Πτήσεις με ανταπόκριση

Nikos1986

Member
Επόμενο Ταξίδι
Καναδάς
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Από την κουβέντα μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι μιλάτε για διαφορετικούς κωδικούς.

Ο @vasnorth αναφέρεται στον κωδικό κράτησης, που είναι ένας εξαψήφιος κωδικός που στη γενική περίπτωση μπορεί να περιλαμβάνει γράμματα και αριθμούς. Αν υπάρχει μόνο ένας τέτοιος κωδικός, τότε το εισιτήριο είναι "ενιαίο" και η αεροπορική αναλαμβάνει να σου πάει τις βαλίτσες στον τελικό προορισμό (Αττάλεια), χωρίς εσύ να πρέπει να κάνεις κάτι. Ουσιαστικά λέει στην Pegasus ότι ο τάδε επιβάτης ερχόταν προηγουμένως από εκεί ή/και πάει μετά εκεί, οπότε γνωρίζει τι να κάνει με τη βαλίτσα.

Εσύ Άλκη, νομίζω έχεις καταλάβει τον κωδικό πτήσης. Αυτός πάντα είναι ξεχωριστός για κάθε πτήση: άσχετα με αν έκλεισες ενιαίο εισιτήριο, θα έχεις 4 διαφορετικούς κωδικούς, από 1 για κάθε πτήση. Αυτός είναι ο κωδικός του "δρομολογίου", δηλαδή λέει ότι το αεροπλάνο έρχεται/πάει εκεί την τάδε ώρα. Δεν λέει στην εταιρία ότι εσύ πριν/μετά πετάς για αλλού για να μεριμνήσει για τις βαλίτσες σου.

Σου έκλεισαν εισιτήριο με "κοινό κωδικό" (δηλαδή σου γράφει κάπου κάτι του στυλ "Operated by Pegasus"); Αν όχι, τότε ο κωδικός πτήσης είναι του στυλ PC-1191/2/3/4 (το PC είναι ο κωδικός της Pegasus και το 1191 κλπ είναι ο κωδικός της πτήσης). Αυτό είναι άσχετο με τον εξαψήφιο κωδικό κράτησης τον οποίο σου λέει να ελέγξεις ο vasnorth...

Alkis_93

Member
Από την κουβέντα μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι μιλάτε για διαφορετικούς κωδικούς.

Ο @vasnorth αναφέρεται στον κωδικό κράτησης, που είναι ένας εξαψήφιος κωδικός που στη γενική περίπτωση μπορεί να περιλαμβάνει γράμματα και αριθμούς. Αν υπάρχει μόνο ένας τέτοιος κωδικός, τότε το εισιτήριο είναι "ενιαίο" και η αεροπορική αναλαμβάνει να σου πάει τις βαλίτσες στον τελικό προορισμό (Αττάλεια), χωρίς εσύ να πρέπει να κάνεις κάτι. Ουσιαστικά λέει στην Pegasus ότι ο τάδε επιβάτης ερχόταν προηγουμένως από εκεί ή/και πάει μετά εκεί, οπότε γνωρίζει τι να κάνει με τη βαλίτσα.

Εσύ Άλκη, νομίζω έχεις καταλάβει τον κωδικό πτήσης. Αυτός πάντα είναι ξεχωριστός για κάθε πτήση: άσχετα με αν έκλεισες ενιαίο εισιτήριο, θα έχεις 4 διαφορετικούς κωδικούς, από 1 για κάθε πτήση. Αυτός είναι ο κωδικός του "δρομολογίου", δηλαδή λέει ότι το αεροπλάνο έρχεται/πάει εκεί την τάδε ώρα. Δεν λέει στην εταιρία ότι εσύ πριν/μετά πετάς για αλλού για να μεριμνήσει για τις βαλίτσες σου.

Σου έκλεισαν εισιτήριο με "κοινό κωδικό" (δηλαδή σου γράφει κάπου κάτι του στυλ "Operated by Pegasus"); Αν όχι, τότε ο κωδικός πτήσης είναι του στυλ PC-1191/2/3/4 (το PC είναι ο κωδικός της Pegasus και το 1191 κλπ είναι ο κωδικός της πτήσης). Αυτό είναι άσχετο με τον εξαψήφιο κωδικό κράτησης τον οποίο σου λέει να ελέγξεις ο vasnorth...
Καλημερα ευχαριστω για την απαντηση.Ναι υπαρχει ενας κωδικος κρατησης (PNR) 6ψηφιος με Γραμματα και Αριθμους πανω δεξια.Και απο κατω εχει τις 4 πτησεις με σειρα για το Πηγαινε-Ελα με τους κωδικους πτησης ανα πτηση οπως μου ειπατε!!Εγω αγχωνομαι πολυ οταν φτασω Κων/πολη στην αλλαγη για Ατταλεια μην υπαρχει καθυστερηση στον ελεγχο και σε ολα!!Μακαρι να πανε ολα καλα!

Nikos1986

Member
Επόμενο Ταξίδι
Καναδάς
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Μη μου μιλάς στον πληθυντικό, δεν είμαι και τόσο μεγάλος :icon_redface: :haha::haha::haha:

Ο κωδικός που σου λέει ο vasnorth είναι ο PNR. Εφόσον έχεις μόνο 1 τέτοιο, το εισιτήριο είναι ενιαίο. Οπότε δίνεις βαλίτσα εδώ και την παίρνεις μεμιάς στην Αττάλεια. Αντίστοιχα και στο γύρνα.

Μην αγχώνεσαι, αφού δεν έχεις ανταπόκριση στο αχανές καινούριο αεροδρόμιο της Kωνσταντινoύπoλης, θα είσαι ΟΚ.

Alkis_93

Member
Μη μου μιλάς στον πληθυντικό, δεν είμαι και τόσο μεγάλος :icon_redface: :haha::haha::haha:

Ο κωδικός που σου λέει ο vasnorth είναι ο PNR. Εφόσον έχεις μόνο 1 τέτοιο, το εισιτήριο είναι ενιαίο. Οπότε δίνεις βαλίτσα εδώ και την παίρνεις μεμιάς στην Αττάλεια. Αντίστοιχα και στο γύρνα.

Μην αγχώνεσαι, αφού δεν έχεις ανταπόκριση στο αχανές καινούριο αεροδρόμιο της Kωνσταντινoύπoλης, θα είσαι ΟΚ.
Ευχαριστω πολυ!!!

Alkis_93

Member
Παιδια καλησπερα.Θα εγραφα εχθες να σας ευχαριστησω για την βοηθεια στα σχολια σας αλλα ξεραθηκα στον υπνο 15 ωρες χαχα.Λογω ανταποκρισης δεν μπορεσα να κοιμηθω στο Istanbul Sabiha Gokcen και το πηγα σερι μεχρι να ερθω στην πολη μου στην επαρχια.Τελικα ηταν ολα οπως μου ειπατε πηγαν ολα μια χαρα.Με τον κωδικο PNR ακριβως εδωσα βαλιτσα Αθηνα την παρελαβα Ατταλεια και ακριβως το ιδιο στην επιστροφη.Nα αναφερω οτι η Pegasus παρολο low cost μου αφησε καλυτερες εντυπωσεις απο την Ryanair που ειχα ταξιδεψει 3 φορες στο παρελθον.Επισης να επισημανω οτι το HES code μεσω της PLF της Τουρκικης χρειαζεται αφενος να μπεις στην Τουρκια αφετερου ομως να κανεις πραγματα μεσα στην χωρα (πχ Να μπεις σε ενα mall οπως πηγα ή σε καποια εστιατορια και μεγαλα super market).Oποτε οποιος ταξιδεψει Τουρκια μην το ξεχασει αυτο.Ευχαριστω και παλι την ομαδα εδω που με βοηθησε πριν το ταξιδι που ειχα τρομερο αγχος!!!

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Κι εγώ θα ήθελα να ρωτήσω κάτι δεδομένης της κατάστασης με τα PLF.
Πως βλέπετε το χρόνο ανταπόκρισης 2 ωρών μεταξύ των πτήσεων στο αεροδρόμιο της Κρακοβίας.
Με προβληματίζει το γεγονός των ελέγχων κτλ, όχι των αποσκευών μιας και θα χω σακίδιο χειρός.
Το αεροδρόμιο δε το θυμάμαι και πολύ μεγάλο, τουλάχιστον όχι μεγαλύτερο του Μακεδονία.
Πως το βλέπετε;

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Κι εγώ θα ήθελα να ρωτήσω κάτι δεδομένης της κατάστασης με τα PLF.
Πως βλέπετε το χρόνο ανταπόκρισης 2 ωρών μεταξύ των πτήσεων στο αεροδρόμιο της Κρακοβίας.
Με προβληματίζει το γεγονός των ελέγχων κτλ, όχι των αποσκευών μιας και θα χω σακίδιο χειρός.
Το αεροδρόμιο δε το θυμάμαι και πολύ μεγάλο, τουλάχιστον όχι μεγαλύτερο του Μακεδονία.
Πως το βλέπετε;
Περίπου σαν το Μακεδονία είναι σαν μέγεθος. Εν τω μεταξύ από το διάδρομο προσγείωσης ως την αίθουσα αφίξεων δεν έστειλαν καν λεωφορείο, περπατήσαμε μια μικρή απόσταση.
Ο έλεγχος έγινε σε λιγότερο από 10 λεπτά , θεωρώ πως αν δεν έχεις καθυστέρηση στην πτήση δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

giorgos vzr

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
εχω πτηση απο βαρσοβια-ηρακλειο με την aegean ενιαιο εισιτηριο,φτανω αθηνα 21.10 και η δευτερη ειναι 22.15 θα με περιμενει καποιος στην πυλη για να παω πιο γρηγορα και αν χασω τελικα την ανταποκριση τι γινεται?

fotast

Member
εχω πτηση απο βαρσοβια-ηρακλειο με την aegean ενιαιο εισιτηριο,φτανω αθηνα 21.10 και η δευτερη ειναι 22.15 θα με περιμενει καποιος στην πυλη για να παω πιο γρηγορα και αν χασω τελικα την ανταποκριση τι γινεται?
Αν δεν υπάρχει καθυστέρηση προλαβαίνεις και δεν χρειάζεται να είναι κάποιος στην πύλη.Σε κάθε περίπτωση θα σε φροντίσει η εταιρεία αφου το εισιτήριο είναι ενιαίο.

JohnyE

Member
Δύο ώρες ανταπόκριση Μαϊάμι (international to international travel) με εισητηρια διαφορετικων εταιριών και αποσκευές... Πιστεύετε παρα-ειναι αισιόδοξο;

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δύο ώρες ανταπόκριση Μαϊάμι (international to international travel) με εισητηρια διαφορετικων εταιριών και αποσκευές... Πιστεύετε παρα-ειναι αισιόδοξο;
Μάλλον. Μιλάμε για αεροδρόμιο μπάχαλο, πρέπει να περάσεις τελωνείο, να ξανακάνεις τσεκ ιν... δεν το βλέπω.

Hayate

Member
Επόμενο Ταξίδι
Oπου δεν κανονιζουμε..
Ταξίδι-Όνειρο
Hokkaido χειμωνα
Θα πεθάνεις απο το άγχος όπως και να εχει ακόμα και αν δεν υπάρχει καμια μα καμία καθυστέρηση..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.067
Μέλη
39.814
Νεότερο μέλος
matt

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom