκοινωνίες εκεί είναι χιλιετίες μπροστά :D

2. Προτείνω να κλείσεις μόνος εισητήρια κλπ, γιατί τα ταξιδιωτικά γραφεία πάντα τρώνε κάτι :p Τσέκαρε τα: www.airtickets.gr και www.booking.com για αεροπορικά και ξενοδοχεία αντίστοιχα. (υπάρχουν και άλλα για ξενοδοχεία. Είχα κλείσει μια φορά και από το www.londonnights.com)

3. Όπως είπαν και πιο πάνω, βγάλε μια Travelcard των 7 ημερών. Αν βγάλεις Oyster Card, θα πρέπει να βάζεις χρήματα στην κάρτα ανάλογα με το πόσες μέρες θα μείνεις. Γενικά συμφέρει να βγάλεις μια κάρτα! Ψάξτο στο www.tfl.gov.uk

4. Με το που φτάνεις στο αεροδρόμιο, υπάρχουν κάτι flyers σε stands. Ένα από αυτά είναι και το 2for1Entry. Τσακώνεις αυτό και μπαίνετε σε διάφορα μουσεία κλπ πληρώνοντας ένα εισητήριο, αντί για 2. Αρκεί να έχετε φτάσει στο μουσείο by train. (τα περισσότερα μουσεία είναι free βέβαια: Natural History Museum, Science Museum, British Museum)

5. Προσωπικά τα Harrods δεν με τρέλαναν. Μόνο την ποικιλία στα σαλάμια θυμάμαι καλά χαχ

6. Να πας: London Zoo, Picadilly Circus, Hyde Park, Chinatown, Covent Garden, Trafalgar Square, National Gallery, Tower Hill, Notting Hill, King's Cross Station (εκεί γυρίστηκαν και οι σκηνές στο Harry Potter, αν σ'αρέσει χεχε :p)

7. Να φας: Fish & Chips, Burger King, κινέζικο στην Chinatown, Hot Dog από πλανόδιο :D

8. Επίσης, ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ψώνια από εκεί. Ρούχα κλπ. Έχουν φοβερές εκπτώσεις. Στην Oxford Street κυρίως.


Δε θυμάμαι άλλα τώρα. Καλά να περάσεις πάντως. Το Λονδίνο είναι ο ορισμός της μητρόπολης για μένα.

take care;)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.529
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom