Aegean Airlines Γενικά Πτήσεις με μίλια-παραδείγματα και προτάσεις

Vicks

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εντός Ευρώπης
Ταξίδι-Όνειρο
Καμπότζη-Λάος-Βιετνάμ
Νομίζω ότι θα χρειαστώ για άλλη μία φορά τα πολύτιμα φώτα σας.
Φοβάμαι ότι ίσως έχω υιοθετήσει μία λανθασμένη άποψη για τη συγκέντρωση μιλίων. Είμαι τα τελευταία χρόνια gold στην Aegean και μαζεύω μίλια κυρίως από ταξίδια.
Φέτος, για πρώτη φορά, λόγω και σημαντικής μείωσης των επαγγελματικών ταξιδιών (αλλαγή πόστου), βρίσκομαι ένα στάδιο πριν την απώλεια της βαθμίδας, καθώς πρέπει αποκτήσω γύρω στα 7.900 μίλια μέχρι μέσα Νοεμβρίου και δεν το βλέπω.
Από την άλλη, θέλω να κλείσω εισιτήρια για οικογενειακό ταξίδι τεσσάρων ατόμων στην Κωνσταντινούπολη τον ερχόμενο Απρίλιο. Θα πρέπει να εξαργυρώσω γύρω στις 90.000 μίλια και να πληρώσω επιπλέον 220€. Από αυτά που διαβάζω από τα παραδείγματά σας, δεν είναι καμία φοβερή ευκαιρία. Από την άλλη, πέρα από κάτι αναβαθμίσεις σε business, είσοδο σε lounge και τζάμπα βαλίτσα, δεν έχω δει κανένα φοβερό προνόμιο που θα μου λείψει αν χάσω τη βαθμίδα.
Συμφέρει η εξαργύρωση; κάνω λάθος που δεν παίζω περισσότερο με μίλια;
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.

tatooine

Member
Φοβάμαι ότι ίσως έχω υιοθετήσει μία λανθασμένη άποψη για τη συγκέντρωση μιλίων. Είμαι τα τελευταία χρόνια gold στην Aegean και μαζεύω μίλια κυρίως από ταξίδια.
Φέτος, για πρώτη φορά, λόγω και σημαντικής μείωσης των επαγγελματικών ταξιδιών (αλλαγή πόστου), βρίσκομαι ένα στάδιο πριν την απώλεια της βαθμίδας, καθώς πρέπει αποκτήσω γύρω στα 7.900 μίλια μέχρι μέσα Νοεμβρίου και δεν το βλέπω.
Από την άλλη, θέλω να κλείσω εισιτήρια για οικογενειακό ταξίδι τεσσάρων ατόμων στην Κωνσταντινούπολη τον ερχόμενο Απρίλιο. Θα πρέπει να εξαργυρώσω γύρω στις 90.000 μίλια και να πληρώσω επιπλέον 220€. Από αυτά που διαβάζω από τα παραδείγματά σας, δεν είναι καμία φοβερή ευκαιρία. Από την άλλη, πέρα από κάτι αναβαθμίσεις σε business, είσοδο σε lounge και τζάμπα βαλίτσα, δεν έχω δει κανένα φοβερό προνόμιο που θα μου λείψει αν χάσω τη βαθμίδα.
Για Κωνσταντινούπολη θα χρειαστείς στην οικονομική ακριβώς 56Κ μίλια συν τους φόρους για 4 άτομα πάνε έλα έκτος και αν είναι με ανταπόκριση σε άλλη πόλη της Ελλάδας που το πάει 96Κ. Τα 90Κ που γράφεις δεν ξέρω από που προκύπτουν.
Καλό είναι να διατηρήσεις τη βαθμίδα σου αν μπορείς βέβαια.
Τα προνόμια που δίνει δεν είναι λίγα. Άλλοι πληρώνουν για να μπουν σε λαντσ κι εσύ το έχεις δωρεάν.
Θα τα ζυγίσεις και θα αποφασίσεις.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Από την άλλη, πέρα από κάτι αναβαθμίσεις σε business, είσοδο σε lounge και τζάμπα βαλίτσα, δεν έχω δει κανένα φοβερό προνόμιο που θα μου λείψει αν χάσω τη βαθμίδα.
Δε ξέρω γιατί έβαλες τις ερωτήσεις στην ίδια ανάρτηση, είναι εντελώς ξεχωριστές.
Τα μίλια (και μόνο) που μαζεύεις από τις πτήσεις είναι αναβάθμισης, δεν έχουν σχέση με αυτά που αναφέρεις ως εξαργύρωση.
Επίσης στην πτήση που θα κλείσεις με εξαργύρωση μιλίων (εφόσον κρίνεις ότι σε συμφέρει) πληρώνοντας μόνο φόρους, δε λαμβάνεις μίλια αναβάθμισης.
Τώρα όσον αφορά τα προνόμια της χρυσής βαθμίδας, δες τι απ' όλα έχεις αξιοποιήσει και κρίνε αναλόγως, γιατί τα 7900 που απαιτούνται θέλουν και τις ανάλογες πτήσεις, κυρίως μακρινές, ή πληρωμή business εισιτηρίων.

paefstra

Member
Εισαι βεβαιος οτι θα βρεις για 4 ατομα με μιλια στην ιδια πτηση? Δυσκολακι.
Αν ενα απο τα δυο σκελη ειναι φθηνο, δεν χρειαζεται να εξαργυρωσεις μιλια. Μπορεις να αγορασεις το εισιτηριο με κανενα κουπονι και να κρατησεις τα μιλια για πιο ακριβους προορισμους.

Vicks

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εντός Ευρώπης
Ταξίδι-Όνειρο
Καμπότζη-Λάος-Βιετνάμ
Σας ευχαριστώ πολύ όλους.
Οι ερωτήσεις είναι απόρροια του πόσο άσχετη είμαι.
Το συζήτησα και με φίλους που ξέρουν, το ποσό (και οι 4 σε ίδια πτήση) είναι τέτοιο που δε συμφέρει να χαραμιστούν μίλια.

L33T

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ότι γράφει κάτω. ΙΑΠΩΝΙΑ!
Ταξίδι-Όνειρο
2024.2025.Japan.
είναι αρκετές σελίδες θέμα, και δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί πριν στα hot λέξεις κλειδιά δεν μου έβγαλε κάτι εντός του νήματος.
Αν είσαι GOLD στην Aegean και έχεις μαζέψει ένα Χ ποσό , και θες να το εξαργυρώσεις σε αναβάθμιση ναύλου για άλλη εταιρεία γίνεται ; πάντα μιλάμε εντός Star Alliance (πολύ αγαπημένη).
Έχω μερικά ταξίδια μέχρι τέλους του έτους ,και ένα βασικό Ιαπωνία (Ναι , τι έκπληξη ,haha!) κλεισμένα ,και θα ήθελα από απλή premium economy να ανέβω σε Business , είναι εφικτό όταν είναι για άλλη εταιρεία να ανέβεις θέση σε μίλια ;

giannis228

Member
Σας ευχαριστώ πολύ όλους.
Οι ερωτήσεις είναι απόρροια του πόσο άσχετη είμαι.
Το συζήτησα και με φίλους που ξέρουν, το ποσό (και οι 4 σε ίδια πτήση) είναι τέτοιο που δε συμφέρει να χαραμιστούν μίλια.
Μπορεις να βγαλεις την aegean premium πιστωτικη της αλφα που σου δινει 8000 μιλια εξαργυρωσης και ετσι θα διατηρήσεις τη βαθμιδα για φετος

Vicks

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εντός Ευρώπης
Ταξίδι-Όνειρο
Καμπότζη-Λάος-Βιετνάμ
Μπορεις να βγαλεις την aegean premium πιστωτικη της αλφα που σου δινει 8000 μιλια εξαργυρωσης και ετσι θα διατηρήσεις τη βαθμιδα για φετος
Έχω μπει στον πειρασμό αλλά γενικά θέλω να αποφύγω τη χρήση δεύτερης πιστωτικής.

paefstra

Member
Έχω μπει στον πειρασμό αλλά γενικά θέλω να αποφύγω τη χρήση δεύτερης πιστωτικής.
Μπορεις να τη βγαλεις και να μην τη χρησιμοποιησεις. Εχουμε κανει τετοια ξανα και ξανα :D. Την κοβεις λιγους μηνες μετα.
Πολυ πιο συμφερον απο το να αγορασεις 2 εισιτηρια business.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.190
Μέλη
39.914
Νεότερο μέλος
Panidst

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom