Σερβία Πως θα πάμε Σερβία;

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.280
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Θα παω και εγω 21 αυγουστου σερβια με λεωφορειο, αλλα με τρομαζει το 18 ωρο που αναφερετε ρε παιδια στις πισω σελιδες..Σιγουρα ειναι τοσες ωρες?
εγω το κοψα στη μεση, πηρα τρενο μεχρι σαλονικα και απο κει λεωφορειο....απο θεσσαλονικη το βελιγραδι ειναι οντως δεκα ωρες οποτε προσθεσε σιγουρα αλλες 6.30 απο αθηνα με στασεις κ.τλ
 
D

Delmem9770

Guest
εγω το κοψα στη μεση, πηρα τρενο μεχρι σαλονικα και απο κει λεωφορειο....απο θεσσαλονικη το βελιγραδι ειναι οντως δεκα ωρες οποτε προσθεσε σιγουρα αλλες 6.30 απο αθηνα με στασεις κ.τλ
Μπα, λεω να το κανω κατευθειαν και για μικροτερη τιμη. Απλα ξενερωνω γτ θα ειναι βραδυ οταν θα φτανω και δεν θα βλεπω τα τοπια της χωρας
 

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Αν και γράφω περίπου ένα χρόνο μετά το τελευταίο ποστ, είπα να καταθέσω την τελείως πρόσφατη εμπειρία μου, στο ταξίδι θεσνίκη - Βελιγράδι - Θεσ/νίκη με λεωφορείο.
Για λόγους που είχαν να κάνουν με τις μέρες άφιξης και αναχώρησης (...δεν πάνε όλα τα πρακτορεία τις ίδιες μέρες...), κάναμε το δρομολόγιο Θεσ/νίκη - Βελιγράδι με το πρακτορείο Siamos (Συμεωνίδης) και το ταξίδι Βελιγράδι - Θεσ/νίκη με το Crazy Holidays.
Οι ώρες ταξιδιού και οι τιμές των εισιτηρίων ήταν ακριβώς οι ίδιες (45 ευρώ οι ενήλικες αν κάνεις μόνο το πήγαινε ή το έλα, 80 ευρώ αν κάνεις το αλέ-ρετούρ, μισή τιμή ακριβώς τα παιδιά!)
Με το Siamos tours ήταν η πρώτη φορά που ταξίδεψα, με το Crazy Holidays, είχα ξανακλείσει εισιτήρια για Κων/πολη, αλλά το ταξίδι το έκανε η συνεργαζόμενη εταιρία METRO.

Η πρώτη εντύπωση στην τηλεφωνική κράτηση στον Συμεωνίδη, ήταν άψογη. Απόλυτα επαγγελματικές απαντήσεις, κατευθείαν να κάνουν κράτηση, ζήτησα αριθμό λογαριασμού για να καταθέσω τα χρήματα (δεν μένω Θεσ/νίκη) και στο λεπτό μου έλεγαν να διαλέξω από μια λίστα 5-6 τραπεζών όποια ήθελα, αμέσως να μου δώσουν το λογαριασμό, ημερομηνία καταληκτική που έπρεπε να βάλω τα χρήματα, να ξαναπάρω τηλέφωνο να δώσω το νούμερο κατάθεσης, να το ψάξουν, να το βρουν, οδηγίες.... άψογοι κι έτοιμοι για ότι ζητούσα!
Αντίθετα όταν τηλεφώνησα στο Crazy Holidays, στο πρακτορείο τους στη Θεσ/νίκη, και ζήτησα μόνο εισιτήρια για το Βελιγράδι - Θεσ/νίκη.... η κοπέλα στο τηλέφωνο μπλόκαρε! Δεν μπορούσε να με εξυπηρετήσει, δεν ξέρω για ποιό λόγο και μου είπε ότι δεν ξέρει εκείνη και να πάρω στην Αθήνα!
Πήρα στην Αθήνα.... να κάνουμε - είπαν - την κράτηση, αλλά πως θα πάρετε τα εισιτήρια;;;
"Μα θα είμαι ήδη Βελιγράδι, θα τα πάρω από εκεί!"
Λίγο δύσπιστοι, λίγο παραξενεμένοι.... δεν κατάλαβα γιατί. Έκαναν κράτηση, αλλά δεν μπορούσα να πληρώσω μου είπαν, δεν μου έδωσαν λογαριασμό, να πας στο Βελιγράδι να τα πληρώσεις μου είπαν.
Απλώς μου έκαναν κράτηση.
Και χωρίς να έχω τίποτα στα χέρια μου, παρά μόνο μια τηλεφωνική διαβεβαίωση ότι κρατήθηκαν θέσεις, έφυγα για το ταξίδι!

Πάμε στα λεωφορεία τώρα :
Του Συμεωνίδη, το συγκεκριμένο ήταν απαράδεκτο!! Δεν υπήρχε χώρος ούτε για τα δικά μου πόδια, που δεν με λες και Σκλεναρίκοβα!! Μόνοι μας μπαίναμε, μόνοι μας βρίσκαμε θέσεις, ήταν όλοι από την Αθήνα που είχε ξεκινήσει απλωμένοι στις θέσεις, είχαν βάλει και τα πράγματα οι άνθρωποι άνετα άνετα (λογικό... γιατί να μην ταξιδέψουν πιο άνετα μέχρι τη Θεσνίκη;;), αλλά ούτε κουνήθηκαν όταν μπήκαμε κι εμείς από τη συμπρωτεύουσα (αυτό δεν είναι λογικό!), ο κλιματισμός ανύπαρκτος και το λεωφορείο ο ορισμός της κονσέρβας!
Καθυστερήσαμε στα σύνορα, χωρίς να είναι ευθύνη του πρακτορείου βέβαια, και στο δρόμο ο οδηγός γκάζωνε απίστευτα, για να προλάβει την ώρα που έπρεπε να φτάσει και πηγαίναμε λες κι είχε 8 μποφόρ.
Το λεωφορείο που είχε "κλείσει" το Crazy holidays, ήταν της εταιρίας Πατρίκαλος (αν θυμάμαι καλά..), ο χώρος που αντιστοιχούσε στον καθένα μας ήταν ονειρικός σε σχέση με αυτόν που είχαμε στο λεωφορείο που ανεβήκαμε στο Βελιγράδι, και το κλιματιστικό λειτουργούσε!!
Το πρακτορείο τους στη Σερβία (με δύο κοπέλες που εξυπηρετούσαν στα ελληνικά), είχαν λίστα, δεν ανέβαινε ο καθένας όποτε ήθελε, ανέβασαν πρώτα μια έγκυο κυρία κι εμάς με μικρά παιδιά, πάνω στα καθίσματα υπήρχαν χαρτάκια με το που κάθεται ο καθένας και φύγαμε από το Βελιγράδι με κενές θέσεις και χαρτάκια με το που θα κάτσουν και οι επόμενοι που θα ανέβαιναν από άλλες πόλεις πιο κάτω. Άκουσε παράπονα μέσα στο λεωφορείο η κοπέλα του πρακτορείου γιατί κάποιοι είχαν ζητήσει θέσεις πιο μπροστά από ότι τους έδωσαν τελικά, αλλά δεν ξέρω πως και τι έγινε με την υπεύθυνη του πρακτορείου...
Φτάσαμε μισή ώρα νωρίτερα από το καθορισμένο στην Θεσ/νίκη, αλλά το ότι αυτή τη φορά δεν μας καθυστέρησαν στα σύνορα, ήταν θέμα τύχης.
Η τουαλέτα στο δεύτερο λεωφορείο του Πατρίκαλου, λειτουργούσε γιατί είδα κόσμο που πήγαινε. Στου Συμεωνίδη, δεν ξέρω... πιθανόν... δεν την χρειάστηκε κανείς!
Στάσεις κάνουν και οι δύο στο δρόμο αρκετές σε βενζινάδικα, για καφέ, σνακ, τσιγάρο, τουαλέτα ή απλώς ξεμούδιασμα. Στο λεωφορείο του Πατρίκαλου, μας κέρασαν και καφέ μέσα στο λεωφορείο με το που ξεκινήσαμε από το Βελιγράδι.

Επίσης να πω, ότι και στα δύο λεωφορεία, υπήρχαν - φυσικά - δύο οδηγοί, μόνο που στου Συμεωνίδη δεν είδα που μπορούσε να κοιμηθεί αυτός που δεν οδηγούσε.... στη θέση δίπλα στον οδηγό;;
Στο λεωφορείο του Πατρίκαλου, είχαν διαμορφώσει τη γαλαρία σε κρεβάτι, είχαν κουρτίνες μπροστά και είδα τον οδηγό που πήγαινε και ξάπλωνε όταν δεν οδηγούσε. Αυτό με έκανε να αισθάνομαι πολύ καλύτερα!
Αυτές είναι οι δικές μου εμπειρίες βέβαια...
 

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Το ;) μπήκε κατά λάθος... συγνώμη... έπρεπε να αφήσω κενό μεταξύ ";" και ")"
 

monographix

Member
Μηνύματα
8
Likes
0
Πατρικαλος ειναι ο FP travel? Αναβαθμιστηκε ή ειναι η ιδεα μου? Η εμπειρια μου του ταξιδιου απο τον FP με δυο δρομολογια ηταν ακριβως οπως περιεγραψες το ταξιδι με το λεωφορειο των Σιαμος- Συμεωνιδη (και λιγο χειροτερη), καμμια σχεση με οτι περιγραφεις (καλος χωρος για ποδια, ταξη και οργανωση στις θεσεις και την επιβιβαση κλπ). Εχω ταξιδεψει μονο με FP και Σιαμο μεχρι στιγμης και ελεγα να δοκιμασω και Aλαμανη για την επομενη διαδρομη. Ειμαι 1.71 και σε καμμια περιπτωση ακομη δεν μου ετυχε λεωφορειο με αξιοπρεπη χωρο για τα ποδια, καθε φορα με πονουσαν τα γονατα για δυο μερες μετα την αποβιβαση.

Οταν δεν εχει διαμορφωθει η "γαλαρια" σε κρεβατοκαμαρα, τοτε κοιμουνται σε μια μικρη κουκετα με εισοδο απο τις σκαλες (ουσιαστικα χωρος αποσκευων)
 

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Αχ, δεν ξέρω τι είναι το FP travel.... δεν το είδα πουθενά γραμμένο αυτό το FP... Μόνο "Πατρίκαλος" και "Crazy Holidays".
Αυτό με το "αμπάρι", το διαμορφωμένο χώρο αποσκευών σαν κρεβάτι για το συνοδηγό, τον ξέρω και να πω την αλήθεια, εκεί κοίταξα κατεβαίνοντας τις μεσαίες σκάλες όταν σταματήσαμε στα σύνορα.... αλλά έδειχνε τελείως αποθήκη!
Σίγουρα κάπου κοιμόταν.... απλώς ακόμα δεν έχω βρει που!
Προσωπικά το καλύτερο για μένα θα ήταν η εξυπηρέτηση στο γραφείο του Συμεωνίδη και το λεωφορείο του Crazy Holidays.... γίνεται;;;;
Καλή επιτυχία με τον Αλαμάνη!! Ελπίζω να είναι ο τρίτος ο καλός!
 

martine

Member
Μηνύματα
62
Likes
95
Τον Αύγουστο λέμε να πάμε Βελιγράδι. Έχουμε σκεφτεί να πάμε με λεωφορείο από Αθήνα μιας και λόγω δουλειάς δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα πάρουμε άδεια και τα αεροπορικά μπορεί να έχουν αυξηθεί αρκετά όταν μάθουμε ποιες μέρες θα μπορούμε να φύγουμε. Υπάρχει κάποιος που να έχει κάνει το ταξίδι προσφατα να μας πει ποσο κουραστικό ειναι (έαν και γενικά αντέχουμε) αλλά κυρίως ποια θεωρείται καλύτερη εταιρεία;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.723
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom