Ουγγαρία Πρώτη φορά εξωτερικό - Χριστούγεννα '15 στην Βουδαπέστη

Μηνύματα
421
Likes
391
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κίνα

Τα Χριστούγεννα για πολλούς είναι γιορτές οικογενειακές. Προσωπικά ποτέ δεν τρελενόμουνα με την ιδεά ότι θα πρέπει να περάσω τις γιορτές πάλι στο χωριό μου ή του άντρα μου. Και προς θεού μην παρεξηγηθώ καλά είναι να μαζευόμαστε τα σόγια, να τα λέμε, να διασκεδάζουμε αλλά να γίνεται με σύνεση και όχι σε ότι 3ήμερο και αργία πέφτει μέσα στην χρονιά! Από πέρυσι λοιπόν (Χριστούγεννα 2014 θα ταν) και καθώς ήμουνα στο χωριό δίπλα στον τζάκι είχα τσεκάρει ήδη, ότι τα χριστούγεννα του 2015 είναι ένα ωραιότατο 3ήμερο. (αυτό το λέω με βάση τις δικές μας δουλειές - δεν είμαι χαζή ξέρω πόσος κόσμος δουλεύει εκείνες τις μέρες και πόσοι παραπάνω άνθρωποι δούλεψαν με τις χαζοκυριακές τους). Ανακοινώνω περιχαρής λοιπόν στο αμόρε ότι του χρόνου θα πάμε εξωτερικό! Με κοιτάει με το βλέμμα της αγελάδας και μου λέει ένα οκ του στυλ μέχρι τότε ποιος ζει ποιος πεθαίνει. Κανα δίμηνο μετά είναι και η πρώτη μου επαφή με το Travel stories αναζητώντας έναν κατάλληλο προορισμό για τα Χριστούγεννα. Και ο κλήρος έπεσε στην Βουδαπέστη!!!

Αναζητώντας προορισμό βασικό κριτήριο ήταν το κόστος (κάτι μας είπες τώρα!!!). Θέλαμε να είναι κάπου πολύ πολύ οικονομικά γιατί είμαστε σε διαδικασία προετοιμασίας γάμου οπότε δεν μπορούσαμε να χαλάσουμε ένα σκασμό λεφτά. Το skyscanner, πολύτιμος βοηθός, είχε γίνει η αγαπημένη μου συνήθεια. Έβαζα τις ημερομηνίες που ήθελα, αναχώρηση Αθήνα και προορισμό "Παντού". Έτσι λοιπόν έβγαζε μία λιστα από πολεις και τιμές από το πιο φθηνό στο πιο ακριβό. Στη περίπτωση μου: Ρώμη πρώτη Βουδαπέστη δεύτερη. Κοντά στο budget μας και οι 2, αποκλείσαμε όμως την Ρώμη καθώς θεωρήσαμε πλέον με την ryan είναι προσβάσιμη ανα πάσα στιγμή. Μετά απο προτροπη των συμφορουμιτών εδώ έκλεισα τα εισιτήρια τον Ιούνιο με ημερομηνία 25/12 και 28/12 και συνολικό κόστος 240€ τα 2 άτομα με aegean. Νορμαλ τιμή αν σκεφτείς ότι είναι γιορτές κτλ κτλ.

Σειρά είχε το ξενοδοχείο. Αν δεν έχεις ταξιδέψει ξανά στο εξωτερικό, όλα φαίνονται βουνό. Πόσο μάλλον να προσπαθείς να καταλάβεις τι θεωρείτει κεντρικό σημείο σε μία πόλη για να κανονίσεις την διαμονή σου. Άσε που και τα ονόματα οδών, πλατειών, περιοχών στην περίπτωση μου ήταν και δύσκολο να τα απομνημονεύσω. 15 φορές διάβασα ιστορίες για να μου φανεί κάπως γνωστή η vaci utca. Προσπάθησα με τα φίλτρα να περιορίσω τις επιλογές μου στις αναζητήσεις των ξενοδοχείων και πήγαινα πάντα με βάση budget.Το ανώτερο 50€ την βραδιά. Ευτυχώς τα καταλύμματα που εβρισκα είχαν καλές κριτικές και οικονομικότατα. Διαμέρισμα ειδικά έβρισκες και με 30€ και αξιοπρεπέστατο. Μετά από ψάξιμο και βοήθεια απο εδώ, έκλεισα στο Soho Boutique Hotel με 130€ 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό. Καταλήξαμε σε ξενοδοχείο διότι θέλαμε και την "σιγουριά" της reception. Η επιλογή μας αποδείχτηκε τέλεια!!!!

Είχα λοιπόν άπλετο χρόνο μπροστά μου να οργανώσω αυτές τις μέρες και να διαβάσω όλες τις ιστορίες και τα tips από εδώ. Η αλήθεια είναι ότι η βοήθεια του site ήταν πολύτιμη. Σαν ταξιδιώτες, είμαστε από αυτούς που θέλουμε να δούμε αξιοθέατα και μουσεία, χωρίς όμως υπερβολές, να φάμε καλά, να δοκιμάσουμε ότι τοπικό υπάρχει και να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε την κουλτούρα της χώρας όσο γίνεται. Προσπάθησα να κάνω ένα πρόγραμμα έτσι ώστε και να έχουμε ελεύθερο χρόνο μόνο για βόλτες και να δούμε τα βασικά σημεία της πόλης. Μέχρι τον Αύγουστο λοιπόν είχα κάνει κράτηση 2 θέσεων για να παρακολουθήσουμε τον "Καρυοθραύστη" στην όπερα της Βουδαπέστης και είχαμε κλείσει θέσεις για πρωινή κρουαζιερα στον Δούναβη. Αμφιταλαντευόμουν αν θα κλείσω για λουτρά. Τελικά είπαμε να το αφήσουμε και όπως μας πάνε οι μέρες εκεί. (Σσ. Οι κρατήσεις έγιναν από Αγγλία καθώς με τα capital δεν μου εγκρίθηκε καμία συναλλαγή). Κάνω ένα προσχέδιο του προγράμματος μας, σημειώνω εστιατόρια, αξιοθέατα, πληροφορίες για την μετακίνηση μας κτλ κτλ και περιμένω καρτερικά τον Δεκέμβριο.

Έπεται συνέχεια... (σας κουρασα;;;; :) )

 
Μηνύματα
421
Likes
391
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κίνα
Είμαστε μία εβδομάδα πριν το ταξίδι... Καλού κακού καλώ την allabouthotels.com για να κάνω επιβεβαίωση της κράτησης μου. Το ξενοδοχείο είχε δωρεάν ακύρωση έως και μέσα Δεκέμβρη. Παρόλ' αυτά απο την κάρτα μου τα είχε τραβήξει τα χρήματα. Όταν τους κάλεσα τότε να μου εξηγήσουν γιατί έγινε αυτό, μου απάντησαν ότι έτσι είναι η διαδικασία αλλά σε περίπτωση ακύρωσης εντός προθεσμίας τα χρήματα επιστρέφονται. Αυτή την φορά όμως, καλούσα χωρίς απάντηση!!! Χτύπησε καμπανάκι! Τους έστειλα μειλ και ευτυχώς η απάντηση ήταν άμεση. Η Εταιρία είχε σταματήσει τον κύκλο εργασιών της στην Ελλάδα (τι πρωτότυπο) αλλά όλες οι κρατήσεις που έγιναν μέχρι και Σεπτέμβριο θα γίνουν κανονικά. Μου έδωσαν και έναν κωδικό για να μιλήσω με το ξενοδοχείο εάν θέλω για να επιβεβαιώσω τα λεγόμενα τους. Ευτυχώς μίλησα και με αυτούς και όλα οκ. Εκτυπώνω τα ηλεκτρονικά εισιτήρια για την παράσταση, το παραστατικό πληρωμής για την κρουαζιέρα και 3 μέρες πριν κάνω check in. Επίσης κάνω συνάλλαγμα από Ελλάδα από ανταλλακτήριο στην Ομόνοια. Αποδείχθηκε σοφή κίνηση καθώς 25 +26 ότι ανταλλακτήριο βλέπαμε ήταν κλειστό. Για να καταλάβετε ο δρόμος από το ξενοδοχειο έως την στάση του μετρό ήταν γεμάτος και με καλύτερα rates εννοείτε αλλά κλειστά!!!! Δεν θα ήθελα να χάσω ώρα πραγματικά στο να βρω που θα είναι ανοιχτό ούτε να επομιστώ το άγχος.
Εκανα συνάλλαγμα από εδώ & αγόρασα με 1 ευρώ με 285 φιορίνια. (εκεί θα αγόραζα περίπου 310) και τελευταία μέρα πούλησα απο εκεί 305 φιορίνια προς 1 ευρώ. Σίγουρα πάντως εννοείτε και αξίζει να τα αλλάξετε εκεί.

Όσο και αν έλεγα ότι θα τα έχω έτοιμα όλα νωρίτερα και την τελευταία μέρα δεν θα κάνω τίποτα και θα κοιμηθώ νωρίς, καμία σχέση!!!! Βρέθηκα, μεσάνυχτα να κάθομαι πάνω στην χειραποσκευή για να κλείσει, να είμαι σε φάση "να προσθέσω βαλίτσα στην κράτηση ή όχι;" και να λέω κάτι έχω ξεχάσει.... Είχα αρκετό άγχος γιατί το είχα πάρει όλο πάνω και δεν ήθελα να γίνει βλακεία. Εκείνο το βράδυ (παραμονή Χριστουγέννων) ο άντρας μου δούλευε και τελικά καταλήξαμε να κοιμηθούμε 3:00 και να ξυπνάμε στις 06:30. Ξυπνήσαμε με ευκολία, μάλλον λόγω της υπερέντασης. Με την τσίμπλα στο μάτι, βουρ για μαλλί και βάψιμο γιατί πετούσαμε στις 09:00 και φτάναμε 10:00 τοπική ώρα. Θα φτάναμε στο ξενοδοχείο και αν δεν μας έδιναν δωμάτιο κατευθείαν, αφού το check in κανονικά ήταν στις 14:00, θα αφήναμε τα πράγματα εκεί και θα φεύγαμε, οπότε έπρεπε να είμαστε έτοιμοι. Είχα ρωτήσει το ξενοδοχείο αν υπάρχει η δυνατότητα να αφήσουμε βαλίτσες και μου είπαν ότι παρέχουν χώρο αποσκευών χωρίς χρέωση. Σε γενικές γραμμές να προσθέσω ότι απαντούσαν γρήγορα και σε μειλ και σε μηνύματα στο face στην σελίδα τους. Φτάνουμε αεροδρόμιο και ξεκινάμε τις απαραίτητες φωτό με την καινούρια μας κάμερα (το πρώτο δώρο γάμου!!!)

Η πτήση κράτησε κάτι λιγότερο από 2 ώρες. Η εξυπηρέτηση άψογη με σφολιάτα και πορτοκαλάδα για την πρωινή λιγούρα και μετά καφεδάκι. Είχα επιλέξει και παράθυρο και έβγαλα κάμποσες "ψαγμένες" φωτό! Ξεκινήσαμε με ήλιο από Ελλάδα και με ανοιχτή την καρδιά μας γι αυτό το ταξίδι. Προσγειωθήκαμε με καταχνιά, ψοφόκρυο και έκπληξη! Καλέεεε;;;; Που πήγε ο ήλιος;;;;;;;
 
Last edited:

chris7

Member
Μηνύματα
3.085
Likes
23.672
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Είχα επιλέξει και παράθυρο και έβγαλα κάμποσες "ψαγμένες" φωτό!
Φωτογραφίες ακούμε και φωτογραφίες δεν βλέπουμε. :)
Πολύ ωραία τα λες. Περιμένουμε τη συνέχεια.
 
Μηνύματα
421
Likes
391
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κίνα
Εννοείτε και θα ανεβάσω!!! Ειδικά αυτές τις "ψαγμένες" με το φτερό του αεροπλάνου και τα σύννεφα.... Αυτές καλέ που κανείς άλλος δεν βγάζει.... :haha:
 
Μηνύματα
421
Likes
391
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κίνα
Πρωτοτυπήσαμε και βγάλαμε το φτερό...
Οι πρώτες εικόνες από το 200Ε
Μετρό - Γραμμή Μ3
Τα πρώτα κτήρια που αντικρίσαμε μόλις βγήκαμε απο Μετρό
Το δωμάτιο μας

DSC00019.JPG DSC00020.JPG DSC00023.JPG DSC00035.JPG DSC00043.JPG DSC00052.JPG DSC00059.JPG
 
Last edited by a moderator:
Μηνύματα
421
Likes
391
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κίνα
Κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο, αναζητήσαμε την έξοδο. Ακολουθήστε την πινακίδα που αναγράφει "kijárat" με τεράστια γράμματα και με πολύ μικρότερα απο κάτω την λέξη "exit" και είστε έτοιμοι!!!!

Φτάσαμε στην είσοδο του αεροδρομίου. Ακόμη και να μην έχεις διαβάσει τίποτε από εδώ πιστεύω ότι εύκολα βγάζεις ακρη. Υπάρχει γραφείο πληροφοριών για τουρίστες, ειδική σήμανση ακόμη και στο πάτωμα για το που βρίσκεται το 200Ε και φυσικά εκδοτήρια για εισιτήρια. Μετά από έρευνα κατέληξα ότι η καλύτερη λύση για εμάς ήταν τα 3ήμερα εισιτήρια με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Όντως με την συγκοινωνία πήγαμε παντού, η αναμονή ήταν ελάχιστη, τα λεωφορεία άψογα με τηλεματική μέσα, οι γραμμές του μετρό εύκολες και κατατοπιστηκές. Στο τραμ θα βρείτε τις διαδρομές σε χαρτιά Α4 (περίπου) οπότε αναζητείστε στις στάσεις κάτι σαν πίνακες ανακοινώσεων. Τα εισιτήρια μας κόστισαν 8,400 φιορίνια. Επάνω έγραφαν πότε τα βγάλαμε με ημερομηνία και ώρα. Τα επιδυκνύαμε κάθε φορά που μπαίναμε στο μετρό και στον οδηγό του λεωφορείου. Μόνο στο τραμ δεν συναντήσαμε ελεγκτές. Σε συνομιλία μας με άλλους Έλληνες εκεί, διαπιστώσαμε ότι πολλοί επέλεξαν τα λεωφορεία Hop on Hop off. Κάποια εταιρία έκανε μάλιστα δώρο και την κρουαζιέρα. Θεωρώ ότι με λίγο ψάξιμο μπορείτε να καταλήξετε τι σας βολεύει περισσότερο. Για να δείτε τιμές εισιτηρίων και καρτών από τα ΜΜΜ μπείτε εδώ: http://www.bkk.hu. Να επισημάνω ότι για τις αλλαγές στα μμμ έπρεπε να χτυπάτε άλλο εισιτήριο. Γι αυτό και αποφύγαμε το πακέτο των 10 εισιτηρίων, δεν ξέραμε αν θας μας φτάσουν. Πάντως την πόλη την περπατάς ανετότατα....

Φτάνουμε Blaha Utca Ter, 5 λεπτά με τα πόδια από το ξενοδοχείο. Μιλάμε απογοήτευση. Δεν κυκλοφορούσε ψυχή! Και όσους συναντήσαμε ήταν μουτζούφληδες και σκυθρωποί. Καταχνιά παντού, σκέφτηκα απο μέσα μου, που ήρθαμε να κάνουμε γιορτές;;;; Κλειστά τα πάντα γύρω μας και κίνηση απο αυτοκίνητα απελπιστηκά λίγη! Καλά ξεκινάμε.... Προσποιούμαι την ενθουσιασμένη για να μην στεναχωρήσω και το αμόρε και για να πάρουμε τα πάνω μας. Βρίσκουμε το ξενοδοχείο μετά απο κανα τέταρτο άσκοπων κύκλων. Ευτυχώς μέχρι το απόγευμα μπήκαμε στο νόημα. Να σημειώσω ότι ίντερνετ και τηλέφωνο είχαμε κανονικά γιατί ό άντρας μου έκανε ένα πρόγραμμα στο κινητό του όπου με 5€ χρησιμοποιείς το πακέτο σου σαν να είσαι στην Ελλάδα. Σε καλούν και καλείς κανονικά. Οι χάρτες της google μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους...

Φτάνοντας στο ξενοδοχείο ανακουφιστήκαμε. Πολύ όμορφο, μοντέρνο με ωραίους χώρους και όπως καταλάβαμε μέχρι το βράδυ ήταν σε πολύ καλό σημείο απο θέμα συγκοινωνίας. Ευτυχώς είχαν διαθέσιμο δωμάτιο και μας έδωσαν μόλις φτάσαμε. Απο την Reception μας ζήτησαν εκτυπωμένα όλα τα έγγραφα της κράτησης που μου είχαν έρθει στο mail από την allabouthotels. Ευτυχώς δέχτηκαν να τους τα προωθήσω να τα εκτυπώσουν εκείνοι διότι δεν ήμουν ενήμερη ότι έπρεπε να το κάνω εγώ. Αφου τακτοποίησα λίγο τα πράγματα μας, ξεκινήσαμε για Δούναβη! Στην αποβάθρα νούμερο 7 μας περίμενε το πλοιάριο για κρουαζιέρα.

Διαλέξαμε να το κάνουμε την πρώτη μέρα καθώς θα μας βοηθούσε αρκετά να προσανατολιστούμε και να μπούμε στο κλίμα. Επίσης πήγαμε πρωί για να βλέπουμε ξεκάθαρα τα αξιοθέατα (σοφή κίνηση γιατί βγάλαμε αρκετές φωτογραφίες) και όπως μου είπε και ένας άλλος συμφορουμίτης γιατί να δώσω παραπάνω χρήματα για να φάω σχεδόν "τυποποιημένο" δείπνο στην βραδυνή κρουαζιέρα ενώ υπάρχουν καλύτερες επιλογές? Φτάνοντας εκεί δώσαμε το εκτυπωμένο εισιτήριο και περάσαμε στον χώρο αναμονής. Η εταιρία ήταν η Legenda. Κόστος για 2 ενήλικες 7,800 φιορίνια. Η συνναλαγή όπως σας είπα έγινε μέσω Αγγλίας και στο μειλ που μου έστειλαν με την επιβεβαίωση είχαν αναλυτικές οδηγίες! Το πλοιάριο μεγάλο, καθαρό, με θέρμανση και με εξυπηρετικό προσωπικό. Στην αρχή μας προσέφεραν ζεστό τσάι με κανέλλα και λεμόνι και έπειτα είχαμε ακόμη ένα ποτό που ήταν στην τιμή. (κρασί, μπύρα, πορτοκαλάδα σαμπάνια κτλ). Για κάθε επιβάτη υπήρχε ατομικό "κασετοφωνάκι" με ακουστικά που άκουγες στην γλώσσα σου μία ξενάγηση. (όχι live αλλά αντιστοιχούσε σε αυτά που βλέπαμε). Η βόλτα κράτησε περίπου 1,5 ώρα και επιτέλους αναθαρήσαμε! Είδαμε το κάστρο της Βούδας, το κοινοβούλιο, κάναμε τον γύρο από το νησί της Μαργαρίτας, περάσαμε από την γέφυρα των αλυσίδων, την γέφυρα της ελευθερίας και άλλα... Στο site της εταιρίας υπάρχει αναλυτικά η διαδρομή και της πρωινής και της βραδυνής κρουαζιέρας. Τέλος να προσθέσω ότι σταθήκαμε τυχεροί που πήγαμε από την πρώτη μέρα καθώς τις 2 επόμενες είχε απίστευτη ομίχλη και σίγουρα δεν θα βλέπαμε και πολλά!!! Σειρά έχει το Χριστουγεννιάτικο παζάρι με τους πάγκους με street food. Γουργουρίζει η κοιλίτσα μου.... Φύγαμε για Deák Ferenc utca!
 
Last edited:
Μηνύματα
421
Likes
391
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κίνα
Επιτέλους ήρθε η ώρα να συνεχίσω! Οι προετοιμασίες για τον γάμο πολλές οπότε έχω περιορισμένο χρόνο!

Αποβιβαστήκαμε από την κρουαζιέρα με άλλο ηθικό, μας είχε ανοίξει και η όρεξη!!!! Στο ίντερνετ είχα διαβάσει ότι υπάρχουν Χριστουγεννιάτικα παζάρια με γρήγορο φαγητό και πάγκους με δωράκια! Από την σελίδα http://budapestchristmas.com/ ενημερώθηκα μεταξύ των άλλων για το που γίνονται αυτά τα "street festivals" και για τα ωράρια λειτουργίας τους. Φτάσαμε λοιπόν στην πλατεία Deak Ferenc ter (εκεί που ενώνονται οι 3 γραμμές του μετρό) και κατευθυνθήκαμε για την Vörösmarty tér, .

Ξύλινα σπιτάκια σαν από άλλη εποχή, με διακοσμητικά, παραδοσιακά ποτά και τρόφιμα για δώρα, κλασικά σουβενίρ, ότι βάλει ο νους σου!!!! Κόσμος πολύς (επιτέλους), να πηγαινοέρχεται και να κρατάει κάτι μεγάλες πίτες, σαν τηγανίτες, με διάφορα υλικά από πάνω είτε αλμυρά είτε γλυκά. Langos!!!!! (κανένα emoticon να τρέχουν τα σάλια δεν έχουμε;;;;) Στην μέση της πλατείας διάφορα μαγαζάκια - εστιατόρια το ένα δίπλα στο άλλο. Στην αρχή κάναμε 2-3 φορές τον κύκλο μπας και βγάλουμε άκρη τι φαγητά ήταν αυτά! Οι ταμπέλες σχεδόν όλες στην γλώσσα τους και οι πωλητές μιλούσαν πολύ λίγα αγγλικά. Τελικά αποφασίσαμε να πάρουμε από μία μερίδα λουκάνικα με ξυνολάχανο και χοιρινό με πατάτες στον φούρνο! Περιττό να πω ότι ήταν νοστιμόοοοτατα!!!! Σαν από τα χεράκια της μαμάς. Βέβαια την πατήσαμε γιατί ενώ κοιτούσαμε τιμές και σχεδόν όλα τα μαγαζάκια ήταν πάνω κάτω οι ίδιες, πέσαμε στον πιο ακριβό και δώσαμε 20€. Στο συγκεκριμένο που προτιμήσαμε δεν είχε και τιμές κάπου αλλά φανταστήκαμε ότι θα είναι όπως στα υπόλοιπα. Σε γενικές γραμμές πάντως όπου ήταν "τουριστικά" οι τιμές ήταν Ελλάδος και ίσως και λίγο πιο χαμηλές. Πάντως τιμές 2-3 ευρώ δεν είδα πουθενά εκτός από κάτι παρακμιακά κεμπαμπτζίδικα κοντά στο ξενοδοχείο μας που δεν το ρίσκαρα να φάω. Απλά όσο λιγότερο τουριστικά ήσουν τόσο πιο φθηνά . Παράδειγμα: γλυκό του δούναβη στην Vörösmarty tér είχε 1200huf. Στην Deak Ferenc ter 900Huf.

Παρόλο το κρύο αποφασίσαμε να φάμε έξω στα τραπεζάκια που είχαν για τον κόσμο. Σαν παγκάκια πικ νικ που τα μοιραζόσουν με τους υπόλοιπους. Υπηρχαν άτομα που φρόντιζαν για την καθαριότητα όλου του χώρου. Στεναχωρηθήκαμε όταν είδαμε αρκετούς άστεγους να ψάχνουν για μισοτελειωμένες μερίδες και σε γενικές γραμμές δεν ήταν και λίγοι σε όλη την πόλη.... Τελειώνοντας το φαγητό μας και τα απάραίτητα τηλεφωνήματα προς όοοοολο σόι ότι φτάσαμε καλά, αποφασίσαμε να περπατήσουμε και να θαυμάσουμε τα στολισμένα κτήρια, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα και τον φωτισμό! Παντού γύρω μας τουρίστες, πολλοί Έλληνες και Κινέζοι. Δεν νομίζω να είδαμε κανέναν ντόπιο!!! Αφού βγάλαμε τις απαραίτητες φωτό, επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο να ετοιμαστούμε για ρεβεγιόν.

Όσοι έχουν σκοπό να ταξιδέψουν Χριστούγεννα πρέπει να γνωρίζουν ότι πολλά αξιοθέατα και καταστήματα για τις γιορτινές μέρες έχουν περιορισμένο ωράριο λειτουργίας. Απ ότι κατάλαβα δν είναι και πολύ στην κουλτούρα τους να κάνουν έξω ρεβεγιόν και έτσι είχα διαβάσει ότι τα περισσότερα restaurant την παραμονή των Χριστουγέννωνε είναι κλειστά και ανήμερα ανοίγουν κάποια, αλλά και πάλι λίγα. Από τις 26 και μετά ξεκινάνε σιγά σιγά το κανονικό τους πρόγραμμα.
Αποφάσισα να βρω μαγαζί και να κάνω κράτηση περίπου αρχές Σεπτεμβρίου. Μετά από πολύ ψάξιμο στο ίντερνετ έπεσα σε μία ανάρτηση και βρήκα το εστιατόριο Borkatakomba. Ήταν παραδοσιακό μαγαζί, με live παραδοσιακούς χορούς και τοπική κουζίνα. Ότι ακριβώς ψάχναμε!Έστειλα request για κράτηση μέσω email με ενημέρωσαν για διαθεσιμότητα και ώρα προσέλευσης. Επίσης μου έστειλαν αναλυτικά πώς να φτάσω από το ξενοδοχείο στο μαγαζί.

Ντυθήκαμε, στολιστήκαμε και ακολουθήσαμε τις οδηγίες από το μειλ. Αλλάξαμε τραμ, λεωφορεία αλλά τα καταφέραμε! Είναι εκπληκτικό πόσο γρήγορα έρχεται η συγκοινωνία και πόσο οργανωμένα είναι όλα. Η αλήθεια είναι ότι κάναμε σχεδόν μία ώρα και βγήκαμε αρκετά έξω από το κέντρο της πόλης.

Μας αφήνει το λεωφορείο στην στάση που θέλαμε αλλάααα στην μέση του πουθενά. Παντού ομίχλη, κίνηση ελάχιστη, σαν σκηνή από ταινία. Κοιτάζω γύρω μου βλέπω λίγο πιο πέρα μία είσοδο, πλησιάααζουμε και βλέπουμε κόσμο!!! Παρατηρούμε μια επιβλητική ξύλινη ταμπέλα με το όνομα του μαγαζιού. Φτάσαμε!
 
Last edited:
Μηνύματα
421
Likes
391
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κίνα
Φωτογραφίες! Θα δείτε: * Την προβλήτα όπου αναχωρήσαμε για την κρουαζιέρα, * Το εσωτερικό του πλοίου *Το νησί της Μαργαρίτας - σε χειμωνιάτικο mood * Την Πλατεία με το παζάρι και τους πάγκους με το Street Food * Στολισμένους εξωτερικούς χώρους *Παραδοσιακά φαγητά και το γλυκό του Δούναβη!

DSC00090.JPG DSC00096.JPG DSC00171.JPG DSC00194.JPG DSC00212.JPG DSC00214.JPG DSC00234.JPG DSC00199.JPG DSC00202.JPG DSC00232.JPG DSC00079.JPG
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.692
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom