haris_g
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Μπόρα Μπόρα
Για τις ΗΠΑ χρειάζεσαι visa, δε μπορείς να βγάλεις απλό ESTA όπως με το Ελληνικό.
Ευχαριστώ πάρα πολύ
Για τις ΗΠΑ χρειάζεσαι visa, δε μπορείς να βγάλεις απλό ESTA όπως με το Ελληνικό.
Ναι, θα πρέπει να περάσεις από έλεγχο μιας και μπαίνεις σε Ευρωπαϊκή Ένωση από Καναδά. Το πόσο κόσμο θα έχει στον έλεγχο εξαρτάται ξεκάθαρα από το πόσες πτήσεις από εκτός ΕΕ έρχονται εκείνη τη στιγμή. Γενικά πάντως, 2 ώρες είναι αρκετός (αλλά όχι πολύς, μην υπολογίζεις ότι θα έχεις χρόνο για χάζεμα στα duty free) χρόνος για το layover. Αν και οι δύο πτήσεις λένε ότι είναι από το Terminal 2 τότε ναι, λογικά δε θα χρειαστεί να αλλάξεις terminal και θα πρέπει απλά να βρεις τη νέα σου πύλη.
Το Μόναχο είναι εύκολο και γρήγορο αεροδρόμιο, έχω προλάβει και ανταπόκριση 20 λεπτών κάποτε. Μην αγχώνεσαι. Όλες οι πτήσεις Star Alliance είναι στο Terminal 2 (το οποίο είναι στην... ιδιοκτησία της Lufthansa). Αν δεν πετάς με καμμιά εξωτική εταιρία το Μόναχο - Αθήνα (όπως π.χ. εγώ κάποτε με την Air China), αυτό είναι το σημείο στο οποίο θα εισέλθεις στη ζώνη Σέγκεν & την ΕΕ, που σημαίνει ότι θα περάσεις έλεγχο διαβατηρίων και ενδεχομένως τελωνειακό έλεγχο (Μόνο για ότι έχεις στη χειραποσκευή, αν έχεις βαλίτσες αυτές θα έλεγχθουν στην Αθήνα). Υποθέτοντας ότι δεν κουβαλάς τίποτα παράνομο (στον Καναδά η Μαριχουάνα είναι περίπου ελέυθερη, οπότε τα διάφορα τελωνεία έχουν τάση να ελέγχουν τους επιβάτες από Καναδά), θα ξερμπερδέψεις σε 15-20' από όλα αυτά μαζί, κι αυτό στη χειρότερη περίπτωση. Έλεγχο ασφαλείας δεν ξαναπερνάς.Γεια σας ταξιδεύω από Τορόντο για Αθήνα με πτήση τράνζιτ μέσω Μόναχου!!
Χρόνος αναμονής 2 ώρες και δέκα λεπτά!
Θα έχω κάποιο έλεγχο??
Μένω στον ίδιο τέρμιναλ?? Τέρμιναλ άφιξης 2 και το ίδιο αναχώρησης.
Ο χρόνος αναμονής είναι αρκετός??
Καθε βοήθεια επιθυμητή .
Σας ευχαριστώ.
To έχω κάνει σε κάτω από 30 (θυμάμαι ότι είχα 45' και είχα φτάσει πολύ άνετος, μόλις είχε ανοίξει η πύλη), αλλά όπως καταλαβαίνεις είναι οριακά και εξαρτάται από την κίνηση που θα έχει, μην πέσεις σε κανένα από τα πολλά events/fora/κλπ που τους πιάνει και τσεκάρουν τα πάντα και γίνονται ουρές κλπ. Τρέχεις γρήγορα; Επίσης άντε και την έχασες, βλέπεις αν υπάρχει άλλη πτήση μετά ώστε να σε βάλουν;Καλησπέρα!Κοιτάζω μια πτήση από Αθήνα για Πόρτο με ανταπόκριση Ζυρίχη στα 40λεπτα.Θεωρείτε βγαίνει η ανταποκριση;Σκέφτομαι οτι είναι πιεσμένα αλλά για να την προσφέρει η εταιρία λογικά βγαινει.Έχει καποιος αντιστοιχη εμπειρία απο Ζυρίχη;
Δεν μου έχει τύχει να μην με καλύψουν σε ενιαίο εισιτήριο.Δεν ειναι υποχρεωμενη η εταιρια να εξασφαλισει την μεταβαση στην επομενη πτηση απο τη στιγμη που εχει αγοραστει ως ενιαιο εισιτηριο; Και ακομα και αν αυτο για οποιοδηποτε λογο δεν γινει και παλι δεν ειναι υποχρεωμενη η εταιρια να σε αποζημιωσει, να σε βαλει στην αμεσως επομενη κτλ;
Εχω αντιστοιχο εισιτηριο Κειπ Ταουν - Αθηνα (μεσω ανταποκριση Αντις Αμπεμπα) και μονο 40' για τη μεταβαση. Αλλα δε με εχει απασχολησει η αληθεια ειναι για τους παραπανω λογους. Κανω λαθος;
Υποχρεωμένη είναι, αν η επόμενη πτήση στον προορισμό είναι την επόμενη ή τη μεθεπομενη τι κάνεις;Δεν ειναι υποχρεωμενη η εταιρια να εξασφαλισει την μεταβαση στην επομενη πτηση απο τη στιγμη που εχει αγοραστει ως ενιαιο εισιτηριο; Και ακομα και αν αυτο για οποιοδηποτε λογο δεν γινει και παλι δεν ειναι υποχρεωμενη η εταιρια να σε αποζημιωσει, να σε βαλει στην αμεσως επομενη κτλ;
Εχω αντιστοιχο εισιτηριο Κειπ Ταουν - Αθηνα (μεσω ανταποκριση Αντις Αμπεμπα) και μονο 40' για τη μεταβαση. Αλλα δε με εχει απασχολησει η αληθεια ειναι για τους παραπανω λογους. Κανω λαθος;
Προσωπικα δεν με απασχολει αυτο. Το αν θα πληρωσω με απασχολει. Αν με αποζημιωσουν κ μου εξασφαλησουν τη μεταβαση ειμαι οκ.Υποχρεωμένη είναι, αν η επόμενη πτήση στον προορισμό είναι την επόμενη ή τη μεθεπομενη τι κάνεις;