Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Η Ρωμη εχει υπαιθρια αξιοθεατα και η αληθεια ειναι οτι στο Κολοσσαιο και στη Ρωμαικο Φορουμ ο ηλιος θα σε βαραει ανελεητα.
Εγω θυμαμαι ειχα παει Απριλη με 20-25 βαθμους και ειχαμε μπαφιασει...ανεβαιναμε και το λοφο για να δουμε την πολη απο ψηλα και λεγαμε...φαντασου τι θα γινεται εδω το καλοκαιρι.
 

marquis

Member
Μηνύματα
1.284
Likes
898
Έχοντας επισκεφτεί τη Ρώμη τόσο Ιούλιο όσο και Αύγουστο έχω να πω πως θα κάνει αρκετή ζέστη, σε επίπεδα Θεσσαλονίκης όπως ειπώθηκε, γεγονός που θα σας δυσκολέψει στην επίσκεψη των Fori Imperiali και του Κολοσσαίου, εκτός αν πάτε νωρις το πρωι η αργά το απόγευμα, όπως σωστά επισήμανε η Kleopatra, και καθιστά αναγκαίο το μπουκαλάκι με κρύο νέρο! Σε κάθε περίπτωση αν δε μπορείτε να πάτε σε άλλη εποχή, πηγαινετε, μιας και αξίζει να δείτε τόσο τη Ρώμη όσο και τη Φλωρεντία.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Επισης τον Ιουλιο θα χαρειτε το βραδυ τις πανεμορφες πλατειες της τρωγοντας εξω η πινοντας κανενα ποτο. Και θα δυει αργοτερα ο ηλιος ετσι ωστε να κρταει περισσοτερο η ημερα. Αυτο δε θα μπορουσατε να το εχετε τον χειμωνα. Και ο Ιουλιος ειναι περιεργος μηνας: μπορει στις αρχες του να μην εχει τις ζεστες που θα εχει προς το τελος του.
Εκεινο που θα προτεινα ειναι ενα κεντρικο ξενοδοχειο, ωστε αν γκαγκαριασετε εντελως στην ζεστη να πατε να τη πεσετε κατα τις τρισιμηση το μεσιμερι για καμια μια, μιαμιση ωρα ωστε να σηκωθειτε με νεες δυναμεις και φρεσκοι για να ξαναξεκινησετε για τον απογευματινο γυρο.
 

periigitis

Member
Μηνύματα
116
Likes
62
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα!!!
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ...
Αν αντέχεις το περπάτημα μέσα στην ζέστη τότε ναι! Να πας…
Να ξέρεις ότι η ρώμη είναι ένας προορισμός που χρειάζεται πάρα πολύ περπάτημα..
Έχει να σου δώσει όμως τόσα πολλά που αξίζει να την περπατήσεις.
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Κι εγώ είχα πάει στη Ρώμη Ιούλιο μήνα και είχε τρομερή ζέστη και υγρασία. Ευτυχώς το ξενοδοχείο ήταν στο κέντρο, οπότε το μεσημεράκι πεταγόμουν για ένα ντουζάκι. Με το που έβγαινα όμως από την πόρτα του ξενοδοχείου, ξαναγινόμουν παπί από την ιδρώτα. ΟΜΩΣ... δεν πτοήθηκα καθόλου!!! Η Ρώμη είναι Ρώμη... με το που αρχίζεις να σουλατσάρεις τα ξεχνάς όλα. Απλά δεν υπάρχει χρόνος να σκεφτείς τίποτε άλλο... Στη Ρωμαϊκή Αγορά να πάτε νωρίς το πρωί ώστε να μη σας ψήσει ο ήλιος και να βγάλετε από πριν εισιτήρια για το Βατικανό γιατί η ουρά συνήθως είναι τεράστια και ο ήλιος ανελέητος. Το έπαθα, γι' αυτό στο λέω. Περίμενα σε μια τεράστια ουρά για αρκετή ώρα κάτω από τον ήλιο:(, αλλά αυτό που είδα με αποζημίωσε και με το παραπάνω:clap:
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Πάλι καλά... τό' σωσες:haha: Έλα μωρέ, μπορεί να κάνει ζέστη, αλλά αν δεν μπορεί να πάει κανείς άλλη εποχή, είναι οκ! Εγώ για πχ που κανονικά έχω διακοπές μόνο το καλοκαίρι δεν τα πολυσκέφτομαι κάτι τέτοια. Μέχρι και στην Αίγυπτο με 48 βαθμούς πήγα:shock: Αν ήταν έτσι δε θα πήγαινα ποτέ στην Αίγυπτο. Αν βέβαια έχει κανείς τη δυνατότητα να επιλέξει, τότε ναι καλό είναι να επισκέπτεται την κάθε πόλη/χώρα την κατάλληλη εποχή. Αν όμως δεν έχεις επιλογή πας...
 
Μηνύματα
115
Likes
118
Επόμενο Ταξίδι
πού;;
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ιταλίας
Οκ το σκορ μέχρι στιγμής είναι περίπου 7-2 υπέρ του να πάμε!
Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές!
Κι εγώ αν είχα επιλογή, θα ήθελα να πάω Μάιο ή Ιούνιο, αλλά δυστυχώς οι δουλειές μας δε το επιτρέπουν! Θέλουμε να μείνουμε αρκετές μέρες να ευχαριστηθούμε και τις 2 πόλεις, γι αυτό επιλέξαμε να πάμε αρχές Ιουλίου.
 

nikpyrgos

Member
Μηνύματα
62
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Ποιος ξερει...?
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Να πας με χιλια, εννοειται!!Τι σημαινει ζεστη,απο τη σκανδιναβια ειμαστε??Ζουμε σε μια απο τις πιο ζεστες χωρες της Ευρωπης,πανω κατω ιδιες θερμοκρασιες με εδω θα εχει...Εχω παει 2 φορες Ιουλιο και πραγματικα δεν προλαβα να σκεφτω οτι εχει ζεστη!Ασε που στα σοκακια εχει παντα σκια και "κοβει", εστω λιγο, τη ζεστη...Τωρα για το Κολοσσαιο και τα Forum στα ειπαν και οι προηγουμενοι,αν και για μενα και να μην πας,ειδικα στα forum,δεν θα χασεις και τιποτα...ειναι σαν τη ρωμαικη αγορα της Αθηνας,απλα πολυ μεγαλυτερη!Καλα να περασεις,και μην το σκεφτεσαι καν!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.199
Μηνύματα
883.631
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom