Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

hera

Member
Μηνύματα
132
Likes
28
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική..
καπως ετσι το σκεφτομαι απο τη στιγμη που δεν παω για να βγω βραδυ εκει..παω να βλεπω ολη μερα τα αξιοθεατα της πολης. οπως εκανα και στο παρισι..δεν βγηκα ουτε για ενα βραδυ λογω κουρασης..

επιμενω για το ξενοδοχειο γτ συνδυαζει την ανεση ενος μεγαλου ξενοδοχειου(δωματια.πρωινο) με μια πολυ φιλικη τιμη..

απο την αλλη ειναι καινουργιο..και απορ ποσο μπορουν να μου στοιχισουν τα ταξι..

ευχαριστω για τον ενδιαφερον και τις απαντησεις σας..

οποιοσ αλλος μπορει ας βοηθησει
Αυτό που λένε ότι η Ρώμη είναι σαν ένα υπαίθριο μουσείο, εγώ το ένιωσα 100%. Είναι μαγικό το ότι σε όποιο σημείο και να σταθείς υπάρχει είτε ένα κτίριο, είτε ένα μνημείο, ένα συντριβάνι, που σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές και σε κάνει να θες να αφουγκραστείς τον παλμό της πόλης.
Όσο και να μην θες να "ξενυχτήσεις", νομίζω πως μένοντας τόσο μακριά από το κέντρο θα χάσεις την μαγεία και την ομορφιά της Ρώμης. Κακά τα ψέματα, άλλο να πηγαίνεις κάπου με το μετρό και άλλο να περπατάς, να κοντοστέκεσαι, να αλλάζεις διαδρομή γιατι κάπου είδες κάτι που σε τράβηξε.
Εσύ ξέρεις καλύτερα τι προτιμάς φυσικά, αλλά για μικρή χρηματική διαφορά, προτίμησε να μείνεις σε walking distance από το κέντρο. Δες το κι αλλιώς, κούκλα η Βουλιαγμένη ή αντίστοιχα πολύ οικονομικοί οι Αμπελόκηποι, αλλά σε ένα ξένο που θα ερχόταν για να δει την Αθήνα, θα του πρότεινες να μείνει εκεί ή στο Σύνταγμα;
 

varosiotis 72

Member
Μηνύματα
29
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
αλλαγή σχεδίων!!! ακυρώνω το selene ~ Hotel Selene Roma ~ HOME και κλείνω στο sonya Hotel Sonya Rome-Official Website-Best Rate Guarantee
είναι στην ίδια περιοχή αλλά έχει οικογενειακό δωμάτιο για 5 ατομα, καλύτερη τιμή: 180 ευρώ το βράδυ (230 για δύο δωμάτια το selene), και καλύτερες κριτικές.
ελπίζω να είναι καλή επιλογή
 

anna1971

Member
Μηνύματα
19
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
Παιδιά γειά σας.
Θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με τα μνημεία στη Ρώμη. Υπάρχει κάποιο site που να δίνει συγκεντρωμένες πληροφορίες για τις ώρες λειτουργίας και το κόστος? Αν όχι μπορείτε να μου πείτε εσείς το κόστος για τα βασικά (Βατικανό, Κολοσσαίο, Πάνθεον κλπ). Επειδή ταξιδεύουμε με τα παιδάκια μας, 4 άτομα δηλ. συνολικά, θα ήθελα να ξέρω αν μας συμφέρει η Roma Pass ή όχι. Θα μείνουμε στη Ρώμη για 3,5 μέρες.

Τέλος, θα ήθελα να μου προτείνετε ωραία εστιατόρια ή cafes στην περιοχη του Βατικανού, όπου θα μένουμε.

Σας ευχαριστώ πολύ.
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
google.com και το search του φόρουμ θα σου απαντήσει σε όλα
 

manelaki

Member
Μηνύματα
1.282
Likes
392
H roma pass συμφερει πολυ νομιζω. Αφου θα μενετε Βατικανο θα μετακινειστε συνεχεια με τα ΜΜΜ οποτε σιγουρα για 3 μερες ειναι ο,τι πρεπει. Με την αγορα της θα εχετε και δωρεαν επισκεψη στο Κολοσσαιο και σ'ενα ακομη μουσειο απο αυτα στη λιστα της. Το Βατικανο κοστιζει 15 ευρω για τους ενηλικες και 8 για ατομα 6-18 ετων. Αν κλεισεις απο το ιντερνετ κατι το οποιο συνιστω πληρωνεις και 4 ευρω επιπλεον για καθε εισιτηριο. Ticket Office online of the Vatican Museums Το Κολοσσαιο αν παρετε τη roma pass θα ειναι δωρεαν και το Πανθεον οπως και ολες οι εκκλησιες στη Ρωμη εχουν δωρεαν εισοδο.
Συγκεκριμενες ωρες λειτουργιας δε γνωριζω για ολα αλλα εγω ολα τα μουσεια-εκκλησιες τα ειχα βαλει πρωινες ωρες για να ειμαστε ξεκουραστοι κι ετσι ηταν ολα ανοιχτα. Αφου καταληξεις στα μουσεια που θελετε να πατε, ριξε μια ματια και στις μερες λειτουργιας στην ιστοσελιδα του καθενος γιατι μερικα ειναι κλειστα καποιες συγκεκριμενες μερες.
Ριξε μια ματια εδω: http://www.travelstories.gr/%F4%E1%EE%E9%E4%E9%F9%F4%E9%EA%DD%F2-%E9%F3%F4%EF%F1%DF%E5%F2-%E5%F5%F1%FE%F0%E7/36151-quartetto-%EC%E1%F2-%F3%F4%E7-%F1%FE%EC%E7.html?garpg=9#content_start
Εχω γραψει μερικα πραγματα για μουσεια και εστιατορια (και για ενα στο Βατικανο).
 

anna1971

Member
Μηνύματα
19
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
Συγνώμη που κάνω τις ίδιες χιλιοειπωμένες ερωτήσεις, αλλά έψαξα στο forum και δε βρήκα πουθενά τιμές για Κολοσσαίο. Σε διάφορα sites είδα τιμές που μου φάνηκαν εξωφρενικές, δηλ. 16,5 ευρώ το άτομο ενώ για το Βατικανό είναι 15. Ισχύει αυτο? Επίσης δεν γνωρίζω αν χρειάζεται εισιτήριο και για το Πάνθεον.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.206
Μηνύματα
883.766
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom