Αμ το λεωφορείο Λισαβόνα Πόρτο 6 ευρώ το άτομο με κάτι μεγάλα αναπαυτικά καθίσματα πεντακάθαρο τσ τσ τσ ακρίβεια!Τα μαγνητικά ανέβασαν πολύ το κόστος!![]()
Αμ το λεωφορείο Λισαβόνα Πόρτο 6 ευρώ το άτομο με κάτι μεγάλα αναπαυτικά καθίσματα πεντακάθαρο τσ τσ τσ ακρίβεια!Τα μαγνητικά ανέβασαν πολύ το κόστος!![]()
Η Νορβηγία είναι πολύ ακριβή αλλά είναι αστείο να συγκρίνουμε με τις τιμές των πρακτορείων. Μισή τιμή μας βγήκε σχεδόν και κάναμε πολλαπλάσιες δραστηριότητες, επιλέξαμε διαμερίσματα κ χόστελ αλλά σε δικά μας δωμάτια αντί για ξενοδοχεία, πήγαμε κανονικά στα φιορδ, κάναμε τη μεγάλη κρουαζιέρα από Φλαμ στο Μπέργκεν, εν ολίγοις τα είδαμε όλα και στους χρόνους που μας βόλευε.Αλλά όταν πήγα να οργανώσω παρόμοιο ταξίδι με αυτό που μου πρόσφερε το πρακτορείο για την ίδια περίοδο για 2 άτομα και άθροισα τα κόστη της ενοικίασης αυτοκινήτου, αεροπορικών και ξενοδοχείων μου έβγαινε ίδια τιμή, χωρίς να έχω οργανωμένη ξενάγηση σε μέρη που πραγματικά την εκτίμησα.
Εχω παει σε μια απο τις τακτικες εκδηλωσεις που κανει το versus στην Αθηνα για τα μελη του club του ως συνοδος μελους.Πέρσι μια φίλη πήγε οργανωμένα στη Λατινική Αμερική με Versus και πέτυχε εκείνο τον ανεκδιήγητο δικηγόρο που έκραζε τις ελληνίδες για τα κιλά τους, που δεν γυμνάζονται κλπ. 15 μέρες τον έβλεπε κάθε μέρα και της ανέβαινε το αίμα στο κεφάλι-είναι κ η ίδια τσουπουτούλα και δεν ξέρω αν τον στόλισε κιόλας με κάποια ευκαιρία![]()
Έχεις υπόψη σου τι περιθώριο μικτού κέρδους εχουν; Ας πουμε σε ένα πακέτο 2500€ για 10 μερες σε Βιετνάμ ή Κούβα τι μικτό κέρδος πιστεύεις πως εχει? Μικτό λεω, χωρίς να υπολογίσουμε έξοδα γραφείων, προσωπικό, έντυπα, έξοδα διαφήμισης , νομικό τμήμα κλπ κλπ.Πραγματικά κάτι δεν πάει καλά πια με τα πρακτορεία. Και παλιότερα υπήρχε μια διαφορά στην τιμή του πακέτου με γκρουπ σε σύγκριση με το ατομικό ταξίδι, αλλά τώρα τα χρήματα που πρέπει κάποιος να πληρώσει για οργανωμένο ταξίδι είναι υπερδιπλάσια από αυτά που θα δώσει όταν το κάνει μόνος του. Τα πρακτορεία βάζουν κάτι χιλιάρικα στις τιμές τους λες και είναι μαρουλόφυλλα.
Γιώργο το καταλαβαίνω αυτό που λες και το έχω σκεφτεί πολλές φορές. Αλλά πακέτο πχ 10 μέρες Βιετνάμ 4500 χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι διεθνείς πτήσεις πώς το κρίνεις;Έχεις υπόψη σου τι περιθώριο μικτού κέρδους εχουν; Ας πουμε σε ένα πακέτο 2500€ για 10 μερες σε Βιετνάμ ή Κούβα τι μικτό κέρδος πιστεύεις πως εχει? Μικτό λεω, χωρίς να υπολογίσουμε έξοδα γραφείων, προσωπικό, έντυπα, έξοδα διαφήμισης , νομικό τμήμα κλπ κλπ.
Όχι, δεν γνωρίζω. Όμως εμένα μ' απασχολεί η δική μου δαπάνη και όχι το κέρδος του πρακτορείου. Και έτσι συγκρίνοντας τις τιμές, κάνω τις διαπιστώσεις που έγραψα στα προηγούμενα μηνύματά μου. Δηλαδή ανέκαθεν υπήρχαν τα στάνταρ έξοδα των πρακτορείων (αμοιβή συνοδού, κλπ.) ή ακόμα θα δεχτώ ότι οργανώνοντας ένα ταξίδι μόνος μου ίσως πετύχω καλύτερη τιμή αεροπορικών (ιδίως στα μακρινά ταξίδια και κάνοντας την κράτηση μήνες νωρίτερα), αλλά ενώ παλιότερα για ένα τέτοιο ταξίδι με πρακτορείο θα έπρεπε να δαπανήσω π.χ. 1,5 μισθό μου, σήμερα απαιτούνται 2+.Έχεις υπόψη σου τι περιθώριο μικτού κέρδους εχουν; Ας πουμε σε ένα πακέτο 2500€ για 10 μερες σε Βιετνάμ ή Κούβα τι μικτό κέρδος πιστεύεις πως εχει? Μικτό λεω, χωρίς να υπολογίσουμε έξοδα γραφείων, προσωπικό, έντυπα, έξοδα διαφήμισης , νομικό τμήμα κλπ κλπ.
Εγώ πάλι είμαι υπέρ της ανεξαρτησίας που σου δίνει το δικό σου όχημα. Τα έξοδα του αυτοκινήτου μοιράστηκαν δια δύο επειδή είχαμε μαζί μας και τρίτο πρόσωπο. Διάρκεια ταξιδιού 11 ημέρες + 1 μέρα επιστροφή στο Αίγιο.Εδώ θα είμαι υπέρ του γκρουπ. Πτήσεις Αθήνα - Κωνσταντινούπολη - Σμύρνη και Καισάρεια - Κωνσταντινούπολη - Αθήνα, Ξενοδοχεία, ξεναγήσεις σε Σμύρνη, Έφεσσο, Πέργαμο, Καππαδοκία, εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, ημιδιατροφή κόστισε 1150 το άτομο με το versus.
Αυτό που λες όντως μου ακούγεται παράλογο αλλα όσα ελληνικά γραφεία ξερω χρεώνουν αυτα που εγραψα. Θα πρεπει να δω το πρόγραμμα αυτού που λες για να εχω άποψη.Γιώργο το καταλαβαίνω αυτό που λες και το έχω σκεφτεί πολλές φορές. Αλλά πακέτο πχ 10 μέρες Βιετνάμ 4500 χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι διεθνείς πτήσεις πώς το κρίνεις;
Πλέον βλέπω πολλα πακέτα για ταξίδια 8-10 ημερών, σε όχι ιδιαίτερα ακριβούς προορισμούς, τα οποία να μην περιλαμβάνουν διεθνείς πτήσεις και να κοστίζουν πολλές χιλιάδες. Καμία σχέση με το υποθετικό παράδειγμα που αναφέρεις. Πολλά δε από αυτά έχουν διαμονές σε homestays κλπ για το "experience" και οι διοργανωτές χρεώνουν λες και πρόκειται για 4στερα.
Για δώσε κανένα παράδειγμα.Επέστρεψα μόλις από τη Ρουμανία και μου φάνηκε απρόσμενα ακριβή η εστίαση.