Πρώτη φορά εξωτερικό

paefstra

Member
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!
Αν πάμε με τη μπλε γραμμή μετρό:
1. Έχει συγκεκριμένα δρομολόγια προς Αεροδρόμιο (τα βλέπω από κάπου; ) ή είναι σαν ένα συνηθισμένο - τακτικό μετρό; Ρωτάω γιατί έχω ανάμνηση πολλές φορές να φτάνει μόνο μέχρι Πλακεντίας.
2. Από Σύνταγμα πόση ~ώρα θέλει να φτάσει το μετρό μπλε γραμμή μέχρι Αεροδρόμιο;
Παρε το Χ95 απο Συνταγμα. Σε 45 λεπτα θα εισαι στην πορτα. Με το μετρο οποτε το πηρα αργησα πιο πολυ.

maria91

Member
Παρε το Χ95 απο Συνταγμα. Σε 45 λεπτα θα εισαι στην πορτα. Με το μετρο οποτε το πηρα αργησα πιο πολυ.
Αναλογως την κινηση,εχω κανει το λαθος να το παρω μεσημεριανη προς απογευματινη ωρα και εκανα 1 ωρα+ για να φτασω απο το πηξιμο!ειναι ομως βαλσαμο αν πετας πολυ πρωι ή πολυ βραδυ πας στο πι και φι!!

petros32

Member
Γεια σας παιδιά!

Πρώτη φορά στο εξωτερικό κι εγώ, έχω κάποιες έξτρα ερωτήσεις που μου προέκυψαν:
1. Έχω vodafone cu καρτοκινητό. Τι γίνεται με το roaming; Δηλαδή: τι θα χρεωθώ για να έχω υπηρεσίες στη Μαδρίτη; θα ισχύουν κανονικά τα λεπτά και τα GB μου στο κινητό;

2. Τι γίνεται αν ω μη γένοιτο πάθουμε κάτι και χρειαστούμε νοσοκομείο; Δηλαδή υπάρχει κάποια κάλυψη λόγω ΕΕ ή μεταξύ Ελλάδας - Ισπανίας ή θα χρεωθούμε τα κέρατά μας;

3. Τι είναι οι πρεσβείες - προξενεία και σε ποιες περιπτώσεις μιλάμε με αυτούς;

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε φορά, το επόμενο
Γεια σας παιδιά!

Πρώτη φορά στο εξωτερικό κι εγώ, έχω κάποιες έξτρα ερωτήσεις που μου προέκυψαν:
1. Έχω vodafone cu καρτοκινητό. Τι γίνεται με το roaming; Δηλαδή: τι θα χρεωθώ για να έχω υπηρεσίες στη Μαδρίτη; θα ισχύουν κανονικά τα λεπτά και τα GB μου στο κινητό;

2. Τι γίνεται αν ω μη γένοιτο πάθουμε κάτι και χρειαστούμε νοσοκομείο; Δηλαδή υπάρχει κάποια κάλυψη λόγω ΕΕ ή μεταξύ Ελλάδας - Ισπανίας ή θα χρεωθούμε τα κέρατά μας;

3. Τι είναι οι πρεσβείες - προξενεία και σε ποιες περιπτώσεις μιλάμε με αυτούς;

1.Εντός Ε.Ε. λειτουργείς το κινητό σου όπως στην Ελλάδα με κάποιους περιορισμούς στα gb (εκτός αν έχεις φοιτητικό πακέτο οπότε πρέπει να το δεις).
2. Θα βγάλεις την Ευρωπαϊκή κάρτα υγείας πριν φύγεις. Το κάνεις ηλεκτρονικά από το gov και εκδίδεται άμεσα. Ισχύει για 1 χρόνο και τυπικά δικαιούσαι δωρεάν περίθαλψη στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας που επισκέπτεσαι. (εντός ΕΕ)
3. Τις πρεσβείες τις χρειάζεσαι για πολύ σοβαρά ζητήματα (όπως φυσικές καταστροφές, πολεμικές συρράξεις κ.α.) και σπανιότερα σε χώρες της Ένωσης.

Καλή αρχή!

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.003
Μέλη
40.053
Νεότερο μέλος
sotiria.agelidi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom