Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

katkats

Moderator
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική

Señor_Nada

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Επαναφέρω αυτό το θέμα για να γράψω δυο λόγια. Είχε αναφερθεί ότι πλέον στη Fontana di trevi έχει μπει εισιτήριο. Δεν ξέρω αν έχει γραφτεί στο φόρουμ πως δουλεύει αυτό οπότε θα σας το περιγράψω. Το μοναδικό κομμάτι που έχουν κλείσει είναι το κάτω. Για να κάτσεις δηλαδή μπροστά στο συντριβάνι. Από πάνω εξακολουθείς να βλέπεις κανονικά. Ίσως είναι μη δημοφιλής άποψη αυτή που θα γράψω αλλά το βρίσκω εξαιρετική ιδέα. Πλέον αν θες να βγάλεις φωτογραφία μπροστά από το συντριβάνι, πληρώνεις 2ε και τη βγάζεις σχετικά εύκολα χωρίς την πολυκοσμία που θυμάμαι πιο παλιά. Απ'οτι είδα σε κρατάνε λίγο σε ουρά για να μην γίνεται το αδιαχώρητο. Αν το θεωρείς κοροϊδία, κάθεσαι πάνω και βλέπεις από εκεί.

IMG_20260411_150104.jpg

Είχα πολλά χρόνια να έρθω και η ανατριχίλα όταν είδα το πάνθεον ήταν ίδια με την πρώτη φορά. Είχα χάσει όμως το επεισόδιο που έχουν βάλει είσοδο και σε αυτό. 5ε. Έμεινα με τις εικόνες του τσάμπα της προηγούμενης φοράς.

Ο κύριος λόγος που ήθελα να γράψω όμως είναι η καταπληκτική Ostia Antica. Πιάνεται στις περιοχές της Ρώμης. Με το ημερισιο εισιτήριο χρησιμοποίησα το τρένο για να πάω. Φοβερά διατηρημενη ρωμαϊκή πόλη.

IMG_20260412_114113.jpg

IMG_20260412_123655.jpg

IMG_20260412_111415.jpg

IMG_20260412_111333.jpg

Πολύ μεγάλος χώρος, θέλει ώρες να τον γυρίσεις. Έχει και μουσείο αλλά δεν με βασταγαν τα πόδια να του ρίξω μια ματιά.

Οι τιμές γενικά στη Ρώμη μου φαίνονται οκ (εκτός από τη διαμονή φυσικά) αλλά μάλλον απλά έχω κακομάθει από την Ολλανδία.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.124
Μέλη
40.116
Νεότερο μέλος
Katerina C

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom